- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
üszök
őstag
Ahh.. hát Caberg konda.
Jó sűrűn frissítik az oldalukat,ezt vettem meg augusztusban,és nem volt másik nekik. -
DigitXT
félisten
Amúgy engem is zavar, hogy tükröződik. Mondjuk 2 piros lámpát
látok adott szögben. Asztigmia és pia nélkül is. Most hirtelen azt
nem tudom, hogy azóta csinálja, amióta "elqrtam", vagy előtte is?Azt tudom, hogy a baromi menő ezüst plexim befelé visszatükrözi
a pofámat, de hát valamit valamiért. Azt ilyenkor nem hordom... -
DigitXT
félisten
Úgy, hogy lelazult. Az a ragasztható faszának tűnik, mert sz*ptam már be
a pinkock-kal többször ezt a lelazulást, és még kosz is ment alá, sérült is.Szerk: mondjuk annyi előnye van a pinlocknak, hogy nem zavarja a látást.
(Már amíg el nem qrod a felületét egy kis plexitisztítóval + durva ronggyal.)
Azok a ragasztók, bár csak illusztrációk(?), nem túl bizalomgerjesztőek... -
DigitXT
félisten
Jó kérdés. Megéri, uis nélküle iszonyat tud párásodni - kicsit nyitott plexivel is.
De nem éri meg, mert így is tud picit párásodni, közvetlenül az orrodnál, ahogy
megy rá a levegő. Használtam így is, úgy is. (A pinlockos plexit a Bluetooth-os
sisakból "kukáztam": így megérte.) Szóval nem tudom.Olcsóbban érné meg.
Annyi a fő különbség, hogy így csak egy kis szellőztető körre nyitod ki, amúgy
be lehet csukni, ha fázik a pofád.És nem lesz azonnal tökig párás az egész.
De azért kell az a szellőztető kör, meg aztán bezártságérzeted van, nem kapsz
friss levegőt stb. Szóval azért részben szokás kérdése. De biztonságosabb vele. -
30z.Samu
félisten
Én még nem estem vele, hála Istennek, bár ez nem igen ugrik ki alólam.
Scarabeo-val volt egyszer olyan, hogy a jégen toltam neki egy kicsit nagyobb gázt és fordult egyet a motor a tengelye körül.
Aztán persze borultam, mint a krumplis zsák.
Nagy bajom nem lett, röhögtem is rajta, vicces volt.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Szerinted az én 125-ös gépemen mit keresett egy ilyen (25W-os) izzó, amikor azért 90-95 -tel képes menni? Japánban éjszaka nem motoroznak?!
És tuti az a gyári izzója!
Arra gondoltam, hogyha van türelmed (és műanyag a foncsor!!!) akkor nem volna nagy ügy "helyet csinálni" egy HS4-es halogén foglalatának. Viszont az jobban melegszik, lehet megolvasztaná a műanyagot.
szerk: modjuk az elektromos gondjaim ekkor kezdődtem, mert a gép teljes elektromos rendszere (generátor, fesszabályzó) megegyezik a régi 50-es Dio-éval, (60W PMPO
) így hamar kifogytam a szuflából. DigitXT topictárs baráti segítségével LED-esítettem a műszerfalat, meg egy brutál nagy akku ment a gépbe, így lett elég a csak a villany (országúton még egy GPS-t is elvisz, de városban, kis fordulaton nem sokáig járnék vele, az tuti)...
-
DigitXT
félisten
Xenon projektort rá...
Amúgy én most ~110W-tal világítok a nagy Maján:
úgy terít kb. mint egy autó, gyönyörű levágással, ahogy kell (nem vakít).
Gyárilag csak a H7-es volt tompított, elég nagy vakfoltokkal: az gázos volt!Szerk: persze teljes fényár a PASSING gomb megnyomásával 170W. Na,
az már vakít, mert a refi része pont a levágott részt tölti ki, és messzire lő.Hogy mit kéne reszelgetni? Kb. a komplett lámpatestet. Nem csak a wattok
számítanak, hanem az, hogy nem össze-vissza kéne szórni a fényt, hanem
célzottan oda vetíteni, ahol látnod kéne. Ti. az útra! Egyrészt ugye, hogy ne
vakítsa a szembejövőt, másrészt, hogy ne vesszen kárba az a nagy fényerő.Egy szar lámpatestbe egy erős izzó, akár xenon ugyanúgy szar marad.
-
Bogyó bá'
nagyúr
35W-os létezik, de az se ér guriga taknyot se. Onnan tudom, hogy a Csótányom gyárilag 25W-os Dio izzóval volt szerelve, ezt cseréltem 35-ösre, majd miután 40-nel sem lehetett este biztonságosan közlekedni, így az egész lámpaházat lehajítottam, vateráztam egy 35 (!!) éves Jawa 350 (638) kerek lámpát és szereltem bele egy szintén 35W-os HS4-es halogén izzót. Most 90-nel simán tudok menni tompított mellett, szóval bőven jó. Mondjuk nálad ez a megoldás nem játszik, hacsak nincs kedved a foncsort kireszelgetni a foglalatnak megfelelően.
Ha erre gondolsz:
-
DigitXT
félisten
Oszt' mivel?
Most olyan telóm van, ami 640x480-ban tud felvenni...
Aztán marhanagy eksön lenne levideózni az órát. Ahogy áll. Pedig bizisten
gondoltam rá, hogy trollkodásból megcsinálom. 0-80 GPS szerint 11 mp.Ui: eegen, gondoltam is, hogy inkább a másikba kéne átvinni a témát.
Ott ON. -
DigitXT
félisten
Hát a mostani hidegben nem igazán száguldozom. Az óra még mindig
nem mér, szóval óra szerinti értékem nincs. A telefonom meg meghalt,
szóval már GPS-em sincs.Nagyon simán jár, élvezet vele motorozni
akkor is, ha esetleg a végsebessége kevés. 80-ig jól gyorsul, onnan kb.
maximális a variováltó áttétele, s csak a fordulatszám arányában megy
feljebb. Úgy tudom, hogy gyárilag ilyen: elég hamar leszabályoz.
Mondjuk nem hülyeség, mert 12-es kerekeken a 110 is bőven sok.
Viszont (majd) kíváncsiságból lehet, hogy veszek bele Dr. Pulley görgőt.Ui: amikor "száguldoztam", akkor sem mentem 100 fölé, a GPS szerint.
-
DigitXT
félisten
Hát én sem értem. A 180-as Maján 4 csavar, ülés kint, hozzáférsz,
de amúgy van "szerelőablak" és a 2 csavart lehet úgy is tekergetni.
Madisonon 5 csavar, és szintén ki lehet repíteni a sisaktartót.
(Bezavarna a teleszkóp, de az nekem nincs, ill. a világítás dettó...)250-es Maján meg 8(!!!) csavar még csak a sisaktartót engedné el,
de ki kell venni a tanksapkát, a takarólemezét, a nyitóteleszkópot,
szétkapni a vezető ülést, leszedni a burkolatát, kikötni a világítást,
majd rádöbbenni, hogy az oldalsó burkolatot is le kéne venni, mert
a sisaktartó még így sem jön ki. (Hiába tekersz le még 4 csavart.)
Meg aztán van még egy pár rejtett a burkolat alatt. Nem véletlenül.Oldalsó burkolatot fogja 2 csavar, nem para! Belülről... Viszont van
további "pár", amihez vagy van szerelőablak, vagy kívülről elérhető,
majd ha már itt tartasz, rájössz, hogy az egészet még odafogja az
utaskapaszkodó. És akkor azon van a doboztartó-konzol egyben...
Persze ennek leszedéséhez először szedd le az utasülést.Na, kb. itt adtam fel a dolgot, hogy "ránézzek" a magas alapjáratra.
Összerakni amúgy már "villámgyorsan" ment. Majd legközelebb.
De most legalább megértettem, hogy miért mondják azt, hogy vmit
teljesen "le kell kabátolni" a szereléséhez. (Eddig nem láttam ilyet.) -
DigitXT
félisten
Hátööö, ha tudod, hogy szét lehet hajtani, akkor én kímélném,
mert egyszer nem "csak" megszorul a dugó, hanem megragad
istenesen, belemar a hengerbe, elmegy a kompresszió, kuka...A gondolat jó: 70-nel száguldozásra minimum B125 ajánlott.
huszi.gyb: egy ilyen leállásról írtál anno az Árpád hídon 70-nél.
(Persze az nem jelenti az, hogy ez rendszeres lett volna.)
Szerk: az elektronokkal meg megküzdök. Baromi koszos ugye
minden a motoron, kell pucolni az elektromos csatlakozásokat:
biztosítéktáblában is ami van... Enyhén korrodálódott biztosíték
lábak, ami nem lenne nagyon nagy baj (amíg minden működik). -
huszi.gyb
senior tag
Hozzátenném, hogy 70-es utazót én sem mentem vele, soha. 60-65 körül volt a max, rövid távon az órát meg-meg akasztotta, főleg az új szíjjal.
Viszont nálam sosem ragadt meg a henger, ennek esetleg érdemes lehet utána járni, hogy mitől van, mielőtt nagyobb baj lesz belőle. (Bár egy új szett henger sem horror ár rá).
DigitXT: Akkor nincs jobb ötletem. Harc az elektronokkal.
-
DigitXT
félisten
Akkor már értem, miért nézegetsz motorokat.
Amúgy a Maja köszöni jól
van, de reggel megint játszotta, hogy indítózás helyett katt a jobb lábamnál.
Nos az indítórelé ott van, szóval az kapcsolt, de akkor hogyhogy nem ment
a delej az indítómotorra? Picit csodálkoztam, próbálgattam fékkapcsolókat,
oldalsztendert, vészleállítót: mind működött, de amikor indításra kész volt a
ketyere csak katt. Levettem a gyújtást. Vissza: erre pöcc-röff... Nem értem. -
huszi.gyb
senior tag
Rakj rá egy nagy H matricát. Legalábbis osztrákoknál ez feltétel. Amikor kőbiker-ék akartak Schwalbe túrát akkor cikkeztek róla. (Most lusta vagyok megkeresni).
A lényeg, hogy H matricával tudják, hogy más ország, más szabályzás, és el (kéne) fogadniuk. Aztán hogy a floppy-honfoglalásúak elfogadják-e... Lehet a H csak hátrány lenne.
-
kcsa
veterán
Totalcaron volt egy cikk, a kedvenc robogógyűlölő "újságíró" mintha akart volna menni kifelé, ezért utánanézett, és valami olyasféle rémlik nekem, hogy mivel te megfelelsz a magyar törvényeknek, ezért mehetsz kint, de számíthatsz folyamatos zaklatásra és büntetéssel való fenyegetésre a helyi erők részéről
ui.: úgyis szeretik a magyarokat odaát
sz.rrá szopatni -
30z.Samu
félisten
-
Mr.Peter
aktív tag
Hát én se tekertem idén sokat
... pedig van egy hegyi gépem, meg egy melóba járós, bárhol otthagyós slick gumis bicóm is. Az elmúlt hónapban egyszer használtam, amikor lementem a postára, és nem volt kedvem elővenni a robogót. Az volt a legjobb, hogy mindig odanéztem oldalra, ahol a robogón a visszapillantó volt, amikor irányt váltottam, és csak nagyon lassan esett le, hogy nagyon megerőltetően hátra kell néznem, mert a tükör helyén még mindig csak előre nézek.
-
huszi.gyb
senior tag
Dehogy is. Ha a korod meg van hozzá A+150 robesz. A2 ugyanannyiba kerül, és ha később úgy döntenél, hogy legyen egy 50Le-s géped, akkor egy valag pénzt kifizethetsz az A-ra.
Én bánom, hogy nem csináltam korábban A1-et, úgy 100 rugóval több maradt volna a zsebemben. És már 2 éve A-m lenne, most meg A2-m van, még jön majd egyszer az A... -
30z.Samu
félisten
Körbenézek, mielőtt bármit is csinálok, lehet, hogy A2 lesz ebből (vagy korlátlan, de szerintem nagy gépem a büdös életbe nem lesz...). Viszont szerintem maradok majd a robogó vonalon, nekem bejön ez a stílus. Nem kell a váltással, kuplunggal szórakozni. A kocsinál sem szerettem pl az emelkedős indulót, meg tudom csinálni, csak nem szeretem. Bár furcsa, jelenleg ha autót vennék, akkor csak manuális váltósat, motorban pedig robogót.
-
z0l1ka
aktív tag
Ilyen részeget közúti forgalomba ez elképesztő ,soha a büdös életbe nem adnám vissza a jogosítványát ha rajtam múlna (ha egyáltalán volt neki )
-
huszi.gyb
senior tag
-
huszi.gyb
senior tag
A vario csúszkát anno én nem cseréltem. Amikor szíjcsere volt, akkor megnéztük, de nem látszódott rajta semmi. Igaz, hogy azóta ment bele km rendesen, de meglepne, ha az zörögne. Eléggé masszívnak tűnt. Ettől függetlenül érdemes lehet cserélni ha úgy látod, mert filléres tétel emlékeim szerint. Kb fél-1 óra alatt megoldható mindennel. Légkulcs nem árt, ha van.
-
Norbika88
senior tag
Hehe..
10 felett szét is esne a gép.
De ahogy nézem laikusként nem is hasonlít a csatlakozása az enyémre.
Kép2Akkor ha jól értelmezem, ilyet tényleg csak akkor érdemes venni amikor már minden, kipu karbi főtengely stb. ki van cserélve minőségi tuning cuccra.
Nekem akkor a jelenlegi kínai is megteszi az rs ben? Full kezdő vagyok, ide járok hozzátok okosodni
-
Norbika88
senior tag
ŐŐ erre nem réz pasztát szoktat nyomni a betétek és dugattyúk közé?
Mert rezegnek és ez ad nyikorgó hangot ki, vagy nedves és olajos akkor is szokott.
De azt is eltudom képzelni, hogy a betét szélein nincs letörés, zsír 90fokos és ha kicsit is szögbe ér rá a tárcsára nyikorog. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Philips Hue Play HDMI Sync Box (4K) eladó
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- BOSCH Tronic Heat 3500 ERP elektromos kazán 230V, 6 kW
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged