Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vangelis
félisten
válasz
szentkuti11 #49991 üzenetére
Akkor csak a görgőkre tudok gondolni mert csak számít, hogy könnyebbet vettem bele.
Mindegy majd lehet a gyériból és a most kivettből csinálok egy szettet, mert úgy talán még van ami nem teljesen kocka
-
golyani
őstag
válasz
szentkuti11 #49988 üzenetére
pont, hogy ráad, nem pedig visszavesz
-
Vangelis
félisten
válasz
szentkuti11 #49988 üzenetére
Az új szélesebb. 18-as ami rajta vot az meg ugye csak kopott valamennyit.
-
Vangelis
félisten
válasz
DigitXT #49984 üzenetére
De az új szíjjal éppen többet kellene mennie nem , mert az nem kopott.
Dehogy szedem szét
Majd jövő hónapban max, amikor már nem járok melózni.
Most is olyan hideg volt..... kutya hideg.,golyani
Én nem igazán értek hozzá.. csak azt mondom amit tapasztalok.
de ha berakom a kopottakat... ami ugye már kevesebb mint 6.5 Gr ... mert elég sok lekopott róluk.
-
golyani
őstag
válasz
Vangelis #49983 üzenetére
Nekem a görgős sztorim így néz ki sebességekkel kombinálva:
- gyári varioban 5,5g a 80-as órán kb 86-88 tájéka
- polini kopott szíjjal 6g görgőkkel(csak ilyet kaptam hirtelen, szíjból, meg csak gagyisztáni volt) kb 82-84
- polini új szíjjal, ehhez már sok volt a 6g, így beraktam a hozzá kapott 4,9-eseket kb 86-88 ismétA 6-os görgőkkel 40 tájékán volt egy nyomatékvölgyem, ami az új szíjjal igen eldurvult, 0ról gyorsítás meg elviselhető volt, de lassítás után gázt húzva igen nehezen akart gyorsulni. A 4,9-es szettel, meg picit magasabb fordulaton dolgozik a motor, jobban gyorsul és végseb-re is jól teljesít változatlan fogyasztás mellett.
-
golyani
őstag
válasz
Vangelis #49966 üzenetére
Aeroxban a gyári 5,5 és 4,9-esekkel is pont annyit megy végre, mint a gyárival. picit jobban gyorsul. Fogyim nem változott, még talán javult is egy leheletnyit.
Én 9 évnél tartok és 28000km-nél, eddig kellett:
- 1 garnitúra gumi
- 2 garnitúra fékbetét
- 1 garnitúra féktárcsa
- 18000 km környékén vízpumpa
- izzók
- gyertyánál betartottam a ~6000km-es csereintervallumot
- hajtóműolaj ~szezononként
- légszűrő többször (1-2x tisztítás, majd csere)
- 2x ékszíj
- 1x görgők
- 23000 tájékán variátor (Polini) görgőstől
- most szívócsonk -
Vangelis
félisten
válasz
DigitXT #49980 üzenetére
Utóbbi két évben megyek vele nagyon sokat.
Tényleg sokat kapott a kicsike... komolyabb gond nélkül. Néha a gyujtás elektronika szarakodott, ha esős idő volt és állt a gép. De azt hajszárítóval mindig megoldottam. De idő volt mire rájöttem mi a ludas. Főleg, hogy nem értek hozzá.
Sajnos most a görgők miatt más lett a dinamikája a drágának.. de lényeg, hogy már ki tudtam vele jönni melóba.
-
DigitXT
félisten
válasz
Vangelis #49978 üzenetére
Ezt te tudod.
7 év hiba nélkül? Az nagyon jó!
Ugyanakkor átlag évi 2500 km nem túl sok. Ha többet mész, hamarabb jönnek a gondok, többet kell(ett volna) rákölteni időarányosan. De ez evidens. Tegyük hozzá, hogy újonnan vetted, ami hatalmas előny. Újabb 7 éved nem lesz hiba/felújítás nélkül, sajnos. Kopik a henger, minden.
A B125-öt arra írtam, hogy napi 85 km-re nem kicsit kényelmesebb/gyorsabb. És sokkal többet sem eszik. Mondjuk nem mindig mentél ennyit, gondolom, mert akkor már 120000 km lenne benne.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
Vangelis #49976 üzenetére
Igen, ez a szívás, ha olyan robogót veszel, amire az elmúlt X évben egy fillért sem kellett költeni..
Mivel ez az X év nálad történt meg, most jön elő.Egyébként nálunk anyám Agility-je szintén ilyen. 10060km-rel az órájában vettük, eddig csak olajcsere volt. Igaz, hogy most kb 13000 van benne.
-
DigitXT
félisten
válasz
Vangelis #49976 üzenetére
Az igen. Nem tudtam, hogy ilyen régóta megvan.
-
DigitXT
félisten
válasz
Vangelis #49966 üzenetére
Ha végsebességet akarsz növelni, ahhoz áttételt kell növelni - már ha a motorerő elegendő.
A könnyebb görgő kevésbé tudja kiemelni a nyomólapot, így sajnos végsebesség csökkenéssel jár, viszont növeli a gyorsulásod. (Nem gondoltam, hogy 0,5 grammot megérez a technika, de ezek szerint igen.
) Dr. Pulley féle csúszó "görgőkkel" pl. simán ki lehet tolni az áttételt (miközben jobban gyorsul az elején!), de azok egy kisebb vagyonba kerülnek, és nem hiszem, hogy 50 ccm-be is gyártanák... Bocs, tévedtem, gyártják! (Csak kérdés, hogy megéri-e a rengeteg pénzt azért a pár plusz km/h-ért?) Ha pont lesz*rod a gyorsulást, akkor a gyárinál nehezebb görgőkkel is hasonló hatást érhetsz el.
Megjegyzem: ezek pl. NEM Dr. Pulley görgők. Szerk: csak "megtévesztő az elnevezésük"...
-
Vangelis
félisten
Srácok, ha 6,5 Gr helyett 6,0 -asat teszek bele az mit okoz?
Sajna nincs itt helyben és nem akarom a régieket visszarakni mert egyik oldala kocka mindegyiknek, mint a felrakott képen is látszik. -
-
Skizz
addikt
Na, szét lett kapva a vario. Végül valami olyasmi történt, hogy a tárcsa beleért a főtengelybe egyszer egyszer, az csörömpölt. Ment alá kisebb hézagolás, és így most a csilingelés megszűnt, viszont a nyüszítés rejtély. A szíj tökéletes, nem olajos, és menet közben semmi olyat nem produkál a motor, ami szíjcsúszásra utalna, a hangon kívül, ami ráadásul hidegen, és főleg közvetlenül indítás után a leghangosabb, utána elhalkul. Tipp sincs. Egyébként úgy néz ki, hogy indítás után 1-2 másodpercen belül jön meg a nyiszogó hang, de úgy mintha lassulna. Szóval indítom, pöccröff, aztán mintha visszaesne a fordulat, egyre lassul a nyiszogás (ez is 1-2 másodperc, míg lelassul az indítás után). Pedig ez hülyeség, mert épphogy akkor jön meg a fordulat. És melegen alig hallani.
De legalább már nem csörömpöl, és jövő héten jönnek a michelinek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest