Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Majd amikor rájössz, h harmatgyenge motort vettél szólj, adok zsepit.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vicc nélkül, sokat nem szabad várni tőlük.

Mod.
Jah és volna egy topikcím kiegészítés ötletem, mivel az ilyen kategória a motoros topikban elvész, illetve ott mindenkinek 500ccm + gépe van így valami hasonlóra gondoltam;
"Mindent a robogókról / kis motorokról."
Így beleférnek ON-ba a 125-ös mopedek is.
-
akos3
addikt
Eladtam ma a BWS-em így befejeztem robogós pályafutásom legalábbis egy időre.
Ki tudja, lehet, h majd egysezr 50 évesen még veszek egyet
Egy velem kn egyidős sráchoz került, nem az az ökörködősnek látszott, remélem jó heylen lesz 
Utolsó képek itt vannak, ha vkit érdekelne.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
hát nekem a Fsport gyári állásban sem kényelmes,pedig mázsahárom.mondjuk nem nagy kaland a csillapitáson tekerni kettőt,ha tudom,h nem megyek sokat,ellenben hajtani akarom.
rugón nem szoktam tekerni,nem látom nagyon szükségét. -
runner 125
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére

Tényleg feszes, nem viccelek.
A hátsó előfeszítése állítható, ennyi.
_
Nem írtam, de a Jog-ban nem rég elszállt a szikra, alaplapra gyanakodtam, hát az is volt.
3k-ért vettem rá egy másikat, mivel én sem vagyok szerelő, csak egy lelkes amatőr, így speckó szerszámokkal sem vagyok ellátva, a lényeg, h baromi egyszerű mód csináltam egy lendkeréklehúzót.

45 perc alatt kicseréltem, már pöfög is.
Kép minőségért bocs, a lényeg látszik.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
minta állítható lenne.
de ne mondj olyat,h a robogód túl kemény,mert érdekesen hangzik,mikor SSP600at akarsz venni

-
cila1
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszi szépen a választ.Teljesen lebeszéltél róla.

-
runner 125
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
B+
Komolyan.., ne legyetek már ekkora noobok, h 15 hsz. óta arról beszélgettek, h mi off meg mi nem.

-
koshmar
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Bocs, a
baszogatáshelyére tényleg más szó kellett volna, így utólag rájöttem.
Részemről is OFF:
Béke és szeretet. ja és Babetta. 
-
runner 125
nagyúr
Te minek gondolkodsz ilyenben?
Van egy utcai tuningod, aminek tökéletes a gyári elektronika.
Egy verseny gyújtáselektronika olyan tényezőkben különbözik a gyáritól, amit már sokkal komolyabb tuninghoz kell cserélni.
Mint pl.; általában 20.000 rpm fordulatig engedi pörögni a motort, fordulattól függően sokkal nagyobb intervallumban terjed a villamosív ( szikra ) feszültsége. Magyarán, sokkalta erősebb, stabilabb szikrát ad - magas fordulaton is- , mint a gyári.
Beszerelése egyszerű, a gyári helyére kell csak dugni - illetve az előgyújtást sem változtatja. -
koshmar
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Engem b.szogass, én kezdtem a 125 témát.
-
Tothgera30
veterán
...oh. semmi probléma, pillangólelkedet nagyon megsértettem, sajnálom
. Ott volt a smile. nem kell ennyire komolyan felfogni
.Mert ha a számológépem működéséről folytattunk volna eszmecserét azért jogosan beszólhattál volna, de így nem érzem jogosnak a megjegyzésed. - Áh, akkor még le is kötne és olyan megírt 20-30 hsz. utána fikáznék
....bátorkodtunk följebb menni 50ccm-ről és a 125ös mocikról beszélgettünk semmilyen off témát nem látok. Sőt még azokat se, mert motorokról beszélgetni sztem nem off. - Nem zavar, bezzeg helyesírás
.Vegyétek az egészet off-ba. Peace.
-
runner 125
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Faxa is, ..jó kemény.
-
koshmar
veterán
Ezért mondtam, hogy ajánlom a Sportmotor.hu-t, ennyire azért én se látok bele.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
ismerős ismerőse versenyzett a maxirobogok kategóriában, itthon és külföldön, ő is a nexust futóművét istenitette.
-
koshmar
veterán
-
StoneBridge
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nem játszik.
-
cila1
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni.Van egy 70-es Neosom és van rajta egy 17-es delorto karbi.Lecserélném 19-re akkor éreznék valami változást vagy csak a fogyasztásom nőne meg? -
koshmar
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Gilera Gp 800?!

-
runner 125
nagyúr
válasz
StoneBridge
üzenetére
..esetleg egy 500-as Nexus?!

-
StoneBridge
senior tag
sziasztok!
Eladtam a másfél évig használt és imádott 50-es Aprilia Scarabeo-mat... nehéz volt tőle megválni, de maxi robogót tervezek vásárolni, így mennie kellett. Hamar megismertem a határait, kevésnek éreztem sokszor az erejét is, illetve fontos, hogy rendszámos legyen a következő robogóm esetleges +1 fő motorozás miatt. 250-400 ccm kategóriában gondolkodom, főleg városi használatra. A 400 talán sok is.
Formára a 250-es Piaggio Beverly-k jönnek be nagyon, illetve sok jót is olvastam róluk különféle tesztekben (250-esről és 400-asról egyaránt). Valakinek volt innen közelebbi kapcsolata ilyen robogóval? Használt vásárlásakor van olyan része, amire nagyon kell figyelni? Azt olvastam és megfigyeltem, hogy a 2005 utáni modelleken volt valamilyen apróbb átalakítás, alkatrész frissítés, így főleg azokat nézem. -
akos3
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Veled ellentétben én offba is tettem

Arról/azokról, szerintem...
Nem értem h mit akartál ezzel mondani, ha azt akarod, h rajtad kívül más is megértse beszélj érthetőbben kérlek!Leszámítva azt a kemény 3 vagy esetleg 4 hsz-t amiben (utólagos bocsánatodat kérve) bátorkodtunk följebb menni 50ccm-ről és a 125ös mocikról beszélgettünk semmilyen off témát nem látok. Sőt még azokat se, mert motorokról beszélgetni sztem nem off. Mert ha a számológépem működéséről folytattunk volna eszmecserét azért jogosan beszólhattál volna, de így nem érzem jogosnak a megjegyzésed.
Részemről a téma lezárva. -
koshmar
veterán
Én offoltam sokat, entschuldigung.

-
akos3
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Robogókról, motorokról beszélgetünk nem?! Addig meg nincs off...

-
koshmar
veterán
Végül is nem sz.r a CBR, csak az RS-es/Mito-s arcok nézik le, mondván, az ő gépük 30-35 Le-s.

Csak akkor érezheti az ember kevésnek, ha kipróbált egy full-power RS-t, vagy ne adj' Isten egy Gas Gas SM 125-t/KTM EXC 125-t/ TM SMR 125-t...Husky SM 125 tényleg fasza, és használtan nem is olyan rém drága, mint a már említett verseny-supermoto-k.
runner 125: Utána néztem, és igazad van. Ezt benéztem, na.

FXR-ek 180-ig vannak, VXR-ek 200-ig.
De én meg pont egy Runner-es emberrel vitatkozok erről...
-
akos3
addikt
válasz
koshmar
üzenetére
Jah hát nekem csakis használt jön szóba.
És nagy valószínűséggel cibere lesz belőle
Most van több jelentkező is a BWSemre, szal ha eladtam úgy már könnyebb terveznem 
Hát ízlések és pofonok. Én még nem dönöttem el magamban h a gyorsasági vagy az sm tetszik jobban kívülről. De az sm-ek közül nekem a dtx jön be leginkább...bár van egy két nagyon szép husky is, de az más kategória már.. -
koshmar
veterán
Hát akinek elég a CBR ereje, az nyugodtan megveheti egyébként.
Míg egy zsír új mostani RS 125 kb. 1.350.000 forint, addig egy Cibere kb. 800 lehet, de mostanában nem nézegettem, szóval nem bitti.A D125X tényleg nem a legerősebb 125-ös, pedig kétütemű.
15 gyárilag, ebből 19 vagy 22 hozható ki a fojtások eltávolításával, ezen felül meg mélyebben a zsebbe kell nyúlni. (Giannelli/Arrow rendszer, stb.)
És szerintem kifejezetten ronda...
de ízlések és pofonok.
Ja és simán van az is 1 millió, sőt, szerintem már nem is gyártják.
-
akos3
addikt
válasz
koshmar
üzenetére
Hát én 50esbe csakis 2T-t ajánlom, de 125be sztem egy cbr-re fogok beruházni. Nem kell nekem nem tom mennyi LE, mível városba járkálok nagyrész és nem a crosspályán

Mondjuk nem lenne baj, ha pár LE-vel erősebb lenne, de hát nem fogok venni egy rs-t vagy egy mitot ami csörög zörög. Meg nem vok nagy motorszerelő (értsd: egyátalán nem szoktam motort szerelni
), így inkább elfogadom h nem tud 160al menni, de nekem ne legyen semmi baja. CBR 130as vége bőven jó nekem azt hiszem 
Még nézegettem a dt125x-et, de az se megy sokkal jobban ahogy olvasgatom hiába 22LE alapból. (láttam már 28LE-t is) Annyival drágább a megvételi ára is már, h nekem nem ér annyit. Pedig nagyon tetszik. Legszebb sm sztem. -
koshmar
veterán
Mi, kétütemű-fanok a 4 ütemú motorokat 250 ccm alatt semmibe nézzük.
Most ez lehet, hogy nagyképűen hangzott, de ez a véleményünk.
Csak egy kis összehasonlítás:
125 4t (Honda CBR)= 15 Le
125 2t (KTM EXC 125)= 39-44 LE
250 4t (Yamaha YBR 250)= 22 LE kb.
250 2t (Aprilia RS 250)= 71-90 LE kb.)Az már más kérdés, hogy a 2t kétszer-háromszor annyit zabál.

Akinek van pénze, és szereti az erőt, az 2t-t fog venni.
Aki a takarékos motorokat szereti (vagy arra van pénze), az 4t-fog venni.
-
koshmar
veterán
Már elnézést, hogy közbeszólok, de:
DigitXT-nek igaza van.
Egy 50-es 4t robogó nagyon kevéssel beéri, de rohadt gyenge.
Egy 50-es 2t már jobb, de az már fogyaszt is.
Például anno a Piaggio Typhoon bevert 4,2 litert (Motorrevü), de sok más robogót odavert.A 200-as FXR Runner is kétütemű, bevág 5-6 litert, de megy is 140-nel sztem...
-
DigitXT
félisten
-
akos3
addikt
-
akos3
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Félre ne értsd, semmi gond nincs ezzel ameddig nem tartod fel vele a forgalmat. Bár vmiért úgy sejtem, h amerre Te laksz nem lehet hatalmas forgalom

Én mint fővárosi srác csak hírből ismerem a 40et, a BWS-t is többek között most azért adom majd el, mert gyenge már nekem, kevés a 75 amit ki tok belőle hozni. Egy szó mint száz picit elmosolyodtam a 40en, sztem Runner barátunk is, de semmi több nincs ebben
Hisz mind tudjuk: Lassan jársz, tovább élsz! 
szerk. Nincs két anyám, csak itt nőttem fel

-
sanzi89
addikt
Hát, 21 éves létemre szerintem még messze vagyok a "nagypapa" kortól, de értem mire gondoltok. Sose szoktam száguldozni, se biciklivel, se autóval. Tudom, az úton is körberöhögnek, amikor 90-nél nem megyek többel - nem is lehet, de ez ugye kit érdekel - de ilyen a természetem. Majd megelőznek ha tudnak. Igaz csak sutyiba, kertek között de normális úton mentem az MZ-vel is - ugye az 125, azt meg elvileg nem lehet - de nekem egy 40-50-es tempó nyugodt, normális utazási sebességnek abszolút megfelelt. MZ-vel meg ugye 100-al is mész ha akarsz, komolyabb erőlködés nélkül. Szerintem robogón se nagyon lenne más helyzet, azért írtam annyit, amennyit írtam.
u.i.: Ja, Békés illetve Békéscsabáról beszélünk. Pesten közlekedjen akinek két anyja van, vagy pesti.

-
akos3
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Robogók pörögnek mint állat. Nekem 2,7-3,2ig szokott fogyasztani a BWS-em. Gondolom az F12 se fogyaszt sokkal másabbul, ezért mondtam 3L-t. Igaz én 60 alatt nem nagyon megyek vele, Pesten kicsit más a közlekedési morál. Gondolom a Te 40-es tempódat 2-2,5L-es fogyasztással hálálja meg.
Egyébként függ a motor elhasználtásgától is.(#12533) sanzi89
Félreértelmezted.
Runner barátunk most nem a bicajozás mikéntjéről akart véleményem szerint kioktatni, hanem ezzel a mondatával akart rávilágítani, h a 40es tempó igen nagypapás (ha nem sértelek meg vele) és egy használható jó robogón igen nagy önuralom kell ahhoz, hogy ne ennyivel haladj. 
-
sanzi89
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Kinek mi... Reggel 6-kor kelés, 7-re be egy másik városba ilyen időben 13km-t tekerni. Egészségedre.
Van 2 bringám is, de csak ha célzottan bringázni megyek, vagy boltba. Volt/lesz Balaton kerülés, 70km-es túra, de ezeket nem tudom egy kalap alá venni a mindennapos melóba járással. Lehet velem van a gond.
-
Killing
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Simsonon? Majd kerítek rá egyet, addig marad a biciklizár.

-
atesz174
csendes tag
yamaha jog nextzone -on nem találtam motorszámot, pedig a biztosító váltáshoz kéne.Tud valaki infót hogy a blokk melyik részén nézzem. előre is kösz.
-
akos3
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Még az előző robcsimnál én is odaragasztottam, de sose maradt fenn mert érdes vt a belseje...

-
sanzi89
addikt
Nem tudom, hogy ez milyen válasz, de kivitelre ilyen tetszik: Malaguti F12
-
akos3
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Ilyen árkategóriába ami sztem jó:
Yamaha jog (sztem nagyon kis testű), BWS, Neos, Aprilia Old SR, Scarabeo, Piaggio zipp (szintén nagyon kis testű), Piaggio Typhoon, Liberty, Malaguti CentroMível nem válaszoltál a kivitelre, így ebbe a felsorolásba van minden fajta típus, h kedvedre csemegézz

Ezek közül bármit csak kínait ne vegyél! -
sanzi89
addikt
Hajaj. Akkor mindkettőtöknek egybe:
- B-s jogsival lehessen vezetni, szóval 50-est.
- Olcsó legyen, és egyen keveset. Úgy 100k környéke lenne rááldozva, magyarul használtat keresek.Vigyen el A-ból B-be. Semmilyen egyéb elvárás nincs. Nem lenne gond, ha 5-10 év múlva is lehetne hozzá alkatrészt kapni.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Motorilag teljesen analfabétának kellene munkába járásra valami olcsó eszköz. A paraszt logikánál maradva a kismotor jött számításba. Ha napi 2*10km-re kell valami, amivel olcsón eljutok A-ból B-be. Ki mit ajánl? Mire kell figyelni? Van-e esetleg valami jó kis "gyorstalpaló" leírás a robogók egy-két alap tulajdonságaikról?
Köszönök mindent!

-
runner 125
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Jaja, matrica már nálam sincs jó ideje...
-
akos3
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
jah nem tudtam h kell kérni. hát én msot azért nem fogok kérni, h leygen. hülye leszek ráragasztani
Bőven jó nekik a csekk is 
-
DigitXT
félisten
válasz
GabN73
üzenetére
Az igazoló csekket elvileg nem kérhetik: elég a matrica.

De mondjuk egy adásvételi "nem árt", ha van nálad az tuti.
Egyébként mi alapján tudná a rendőr, hogy nem loptad-e?
Szerk: jó, persze 2 perc alatt hamisít valaki magának egy
adásvételit, és az egyszerű ellenőrzésen azzal is átmegy,
de elvileg ez lenne az értelme - ha már rendszám nincs.
-
koshmar
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hát az se egy Ferrari...
Bár gumit füstölni az egy sebességessel is lehet.

-
akos3
addikt
válasz
GabN73
üzenetére
Biztosításban nincs benne, h kié a motor! A biztosításban csak a biztosítást megkötő személy és a motor adatai vannak! Ami nem feltétlenül egyezik. Tehát neked van egy motorod. A Te neveden van az adásvételi. De a bátyád köt rá a saját nevével egy biztosítást az ugyanúgy érvényes nyilvánvalóan. És ebben az esetben nem derül ki, h a Tied a motor! Ezért kell az adásvételinek is ÉS a biztosítás befizetést igazoló csekknek is veled lennie!
-
Killing
addikt
válasz
GabN73
üzenetére
De azt nem tudja hogy kinek a nevén van a biztosítás. Adásvételi vagy motorigazolvány kell. Nos egy huszon valahány éves simsonnak nem nagyon van motorigazolványa.

Szerintem nem véletlenül kérdezte hogy faterodé-e a motor.
Ja, péntekenként mikor 10-es bandába motorozunk, nem ennyire elnézőek.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
koshmar
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Na várjál, a 210-es az az 1 vagy 2 sebességes?
(Asszem 1, de nem bitti)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Napelem
- Bestbuy játékok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tesla topik
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Samsung Galaxy S24 Plus - Titanium Black - 12/256GB - Megkímélt, szép állapotban.
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De majd csak tavasszal veszem meg amikor már nem kell visszatolni aludni 

! Elfér a topicban
. Részemről tényleg off
.
.

Telefonos elérhetőség persze nuku. Azért nem adom fel.

nyogo83
sityupityu