- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexar007
veterán
válasz
30z.Samu #50999 üzenetére
Nem tudom,itt Gyongyosn biztos az is legalabb 80. Nagymotor jogsi pedig 30-cal tobb.Nem er annyit az egesz,hogy duplan bejarjon az ember,raadasul ez egeszen biztos,hogy nem lesz olcsobb a jovoben.Cserebe a megszerzett jogsidat mar nem tudja elvenni allambacsi,vagy ki tudja..
-
Dexar007
veterán
Ez igy van,de megbuzultam.
Igazabol a Mint-ek is jok lennenek,csak mindegyik mar lassan a 20 evet karistolja (vagy a 30-at),nehezen lehet szerintem olyat kifogni amit nem kell butykolgetni. Kb a robogok Ladaja szerintem.30z.Samu: Ne legy hülye.Ha minden feltetel adott az A-hoz,akkor teljesen folosleges mas kategoriat csinalni.1 ) Nem olcsobb 2 ) Ugyanugy kell vizsgaznod mindenbol 3) Idopocsekolas.
Attol meg,hogy megvan az A nem kotelezo nagymotorra ulni,de legalabb meglesz a lehetoseged.Nyugodtan vehetsz magadnak meg 10db 50-est,aztan egy par 125-öst vegul egy 250est es a legvegen 60 evesen egy 1000-est.
Mondjuk ertelmet nem latom ennek a tulzott ovatossagnak,ugyanugy meg lehet halni 50esen is. -
30z.Samu
félisten
válasz
wolfnet #50978 üzenetére
Hát ez most ütött..mármint jó értelemben!
Szép motor, na ezért simán leraknám a jogsit.
Vagy egy Inazuma 250-ért...
Grillo: Igen, ezért gondolkodtam azon is, hogy szépen, fokozatosan csinálom a dolgokat. Leteszem 125-re, veszek egy gépet. Elmászkálok mondjuk 1-2 szezont, aztán nekiugrom az A-nak. VAGY gondolok egy merészet és kapásból A...
-
üszök
őstag
válasz
Grillo #50991 üzenetére
Ez egy teljesen jó írás, egyet értek veled. Egy másik dimenzió nyílik meg. Ma délután a jó időre való tekintettel elindultam egy körre. Kimentem a városból,mondom elmegyek erre.. hopp már ott vagyok? akkor tovább megyek még kicsit.. jó,itt lefordulok,vissza megyek a másik úton.. már megint Miskolcon vagyok? Mennyi?? 60 kilométert mentem?? Még elmentem másfelé is utána.
Ezt egy 50-es robogón nem ültem volna végig.
Volt itt régen egy érektelenségbe fulladt operációs rendszer nevű ember,ő is leírta,hogy az 50-es robogóval milyeneket túrázik,nem kell nagyobb,most meg hol tart.
A 250-es annyiból nagy városban,hogy a forgalommal haladva sok helyen csak pöckölgetni kell a gázt,azon kívül semmi gond vele. méretre nem nagyobb a motorom mint a tiéd,talán nehezebb egy kicsit.
És sajnos 130-nál nem megy többet a motorom.
Nagyon kopott már szerintem a szíj,nem tud feljönni teljesen. -
Grillo
őstag
válasz
30z.Samu #50953 üzenetére
Hát, így 50es után a 125ös egy megváltás, pedig én az 50est is nagyon élveztem, 10 km-re jó is volt. De a 125 teljesen más világ, városon belül nem nagyon van autóban ellenfeled, és 3 alatt fogyaszt.
Túrázni is lehet, nyáron a vásárlás után 1 hónap alatt mentem 2000 km-t, ennek a 2/3-a volt túra (Balaton kétszer, stb). (Aztán egy augusztus végi reggel nem indult, és tegnap előtt lett kész...)
Szóval, ha nem kell sietni, elég a 90-100-as tempó tartósan, akkor lehet alternatíva. Csak kényelmes legyen. De ha olvasod bogyó hozzászólásait, ugyan ez, csak váltós géppel is lehetséges.Persze, ha hosszú távon gondolkodom, én is inkább 250, vagy feletti, akár váltós gépben gondolkodom, de városban ennél nem kell több.
-
üszök
őstag
válasz
enginev3.0 #50987 üzenetére
Ahhoz olyan variátor kell,amibe kevert súlyú görgők kellenek.
-
wolfnet
tag
válasz
enginev3.0 #50987 üzenetére
Szerintem egyforma.
-
enginev3.0
félisten
Variátorban a görgők, csak egyforma súlyúak lehetnek? Vagy lehet 6-ból 3 darab 5 grammos, és 3 5.5 grammos?
-
üszök
őstag
válasz
Dexar007 #50982 üzenetére
Hát tegyük fel... De ha nem lesz igazad,akkor majd a szitkozódások közepette jusson eszedbe,hogy én megmondtam.
Nézegess Yamaha Mint-eket is, Ugyan 2T,de az elvárásaidnak megfelel. 50 körül megy,és 2 lityi körül eszik.
-
wolfnet
tag
Suzuki RF 400R a becsületes neve a néninek. 330'000 HUF + átírás (39e) + bizti (13e) volt a gép. Sokkal megy de nem akar megölni, eddig ez a tapasztalat. Nagyon kiszámíthatóan viselkedik, nem vad hanem jó kislány. Idén töltötte be a 20. életévét. Nem mai csaj, viszont volt gazdája, középkorú bizonyítottan nem "boyracer" használó, hanem hosszú távra használták.
Szerelőtől vásároltam, új kopó-fogyó dolgokkal van szerelve. Használatból eredő karcok, horzsolások, apró horpadások természetesen akadnak, de lehet velük élni. Olaj, gyertyák, fékbetétek, fékolajok, lánc új, gumik okék (nem újak, de egyáltalán nem rosszak - Dunlop abroncsok).
Eddig úgy látom hogy 4,5-5 körül eszik. Legalábbis ekkor kellett tartalékra csavarni, nyilván volt még benne akkor de ki tudja mennyi. Óra 46ezret mutat, de szerintem párszor mát átfordult. Állapotot veszünk, ez egyenlőre úgy tűnik rendben van. Majd ha több időm lesz és jó idő is lesz, kiderül.
-
üszök
őstag
-
Dexar007
veterán
Francokat. En nem furok semmit 90-ert.
A legosnal bevallaltam volna,de az eleve ugy lett meghirdetve,hogy egy fos.
Ez pedig : ,,ki lett cserelve ez meg az meg amaz,aztan meg mindig szar" Irtam is az elejen,hogy utalom az ilyen ,,szivessegbol felkeszitettem neked" motorokat.wolfnet.: Ez robogos topik,visszamennye!
Grat!
üszök.: De tegyuk fel,hogy a Honda nem romlik el,es 10 ezer km es 10 ev utan is csak olajat toltok bele ,akkor azert visszajon.
Foleg,hogy en nem fogom kinozni,es siman eljarok vele 40-nel is.
-
Dexar007
veterán
válasz
szentkuti11 #50976 üzenetére
Nem figyelsz,mert elszamoltam magam.
15km x heti 3 x 52 hettel. Az 2340km evente. Persze nem realis a 15 km,es a heti 3 sem. Szoval 1000km evente nagyjabol
-
Dexar007
veterán
válasz
szentkuti11 #50974 üzenetére
Hat nem tudom mikor rakok bele 10 ezret. Szamolgattam,de pl 10 km-es tavra mar nem mennek robogoval. Varosban oda-vissza kb 15km-t tudok megtenni ha a legtavolabbi pontot veszem mindig. Ha minden heten eloveszem telen-nyaron legalabb 3x akkor egy ev alatt megyek vele 780-at.De nem realis az,hogy -20fokban is elrobogok a varos legtavolabbi pontjara es vissza,mint ahogy az sem,hogy nyaron minden heten elovegyem,ugy hogy itthon se vagyok. Szoval az a 10 ezer km legalabb 10 ev.
-
Dexar007
veterán
Vicces,mert 60 -rol indult,aztan mondom rendben legyen 80,vegul 95 lett a maival,erre 105 ezres robogonal kotok ki.
Mondjuk szamolgattam,de sehogy se jovok ki jobban. A 70 ezressel szerencsevel (!) kijonnek 90 kornyekere,es akkor is egy szar marad, akkor mar inkabb egy olyan amit elhozhatok ugyanannyiert,de legalabb jo is. De mar ennel foljebb tenyleg nem megyek,110 a max,de akkor mar elvarom,hogy ne kelljen ra kolteni egy forintot sem.
2T-nel azert sokkal nagyobb a valasztek,az en Jog-omat is 8 eve ugy vettuk,hogy bementunk egy kereskedesbe, ok ez tetszik 78 rupia,es kesz. Szolgalt 5 evig. -
Dexar007
veterán
válasz
szentkuti11 #50968 üzenetére
Na,felhivtam,elvileg az orat akasztja,es nem torpan meg gyorsitas kozben.
Mar erre direkt rakerdezek telefonban,mondjuk eddig is ezt tettem,csak mindig az volt a valasz,hogy ,,nem igazan mentem vele,csak beszamitottam" vagy ,, en 40-nel szoktam kozlekedni vele" vagy ,,fogalmam sincs,ez egy choinori ,nem erogep".
Elvileg magyarorszagi vasarlas,masodik tulaj,hibatlan csili-vili es meg akar a km ora allasat is elhiszem,igy latatlanban.
Lealkudnam 90 kornyekere akkor egesz jo vetel lehetne.üszök: Ezzel semmi problemam nem lenne.A gond az volt,hogy egy erotlen szarnak tunt,ami mar a halalan van.
-
Dexar007
veterán
[link] Na most erre izgultam ra.
Basszus tegnapelott ott mentem el mellette,megnezhettem volna.
Ha minden igaz ,,egy Honda nem romlik el",es ez kepek alapjan egesz gyarinak tunik.Velemeny? -
30z.Samu
félisten
Jéé, vasárnap aktív a topic? Vasárnap általában halott szokott lenni.
-
Dexar007
veterán
válasz
szentkuti11 #50962 üzenetére
En sem. Szerintem ez az eddigi legszarabb amit neztem ar/ertek aranyban. Jo,hogy legalabb nem volt messze.
Eddig a 4bol komolyan mondom a szakadt Suzuki volt a legjobb. Az igaz,hogy megtorpant az elejen,de legalabb huzott "mint az allat". Raadasul szinte elso rugasra indult. -
szentkuti11
addikt
válasz
Dexar007 #50961 üzenetére
Ha gázfröccsel indul, akkor máris ideje elgondolkodni azon, hogy mennyire jó benne az automata szivató. Ha gyújtáson tökéletesen megy az index, duda, stb. akkor jó eséllyel az önindító is mehet a kukába, a km meghajtó meg Piaggio betegség, nagyon hitvány anyagból készül a ,,nyelve", ha szerencséd van, azt még meg lehet pontozni, de sok értelme talán nincs is vele foglalkozni. Én nem hoznám el ezt a gépet, az hétszentség.
-
Dexar007
veterán
Megneztem.
Viszonylag szep,es csak kulsore.Elso idom picit el van repedve, de nem veszes.
Gumi ok. Aksi elvileg uj,gyakorlatilag pedig nem indult oninditoval mert ,,sokat allt". 3-4. rugasra sikerult beinditani. Mentem vele egy kort.: A mutato nem igazan kovette a sebesseget, kb 30-ig meg se mozdult,aztan picit emelkedett,majd visszaesett,de ez meg nem is lett volna olyan nagy gond. A problema az volt,hogy erzesre olyan 40-45-ot ment.A kor vegen leallitottam,majd oninditoval megprobaltam inditani,de nem sikerult,mert csak gazfroccsel,es oninditoval indul.Gazdaja szerint ez normalis,mert piadzso, mondom a Yamaham gombnyomasra indul.
Ja,es uj karbi van benne,elvileg szerelo allitotta be.
Ora pedig 18 ezret mutatott.90-ert vihetem,talan 85-ert is,de ez igy nagyon nem oke. Ennel meg az Address is erosebb volt,mert az majdnem ment 60-at. Ez inkabb ilyen Choinori szint volt.
-
Dexar007
veterán
Na, a mai napra o a kiszemelt.: [link] Itt van tolem alig 20km-re,muszaj megneznem.
Viszont nagyon szeretem az ilyen ,,szivessegbol felujitott" motorokat,aminek a fele se igaz persze. -
30z.Samu
félisten
Nos igen...azt is szemmel kell tartani, hogy mire használná az ember a motort. Nekem is 90%-ában munkába járásra kellene, a maradék 10% meg, ahova mászkálok vele, meg Free ride. Az 50-es kevés lesz hamarosan, ez szinte tuti, néha érzem, hogy elférne még egy kis plusz erő. Lehet, hogy erre a célra elég lenne egy 125-ös gép is, lehet, hogy azt is kinőném. Fogalmam sincs....egy 125-össel azért lehet már dinamikusan közlekedni a városban, legyen az robogó, vagy váltós motor.
-
kcsa
veterán
válasz
30z.Samu #50953 üzenetére
Nyilván el kell döntened hogy mire használnád. Én 95% munkába járásra, komoly százalékban két fővel, és én is 100 felett vagyok. Ezért váltottam 250-esről feljebb.
De mivel még mindig 95% városi forgalom, nem akarok váltogatni, ellenben csomagtér kell - kizárólag robogó jöhet szóba. És erre még mindig felülhetek ingben-zakóban ha nagyritkán úgy kell.A maradék 5% eset miatt viszont nem fogok még egy motort tartani
Elmentem a Satelissel is Egerig - nem esett jól a végén az tény
Ezt gondolom én racionális döntésnek, de azt is elfogadom hogy rengetegen választanak érzelmi alapon motort, viszont nekem arra nem telik
-
Skizz
addikt
Hidegen való rángatás kisgázas elindulásnál mitől lehet?
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
30z.Samu #50946 üzenetére
Na pont ezért akartalak lebeszélni a korlátozásról.
Gondolom agyvérzést is kapnál, ha most adtál volna ki 90k-t jogsira, és kiderül, hogy nem vezethetsz váltósat, mert kényelmes voltál.
Kezdhetnéd előről... -90k
szerk.: Egyébként haverom NSR-je nemsokára eladó.
Már nézegeti az utánpótlás CBF-et
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
30z.Samu #50935 üzenetére
Tegnap meg még robogóval akartál vizsgázni...
Még fel se ültél váltósra, már megcsípett a cecelégy
A Babetta 210 váltós, csak automata.A 400-as robesz jó túrázni... De... Az meg már kicsit sok városba, illetve túrázásnál azért hátránya, hogy nagyobb tempónál hátul van a súlypont, nehezebb megállni, a kisebb kerék szintén nem előny.
Szerintem egy 150/180 robogó+ egy váltós motor az ideális választás, már ha megengedheted magadnak. (Én most nem, 1 is épp elég)
De ami késik nem múlik, csak először legyen diplomám. -
30z.Samu
félisten
válasz
szentkuti11 #50943 üzenetére
Akkor ezt benéztem, én abban a hitben éltem, hogy az váltós.
-
30z.Samu
félisten
válasz
szentkuti11 #50941 üzenetére
Ugye? Van rajta kemény 2 fokozat azt hiszem...
-
kcsa
veterán
válasz
30z.Samu #50935 üzenetére
Kis köbcentisben (én) nem vennék, állandóan váltogatni kell városban. Városon kívülre meg kevés. 5-600 köbcentis már más téma - bár attól még mindig utálok váltogatni dugóban
@Tibee86: én úgy mentem oda A oktatásra, hogy megnéztem egy ezeréves motoros könyvben a váltási sémát. Kb. ennyi elég volt, odáig egy métert se mentem váltós motorral
-
Tibee86
nagyúr
A topik új neve lehetne: 30z.Samu dilemmái.
Napi 25x jön elő a jogsi kérdés, az elméleti sebességváltás mellett. -
30z.Samu
félisten
válasz
#TOTTI #50932 üzenetére
"Viszont az A1-en (B125) megbuktam egyszer még a pályára se kellett rámennem, sőt a motort se kellett szinte kitoljam.
"
Az hogy sikerült? Lehet amúgy használható 125-öst találni, csak kérdés, hogy pénzben megéri-e. Mondjuk az 50-essel is úgy voltam először, hogy max 50-et fizetek érte. Ennek ellenére Ákostól kicsivel több, mint a duplájáért hoztam el az Address-t, de nem bántam meg, mert patika állapotban van.
-
#TOTTI
őstag
válasz
30z.Samu #50931 üzenetére
Én is így voltam, de 125-öst papírost használhatót keveset láttam ezért léptem tovább az A-ra ami kb. 70e Ft-ból megvan. Egy Mala F18-asom volt, de inkább nem helyeztem forgalomba. Viszont az A1-en (B125) megbuktam egyszer még a pályára se kellett rámennem, sőt a motort se kellett szinte kitoljam.
-
30z.Samu
félisten
válasz
huszi.gyb #50930 üzenetére
Nézegettem videókat a 250-es Inazumáról, nem rossz szekér.
És ha úgy alakul, egy 250-es gép kezdésnek szerintem ideális. Az még nem az a fenevad kategória...persze már az is meg tud ugrani.
Vagy B terv, B125-öt vagy A1-et lerakom (mert az B-vel árban még nem gáz), veszek egy 125-ös gépet, amivel tapasztalatot szerzek és később nekiugrom a A-nak.
-
huszi.gyb
senior tag
-
30z.Samu
félisten
válasz
DigitXT #50922 üzenetére
Szívesen mentem volna, de dolgoztam. Ha esetleg volt "üresjárat" felnéztem.
Van váltó az autón is, de nem olyan, mint a motoron...
Egyébként ezzel is picivel előrébb vagyok, mert ha fejben nagyjából megvan a művelet, akkor gyakorlatban is gyorsabban fogom megtanulni. Hamarosan kivitelezni fogom a váltós motoron való gyakorlást.
JA és ami durva, este amikor hazaindultam a munkából, annyira a fejemben volt az egész, hogy amikor elindultam a motorral, utoljára a bal fékkart engedtem fel, mintha a kuplunggal indultam volna. Utána kapcsoltam, hogy ez most mi volt...
-
DigitXT
félisten
válasz
30z.Samu #50920 üzenetére
Tehát most megtanultál elméletben váltani. Oh yeah... Elárulok egy titkot:
azt, hogy üresbe ficcent, általában érezni lehet a lábfejedben. De ha elég
finoman engeded fel a kuplungot alapjáratra, akkor észreveszed, ha nem,
anélkül, hogy a motoron hanyatt vágódnál. Ennyi. Ennél az "egészestés"
szócséplésnél jóval többet ért volna, ha ráülsz egy motorra/váltasz 2-3-at.
Nem azért, de B jogsid van, nem? Autót vezettél már: váltó azon is van...Szerk: azt meg motorja válogatja, hogy "honnan" könnyebb üresbe rakni:
van amelyik kettesből szereti, van amelyik egyesből. De amúgy jobb, ha
egyesből (is!) szereti, mert a fokozatkijelző is ritka a motorokon, így egy
megállásnál egyáltalán nem triviális, hogy mennyit kell váltani egyesig.Nyomogatod amíg azt érzed, hogy nem vált többet. Akkor van egyesben,
onnan egy lehelet mozdulattal fel, nem húzod fel kettesig, na az az üres.
Nem rocket science, egy próba többet ér ezer HSZ-nél... Befogtam. -
üszök
őstag
válasz
enginev3.0 #50915 üzenetére
Ezt
vagy ezt még talán érdemes is megvenni,de figyelni kell a csapszeg átmérőre. Ha nincs hozzá hengerfej,mint amit linkeltél,lehet esztergálni kell a gyárin kicsit,mert bele fog érni a dugó. Viszont ezekhez már kéne kipu+kell kis karbi állítgatás.
30z.Samu
(PH! addikt)Nem fogsz olyan fiatal motort venni amiben ledes a visszajelző.
De a meglátás nagyjából jó. -
enginev3.0
félisten
válasz
szentkuti11 #50916 üzenetére
Nem tudom, ezért kérdezem, nem nagyon találok másikat máshol
Vagy inkább? [link]
-
szentkuti11
addikt
válasz
enginev3.0 #50915 üzenetére
Biztos,hogy jobb lesz az a Taiwani 70-es henger, mint a gyári 50-es? Egyébként szerintem egy 70-es hengerhez már illik egy erősített főtengely.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Hogyha a robogómat, 70ccm-re szeretném átalakítani, akkor csak ennyit kell hozzá megrendelnem?
Piaggio nrg mc3
-
üszök
őstag
válasz
30z.Samu #50907 üzenetére
Egyesbe lenyomod,az esetek 99%-ban észre veszed,mert hallható lesz a csattanás,vagy kattanás.Ha nem leszel elég erőteljes felfelé üreset fogsz,ha ráengeded puklungot (ahogy szegény Bajor Imre mondta) felbőg a motor,ahogy húzod neki a gázt.
Visszafelé egyesével lehet váltani igen.
Dexar007
(PH! addikt)Végre.
Vegyél légyszi 2T -t.
2T gömbölyű Zip-em volt,(125 4T is volt)mérete ellenére kényelmes,magas a kormány elfért a térdem alatta szűk fordulókban is,nem kellett terpesztenem. Kicsi a kereke,fogni kell a kormányt mert a nyomvályúk nem nagyon tetszenek neki,de megszokható.
Ja,és 3,5 lityit evett. -
Dexar007
veterán
Na, az Addressrol mar letettem.A jozanesz azt diktalja,hogy hasznalati targynak ne vegyek japan belpiacos szopast. Olyan robesz kell amihez van alkatresz dogivel,es 1-2 telefonhivasra komplett blokkot kapok.
Piaggio ZIP 4T-rol mi a velemenyetek? -
30z.Samu
félisten
Na úgy értem.
Bocsi, csak már a 13. munkaórában vagyok...
Tehát az első sebességbe letolom, és a másodikba erőteljesebben felhúzom és érzem, ha sebességben van a kapcsoló. Ugye? Aztán ugye 3, 4 felfele. De ha egyesbe akarom betenni, akkor szépen el kell kezdeni pakolgatni lefele? Arra gondolok, hogy pl megállok a lámpánál.
-
-
30z.Samu
félisten
válasz
szentkuti11 #50902 üzenetére
Tehát akkor nem kétszer rúgok rá, hanem egyet, de kétszer akkora "távot". És gondolom érzem, ha bekattan valamelyik sebességbe.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fujifilm X
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Drón topik
- Androidos tablet topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Robot fűnyírók
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xbox Ultimate előfizetések