- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tween
őstag
válasz
benceman00 #64315 üzenetére
Mikor megvettem az sr50(70)-et és különböző görgőméretekkel próbálkoztunk, az 5.5-össel úgy gyorsult, hogy ki akart repülni alólam.
Azóta kapott komplett malossi multivart, malossi kevlarral és azóta magasabb fordulaton indul, de legalább nagyobb a végsebesség. -
válasz
Norbika88 #64336 üzenetére
Az a baj, hogy abban a "gagyi" szettben (valójában nem is gagyi), hogy egyedül a cső és a légszűrőbetét amit egészen biztosan tudsz használni. Kontraszt, görgők.....ki tudja előre, hogy majd hány grammos görgők fognak kelleni? Senki. Ez a hangolásnál derül ki,hogy ha már megvan minden. Ezek tudatában ezért én inkább a Stage6 csövet választanám ami jobb, mint ami a szettben van. Ehhez hozzáveszed a linkelt Stage6 variot és a fő dolgaid meg is vannak, amikről legalább elmondható, hogy egyáltalán nem rossz. A Stage6 vario kb a Malossi multival van egy szinten, jó kis variátor.
szerk: Igen, nem olcsó dolog. A fentiekhez jön még a szíj (egy jó szíj 5-6 ezer és még nem is kevlár) amit szintén üzembiztosan meg tudsz előre venni. A felesleges költségek a hangolásnál jönnek elő (kontraszt, görgők, kuplungrugók) ha nincsenek otthon cuccaid. És igen, sokat tudnál spórolni, hogy ha nem más csinálná helyetted.
-
Norbika88
senior tag
válasz
sityupityu #64334 üzenetére
Kipu, varió +munka díj +egyéb költésgek, kb 100K ban állnak meg, ha egy stage6 márkával számolok.
-
gabe_
őstag
Ma énis ránézek a varió hézagolására...
Ha jól gondolom, egy 0,4-1mm vastag hézagoló behelyezésével előfordulhat, hogy nyerek egy kis fordulatszámot az elindulásához, mert a varió tárcsák messzebbre kerülnek egymástól és így a szíjj beljebb tudna menni a tengelyhez. -
válasz
Norbika88 #64333 üzenetére
Igen, dobhat rajta. De ez úgy lenne az igazi, hogy ha valami multi variátor is be lenne még építve.
A hozzáadott fehér kontrasztrugót kb el is felejtheted. Ez a leggyengébb, kb 30 kg kell a teljes összenyomásához. Utána jön a sárga (kb35 kg), majd a piros (kb 40 kg). Ez a színkombináció természetesen a malossi kontrasztrugókra érvényes, más gyártók más színeket is használnak és nem ebben az erősorrendben. A Stage 6-nál pl mindegyik fekete.
A kontrasztrugó a variátor ellen dolgozik, az a feladata, hogy folyamatosan és kellően feszes maradjon az ékszíj. Próbálgatással lehet meghatározni, hogy melyikre van szükséged. -
Norbika88
senior tag
válasz
sityupityu #64332 üzenetére
Akkor lényegében még ez a "gagyi" szett is dobhat rajta, mert akkor lehet beneveznék rá.
Fehér az gyenge rugó?Motoros súlyától függ a kontraszt rugó erősségének megválasztása?
Most a végsebességem nem rossz, digit óra szertin 80körül, ugye ez jó ha van 70, de ez a gyorsulás, vissza ejti fordulatot marhára zavar. -
válasz
benceman00 #64331 üzenetére
Felesleges.
De a szíjadra és a hézagolására viszont ráleshetsz.
Norbika88 Amiket felsoroltál (Stage6 Pro Replica, Gianelli Extra V2) azok rezonátorok, de ami most van fenn neked az csak egy kamu valami. Hiába van odaírva, hogy sport az nem rezo. Teljesen más a belső felépítése. Ez egy gyári csőnek felel meg, amit megspékeltek egy rezóra hajazó hangtompítóval a kinézet miatt.
-
benceman00
tag
válasz
sityupityu #64330 üzenetére
Az én malossi multivaromban pont 2000 van. Rálesek
-
válasz
zoltanz #64326 üzenetére
"Jók ezek a sport, prémium variátorok (Malossi stb), de 2000 km-enként cserélheted"
Ne haragudj, de ezt ki monda neked?
Mert, hogy nem tapasztalhattál ilyet az szinte tuti biztos.
Nagy általánosságban az mondható el, hogy kb 3 ékszíj élettartamát bírja ki egy variátor. Onnantól már lehetnek barázdák a vario, illetve a külső tárcsa futófelületén. Ettől lehet valamennyi eltérés (pl a kevlár szíjak kopásállóbbak, de jobban is igénybe veszik a tárcsák felületét), de 2000 kilométer után nem fog tönkre menni egy variátor sem! Hacsak nem b@szol el valamit nagyon a berakásnál. De ennyire nem lehet, max ha mondjuk a műanyag csuszkákat nem rakod be a helyükre.Mert ilyet viszont már láttam.
-
válasz
benceman00 #64325 üzenetére
Én is elsőre ott keresném a hibát.
-
Norbika88
senior tag
válasz
benceman00 #64325 üzenetére
Hát hivatalos alkatrész oldalukon ajánlanak Crogen rs hez egy ilyen puritánabb "tuning szettet".
Abban van egy fehér kontrasztrugó, színben minél sötétebb annál erősebb?
Légszűrőbetétet már kicseréltem, malossira.+Mallosi görgőket írnak még hozzá, 4,8 grammosat, most gyárilag 4,7 es van benne 1gramm +súly mit eredményez, jobb gyorsulást, előbb nyit, gyorsabban kiér a görgőpályán?
+Gianelli Extra V2 kipufogó ezt se ismerem. Most ilyen van.
-
mumtaz
senior tag
válasz
zoltanz #64326 üzenetére
Én sem tuningolok szét. Stage6 mondjuk jó márka és egy gyári robeszban biztosan nem megy szét hamarabb, mint egy gyári cucc.
Nekem a Jetforce-ban Malossi Multivar van. Érezhetően jobb, mint amiket eddig próbáltam és minőségében is a gyárival legalábbis megegyező, de inkább jobb.
Így az enyémnél biztosan nem a varió a szűk keresztmetszet. -
Norbika88
senior tag
válasz
mumtaz #64321 üzenetére
Én 100kg vagyok meg a motor is. Elindulok szépen húz 30-40ig,6000 feletti rpm, aztán vissza esik fordulat és onnan megint kezd húzni, kb 8000-8500ig.
Azt mondták, hogy ezt a szettet rakjam be masinába.
[link]Teljesítménygörbe jobb lesz. Meg is venném, de itt zalaegerszeg környékén nem tudok senkit aki be is tudná állítani normálisan a hajtást karbit.
Bár motorkereskedést nem kérdeztem ahol vettem, lehet ott is megcsinálnák jó pénzért.. -
mumtaz
senior tag
Hmmm. Már olvasottak alapján kezdek rájönni, hogy a Jetforceom megbízhatóan baromira nem megy. Mindenki "kilő" mellőlem a lámpánál. Görgősúly teljesen jó. Inkább gyenge, meg én is 115kg vagyok. De végre a 70 mindig meg van. Csak nem nagyon gyorsul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk dokkolókat
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest