Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Backspace
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszönöm srácok!
Egyenlőre nagyon meg vagyok vele elégedve. Tudtok esetleg Budapesten egy jó, megbízható szervízet ajánlani, ahol Aprilia robogókkal is foglalkoznak és nem húznak le irreálisan? -
bajnokpityu
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
ja,h ez 4T??
ott aztán tényleg a használaton múluk minden.
amit reggeltől estig nonstop használnak,nincs hideginditás,olajat szépet kap rendszeresen,kb örök élet.haver yamaha postás 125jében 200e van,most viszont az egész blokk kuka. -
runner 125
nagyúr
válasz
Backspace
üzenetére
Gratula hozzá, használd egészséggel!
Saját magad érdekében; vidd el egy szerelőhöz, ha lehet legyen ismerős, nehogy lehúzzanak, és csináltass egy állapotfelmérést.
Gondolok ez alatt arra, h ellenőrizzék a vezérműláncot, esetleg állítsanak szelephézagot, és mindenképpen cseréljetek olajat. Akármelyik barátommal vettünk eddig motort, és akármit mondott az előző tulaj az olajcsere az első lépés, ahogy hazahozzuk. -
runner 125
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A 250-es Burgmanok 35.000 környékén már általában annyira alacsony kompresszióval bírnak, h fúrni kell őket. Sőt, még annó indexen Burgman topikban olvastam a 400-asról is nem éppen bíztató tényeket, 42.000km-nél vezérműlánc cserés volt, és fúrni kellett.
Nyilván ehhez hozzájárulhat egy igénytelen karbantartás, és tipikus széjjelhajtás' is.Egy ilyen 125-ös meg eleve magasabb fordulaton dolgozik, mert alul semmi nincs ebnnük, hiába 1 henger. Így, egy ilyen futásteljesítményűvel én óvatos lennék.
Persze nyilván egyénfüggő, ki, h használta... Ha azzal is pl 70-80-nal jártak, és nem folyton koppon, illetve 5000-enként kapott friss olajat, minden bizonnyal még egy 20k-t elmegy komolyabb belenyúlás nélkül.
Egy barátom 400-as Majesty-jében pl. most volt 85.000! km. Az viszont hozzátartozik, h 70-nel jár vele mindenhol, szíjat is kb. 60.000 nél cserélt, s inkább lerakja a lábát ha fékezni kell.

Vannak szélsőségek, csak kicsi az esély kifogni egy ilyet. -
akos3
addikt
Egy ujabb (98-tól) nsr miért drágább (még ha többet is futott, vagy ugyanannyit) mint egy nálánál jóval fiatalabb cbr?

-
bajnokpityu
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
biztosan?
alföldi jo ismerős szerelőnél van pár ditech,ami 40ezer körül van.50es...
tény,h a roxinál is inkább 20e a várható élettartam.
egyébként nem is tom,h a 100as roxitol miért várt kolléga többet?
én 50esemmel lehagyom őket.akár gyorsulás,akár vég,a jol beállitott 50es jobb,minz az ezeréves konstrukcio 100as.valamint saját véleményem,tapasztalatom az,h motorikusan felujitando olcsóbb,mint a sok apro sérülés.vagy legyen tökéletes kivül belül,vagy inkább legyen szar a blokkja,és fillérekért adják.
-
LeoVince
csendes tag
válasz
Backspace
üzenetére
Én amit ajánalnék neked az az Aprilia SR125-150!
2t blokk, megy mint a meszes, nem néz ki rosszul bár a fogyasztása elég sok, de kapsz azt is 120körül!Az az igazság hogy ennyi pénzért nem is szabad jó motort várni...a korrektséget nem bírod megállapítani, nekem pl. faterom ismerőse adta el a szar aeroxot!
Mindenesetre, menj el nézd meg, próbáld ki ha lehetséges vigyél szerelőt vagy aki ért hozzá!
Nézd meg ugye menetközben a kormányt ha elengeded akkor húz -e, gumik, hangja, szépen jár e, járasd sokáig, ja és majdnem elfelejtettem amikor odamész a kipufogóhoz nyúlj hozzá és ha meleg akkor vmi baja van, mert melegítette a motort!Ennyi jutott az eszembe hirtelen, és alkudj pofátlanul, mond hogy rendbe kell tenni a motort meg ilyenek!
Sok sikert!
-
Backspace
tag
válasz
LeoVince
üzenetére
Talált, süllyedt. Ma nézem meg a gépet. A telefonból megállapítva, az ember korrekt (tanár).
Anyagi okok miatt adja ennyiért, meglehet hogy motorikusan tropa. De ha ráülök úgyis kiderül hogy zörög-e csörög-e, húz-e a kormány...
Ezek szerint nem ajánlod...
Az az igazság, hogy 100k-nál sokkal többet nem akarok rá szánni és 50 ccm-eset sem szeretnék venni.Mit ajánlasz/ajánlatok mint robogószakemberek?

-
LeoVince
csendes tag
válasz
Backspace
üzenetére
Ahhogy én tudom..darabokra szét kellene szedni a motort, és minden olyan alkatrészt cserélni ami kopott természetesen gyárira!
Vagy csinálod azt, hogy jársz vele simán, és megáll amikor megáll de akkor számíts egy nagy számlára

Nekem pl: volt egy 100-as aeroxom, végre max 70-et ment! 34e km volt benne és a spirál szakadt volt, örültem hogy el tudtam cserélni...
De tanulni kell a hibákból

-
Backspace
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Hmm. Ez most kicsit megdöbbentett. Mekkora összeget takar egy ilyen komplett motorgenerál egy ilyen 125-ös robogónál? Ugyanis eléggé jutányos áron jutnék a motorhoz, lehetséges, hogy a későbbiekben tudnék szánni rá pénzt, de kérdés hogy megéri-e egy 10 éves robogóba invesztálni?
-
runner 125
nagyúr
válasz
Backspace
üzenetére
34.000km egy 125-ösben? Henger szempontból az tuti a végét járja, csúnya felújítás várhat rád, ha egy olyat megveszel. Nem azt mondom, h nem lehet jó, de szervizelés alatt maximum az előírt periódusokat betartva, cserélték az olajat, szíjat, görgőket, de ezen kívül mást nem szokás a kis robogókkal csinálni.
Gondolok ez alatt a vezérműláncra, szelepekre, dugattyúra, stb..Alapjában viszont biztos nyerő konstrukció, ezekben is a Runner-ekben is használt Pigi blokk van.
-
-
Backspace
tag
Sorry, dupla post...
-
Backspace
tag
Robogót tervezek venni, ehhez a típushoz mit szóltok (tapszatalat, vélemény):
Csak a képek miatt linkeltem!
-
MiNiM
tag
sziasztok!
mivel a sepiám még rossz, ezért kölcsönkértem ismerősömtől az nrg-jét, de véletlen beletörtem a kucslot a csomagtartó zárba. valahogy ki tudom nyitni egyéb bombázás, törés nélkül? -
nLali
őstag
Asszem eladó a Runnerem.Részletek, képek és hírdetés nemsoká

-
LeoVince
csendes tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
ja...

-
geza12
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 2004es Malaguti F12-t, és olyan problémám van vele ,hogy valamiért nem érzékeli az akkumulátort. A biztosíték az akksinál jó és az akksi környékén vezeték szakadás meg ilyesmi sincs.
Így az önindító meg se mukkan, és a digit műszerfal is csak, ha beindítottam berugóval akkor megy.Nem tudja esetleg valaki, hogy mi lehet a probléma?
-
MiNiM
tag
valaki tud nekem adni egy gianelli next R listát, hogy melyik motorra jó?
-
LeoVince
csendes tag
http://kepesmotor.hu/gilera-nagyrobogo/p487722
VattaFakk???
99ezerér 200vxr -
LeoVince
csendes tag
válasz
runner 125
üzenetére
Ok Runner!
Csak nagyon nem tetszett hogy lekezelik az embert...eléggé felb@szták az agyam!
-
runner 125
nagyúr
válasz
LeoVince
üzenetére
Off: ..akkor ezt tessék tudatni a gyúrós topikban is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viszont az ottani hangnemen tényleg változtass. A topik stílusa teljesen más az összes többitől, nem kell felvenni mindent, és újoncként normálisan reagáld le a dolgokat.
..jah és ne boozyzz.
Még mielőtt kioktatásnak véled, nem az, csak szimplán jó tanács.
On. -
LeoVince
csendes tag
Matyibalogh->LeoVince

-
m3tr0
őstag
Helló mindenki.
Nagy robogóból( 250 ccm felett) milyet érdemes venni?
Minél fiatalabb kellene és megbízható.
Az árat nehéz belőni..olyan 500 ezerig miket lehet venni ami jó, vagy kéne hozzá még csapni? ( Giler Nexus nagyon bejövős, de 600 alatt szinte lehetetlenség kapni, meg azok gondolom olyanok is)Köszi

-
hoby36
senior tag
válasz
matyibalogh
üzenetére
Szerintem nem olyan rossz a motowell,mint sokan gondolják.Legalábbis a motor.Ami nekem van,az apámé volt.Állt a kereszteződésben és hátulról belement egy autó.Elszállt előre és a szembejövőnek szétvitte teljesen a sárvédőjét.A motor vázában és villában,kerékben sem lett semmi.Műanyagok törtek nagyrészt.
Szerintem erős,főleg az árához képest
. -
matyibalogh
csendes tag
válasz
Rotor82
üzenetére
Ezt teljes mértékben megértem és városi robogózáshoz talán jó is!
De nekem sokan azt mondták hogy amin nem szabad spórolni az a bukósisak és ez bennem maradt!
Ja, a motowell-es sisak talán megbízhatóbbnak néz ki mint a másik!
Végülis járkálnak motowelles sisakokkal itt egerbe is! -
Rotor82
aktív tag
válasz
matyibalogh
üzenetére
De miért olyan rosszak? Sajna nincs rá több pénzem, max 15.
-
Rotor82
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új zárt sisakot venni az 50-es robeszomra, mivel már reggelente a nyitott kissé hideg és később még csak hidegebb lesz.
Van itt 2 kiszemelt bukó:
shiro sh-996
motowell ff1Szerintetek melyik a jobb és miért?
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
MiNiM
tag
válasz
runner 125
üzenetére
na megnéztem, jelenleg ott tartok, hogy szereznem kell egy gyertyát. kivettem, tiszta retek, meg olaj volt, és ahogy raktam vissza a vége elferdült. a hengert még nem néztem, mert sok a műanyag borító körülötte. esetleg még a karbit kipucolom.
-
MiNiM
tag
válasz
runner 125
üzenetére
köszi!

-
runner 125
nagyúr
-
MiNiM
tag
válasz
runner 125
üzenetére
és valószínűleg ez a baj?
de lesz egy láma kérdésem. tudom, hogy hol a karbi, mindent tudok, de a hengert nem, hol keressem?

-
MiNiM
tag
válasz
runner 125
üzenetére
gyertyát holnap megnézem, bár hideg után mindig sztenderen ki kell húzatni csőgázig, és akkor jó, most is megcsinálom, felpörög, majd visszabőg. hengerfejet pucolni nehézkes?
-
runner 125
nagyúr
válasz
Brogyi
üzenetére
14.000km biztos volt benne. Már lefutott a csereperiódust, csak nem volt időm szarakodni vele.
Malossi X-Belt volt ez is, és az új is.Mostanság tisztulni látszik a kép következő típust illetően. Olvasgattam, utána jártam, és már ültem is jó néhány darabon. Rá kellett jönnöm, h a CBR nekem kicsi. (Természetesen nem motorikusan.)
Sokan mondták, h nézzek egy GSX-R-t, talán az a legnagyobb fizikailag, úgyhogy jelenleg itt tartok most. Egy barátom épp' 1 hónapja vett egy K4-es 600-ast - nagyon állat.
Valószínű, h én is ebbe az irányba mozdulok el, VFR-t anyagilag sajnos nem engedhetem meg, talán még az lenne az egyik legopcionálisabb választás. Sőt, motoros topikból egy srác, akinek 750-es van, rá akar beszélni a 750-re, mert, h az az igazi, a 600-as két személynél sokat eszik, s h városban sem olyan nyomatékos. Noh majd alakul még, de a 600-as is 120 ló felett van, a 750 még több, azért persze tartok tőlük. 
DigitXT
Láttam már pár leszakadt szíjat, de nem gondoltam volna, h ennyire elszabta és feltekerte.
A lényeg, h sikerült orvosolni, de az akku rendesen felb@szott, persze ez is a saját hüleségem, figyelhettem volna jobban. Exem mindig ezért csesztetett - legyek már összeszedettebb.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
runner 125
nagyúr
-
DigitXT
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Nekem a kuplung tekerte fel. Amúgy ramatyabb állapotban volt a szíjam.

Persze tudom, hogy ez nem vigasztal, csak mondom, mint tényállást.
-
Brogyi
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Hany km-t birt az a szij? Na ,es milyet vettel?
Nemsokara majd lancot, es fogaskerek szettet vehetsz a CBR-hez. Kerdes melyik az olcsobb. Nyilvan mas a vezetesi elmeny, de azert megis erdekelne. -
MiNiM
tag
válasz
runner 125
üzenetére
alapból tiszta benzin kell+az olaj, de nem volt tiszta, csak keverékem, így több olaj ment be.
-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Azt még elfelejtettem, h azokat a vékonyka szíjdarabkákat (kb mint egy madzag) a varió úgy feltekerte, mint állat, alig bírtam leszedni róla.
..noh meg közben feltűnt, h bizony az egyik görgőm is megadta magát, úgyhogy azokat is cserélnem kell. -
runner 125
nagyúr
Ez a "ki kéne égetnem a kipufogót" teória honnan ered?! Hüleség.
..de nem is értem, Te a keverék üzemanyag mellé még olajat öntöttél? Vagy, h is van ez?
-------
Ma elmentem a sárkányért, vittem magammal kompresszortól kezdve, légkulcsot, mindent.
..hát nem akkora segg voltam, h rajt hagytam az elakadásjelzőt, ami tökig szopta az akkumat?!
Bikáztuk, be is indult, de ahogy levettem róla az ótót, megállt.
Úgyhogy akksi kikap, hazahoztam, már töltőn is van, aztán holnap mehetek vissza érte megint.ui. a néninek vittem egy üveg tokajit, felcsillant a szeme.

jah és ui 2.
Egy kép a régi szíj maradványairól.
-
MiNiM
tag
sziasztok!
suzuki sepia zz 2T.
külön kell bele a benzin+az olaj, régebben gond nélkül ment keverékkel, mellette plusz olaj ment bele, de ma valamiért felpörög, és elszáll az erő, és ha nem engedem vissza, akkor leáll. lehetséges, hogy ki kéne égetnem a kipufogót? -
matyibalogh
csendes tag
válasz
runner 125
üzenetére
Értem!
-
runner 125
nagyúr
válasz
matyibalogh
üzenetére
..ezt én sem értem, de azt sem, h mire akartál kilyukadni.
Olyan törvény nem is volt, h B jogsival mehetsz 125ccm-ig, max a Jobbik felvetései között szerepelt, amit szépen le is szavaztak annó.
Fapados szerkezet, de ahogy érzed.
-
matyibalogh
csendes tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére

Csak gondolkozok nagyon hogy megérné -e a 125-ös aprilia sr!
Kezdek rájönni kevés ide városba is az a max 70!
Amikor üres a város és nyomulhatnék akkor kellene a kraft!
Meg amikor elmegyünk motorozni, a környékre(mátra..stb) oda is kellene!
Fölfele alig megy
-
DigitXT
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Hát ez az, hogy én sem.

-
bajnokpityu
félisten
válasz
matyibalogh
üzenetére
ebből nem sokat értettem

-
DigitXT
félisten
válasz
matyibalogh
üzenetére
Most hallottam!
Mit is?
Amúgy csak a rendszám ~100K.
(Regadó, műszaki, illeték, kutyaf*sza...
) -
DigitXT
félisten
válasz
matyibalogh
üzenetére
Bizony az.

-
DigitXT
félisten
válasz
Balupapa
üzenetére
Nekem éppen egy 180-as Majestym van. Mivel nagyobb gépem eddig nem volt, ezért nem tudom máshoz, pl. a 250-eshez viszonyítani.
Korábban 150-es volt, ahhoz képest azért jobban megy, így Bp-re már pont elég, amit tud...
(Hosszabb távra, városon kívül azért nem indulnék el vele, bár óra szerint 120 fölött van a vége, de ott már szétpörög, meg most egy LeoVince kipufogó van rajta, aminek a hangja miatt sem ajánlott "széthuzatni".
)Általános vélemény? Inkább kérdezz, mi érdekel.

-
Balupapa
senior tag
Szép estet

A yamaha cygnus/majestyrol mi az általános véleményetek? Esetleg a 250es Yamaha blokkos leonardorol ?

-
matyibalogh
csendes tag
válasz
runner 125
üzenetére
Még!
-
Vamp
senior tag
Yamaha Jognál mi a helyes beállítás a keverékállító csavaron? 3yj, 50es, gyári blokk.
-
akos3
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
kox über alles?
-
Gergello
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Hát mondjuk attól, hogy legközelebb amikor a mész a mociért azzal fogadnak, hogy "Miről beszél fiatalember? Itt aztán nincs semmi ilyesmi." Alvázszámot kiköszörülik aztán hajrá, alkatrésznek.
Nem semmi csávó vagy, hogy ott merted hagyni.
-
DigitXT
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Ja, hogy a nénitől kellene félteni?
Hm-hm.
Easy-rider lesz belőle hamar. Szíj helyett befőttesgumival. -
runner 125
nagyúr
válasz
matyibalogh
üzenetére
Mami aranyos volt, most úgy mégis mit tenne vele? Betoltam az udvarára, kulcsot kivettem, és mondtam neki, h 200kg felett van, ne akarja arrébb rakni.
DigitXT
Jah bocs, félreértettem.

-
DigitXT
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Úgy értettem, hogy motorszállító alkalmatosságot.
Már arra
az esetre, hogy ha nem sikerülne a néni kertjében a szíjcsere.matyibalogh: le kell kötözni, és lehet vinni. Nekem a kollégám
apukájának Ducato-ja volt a szállítóalkalmatosság: rendben volt.
Szerk: egyébként félti/nem félti: ha vinni kell, akkor vinni kell.
Van az úgy, amikor nem megy a saját lábán a gép, és azért az
egész műhelyt nem lehet kiskertbe (céges garázsba) telepíteni. -
matyibalogh
csendes tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nem félted????

-
matyibalogh
csendes tag
válasz
runner 125
üzenetére
Szopás
-
DigitXT
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Uh, sorstárs.
Lehet, hogy trailert egyszerűbb lenne vinni. Bár ha van
légkulcsod, akkor talán nagy baj nem lehet. Nekem úgy bekapta a szíj
darabokat, hogy ha az olajszűrőfogóval le is tudtuk volna venni a variót,
azzal sem lettünk volna előrébb: a kuplungot is le kellett volna venni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légtisztítót vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Kuponkunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gyúrósok ide!
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Korábban 150-es volt, ahhoz képest azért jobban megy, így Bp-re már pont elég, amit tud...

Lehet, hogy trailert egyszerűbb lenne vinni. Bár ha van
nyogo83
sityupityu