Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz
DonThomasino #34447 üzenetére
Milyen robogó ez? De, tök mindegy, ha dobos hátul, ha tárcsás, az estek 90%-ban le kell venni a kereket is hozzá, ahhoz h az lejöjjön, a kipufogót is.
Nem nagy ördöngőség egyiket sem kicserélni. Tárcsaféknél a nyeregben egy csapszeg fogja a betéteket, azt ki kell húzni (biztosítót persze el kell távolítani), majd az újakat be, és össze. Arra kell figyelni, h míg nincs a helyén (tárcsán) a nyereg, addig a féket ne húzd be.
Dobféknél meg két félből áll a betét, egyik felükön a tengelyen ülnek, kis rugók fogják össze, értelemszerűen kell kicserélni.
A lényeg, h minden csavart jegyezz meg h hol volt, és normálisan húzd meg őket.Fékeknél nem jellemző a csavar berohadás, mivel a konzol csavarjai gyárilag sav és rozsdaállóak.
..max. egy kis WD40 legyen kéznél. -
SzlobiG
félisten
válasz
DonThomasino #34447 üzenetére
Nem, vedd le a kiput is.
-
DonThomasino
veterán
válasz
runner 125 #34444 üzenetére
Fékbetét cserébe bele merjek otthon vágni?
Főleg a hátsó aggaszt, mert azt olvastam hogy le kell
hozzá venni a dobot. Ha két hátsó csavart kiengedem nem fog
annyit engedni, hogy levegyem a kereket? -
AndrewTdi
addikt
mi annó három.runneres gyorsulós videót a M5-M0,gyáli kihajtónál lévő most épülő, forgalomtól elzárt szakaszán mértük és kameráztuk.
az is jó lehet. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
runner 125 #34444 üzenetére
Köszönöm
Akkor kipróbálom
-
runner 125
nagyúr
válasz
huszi.gyb #34438 üzenetére
Scooter mehet, teljesen jó.
DonThomasino
Nem fontos.
mod.
A gyorsulást mindenképpen két kamerával (telefonnal) lenne jó felvenni. Eggyel az indulás pillanatát, másikkal az x méter utáni "célba érést".
3-400 méter szerintem elég, mármint gyorsulási távolságnak, nyilván utána meg is kell állni.
De, kb. ezen a távon a Runner is bőven eléri a végsebességét. -
DonThomasino
veterán
Kis robogó kereket szoktak/kell centírozni?
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
runner 125 #34435 üzenetére
Köszönöm. Nézegettem, tényleg jó áron adják (főleg a kúthoz képest
)
Még egy kérdés. Robogóba 90% városi használatra melyik 2T-t válasszam?
Ahogy néztem Repsollal jók a tapasztalatok. Scooter
Town
CompeticionAz ár ennyire nem számít.
Esetleg más, bevált olaj? Köszönöm.
-
DigitXT
félisten
válasz
runner 125 #34435 üzenetére
Támogatom.
Esetleg egy FullHD kamerát tudok is vinni a versenyre.
Mondjuk kéne egy megfelelően sík, egyenes, forgalommentes szakasz... -
runner 125
nagyúr
válasz
huszi.gyb #34434 üzenetére
autoteka2000.hu Jobb árat szerintem sehol nem fogsz találni.
Andrew
Tényleg frankó lenne, ha csinálnátok így full origi állapotban egy gyorsulós vidit az ex tuning Runner-ed és a gyári Nexus között, illetve majd utána egy másikat is, ha bekerült a varió.
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Budapesten hol érdemes olajat venni? Jó minőségű 2T érdekel, és 75W90 váltóolaj. Eddig 2T-ből a MOL szintetikusát vettem (3900Ft/L) de szerintem ha nem kúton veszem, ugyanezt a minőséget olcsbban is megúszom. (A minőségből nem akarok engedni, csak az árából)
A 75W90 pedig majdnem 6000/L kúton...
Előny, ha valahol a III. kerülethez közel van
Köszönöm.
Egyébként ez a találkozó jó ötlet
-
AndrewTdi
addikt
válasz
runner 125 #34398 üzenetére
szvsz az exrunnerem 80-100ig jobb mint a Nexus (de tuti, hogy egy gyári nem jobb).
de majd megnézzük.
nekem az elsődleges szempont inkánb a k ényelem volt, aztán a nagyobb utazó sebesség. Más szempontot is ki tudnék emelni, de ez a kettő a fő.elvileg jövőhét végére itt a vario, majd megnézünk azzal is.
ezt a speedometert kipróbálom én is majd.
-
Grillo
őstag
válasz
B-L-A-C-K #34431 üzenetére
Alapvetően ha nem lenne az a halott rész 30-50 között, teljesen elégedett lennék. De ez pont arra jó, hogy zöldnél elinduljak, majd 10 sec múlva már le akarnak tolni, mert kell vagy 20 sec, mire átlépem ezt a sávot.
A végsebességem közel 70 km/h, azzal nincs baj.Különbség egyébként mi a 2 és 3 pofás kuplungok között?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Grillo #34430 üzenetére
Ha gyengébb a rugó alacsony fordulaton nyit, ha erősebb értelemszerűen magasan. Én anno sokat basztattam őket hogy jó legyen, összekel hangolni az egészet a variátorral, volt hogy 2 hetet állítgattam míg jó lett...
Na meg persze az sem mind1 mi a cél, belehet állítani hogy jól húzzon, de akkor a végsebesség rovására megy, meg úgyis hogy a vége legyen több de lomhább lesz, meg ugye van egy köztes állapot is. De ha nem akarsz szorakozni ezzel lehet venni egy komplett tuning szettet ami viszonylag jól be van már állítva.
-
Grillo
őstag
válasz
DigitXT #34427 üzenetére
Igen, szervizes srác mondta, hogy lassan a kuplungom majd cserés lesz, bár nemtom ez konkrétan így kijelenthető-e.
Viszont azon gondolkodom, hogy a karburátort ki kéne tisztítanom, mert nem tudom, mikor volt, valamint a hajtóműolajat lecserélni, mert ez is kérdéses. Utóbbi gondolom nem túl összetett feladat, az előbbi viszont izgalmasabbnak ígérkezik. Nincs valakinek videója arról, hogy ez hogy megy?Ja amúgy valami összeröffenést Bp-n megejthetnénk páran tényleg.
Ma kiderült, hogy milyen feltűnő a Gulliver. Indultam haza cégből, álltam a Kosztolányin a lámpánál. Mellémgurult egy vizes Gulliverrel egy futársrác, feltolta a bukót, ránéz a gépre, aszonydja "Zugló?" Mondom igen. Biccentett, aztán indultunk. Tényleg itt lakom, motor meg sokszor a ház előtt alszik.
-
DigitXT
félisten
válasz
Grillo #34426 üzenetére
Kuplungbeállítással lehetne játszani, ha lomha a megindulás:
lehet, hogy túl hamar nyit, így túl alacsony fordulatról indulsz.Amúgy van egy lámpa a Rákóczi úton, ami marhára idegesít.
Konkrétan az, hogy nem tudom elérni a zöldet, s érett sárgán
zúztam át már kétszer is a Blahán, ami nem veszélytelen, stb.Nyilván, ha csak közlekedés szempontjából nézem, akkor el
kell fogadni, hogy ilyen - és végigszenvedni a piroshullámot.
Ellenben ha optimálisabban akarok haladni, el kéne érni, uis
utána jóval kevesebbet kell állni, szinte zöldhullám jön ki.
Kéne valami turbófeltöltő, vagy nitró az ilyen esetekre - LOL. -
Grillo
őstag
válasz
korpicschess #34424 üzenetére
Nem feltétlenül, legalábbis én azt tapasztalom, hogy a váltósok nagy része, simán elhúz, aztán beérem őket később, de a gyorsulásuk szinte mindig jobb. Mondjuk a robogósok nagy részével is így járok...
-
DigitXT
félisten
válasz
golyani #34422 üzenetére
Menü/Felvételek/Útvonalak [megfelelő kiválaszt]
Menü/Útvonal exportálása -> CSV fájl (MS Excel)Szerk: este vettem észre, hogy a reggeli kicckocc
nem is volt olyan kicsi, frankón betört a jobb első
indexbúrám. Megint egy ilyen balfaszság, szuper!
Nem is az anyagi rész, hanem az utánajárás, stb.
A sisak plexi mondjuk anyagilag sem esett jól.
(Mondjuk azóta is használom. De megrendeltem
az ezüstöst, remélem jó is lesz, nem csak szép...) -
golyani
őstag
ezzel a fentebb említett android speedometerrel hogy kell kiszedni a csv fájlt, vagy a fentebb linkelt diagram készítésnek mi a menete( excel okés, a gps progin mit kell nyomkorászni?)?
szórakoztam ma vele:
max seb-nek 70,2-t mért (az órám ott kb valahol 82 tájékán járhatott a 80-as skálán) így hát mértem 0-60-ig egy gyorsulást 15mp lett.
-
SzlobiG
félisten
válasz
killer1203 #34419 üzenetére
Hát azt kb sehol, max ha találsz bontottat mint én is.
-
killer1203
senior tag
Köszi szépen, egyébként sárvédő toldatot hátra hol lehetne venni 2 es Leohoz ? kicsit felcsap
-
dJ Peer
aktív tag
válasz
killer1203 #34416 üzenetére
Majd ha kb meg se mozdul a mutató, akkor villan ki
-
SzlobiG
félisten
válasz
killer1203 #34416 üzenetére
Ha teljesen lemegy koccra a mutató még akkor se villan ki kell neki még vagy 15km.
-
killer1203
senior tag
Akinek leonardója van attól kérdezném, nektek mikor villan ki a "kevés üzemanyag" jelző lámpa ? Nekem kb 3-4 mm re volt a 0 nál lévő mutató tartő pöcöktől de nem villant ki, rátankoltam 1500 ért (3.64 L) és most kb fél és negyed fölött van egy kicsivel,
-
SzlobiG
félisten
válasz
runner 125 #34398 üzenetére
Szerintem 60-80-ig a runner ott hagyná a gyári nexust tuti viszont felette már biztosan beérné ami mondjuk érthető is dupla annyi ló.
-
DigitXT
félisten
válasz
canniball #34410 üzenetére
Persze, összejöhet, főleg robogóval, ahol néha fel sem tűnik, hogy picit gyorsulsz,
mert a CVT miatt azt sem hallod a motor hangján. De nem ez akart lenni a lényeg,
hanem az, hogy egyértelműen elkülöníthető legyen az a két eset, hogy a járműved:
1) "szólt", hogy szabálytalan vagy (óra 80-as jelzés!), csak épp nem vetted észre,
vagy
2) nem volt mit észrevenni, mert pl. kevesebbet mutatott (ez utóbbit nem teheti)
Btw. annak ellenére, hogy halálpontos órával közlekedek, ugyanúgy száguldozok,
mint azelőtt.Csak ha kell, jobban képben vagyok, és már nincsenek "illúzióim",
főleg nagyobb tempónál: pl. amikor óra 100-nál kiálltam a belsőbe 100-as limitnél
előzni egy tötymörgőt, aztán jött a csodálkozás, hogy miért tolnak le a többiek...
Mert az még csak 87 körül volt, s átlagautós csak azt látta, hogy ~90-nel előzök,
én meg azt hittem, hogy jó vagyok, és ők a szabálytalanok, akik gyorshajtanak...Ma pl. végig nyeleztem a Lágymányosin, 105-nél többet most sem akart menni.
Ill. amikor lejtésbe fordul a híd, még tuti gyorsult volna, de akkor már jöttem le róla.
(Hiába, a 46000 az 46000, és úgy olvastam, hogy 50-nél már fúrni szokták ezeket:
eszegeti is az olajat - azóta is.) Azért mendegél, végig 8000-es fordulat fölött.
90-100-nál már 9000 fölé megy, anno amikor néztem a végsebességet, lefotóztam.Egyébként a Malossi vario annyit tud, hogy végig tartja ezt a ~8500-as fordulatot,
a gyári varió közvetlenül az elindulás után visszaejtette 6500-ra, és ott is tartotta,
amíg a végsebessége közelébe nem került a gép. Ezért nem gyorsult azelőtt úgy.Szerk: nekem van ilyen rikító neonsárga tárcsafékzár emlékeztetőm "elfekvőben".
Értsd: megvettem, hogy majd használjam (mert én is szívtam meg nélküle!), de
aztán lecseréltem az egész zárat, meg lusta is voltam a kormányra akasztgatni,
így tkp. sosem volt használva. Ha véletlen összefutunk, odaadom - ha érdekel. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
runner 125 #34412 üzenetére
Köszönöm. Igen, arra gondoltam, csak hülyén írtam le
-
runner 125
nagyúr
válasz
canniball #34409 üzenetére
Arra gondoltam, azt mindenképpen célszerű rárakni, jó rikító zöldet vegyél.
De, nekem van olyan barátom, aki elindult már azzal is..huszi.gyb
Ahogy Szlobi mondja, gyanítom a fogaskerékházban lévő olajra gondolsz.
Az is csöpöghet valóban, de az az esetek 90%-ban a keréktengely mellett szokott elfolyni, mivel először szinte tuti, h a nagy, központi szimering adja meg magát.
Ha, a dekli le lesz véve, úgyis látszódni fog. -
canniball
nagyúr
válasz
runner 125 #34391 üzenetére
"RMS-nek gyakorlatilag minden cucca a tré, élből felejtős..."
Akkor a kérdés eldöntve."De, milyen robogód van?"
Nem robesz, CG125."Ha, nincs minimum 190kg, akkor kb semmi értelme a tárcsafékzárnak..."
Kb. fele annyi a súlya...
De természetesen nem azért kell a zár hogy éjszaka a Józsefvárosban magára merjem hagyni, hanem arra az esetre amíg pl. beszaladok a teszkóba három zsömléért meg tíz deka parizerért."...saját magadat párszor biztos, h meg fogod szívatni vele."
Emlékeztető veszek hozzá, azt a párszáz forintot megéri az esetleges hasra esés elkerülése. Vagy nem erre gondoltál? -
huszi.gyb
senior tag
válasz
runner 125 #34405 üzenetére
Úgy tudom, hogy bizonyos típusoknál van külön olaj a variátornál (vagy minél). Robogóban még annyira nem vagyok otthon (nem láttam szétszedve). És azt cserélni kell. Nyilván a 2T olajat nem, mert azt elégeti.
Megj.: Tact előtt Simsont hajtottam, ott a váltó olajat kellett időnként cserélni. Az is 2T.
Ha tévednék, kérlek javíts ki
Egyébként amikor megvettem a Tact-ot, kb félig volt olajjal. A 150km-es túrámra mondom feltöltöm teljesen. És persze, hogy csöpögött belőle... 2 nap alatt majd 1-2dl... Aztán szétszedtem, és kiderült, hogy az egyik tömítés nem volt tökéletes (szigszalaggal besegítve tökéletes most már
Csak 2x körbe kellett tekerni a tömítést, és úgy visszarakni.)
-
DigitXT
félisten
válasz
B-L-A-C-K #34399 üzenetére
Viszonylag jó... Vannak pontosságbeli korlátai azért.
Az óra 5 km-es csalása
teljesen rendben van ekkora tempónál (<5%) szándékos: a gyártók nem akarják
vállalni a felelősséget, ha pl. egy 70-es táblánál "óra 70-nel" hajtva a valóságban
többel mennél és mondjuk pont bemérnek + büntetnek. Mindig, minden autóban
és motorban kicsit* többet mutat a valóságnál az óra... Van aki kalkulál is ezzel,
és annyival többel megy, mert az még úgy belefér. Persze a rendőrök sem pont
70-re állítják a mérőt, hanem mondjuk 77-re (+10%), mert aki azt túllépi, az már
legalább óra 80-nal ment, ami szimpla figyelmetlenségből nehezen jön össze.Igazából ha "abszolút pontos" akarsz lenni, akkor csak úgy mérheted le a gépet
"házilag", ha egyenletes tempót tartasz egy hosszabb, pontosan ismert hosszú
szakaszon, s annak az idejéből nézed az átlagsebességet. Vagy marad a dyno.*: akkor van csak gond, ha valami nagy változás volt a motorban, amiről az órád
nem tud (áttétel módosítás, vagy más méretű kerekek használata, stb.), és már
köze nincs a valósághoz a mutatott értéknek - ilyenkor javasolt a SpeedoHealer,
ami egy rém egyszerű szerkezet, az órát meghajtó impulzusokat manipulálja.Ui: azt hiszem a gyártókat törvény kötelezi arra is, hogy kevesebbet semmilyen
esetben sem mutathat az óra a valóságosnál. Így az esetleges szórást tekintve,
már csak ezért is inkább ráhagynak: mutasson picit többet, abból baj nem lehet. -
runner 125
nagyúr
válasz
x-Drew #34401 üzenetére
Rángatás többféle problémából is eredhet, kezdve a hajtástól, légszűrőn, gyertyán, elektromosságon át, egészen az üzemanyagellátásig.
Át kellene nézetni az egész robogót, és amit szükséges kicserélni. (Szíj, görgők, ha kopott a varió vagy a külső tárcsa, karbit átnézni, gumicsöveket, szívócsonkot, légszűrőt cserélni...)
Minden bizonnyal a motorolaj csöpög belőle, de 3KJ blokkon a jobb oldalon - az alaplap mögött - van az olajszivattyú, így elvileg a bal oldalról, dekli alól az nem csöpöghet. Végig kellene nézni az olajtartálytól a csövét, h nem az repedt ki, vagy nincs-e lecsúszva valahol.
De, vedd le a deklit, és meg kell nézni, h bentről ered-e a folyás, de mint mondtam, erre kicsi esélyt látok, vagy max. nagyon nagyon ki van a bal oldali szimering, de akkor kb. be sem indulna.
Mi az a fogyasztás amit soknak vélsz?
Ezért is írtam, h hozzáért kezekbe kellene adni, mert azt is több tényező befolyásolhatja. Koszos légszűrő, elállított vagy átfúvókázott karbi, kopott henger.huszi.gyb
2t motoron a motorolajat nem kell lecserélni.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
x-Drew #34401 üzenetére
"akkor utána a váltó házából, a berugónál folyik valami."
Szerintem olaj lesz... Külön olajzásos? Ha igen, elképzelhető, hogy a 2T olaj folyik rá fentről, és az csöpög. Ha nem, akkor magából a házból jön (szintén olaj). Szerintem sürgősen nézetsd meg, és cseréld le az olajat benne!"És hogyan tudnám minimalizálni a moci fogyasztását?"
Ne használd
Egyébként csak annyi, hogy nem húzod neki. Ennél többet nem tehetsz. Max annyit, hogy hosszú úton használod, lehetőleg nem városban. De ha az a pár DL ennyit számít, akkor inkább biciklit ajánlanám, minden gonoszkodás nélkül. Ha csak kíváncsiságból kérdezted, annyi, hogy lassan gyorsíts, ne max. sebességen menj.@B-L-A-C-K: Gondolom minél nagyobb a sebesség, annál kevésbé számít az a kb 10-20m eltérés. Gondolom...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
runner 125 #34400 üzenetére
Én azt gondoltam volna az se pontos annyira, mivel távolságban ugye métereket téved általában, és ilyen alapon kilométer/órában is téved ezt gondoltam volna...De így már akkor ha pályán megyek 145-el a GPS-t nézem, mert ugye 150-től kell fizetni, ha meg megbüntetnek emiatt kifizettetem veled...
-
x-Drew
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok a témában, ezért lehet banális dolgokat kérdezek, bocsássatok meg érte
.
A múlt héten vettem egy Yamaha Jog-o,t valami nagyon puritán, leharcolt állapotban, de cserébe nagyon olcsón.Remekül haza lehetett vele jönni kb. 70 km-et a vásárlás helyszínétől, egyetlen dolog ami nem tetszett, az az, hogy ha maxon húztam a gázt 1-2 perc után elkezdett rángatni. Ezzel még megbékélnék valahogy, viszont ami tényleg baj, hogy ha mentem a kismotorral, akkor utána a váltó házából, a berugónál folyik valami. Honnan tudnám kideríteni, hogy mi az ami folyik belőle állásnál?
És hogyan tudnám minimalizálni a moci fogyasztását?
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Villanyszerelés
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA® driverek topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest