Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Ott sajnos nem, de Ócsán (Pest alatt) van egy srác, akihez Andrew is vitte a Runner-ét, nah őt merem ajánlani. Korrekt áron dolgozik, minőségi munkát végez.
Tothgera30
Nem tudtam, h a görgőzéssel van baj, azt hittem PJ, s annál sem úgy van, h fogom és rárakom a sportcsövet. Computert hozzá kell állítani...
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Nem, a Red-filter-hez nem kell hangolni, viszont ez a szűrő csak akkor működik hibátlanul, ha be van fújva légszűrő-spray-vel.
Nekem IGOl van, elég sok féle létezik, érdemes beruházni egyre és kb. 4000km-enként kivenni és kipucolni."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
zsolt19900
őstag
-
runner 125
nagyúr
Magyarán állóhelyzetben lábrakással megfogod a csőgázra húzott maxirobogód?
Az úgy érdekes.
Első körben meg kell nézni a kuplungot, egészen pontosan a pofákat. Van-e rajtuk megfelelő mennyiségű ferodol, illetve a kis rugók milyen állapotban vannak.
Következő lépés a hajtásszíj ellenőrzése. Első hsz.-ban van egy táblázat, töltsd le, hátha benne van a robogód, s akkor látni fogod a cserehatárt.Egyébként milyen robogó ez?
De, típustól függetlenül is, ha valóban hasonló fordulaton kezd el nyitni a kuplungod, az kicsit sok. Pontosabban felesleges ennyire felpörgetni, pláne egy full gyári motort."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tothgera30
Ármester
Nem lehet hogy a kipufogó zavar be, mert nincs hozzá belőve a motor? A kuplung, szíj és a görgők már lehet hogy kopottak, de leginkább a kuplung lehet a ludas. Vidd el egy ügyes szakihoz, állítsa be hozzá a karbit és a hajtást, akkor talán jó lesz, ha mégse akkor reset és minden gyáriba vissza!
Az enyém gyári, 500-nél indul, kb. 9500-ig pörög le, ez utóbbiban nem vagyok biztos, sohasem nyelezem. A kipufogó tényleg sokat fojt, bár azért mert katalizátoros, egy hosszabb út után nagyon forró.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
runner 125
nagyúr
Nem téged ütöttek el valami kamu 50-essel és hajolt el a villa?
Tököm, hirtelen annyian lettünk, h már azt sem tudom kinek mi volt az eredeti problémája.Ha, lekopott a ferodol a kuplungpofákról, akkor értelemszerűen bemelegedés után produkálhat hasonló jelenséget. A blokkban (égéstéren kívül) talán itt van a második legnagyobb hőmérséklet, még ha hibátlanul működik, akkor is iszonyúan forrósodik minden robogó kuplung. - Ha, leveszed a deklit, a harang elég sok esetben el is szokott színeződni. Ebből fakadóan kopott ferodollal a hőmérséklet hatványozódik!
Ok, fenebbi hsz.-om nyitási fordulatra vonatkozó részét, még maxi robogó gondolatában írtam.
A 2t NRG-n az 5000 körüli nyitás rendben van.mod.
Telda! Leírom ide is, Lauda által linkeltek közül ez a
Jog RR első osztályú vétel fotó alapján. Ezt látatlanban is megvenném ennyiért, mindenképpen menj, próbáld ki, ha kivitelezhető![ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Milyen kipufogó került rá?
Egyébként 2t motoron a sportdob (rezonátoros) nem tol el semmit, csak magasabb fordulatszámtartományban a kipufogó kialakításának köszönhetően a motor nagyobb teljesítményleadásra lesz képes.
Bővebben:
Egy ilyen cső alapvetően 3 szakaszból épül fel. A leömlő utáni első hosszab tölcsért diffúzornak hívjuk, amely a hengerből kiáramló gázokra, amolyan nyitott csőként hat. Így hirtelen térfogat növekedés szívóhullámot eredményez, az-az, a gáz elkezdi kiszívni a még hengerben lévő maradékot, így gyorsul a gázcsere folyamata.
A következő, általában hengeres dobrész a has. Formájából is következtethető (nem változik a keresztmetszet átmérője) h ebben a tartományban nem csinál semmit a gáz, csak hül.
3. fő része a konfúzor - fordított 'tölcsérrész'.
Lényege, h a kipufogógázt a lehető legkisebb energiaveszteséggel kipufogónyílása felé, a hengerbe visszalökje, amikor a kipufogónyílás nyitva van. (Dugattyú hátsó helyzetben van.)
Több friss keverék több munkát képes végezni, így jön létre a teljesítménynövekedés.
A rezonátoros dob alapvetően magasabb fordulatszámtartományban működik ideálisan, ott fejti ki legjobban a hatását. Ezért szokták kuplungrugókkal emelni az indítási fordulatot."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Ez természetes.
..gondolj bele, h percenként egy 8000-9000-et forgó motor ilyenkor közvetelenül merev kapcsolatban van az aszfalttal/betonnal/térkővel.
Az autók motorja sem véletlenül kapcsolódik "gumi" bakokkal a vázhoz."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Criton
veterán
Durva,ha jol figyeltem ha 15eves es igy nincs B jogsi,nem mehet tobbel mint 25???
Komolyan nem ertem a jogszabalyokat...nalunk sem.
A 40-45km nagyon veszelyes forgalomban,mivel feltartod a mogotted levot, ennyi erobol lehetne a bicajsavban menni a jardan...Gondolkozom rajta,holnap beszelek veluk,es elobb csak a fojtas kivetel lesz szerintem...
Akkor fojtas ki es egy ilyen kipufogo eleg lenne?
Kipufogo csere eseten gondolom gari ugrik...[ Szerkesztve ]
-
titán
Lehet tuningolt, de igazibol nem irnak rola semmit. A video volt nemreg.
Criton En nem koltenek arra a motorra egy vasat se. Max szedesd ki a fojtast, hasznald ugy, gyakorolj, meg kezdo motoros vagy. Aztan jovore meglatod.
Criton szerintem is. Egyelore maradjon az, meg meg gyakorlatod sincs.
[ Szerkesztve ]
-
-
titán
Jah az szuper lesz, berendszamozni a babettat, akkor ultem rajt utoljara. Meg kivancsi leszek a sok papir nelkuli 50-es hogy kap rendszamot, aminek alvaz meg motorszama sincs pl. Mondjuk beleuti az nkh 20 ezerert majd...
Tothgera30 szep kis motorok, en is nezegettem mar, csak a muszaki tartalmat nem ismerem.
-
Criton
veterán
Ha gondolod akkor cseréljünk telefonszámot és beszéljünk meg egy találkát.
Egyébként ha a belvárosban a kocsi sor elé megyek lámpánál, zöldnél elég gyorsan eltudok indulni, 40ig szép gyorsan felmegy de utána korlátoz.SirKero: az a bolt is kiveszi ahol vettem, de beleírják a szervizkönyvbe és a Motowell garancia ilyenkor elvileg ugrik Ha a1000nél veszik ki akkor nem ugrik.
Megpróbálom akkor az 1000et belerakni, ha van egy "társ" is gyorsabban fog menni, de én attól parázok, hogy nagyon sokszor úgy megyek hosszabb ideig, hogy lekorlátoz a motor, fojt, visszatart,dadog vagy hogy is mondjam, és nem szeretném, hogy a motor az 1000 előtt megadja magát.
Most még amit megfigyeltem, hogy elsőre nem indul be a moci, csak másodikra úgy, hogy egy kicsit a gázkart húzom, az alapjárat meg szerintem is nagy. Ezt mondtam is a boltnak, és ők erre annyit mondtak, hogy ez a gyári beállítás, és ez is kell 1000ig, utána ők lejjebb veszik....
-
runner 125
nagyúr
..én kizártnak tartom.
Se beszámoló, se cikk, se tapasztalat nincs ezzel kapcsolatban itthon.
Ráadásul egy ilyen hitelesített mérőeszköz jó pár 100.000FT. A rendőrségnél most nagyobb gondot okoz az autókba való tankolás. Nem hinném, h beruháztak volna ilyen holmikra...."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Criton
veterán
Jo, nem feltetlen sulne be,de most is hazaertem megalltam es dolt a feher fust a motorbol de nagyon durvan,meg csopogott valami a kipufogobol...ez mi lehet
Robogonal is ervenyes egyebkent az mint kocsinal,hogy hosszu ut vagy nagy terheles utan egy kicsit allni es jaratni a motort?De jo hogy hazaertem,most zuhog az eso
Jozsi252: infopark 11.kerulet napkozben?
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
Hegyalja meredekebb.
De mivel mas robogosok is konnyeden felmennek...valahogy nem tudom elhinni,hogy a fojtas kivetel annyival tobbet dobna a dolgon,hogy en is problema nelkul feljussak.zso79: en aki nem ert hozza ugy erzem,hogy dadog,vagy is inkabb hallom...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Dadogás a fojtás miatt van. Illetve ugye itt nem különböző helykre helyeznek el fojtást, hanem az elektronikába van magába a fojtás, valószinű hogy ezmiatt is van a dadogás. Szóval Criton ha lehet akkor nem menj úgy vele hogy ledadogjon.
Amúgy a héten megyek Babóékhoz egy csőért, és ha kell akkor megkérdezek szívesen neked ha kell valami.
iPhone 13 Pro Max
-
runner 125
nagyúr
Fentebb már írtam, ami konkrétan hasonlítana - pláne 2 üteműből - nincs. Talán Piaggio Skipper 125, Aprilia SR 125 esetleg egy 125-ös Runner.
SymbianOS
Annyiért nem rossz, de inkább vegyen bringát azért a pénzért.
A Mint blokkja okés, viszont azok a kerekek és a "futómű" életveszély.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Hjah, de a Ducati Desmosedici nekem is tetszik, de mindig reális célokat tűztem ki.
Az új külsős 125-öst fél milla alatt biztosan nem kapod meg, annyit egy 125-ös szerintem meg nem ér.
-
Criton
veterán
ezt írtam én is
"a fojtás nem a bejáratási idő miatt van bent, hanem a jogszabályok miatt."
SZERK: jó már értem, sry, igazad van , én írtam hülyén nem piszkálsz de ha megnézed, feljebb sokan viszont még mindig azt kérdezik, hogy 1000km után ki lehet szedni 1000km meg egyenlő ugye bejáratás.
A Babó tegnap mondta is, van olyan ország, ahova alapból fojtás nélkül szállítják garanciával.LA1703: 600km akart lenni /h nélkül
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Tirpák gyökerek.
Az 500ft-os Simson karbitól függetlenül.Ha, meg ez pojjén', akkor piszkosul alacsony a humorküszöbük.
..ilyenre soha nem gerjedtem, sőt.mod.
Rendben van mindkettő.
A láncos nagy kuriózum, s szvsz az egyik legszebb robogó. Piaggio blokk van benne, úgyhogy zsír.Criton
Ha, korlátlant csinálsz, az még jobb, akkor viszont használd ki az 500k-s keretet. Annyiért már faxa 250-es, 300-as is van, vagy 300k körül egy 180-as, ami úgy gyorsul, mint egy 400-as Burgman. Persze, kérdés h milyen céljaid vannak. Ha, továbbra is első sorban csak városi közlekedés, akkor a 180-as kompakt mérete miatt az egyik legjobb választás. Ha, szeretnél túrázni is, 300-as Leo, 400-as Burgman, stb..
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
Volt szerencsém egy másik Motowelles emberkével beszélni (EGU fórumról) aki szintén gyufát dobna a tankba. Nos, vett egy Magnet Sportot, (érdekes az emberek többségét erre beszélik rá), futár, ezért ő már a megvételkor kérte, hogy vegyék ki a "korlátozást", megtették, a garancia ott is repült.
Úgy 170km megtétel után a hengere vagy mi besült mert utólag kiderült, hogy nem kapott elég olajat (és ahogy látom, nekem sem fogy úgy az olaj ilyen terhelés mellett mint ahogyan sokan írják, hogy a 2T zabálja az olajat), megállt a hátsó kerék, és repült egy csodaszépet, 1hét kórház...Mondjuk elmondta, hogy futár létére elég sokat nyelezte mert időre ment, és ahogy értettem, a 170 neki egy nap vagy fél nap alatt sikerült, szóval olyan sokat nem élvezte a motort.
Ezért a bizonytalanság...
SZERK: mint ha én írtam volna de nem, egy másik bejegyzés:
Én nem tudom milyennek kellene lennie egy 5LE -s motornak de gyanitom ennél erősebbnek. Alig indul el, gázreakció nulla. Húzom a fülét és néhány másodperc mulva nagy nehezen elindul.... Ha hirtelen kell kigyorsitani, életveszélyes. Lejtőn alig megy fel, mindig az az érzésem, na most áll meg.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Persze, zöldfülő 14 éves orkok mindenhol vannak, azok fikáznak ezerrel, pláne mert fater Jézuskája csak Simo-t tojt Karira, így azon kívül minden szar.
De, az alapvetően elmondható, és persze nem alaptalanul, h az olaszok, japánok mérföldekkel előrébb járnak robogó gyártásban, mint ezek az új keleti, javarészt kínai gyártók.
Már annó is megírtam, elhiszem h egy marok rizsért összerakják kint ezeket a Motowell-eket, de akkor sem olyan minőségű anyagokból készül az egész. Nem véletlenül kerül fele annyiba újonnan, mint egy olasz, japán robogó.
-
Tothgera30
Ármester
Még sohasem szedtem le, tehát nem tudom. Csak a hátsó idomokat szedtem le eddig róla, de az pofonegyszerű volt. Pedig a jobb oldali taposó alatti idom két kisebb részen le van verve (hiányzik a fehér festék), az újra kéne festetni egy fényezőnél.
-
akos727
senior tag
Vannak ilyenek de azok nagy része az igazi hardcore robogó használók, akik bemennek az auchanba robogót venni mert ott a legolcsóbb újonnan és nem gondolnak arra, hogy mi van ha egyszer csak megadja magát valami. Az ilyenek közveszélyesek, mozgó akadályok az utakon, f*ngjuk sincs a biztonságos motorozásról/robogózásról.
-
Tothgera30
Ármester
A Stalker nagyon fordulékony kis gép, 65-70km/h-ig megy mint a mérgezett egér, földúton is otthon érzi magát, elég merev, kényelmes ülése van,első fék nagyon patent, a á hátsó elég gyengus. Kanyarban nem olyan stabil mint az NRG Power, de hát nem is 70-el megyek be az ívbe mint az enyémmel, hanem lassabban, mert más a felhasználási felület, a gumik is inkább "terepre" valóak, tehát egy fiatalnak megtanulni rajta, vagy egy idősebbnek csak menni ide-oda nagyon ideális járgány, és nem esik szét, hanem csak megy és megy.
-
Criton
veterán
Úgy értem, hogy többnyire a problémák nagy része azután jön elő ,hogy a garancia lejárt.
Nekem a kocsinál már lejárt és lekopogom nem történt semmi sem.
Valamint ha a garanciát akarod tartani kötelező szervizekre el kell vinni, ami ugye nem olcsó.Nem hülyeséget írtam, csak félreértettél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest