Hirdetés
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Ez viszont váltós.
Erről beszéltem.

Egyébként hidd el, nem nagy mutatvány váltani. Behúzod a kart, rúgsz egyet a lábaddal és kész.

Annyi, hogy meg kell szoknod, hogy lábnál van a fék. De szerintem max 1 óra alatt megszokható.
Jövő hétvégén megyek Simsonozni.
Csináljak videót? 
-
30z.Samu
titán
Ha esetlen, netalántán összejönne egy A jogsi, akkor...
Hinnye!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Hétköznapokra nekem is jó a robogó. De apám akar choppert. Haverom CBF600-at... (mindegyiket fogom vezetni) stb.
A másik, hogy az A1-em se volt korlátozott, A2 se korlátozza le. Szeretem váltós motorokat is. Nem beszélve arról, ha el kell vinni A-ból B-be valamit, ne okozzon már gondot.
Skizz: Viszont ha 10 év múlva úgy dönt, hogy venne egy GS-t, vagy bármi mást csinálhatja újra az egészet... Kresz, rutin... Csak azért mert két karral többet kellene most kezelni. Erre akarok rávilágítani.
Samu: Ja és még egy gondolat. Amíg nem próbáltad, ne alkoss véleményt. Sok ismerősöm mondta, hogy a robogózás baromság, mekkora hülye vagyok... stb. A végén már könyörögtek, hogy a Tactot adjam oda egy körre... Nem azért mert annyira nagy élmény, de nincs most motorjuk, és mégis jól esett nekik egyet gurulni.
Ugyanígy lehetsz te a nagymotorral. Jól megy a robogód, felülsz egy nagyobbra, nem ezt fogod mondani.
Majd: Jó a nagy robogó, de amikor fülig kell dönteni, mégse. Ahhoz már kell a váltós futóműve, súlyelosztása. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Erre való a rutin pálya. Forrás
A2: 22óra elmélet+ 16+1 óra gyakorlat. 72 700Ft
A: 22óra elmélet+ 26+1 óra gyakorlat. 94 700FtA +10 óra miatt drágább, ez nem rémlett. Nekem ugye van kisebb kategóriám, arra más vonatkozik. Ezek az árak kezdőkre vonatkoznak (M kategória nem számít motoros kategóriának).
-
30z.Samu
titán
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Vizsgáztatótól függ...
Nekem B, A1, A2 is meglett elsőre (elmélet és gyakorlat is), bár ha akarnak bármikor meg tudnak buktatni.
A2 vizsgán rutinon is rendes volt a vizsgabiztos (megcsúszott a motor segge, összeszedtem, és vonal előtt, nagyobb tempóról megállítottam).
Vizsgán szintén, majdnem benéztem egy zebrát.
Ott is satu... A vizsgabiztos annyit mondott, hogy próbáljam kerülni az ilyen helyzeteket, de látja, hogy magabiztosan kezeltem a motort, megadja. Sok balesetmentes km-t kívánt és kész.Skizz: Igen, lehet Hayabusa turbóval is alapjáraton menni. Az más kérdés, hogy ha elgurul a gyógyszer, vagy hibázol, sokkal jobban büntet. Ezért nem érdemes erős motorral kezdeni. Válts vissza normál útviszonyok közt kanyarban egy Simsonnal (3-ból 2be, olyan tempónál, hogy ne blokkoljon), és kopp gáz, nem lesz semmi. Tedd meg ugyanezt egy GSXR 1000-nél, el is dobod.
[Troll]: Ha ráéreznék, lehet, hogy ezzel bajok lennének...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az, hogy átlépi a mutató az 50-et még nem állat módjára vezetés
-
Skizz
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
Azért ez nem pont így van. 1000-es gixerrel se vár rád a biztos halál, friss jogsival sem.
Szerintem egyltalán nem rossz, ha alád raknak egy 600-ast. Ha már engedélyt kapsz, hogy később vezess ilyeneket saját belátásod szerint, akkor nem árt kicsit ismerni, és a legjobb módja az első találkozásnak az a tanpálya (nem a jutyubon ezrével fellelhető, sisak nélküli, rövidgatyás egykerekezés haver faterjának busájával +2 személlyel hátul), hacsak az ember nem szívta magába az anyatejjel a tapasztalatot. Egyébként se csavarja fel alattad egy sornégyes az aszfaltot már alapjáraton, azt is lehet finoman vezetni. Meg gondolom vizsgán el is várják, hogy ne ökör módjára vezesd. -
30z.Samu
titán
válasz
Mr.Peter
üzenetére
Biztos tettél nitrót a tankba csak elfelejtetted...
(#50871) huszi.gyb : A motoros jogsi letételénél mennyire szívatják az embert? Mert engem anno kocsinál szívattak rendesen. Egyszer azért nem engedtek át, mert hogy bizonytalan voltam...hát bakker, egy kezdő vezető milyen legyen. De szépen megcsináltam mindent, annál szebben nem lehetett volna összerakni. És ezt megmondta anno az oktató is, akkor váltottam sulit, másik kocsi, másik oktató. Elsőre átmentem a vizsgán. -
Mr.Peter
aktív tag
válasz
szentkuti11
üzenetére
VFR 750 se rossz, felírom a listára.
Asszondja, hogy; Január, VFR...
Troll OFF
Két napja szétszedtem megint a variót, takarítgattam egy kicsit a házat, majd összeraktam, és azóta valahogy sokkal jobban gyorsul a gép. Indulásnál, ha húzom neki, akkor szinte rántás szerűen megindul, és sokkal jobban gyorsul mint előtte. Ez vajon mitől lehet?
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
a2 pedig 500-as. Hidd el nekem, nincs nagy különbség, és addig úgysem ültetnek fel 600-asra, amíg az 500-ast nem tudod megfelelően kezelni, sőt... Engem először 250-re, majd fél óra múlva 400, majd következő órára 500-asra ültettek, pedig már motoroztam 600-assal is (utassal).
A motor tömege nagyon nem mindegy. Itt nem feltétlenül a lóerőkről van szó. Hiszen 95Le-s Hornetből ha vizsgán 20 lovat kihozol sokat mondtam... 3000 fölött nem nagyon járt a mutató, még a GS-en sem, pedig én ahol tehettem kicsit megtekergettem a szarvát...

-
30z.Samu
titán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Az az igazság, hogy szerintem ha most felülnék egy 600-as motorra, olyat borulnék, mint az olajtó.
Azért írtam anno, hogy most szerintem nem állok készen egy korlátlan jogsira. De egy A1-A2 szerintem beleférne. Azt mondjuk nem tudom, hogy egy A2-re mekkora motorral vizsgázhatok, de az A-ra általában 600-as motort írnak. Mondjuk ezt a részét nem értem a dolognak. Egy kezdő motoros alá mi a francnak adnak 600-as motort? Ez olyan, mintha a kocsinál egy Ferrari-t adnának a seggem alá...Szerintem egy 250-es motorral is simán le lehetne vizsgázni korlátlannál is. Ha a friss jogsisnak van egy kis esze, úgy sem 600-ast vesz egyből. Meg a motornál ez a korlátozás...a B-s jogsival meg simán beülhetnék egy 1000 lóerős csodagépbe. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
nem hiszem hogy lesz
Nem hiszed... Most még. De ha épp elmennél egyet gurulni ismerős motorjával, vagy bérelnél egyszer... Akkor máris ott van, hogy hoppá, nem teheted meg.
Lehet, hogy életedben csak kétszer lesz ilyen, de nem jár lényegében plusz költséggel. Annyi, hogy egy Horneten vizsgázol, nem GS500-on... Minden más megegyezik. Szóval szerintem megéri. A jogsival ugyanúgy vehetsz 50-125-150-400ccm motort.
Skizz: Mai eszemmel én nem csinálnék B125-öt. Nekem még anno A1 volt, örültem, 4 év alatt össz-vissz két hétig vezettem legálisan 125-öst. (Kezdő jogsival 2 személy, vagy a motor papírjai nem voltak teljesen rendben).
De gondoltam, fillérekből meglesz az A, és akkor jó vagyok. Hát nem... -
30z.Samu
titán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Én azért kételkedem az A-ban, mert szerintem nekem 400-asnál nagyobb gépem nem hiszem hogy lesz. Mert azt ugye nem csak megvenni kell egy gépet, hanem fenntartani is. A robogó stílus mellett pedig még az szól, hogy tudok pakolni. Egy kisebb bevásárlás simán elfér a csomagtartóban, ha a megfelelő robogót választom.
-
huszi.gyb
senior tag
Dehogy is. Ha a korod meg van hozzá A+150 robesz. A2 ugyanannyiba kerül, és ha később úgy döntenél, hogy legyen egy 50Le-s géped, akkor egy valag pénzt kifizethetsz az A-ra.
Én bánom, hogy nem csináltam korábban A1-et, úgy 100 rugóval több maradt volna a zsebemben. És már 2 éve A-m lenne, most meg A2-m van, még jön majd egyszer az A... -
Skizz
addikt
A2+150 robesz.

-
30z.Samu
titán
Körbenézek, mielőtt bármit is csinálok, lehet, hogy A2 lesz ebből (vagy korlátlan, de szerintem nagy gépem a büdös életbe nem lesz...). Viszont szerintem maradok majd a robogó vonalon, nekem bejön ez a stílus. Nem kell a váltással, kuplunggal szórakozni. A kocsinál sem szerettem pl az emelkedős indulót, meg tudom csinálni, csak nem szeretem. Bár furcsa, jelenleg ha autót vennék, akkor csak manuális váltósat, motorban pedig robogót.
-
Olyan kompresszió van a gépben, h melóba jövet - egy kis döccenőn - lelőtte a blokkról mind2 kipufogó rögzítő csavart...
Kb. megduplázódott a nem kicsi hanghatásom, kicsit már félelmetes is volt 
-
30z.Samu
titán
Hogy is mondtam egyik nap? "250-es motornál nagyobb szerintem nekem nem kell"
Láttam egy túra videót 650-es Burgman-ról, szerelmes lettem.
Picit húzta neki, már 120-nál járt.
Mondjuk a 400-as Burgman is megy, mint a meszes.
De a váltás nem most fog bekövetkezni.
Meg pár szempontot figyelembe kell vennem, pl hogy a melóhelyen a tárolóban nem biztos, hogy elférne egy 400-as Burgman. 
-
30z.Samu
titán
-
üszök
őstag
-
Dexar007
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Azert ne almodozzunk szerintem. Aki el akarja adni 65-70ert az nem filleres dolog miatt akarja eladni.
Kell ra kolteni,a kerdes mennyibol jon ki.Igazabol most azt is erdemes szamitasba venni,hogy veszek 90 kornyeken egy agility-t,lehet hibatlan - per pillanat- elmegy 5 ezret,aztan furas. Ugyan ott vagyok,mintha szart vennek,es en ujitanam fel,csak akkor legalabb tudom,hogy szar is volt.

-
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11
üzenetére
Az igaz, hogy nehéz lehet szerezni alkatrészt egy belpiacos géphez. De alapból, ha van egy motorod, tömítés szett (Majához 7k), szelepszárszimering (1k), fúrás (25k), vezérműlánc (5K), és akkor fel is van újítva. Oké, még vannak a blokktartó szimeringek, meg egyéb apróságok... De egy 50-eshez olcsóbb az alkatrész.
Ha van...Agilityvel jobban jársz. Ott a betegsége annyi, ha sokat mész, ez-az elkopik, ami nem szokott, 2-3000Ft-os alkatrészek (futárok ezért szidják, mert évente mindig van 1-2 ilyen). De normál üzemmódban simán bírja. Meg most ennyi pénz... Smafu évente.

bogyó: Ha az összes 2T-t kivonnád a forgalomból észre se vennéd... Legalábbis Budapesten biztos, hogy nem. BKV, Koromdízel, gyárak...
-
30z.Samu
titán
válasz
Dexar007
üzenetére
Ez nem véletlenül csak 70k...egy normálisan működő Address többet ér. Én ilyet vettem át Ákostól szeptemberben, majdnem dupla ennyiért. Hozzátartozik, hogy ez patika állapotban van.
Ennyiért kapsz 2 ütemű, régebbi Address-t.Szerk.: Ha meg már 65-ért is odaadná, akkor valami nagyon nem oké azzal a motorral.
-
Dexar007
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
65-ert odaadna a Nagykanizsai.
Napi hasznalatban van a motor,mindene mukodik,uj gumi..Csabito ajanlat,de az olajfogyasztast akkor is meg kene szuntetni valahogy. -
Dexar007
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Hat de megis hova tunne az olaj? Ha felujitod a hengert,akkor mas lehetosege nem nagyon van csak ugy elillanni nem?
Komolyan mondom veszek inkabb egy Kymco Agility-t,ahhoz van alkatresz dogivel,es legalabb nem japan belpiacos marhasag. Ugyanugy szethullik mint a tobbi, itt van kapasbol 3 ami mar halalan van. :/
-
szentkuti11
addikt
válasz
Dexar007
üzenetére
Szerintem alapból egy hengerfúrás+ dugók, gyűrűk cseréje nem oldja meg a problémát. Akkor inkább töltögesd az olajat, mint a 2T-be, aztán majd megdöglik ha megdöglik, és akkor lehet komolyabbat rákölteni vagy eladni a g*cibe.
De ott jó eséllyel van már szelepszár-szimering, stb csere, márpedig azt itthon csak bontottan fogsz kapni, ami meg megintcsak szar. Japánból rendelni meg kb esélytelen. Ezek nem számítottak arra, hogy konténereken fog jönni európába a sok belpiacos robogó. Már el is felejtették, hogy 2008-ba miket gyártottak a belpiacra.
Az enyémre egy kib*szott szíjat is csak 1 helyen lehetett kapni az egész országban, szerinted akkor honnan lenne hozzá méretes szimering-szett?
-
Dexar007
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
De hat furjuk wazze?

Akkor megoldodik a problema nemde?
Ami itt van helyben lehet ugyanugy zabalja az olajat,cserebe legalabb szet is van esve.
-
Dexar007
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Vàrom az ajànlatokat,emailt is nèzem!"
Licitalos moka. Bejelentkeztem 75-tel,azt mondta vihetem.
De majd szolok neki,hogy 300km-re lakom,ugyhogy 70 legyen vagy nem megyek el erte. 
huszi.gyb: Nem gondoltam volna,hogy 1 het alatt senkit sem erdekel. Igy mar nem is olyan jo ajanlat a szethullot 70-ert.

-
huszi.gyb
senior tag
válasz
Pubszon
üzenetére
Előre venném az olajzást, remélem, hogy tudod amit most elmondok, csak kicsit félreértetően írtad.
2T (2 ütemű) a motorod, így az olajat is elégeti. Az, hogy tiszta benzin kell bele, csak annyit jelent, hogy ő majd bekeveri magának a megfelelő arányban. Arra figyelj, hogy mindig legyen (lehetőleg jó minőségű) olaj a tartályban, különben elég hamar megadja magát a motor. A kis füstölés normális, bár olaja válogatja. Amíg én 2T motorral jártam, Repsol Scooter 2T-t használtam, az nem nagyon füstölt, nem volt büdös szaga, nálam bevált. Ha egy olcsó, ásványi olajat öntesz bele, akkor az jobban füstölhet. Ez természetes.Válaszolva a JOGos kérdésre (haha szóvicc...
) sajnos 2T Yamahákban annyira nem vagyok otthon. Azt tudom, hogy van 2KJ 3KJ blokk, ezekkel sok motort szereltek. Ha megegyezik, valószínűleg a kipufogó is. A teleszkópot mérd le, könnyen lehet, hogy bizonyos Hondáké is jó bele. (pl Dio). Általában hasonló méretűek... Ha privátban küldesz fotót, és méretet megnézem, lehet, hogy még nekem is van elfekvőben...Dexar: 75 ért elhozhatod? 70 van a hirdetében.
Egyébként az, hogy eszi az olajat, egy dolog... Szerintem az olcsóbban javítható, mint az, hogy nem tudni miért nem megy. Olaj fogyasztásnak két lehetséges oka van: elég, elfolyik. Ha elég, akkor jó eséllyel gyűrűzni kell (vagy max. fúrni), ha kijut, akkor tömítést cserélni. Egyik sem okozhat annyira nagy meglepetést, ha amúgy karban volt tartva, és nincs szét minden alkatrésze. De ugye ezt a másiknál sem tudhatod... -
Dexar007
veterán
Na, talaltam kozben egy ilyet.:
Mindene mukodik,55-ot megy,picit fustol nagyobb temponal, esztetikailag szinte hibatlan,cserebe motorhibaskent van meghirdetve,eszi az olajat,de 75-ert elhozhatom.

Vagy a mai,ami szet van hullva,es lehet ugyanugy eszi az olajat,csak majd kesobb derul ki.
-
Pubszon
veterán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Köszi.

Azt nem lehet tudni e esetleg, hogy a JOG lengéscsillapítója, rugója és kipufogója jó e ehhez?
Kb egy méretűek és évjáratra is hasonló.
Vagy le tudom fényképezni és egy itteni JOG-al összevetni.
Mert ha ugyan az, akkor könnyebb szerezni, a JOG nem olyan ritka.Illetve még amit fontosnak tartok:
Nagy fordulaton (motorhoz képest
) kéken füstöl, ami olajfogyasztásra utal.
Tiszta benzin kell bele, nem pedig keverék. Az olajozás mennyiségén kell állítani? Vagy az fix? Vagy mástól füstöl? -
Pubszon
veterán
Üdv.
Tulaja lettem egy Yamaha Mint típusú kicsi, régi robogónak.Azóta meg lett takarítva, akku lett bele téve.
Minden elektronika jó rajta, pöccre indul, kivétel a sebességmérő óra nem működik, ez annyira nem is fontos.
Viszont a hátsó rugó törött, a lengéscsillapító pedig tönkre van menve. Ezeket honnan tudom beszerezni?
Jó lenne még egy kipufogó is.
Köszi. -
Mr.Peter
aktív tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Én telefonomat szoktam GPS-nek használni. Agyba dugós füles egyik felét berakom, telefont a zsebbe, és szépen mondja a fülemre, hogy merre is kell menni.
Meg néha beszélgetek is vele:
Dzsépéesz: -Túl lépted a sebességhatárt!
Én: -Tudom, kussolj már! Azt mond meg, hogy merre menjek!
-
30z.Samu
titán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Hát kb, kell majd valamit szerválni, aminek segítségével oda tudom rögzíteni a Gipsy-t látható helyre. Néztem a királyhoz vezető utat, fél útig nem annyira bonyolult, addig ismerem is a járást.
Onnan jött ez most újra, hogy valamiért be kellett volna ma szaladni az Oktogonhoz, de én oda csak BKV-val ismerem a járást, autóval sose mentem arra. Motorral pláne, Google Maps alapján annyira nem bonyolult.
-
30z.Samu
titán
Szerintem lassacskán eljön az az idő, amikor a belvárosba is bemerészkedek a kis barátommal. Pesten ugyanis nem nagyon vagyok járatos, 1-2 helyre el tudok menni. Összes többinél marad a BKV, de az ugye időben nem mindig kifizetődő, meg hát nem tudok mindenhol megállni.
Ráadásul Ákos által ajánlott szerelőhöz is el kell jutni valahogy: 
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
Dexar007
üzenetére
Az a baj, hogy még a szerelő sem biztos, hogy jól járna vele. Mert ronda motort áron alul tudnád eladni. Ha ez pöcc-röff, tökéletes hajtással, akkuval, akkor is max 100-at kérhetsz érte.
Tehát fényezés nélkül minden javításnak (lámpa, injektor?, meghajtás?, akku... ki kell jönnie 30 000-ből).
Ha szerencséd van, lehet, hogy megúszod egy injektor tisztítással, és akkor 15 000-ből rendes motorod van... Ha nem? Akkor rálocsolhatsz X0 000Ft-ot, és X>5...
Szóval nem látni bele, nem tudni mit kapott... Ha szereted az igzalmakat, és szeretsz szerelni, vedd meg ezt. És főleg akkor, ha nem gáz, ha elkésel melóból.
Hidd el, próbáltam már instabil gépet talpra állítani. 25 000Ft-ból indult 65 000-nél (én csináltam minden munkát), elbontottam...
-
Dexar007
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Rendben,holnapra lehet megveszem a kis legokeszletet.

-
szentkuti11
addikt
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Erről van szó. Szerintem ott több lenne, mint holmi puceválás. Ezeket a dolgokat az eladó is megcsinálná, pláne ha ilyen házinepper forma, amilyennek tűnik a beszámítós duma alapján. Kell belőle venni egy jó állapotút és nyugodtan aludni. Egy ilyen gépnek úgy kell működnie, mint az atomóra. Kb. 1 évig volt ilyen gépem, mindig egy fél másodpercnyi önindítózásra gáz nélkül beindult, sose fulladt, sose füstölt, mindig szépen járt, mindig szép hangja volt, stb.
(#50816) Dexar007 Nem kell injektort rendelni, ismerek egy japán belpiacos robogókkal foglalkozó bontóst és már-már szerelőt Solymáron, mindene van ezekhez a gépekhez, ha ilyen típust veszel (Address V50G, Lets 4, Vino 4T, stb.), dobj rám egy PÜ-t, megadom az elérhetőségeit.
-
Dexar007
veterán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Injektor rendeles Japanbol.
Amugy tegnap nekem is fura volt ez az injektor dolog. En eddig ugy tudtam,vagy regen meg az sr50 ditech korszakban ugy volt,hogy amelyik robesz injektoros,azon nincs berugokar,azaz csak oninditoval tudod mukodesbe hozni.Ezert van aztan az anyazas,ha valami gond lesz az akksival.
De ezen a Suzukin mindkettobol van.
huszi.gyb: Nem onigazolas,csak velemeny kikerdezes.
Hogy aztan majd alvas kozben eldontsem,hogy kell-e vagy sem.
Atbaszni nem akarok vele senkit. Igazabol ha egy szerelo venne meg tolem 70-ert,akkor baromi jol jarna vele. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11
üzenetére
húúbazeg. Injektoros? Akkor max injektor tisztítás (állás azoknak sem tesz jót). Ha azzal van baj, még nagyobb szopás lehet.

Dexar: Ha eldöntötted, hogy megveszed miért kérsz tanácsot? Önigazolásnak? Akkor tessék: Igen, ez az év vétele, vedd meg, max átb@szol vele valakit, vagy eladod valamennyiért... Elmondták hibáit, ha ezzel együtt megér neked 70-et, akkor vedd meg.
Ha agyalsz rajta, akkor meg gondold meg, hogy mások mit látnak benne. Nyilván nem véletlen az ár, és az állapota sem azt sugallja, hogy egy megkímélt darab. Ha ez is lepattan rólad, írjátok meg az adásvételit.
-
Dexar007
veterán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Hat ez az,hogy 140-ert van a legolcsobb Address. Mindig ilyen magas volt az aruk? Vagy csak most kivetelesen azert ennyi,mert szinte nincs kinalat.
Idomra en igazabol nem tervezek kolteni,motorikusan legyen jo,jarjon el 1.5 literrel,vilagitas menjen,a tobbi nem erdekel.
Gumik nincsenek veszes allapotban.
A lampa az jo kerdes,azt mondta,hogy igy szamitotta be.
Egyenesfutasa rendben van,legalabbis nem vettem eszre semmi kulonlegeset.Igazabol 70-ert sajnalom ott hagyni,annyira azert nem szar.80-ert hirdetnek olyat ha-n ami motorhibas. Igy ha nem tudnek vele mit kezdeni,akkor is ott az eladas lehetosege.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
Dexar007
üzenetére
Karbi pucolás, állítás alap.
Olajok cseréje kapásból. ~4k
Új akku 5k
Meghajtáshoz ha hozzá kell nyúlni. (szíj, görgők...)
Az idomot cserélni kell, megjavítani nem biztos, hogy lehet. Az össze-vissza álló idomok esést takarnak valószínűleg. Esetleg karambolt. Egyenes futása rendben van? Gumik állapota, hangja?
Fényezés munkadíjával (előkészítés, idom javítása... stb) nyugodtan számolhatsz 30-40 000Ft-tal. A festék megvan. Ok. Hozzá a megfelelő lakk is? Szórógitt, gitt, és egyéb apróságok is kelleni fognak, ha nem gányoltatod...Lámpa nincs bekötve: miért? Mi történt vele?
Könnyen lehet, hogy 1XX-ben fog megállni, mire használható lesz. És akkor is egy lerúgott f.s lehet.
szerk.: Szummázva: Én inkább szánnék rá, még 60k-t és vennék egy olyat, ami egyben van.
-
Dexar007
veterán
Na megneztem az Addresst:
Az elso idomon nem csak egy lyuk van,hanem vegig van repedve szinte vegig,de ez mar nem oszt nem szoroz.
Szinte nincs olyan idom a motoron ami pontosan illeszkedett volna,mindegyik helyen hianyzik 1-2 centi es egy par csavar is. Hatso lampa szinten nem volt becsavarozva,es elvileg bekotve sem,de ha minden igaz mukodik.
Akksija szinte halott,4 honapot allt, oninditoval meg se mukkant,viszont elso rugasra indult. Az elso par meteren nem akarja az igazsagot,el kell jatszadozni a gazzal,hogy tortenjen valami,de onnantol kezdve egesz egyenletesen huzott 55-ig,ahol ugyanis elfogyott az ut,de meg lehet felkuzdotte volna magat egeszen 60-ig is.
Ja,visszafordulasnal mikor megint 0-rol probaltam gyorsitani,ott leallt alattam,de rugasra ujbol rogton indult -- nem szereti ha azonnal nyelezem.
Osszes kapcsoloja mukodik,duda is, sisaktartoban mar ott volt a ,,kikevert" festek,amivel majd le kene fujni az idomot,ha kesz lesz,csak a gazdajanak nincs ra ideje.
Ja,es 70-ert elvihetem. Szerintetek? -
z0l1ka
aktív tag
Ilyen részeget közúti forgalomba ez elképesztő ,soha a büdös életbe nem adnám vissza a jogosítványát ha rajtam múlna (ha egyáltalán volt neki )
-
Skizz
addikt
-
Dexar007
veterán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Ha gyarilag szar,akkor nem igen lehet rajta alu henger.
Persze ha Pistike ugy gondolta,hogy racsingol egy kicsit,akkor lehet rendelt az egu-tol egy alu henger szettett es szethajtotta. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De igy elsore latatlanban,meg mindigy azt mondom,hogy ha beindul,es tudok vele menni,akkor 75-ert nem lehet tul nagy szopas. Persze ez mar csak otthon fog kiderulni,de legrosszabb esetben ugyanennyiert szerintem tovabb lehet adni. Pl a legolcsobb 80-ert van,de az keken fustol,es motorhibaskent van meghirdetve. -
huszi.gyb
senior tag
-
Dexar007
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
80 kornyeken en nem varok csodat.
Ugy szamoltam,hogy 75+ furas es lesz belole valami. -
Dexar007
veterán
válasz
Dexar007
üzenetére
Na holnap megyek megnezni.Megprobalom lealkudni 75 kornyekere,es akkor talan nagy gond nem lehet belole.Talan..
De az ilyen ,,evszazad vetelebol" mindig csak utolag derul ki,hogy mekkora szopas lesz.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ahogy visszaolvastam, 60 kornyeket vinnie kene a gepezetnek,de igazabol mar ha beindul,es mukodik,akkor is orulni fogok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Inspiron 5441 Snapdragon X Plus / 16GB 512SSD/ AI PC Brutál akkuidő
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- 262 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- MSI Thin GF63 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4050 - Garancia - MAGYAR
- Samsung 990 PRO 4TB M.2 Heatsink SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
"

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Végül is mindegy, előbb-utóbb szoknom kell a nagyobb motor súlyát.

Bár szerintem a következő szezont is az Address-el fogom lehúzni tapasztalat szerzés végett. De a B125 játszani fog mindenképpen.

nyogo83
sityupityu