Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szentkuti11
addikt
Huhh srácok ez nagyon offtopic lesz, de annyira lesokkolt hirtelen, hogy meg kell osztanom.
Épp a Veres Péter úton robogózgattam és két megfagyás között a piros lámpánál előzve a sort meghallottam egy jó öreg BMW sorhatost. A kocsi egy 320i E30 volt, olyan állapotban, hogy szalonba is meg lehetne venni mutatóba. Nemhogy rozsdafoltot, még egy parkolási sérülést sem láttam rajta ( persze csak az egyik oldalról láttam). Ránézésre 60-as hentesforma ült benne, nem mertem megkérdezni, hogy nem eladó-e egész véletlen a kecske, bár biztos soha nem adná el, vagy annyiért amennyi nekem tuti nincs.
Mindent összevetve nagyon lesokkolt a dolog, mert mikor én E30-at akartam venni és lefosott hulladékokat néztem meg 4-500 körül, akkor nagyon sokan hasbaakasztottal, hogy minden ilyen autó bontószökevény és hülye vagyok.
-
Hauptmann
veterán
Tudtok olyan szervizt Gazdagrét környékén, ahol tudnak 2T kipufogót kiégetni? Sajnos a budaörsi reptér mellett lévő helyen csak november 5 után tudják vállalni.
-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Ma felrakták az "i"-re a pontot: EZ SINCS!
Talán "jövőre" lenne belőle...
Már nem tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek... Tragikomédia ez a sztori.
ON (vagyis OFF, mert 250 ccm, de ON, mert érdekes szerelés): duda van!
Kettő is! Jó nagyok!
(Olyan hangja van, hogy mindenki beszarik tőle: alig
várom, hogy holnap megpróbáljanak szívatni, s fülükbe ültessem a bogarat.)Ja és bekötöttem a H4 tompítottját is tompítottnak, dupla-lámpás lett a gép!
Mondjuk a PASSING gombbal csínján kell így bánni, mert H7+H4-1+H4-2...
(Az összesen 55+55+60=170W, ami 12V-on barátok közt is 14A, és ha ezt
az ágat egy 10A-es biztosíték védi, 55+60=115/~9,5A terhelésre, az necc.)Természetesen leb*szta, ahogy kell. De mivel a PASSING, csak pillanatnyi
terhelés lesz (ha egyáltalán meghagyom, és nem lesz belőle vészvillogó
),
ezért megoldásként 15A-esre cseréltem a biztosítékot - így menni fog.
-
30z.Samu
titán
Hazafele elég sűrűn elhangzott az a szép kulturált mondat, hogy "Menjé má ba+!"
"Most mi van? Miért nem mész?" 40-45-ös tempóval tötymörögtek előttem. De most nem álltam neki előzgetni, mert nagyon jöttek szemből. Megy ez, ha akar...
A videónál lehet, hogy az is közrejátszott, hogy a motor még nem biztos, hogy bemelegedett.
Majd máskor csinálok egy újat, miután picit mentem vele, lehet, hogy jobb eredmény születik. 
-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Vezérműláncra várok. Katalógus szerint 404-es. Megrendeltem. Nem az volt!
Beazonosították a nagykeresek, hogy 412, aztán közölték, hogy sajna nekik
nincs és nem is lehet rendelni, mert már nem gyártják. Találtam egy gödöllői
boltban polcon. Raktársöprés, még olcsóbb is, juhé! Mentem: nem az volt.
Most azt gyanítom, hogy SCR 409 (110-es) lesz. A héten érkezik Gödöllőre.
Ha ez megvan, akkor vihetem a szerelőnek az összes cuccot: épp ma futott
be a gyári tömítéskészlet is. Szóval most van kettő. Potom 50K-ba fájtak.
Ja és hogy teljes legyen a kép, az internetadótól szerintem berosált a telóm,
és összef*sta magát. Persze: 1-2 hét, és cserélik/javítják, hiszen garis még,
csak éppen a rajta lévő adataim (motoros és pénzügyi statisztikák) kukázva,
1 ill. 2 hónapra visszamenőleg.
Jó, hogy a Madison több, mint 1 hónapja
a szerelőnél áll, mert addig legalább nem történt semmi, ami elveszett volna.Persze most még virtuálisan nincs rajta az új gumi, a 4Road. Nem estem el,
és nem kezdett el kihagyogatni a gyújtás sem: össze kell írnom újra ezeket.
A költségvetés meg úgy néz ki, hogy fax tudja, mire ment el 2-300K.
-
DigitXT
félisten
válasz
Dexar007
üzenetére
Jah, engem is megcsodáltak anno a kecskével! Supermoto-t vártak?
De legalábbis valami 400-as krossz masinát: nem értették a robogót.
A linkelt videón elég alapjárat közelében van rángatva. 6000+: az fáj!Szerk: kár, hogy ennek már pár hónapja, azóta szerelőnél áll...
-
huszi.gyb
senior tag
Csináltam egy videót... Az elején béna az indulás, egy kézzel nem mertem az útpadkáról lenyelezni, kicsit előrébb gurultam.
Nem azon a 2mp-en fog múlni, de... 
Persze hülye voltam, mert a lezárt reptéren nem kellett volna az útpadkáról indulni, úgysem zavarok ott senkit.

-
Skizz
addikt
Na, most kaptam az emilt a követségtől, hogy az Ómorva ősbirodalom széles határain belül kizárólag rendszámmal lehet közlekedni smkp-val. Még jó, hogy jött az isteni szikra, és rágugliztam. Már be voltam öltözve.

-
huszi.gyb
senior tag
Rakj rá egy nagy H matricát. Legalábbis osztrákoknál ez feltétel. Amikor kőbiker-ék akartak Schwalbe túrát akkor cikkeztek róla. (Most lusta vagyok megkeresni).
A lényeg, hogy H matricával tudják, hogy más ország, más szabályzás, és el (kéne) fogadniuk. Aztán hogy a floppy-honfoglalásúak elfogadják-e... Lehet a H csak hátrány lenne.

-
Skizz
addikt
Igen, én is a baszogatástól tartok. Nem beszélem azt a szép míves ősi nyelvet, pedig ma át kéne vágtatnom Párkányon Esztergomba menet, mert hirtelen nincs autó amit elköthetnék.

30z.Samu: Úgy már megjártam számtalanszor, nem volt baj. De ha náluk rendszám van a robeszen, az már adhat okot a félreértésre, azt meg lehet inkább nem akarom.

kcsa: Nem életbevágó, tudok menni tömegközlekedve is, csak gondoltam jó lenne gurulni egyet. De ennyire azért nem lehet jó az a gurulás.
Max. elmegyek a határig és áthugyozok, az is egy jó karika. -
kcsa
veterán
Totalcaron volt egy cikk, a kedvenc robogógyűlölő "újságíró" mintha akart volna menni kifelé, ezért utánanézett, és valami olyasféle rémlik nekem, hogy mivel te megfelelsz a magyar törvényeknek, ezért mehetsz kint, de számíthatsz folyamatos zaklatásra és büntetéssel való fenyegetésre a helyi erők részéről

ui.: úgyis szeretik a magyarokat odaát
sz.rrá szopatni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Skizz
addikt
Tótországban mi a helyzet az smkp szabályozással? Kötvény-utalási bizonylat-adásvételi ölég oda is? Egymásnak ellentmondó infókat találtam...
-
-
30z.Samu
titán
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem tudom mit vártatok...
Hogy 0-60-ra felmegy 2mp alatt?
Akkor gyorsul ez jóval dinamikusabban, ha már van valami lendület. Álló helyzetből 35-40-ig jó, de az bőven elég általában. Átlag autót, átlagos vezetővel ott hagyom simán, mire Ő is felgyorsul, addigra az én mérőm is felkúszik 50-ig és nem tartok fel senkit (a KRESZ szerint) 
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz
Norbika88
üzenetére
Én is nyári beállítással megyek, eddig nem volt gond. Ha minden nap használom, akkor egyből indul akár a garázsban volt, akár kint a hidegben. Ha pár napot áll, akkor utána kicsivel nehezebben indul, és az első 10-15 méteren alig akar menni, és ontja a füstöt mint állat.
Ez a szomszédoknak járó kiváltság az induláskor.
-
Skizz
addikt
válasz
Norbika88
üzenetére
Ó, akkor dicsekszem Mancika nevében. 2 napi hidegben állás után is első rúgásra röff. Aztán 1-1,5 percig kicsit megpörgeti az eseményeket, és annyi, megy mint a meszes. Másodszorra még nem kellett rárúgnom mióta volt főteng.szim. csere+karbi állítás. Nem rossz ez egy 20 éves romhalmaztól.

30z.Samu: Monnyuk menet közben (fix. 50-60) annyira mindegy, hogy 4T, vagy 2T az az 50. Legalábbis én már észre sem veszem, hogy darálja a kávét... amíg nem egy povicon keresztül pöffen a sornégy, addig leszarom milyen hangja van.

Bár egy echte Szimó-hangot én sem viselnék el sokáig, az fix. -
30z.Samu
titán
Kértetek gyorsulási videót, megkaptátok. Most meg itt szapuljátok a kicsikémet! Száradjon ki a halászlevetek!
(Nem, nem sértődtem meg, mielőtt bárkinek ez jönne le.
) Mégiscsak egy 4T-ről van szó...a 2T kollegák általában úgy ott hagynak, hogy öröm nézni, de a 4T-sekkel felveszi a versenyt simán.
De a lomhább gyorsulásért cserébe 1,5 literes fogyasztást produkál...
És én akkor is szeretem ezt a kis méregzsákot mert szép a hangja és nem a kávédaráló hangot kell hallgatni kilométereken keresztül. 
-
Norbika88
senior tag
Érdemes ma éjjel robogóval elmenni melóba?

Nem tudom fedett helyre rakni.Karbit nem állítgattam, gyári "nyári" beállítás van.Másnak is ha egy hetet áll a gép nehézkesen indul, vagy ez csak crogen tulajdonság.
Rugdosni kellet egy jó párszor a végén meg már kézzel nyomtam, aztán amikor beindult gáz adásra megfulladt.
Hagytam pöfögni magában utána már nem fuldoklott gázadásra, gondolom meg szívhatta magát a sok be rugókartól. -
Dexar007
veterán
válasz
Dexar007
üzenetére
Lezarult a masodik fogyasztas teszt.:
Kerek 4 literre jott ki,ovatos gyorsitgatasokkal, kb 70km-en keresztul atomstabil 75km/h-s sebesseggel.A legmagasabb mert sebesseg 82 km/h volt par masodperc erejeig,de tobbnyire 75. Nagyon gyors felkapcsolas,dombon lefele kis vitorlaval..erre 4 liter 100-on.
Az elozo pedig kenyelmes tempoban,egyaltalan nem figyelve az orat max 100-ig gyorsitva 3.93.Ezt hogy francba sikerult osszehozni?
Nem szereti a hideget?Vagy nagyon csunyan atb*sztak egy Mol kuton.
-
engine88
aktív tag
Majdnem vettem egy Kymco Super 8at amikor rakerdeztem a km orara es azt mondtak hogy 5500. De a motor az oldalara esett mult honapbam es 75500 at mutat a digitalis km ora. Lehetseges ez? A robogo 2012es
-
30z.Samu
titán
Ne cikizzétek a kis barátomat!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
30z.Samu
titán
-
30z.Samu
titán
Csináltam egy visszadurrogó és egy gyorsulós videót (0-50, kicsi volt a szakasz). Az előbbit inkább hagyjuk, nem adja vissza a videó, az utóbbit feltöltöttem nektek.
Íme -
üszök
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
A 170 mm hossz mind bemegy a dobba? Minek? A gyári könyökre akartam rá tenni,de így az rövid. A 40-es " púpot " sem bonyolult megcsinálni csak esztergályos kérdése.
De nem fogom úgysem megvenni,mert valszeg tompítója sincs,azt meg te tudod a legjobban mennyibe kerül.
Ha meg benyögöm mennyit adnék érte úgysem adja,mert az árával tisztában volt mennyi újonnan.
Van még 2 tippem kipura,az egyik egy kínai,azt már linkeltem egyszer,a másik,hogy veszek egy másik gyári dobot,és azt ki belezem. Ettől viszont valszeg nem lesz pattogós hangja,csak mélyül.
Jah,mondtam neki,hogy ott legyen szíves mérni ahol a dob végén a bilincs van,és bele megy a cső.
-
DigitXT
félisten
Igazából pont azért kérdeztem, mert nem tudtam, hogy ez az egész cső neve, meg ugye ha nem passzol a motorodra, akkor valahogy a gyári "leömlővel" kellene a dobot összeházasítani. (Nem triviális: de csak nekem, aki nem vagyok gépész.) A kitúrás nem volt nehéz: tudtam, hol kell keresni.
Maján 4142-es dob van, Madisonon 4138. A hirdetés alapján viszont pontosítanék, mert ez már egy újabb verzió: 4174C Elvileg csak a karbonbetét, meg a könyök más: utóbbi ugye több darabból áll, gondolom rezgéscsillapítás végett, rugós összeköttetéssel.
Szerk: és még valami: a könyök ugye mélyen belemegy a dobba, azt a 40-esre vastagított részére kell ráfogatni, tehát ha a mostani gyári csövedre akarod ráhúzni: azon is van ilyen 40-es púp? Illetve a motorblokk felőli részen, ha a LeoVince csövet használnád, akkor 40-es átmérő csatlakozik?
Szerintem a hirdető is meg volt lőve, hogy melyik részének a méretét kérdezed pontosan?
-
üszök
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Öcsém,ilyeneket kitúrni 2 perc alatt!

Rajta is van a méret! 32 mm mint az enyém.
Kipufogó könyök. Ez köti össze a dobot és a hengert.A konzol sem jó nekem,azt is csinálni kéne másikat,és van egy bukta nyoma is az oldalán.
Ez a hirdetés amúgy. -
DigitXT
félisten
Továbbra sem vagyok biztos benne, hogy mi az a könyök, de ha
"hivatalosan" volt az XC300-on (rá való), akkor itt az adatlapja.
30z.Samu: -10-ben nem hiszem, hogy lenne kedved motorozni.
-
30z.Samu
titán
Az állás más tészta, a napi használatra gondoltam. Teszem azt, -10 fok van, bemegyek a munkahelyre, berakom a tárolóba és ott áll 14 órán keresztül arra várva. hogy újra beindítsam. Az hagyján, hogy a motor átfagy, de az üzemanyag és az olaj is megdermed benne szerintem. -
üszök
őstag
-
üszök
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére

Plusz vesz egy Tucanot,és nem lesz gond.
Használtakat lehet elég jó áron találni.Találtam egy használ 4Road-ot de nem egyszerű a gazdájától pontos információkat kapni.
Mondtam mérje már meg a könyök átmérőjét,válasz: nőgyógyász vagyok uram,nem fog menni.
Meg a tompító sincs meg benne szerintem,mert azt mondta azért szedette le mert hangos volt. -
Dexar007
veterán
Hasznal egyebkent valaki kozuletek foliat ? Azon gondolkoztam,hogy nem lenne rossz ha befednem majd az eredeti feluletet,mert kapni fog hideget-meleget.

-
DigitXT
félisten
válasz
Dexar007
üzenetére
Úgy-úgy. A maradék "szellőt" meg lefogja a kasztni. És mindenki boldog.
Egy sima térdvédő elég szokott lenni robogón a farmeron felül. De pl. egy
Asesso szerintem önmagában nagyon sokat jelent... Zárt, melegít stb.
(Nekem még (?) nincs, de próbáltam, és elég komoly cuccnak tűnt.
) -
30z.Samu
titán
válasz
Dexar007
üzenetére
Nem tudom, lehet, hogy a pálinka teszi, amit behörpintek az út előtt...
Viccet félretéve, van egy f@sza melegítőm, arra ráveszem a nadrágot és oké. De most már kezdem érezni, hogy az kevés lesz lassan, ezért újítok be normális motoros nadrágot.
Meg ha már ott jártam egy kesztyűt és egy maszkot, a felső részt meglepően jól védi a bőrkabát. 
-
wolfnet
tag
válasz
Dexar007
üzenetére
Jó a kérdés! Kezdjük lentről.
Vastag zokni, magas szárú bélelt bőrcipő. Aztán én úgy öltözök lent hogy bélelt farmer + rá a motoros nadrágom. (A bélelt farmerba meleg van, a motoros nadrág meg szél ellen király + párnás). Erre rá a térdvédő. Felül: póló betűrve a farmerbe, rá egy vastag pamut pulcsi. Erre rá a motoros kabátom, ami 4 évszakos - most téliesítve, azaz polár belsővel, teljes protektorozással -. A fejemre egy maszk, betűrve a kabát alá így a szél nem fúj be a bukóba. Plusz a zárt bukósisak. Kezemre a téli kesztyű, ami hiába baromi vastag + bőr + protektoros, hideg ....
Evvan, markolat fűtésre majd telik jövőre talán, de a gyári kormánycsutka nagyon tetszik szóval majd meglátjuk.A bukósisakomat így ősszel nagyon utálom, nagyon bepárásodik 10°C alatt, viszont fölötte szinte egyáltalán nem. Illetve a kesztyűben van hideg és a sisakban országúton, városba minden tökéletes.

szerk@: ja írod a térd fázást, hát igen az térdvédőn keresztül is necces, ma nem volt annyira szar. Tegnap hogy esett az eső is és a vizes ruhámat fújta a szél akkor lezsibbadtam. 20 percig vacogtam a forró kád vízben, amire kiolvadtak a térdeim.
Férfi meló ez. 
-
Dexar007
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
En sem szoktam letenni a motort,de kivancsi lennek,hogy miert nem faztok?
Tan melegek vagytok?
En mar most 10 fokban is felveszek 3 nadragot,de meg igy is rafagyok. A terdem egyszeruen athul mar 10km alatt is. Jovo heten beszerzek majd egy fasza terdmelegitot/vedot, meg valami normalis gatya is kene,hogy ne kelljen 3-at felvenni.wolfnet: En pont forditva vagyok vele. Felsotestem nagyon-nagyon ritkan fazik, es mivel kezvedo is van a motoron,igy a szelet is eltereli a mancsomrol.Nalam a terd a legproblemasabb resz.
-
wolfnet
tag
-
huszi.gyb
senior tag
8XL-ig van méret (138-145cm)
Kedvességet tudok belőle. 
-
üszök
őstag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Az a nadrág nekem is jó lenne,annyit simán megér. Kíváncsi vagyok van e olyan ami rám jön.
115 centi a derekam.
Ilyen kesztyűt vettem nemrég, könnyű meleg,kényelmes. Az olcsóbb kesztyűk valahogy mind kényelmetlenek voltak. -
30z.Samu
titán
Ismerős jön már, hogy robogóra minek ilyen ruha, kiröhögnek stb...aki kiröhög, az hülye! Jó, 50-esen tényleg kicsit érdekes, mert csesznek venni normális ruhát robogóra, de azzal is lehet ám szép balesetet szenvedni. Nem is kell messzire mennem, bátyám pár éve robogózott, elmondása szerint hátulról belementek, repült pár métert. Póló, rövidnadrág, a sisakjának is szar volt a csatja, lerepült a fejéről esés közben. Agyalapi törés, az egyik csigolyájáról levált egy darab. Valahogy összerakták, de szagokat, ízeket nem érez. Első nap azt se tudták megmondani, hogy megmarad-e... Szóval igenis, robogóra is kell normális ruha!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Battlefield 6
- Felújítva tálalja a száműzötteket az új GeForce driver
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anime filmek és sorozatok
- Le Mans Ultimate
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ingatlanos topic!
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- További aktív témák...
- Sony Playstation konzolok Okosítása / Szervizelése - TMR Szenzor bépítés // 13.00-s PS4 Moddolás
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! EVGA FTW3 Ultra RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya!
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Talán "jövőre" lenne belőle...
Majd máskor csinálok egy újat, miután picit mentem vele, lehet, hogy jobb eredmény születik. 

Jó, hogy a Madison több, mint 1 hónapja

Nem azon a 2mp-en fog múlni, de...

Lehet, hogy a CVT miatt.
Az állás más tészta, a napi használatra gondoltam. Teszem azt, -10 fok van, bemegyek a munkahelyre, berakom a tárolóba és ott áll 14 órán keresztül arra várva. hogy újra beindítsam. Az hagyján, hogy a motor átfagy, de az üzemanyag és az olaj is megdermed benne szerintem.

nyogo83
sityupityu