Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S-IW
tag
válasz King Unique #13151 üzenetére
Szia!
A TRIM hiánya nem csökkenti az SSD élettartamát, csak egy idő után csökken az írási sebessége.
[link] -
-
Impressa
őstag
Teljesen jó úgy is. Amit előbb írtam, a csak a klónozás idejére vonatkozott, hogy az SSD megy egy külső USB_s házba. Erre lesz csak szükséged és mehet is a klónozás.
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
Fire Mester bejegyzése a segítségedre lehet. Macrium Reflect programmal csináltam én is.
[ Szerkesztve ]
-
zsolabacsi
tag
válasz Zola007 #13147 üzenetére
Ezek közül ezt venném
Samsung EVO 120GB -> 24.900vagy ha 5 év garancia a pro-ra és neked megér ennyit (+7e) akkor megfontolandó. Mellette szól még hogy MLC és tartósabb elméletileg. Azt meg már sokszor leírták hogy normál elhasználódás mellett nagyon sokáig kiszolgál majd bármelyik; 5-10 év vagy több aztán majd meglátjuk mit bírnak.
-
Zola007
veterán
válasz zsolabacsi #13159 üzenetére
Köszönöm, meggondolom a dolgot.
A V300-at is dícsérték, az Evo-hoz képest hogy áll a dolog?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
stickermajom
addikt
-
Loco7us
tag
Sziasztok! Lenne egy amatőr kérdésem, vettem Samsung 840 EVO SSD t, elolvastam ezt a leírást arról, hogy hogy telepítsek rá rendszert. Az lenne a kérdésem, hogy amikor visszakötöm a régi HDD et akkor nem fogja a 2 win 7 összezavarni egymást? Vagy akkor egyből formázzam is le az ottani C partíciómat.
-
Impressa
őstag
Aa úgy áll a géped, ahogy a képen is van, akkor magagfelé húzva ki tudod nyitni. Picit szorosan van illesztve, de az normális. ( óvatosan még csavarhúzóval is megmozdíthatod, nem fog látszódni, nem marad nyoma )
-
sto1911
veterán
Sziasztok,
20 korul szannek egy min. 120-as SSD-re:
Alaplap: Gigabyte GA-970A-UD3
Virtualis gepek lennenek rajta, csak tesztrendszer, semmi produktiv, nem fontos a leggyorsabb.
A beepito keret meg ilyesmik gondolom elhanyagolhatok, a siman leteszem valahova modszert ezek ugy tudom nem banjak. -
Viper26
nagyúr
Elvileg ma megyek egy Kingston V300-ért (120g), az lenne a kérdésem, hogy az SSD a HDD-től függetlenül külön kábelen legyen, igaz?
(#13170) sto1911:
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Első SSD-m megvásárlására készülök, nem is igazán ismerem őket és nem is költenék olyan sokat.
- Kb. 20-25k közötti szegmensben keresgélek
- Ahogy nézem ennyiért 120 GB körüliek vannak, nagyobb kapacitású kétszer ennyibe is kerülhet, szóval elég lesz ez is
- Asztali géphez lesz (esetleg beépítő keret kellhet), egy ASRock 870 Extreme3 lap mellé
- Win 7 futna rajta, esetleg később egy Linux disztró menne melléEgyelőre a Samsungokat nézegettem. Ahogy látom az "EVO" és a "nem EVO" között van 1-2 ezer forint különbség. Miben térnek el egymástól? Más márkára is jöhet tipp.
Elsősorban a hosszú élettartam és a megbízhatóság lenne a legfontosabb (legalábbis ami ebben a kategóriában elvárható).
Köszi!
-
DeathAdder
veterán
Ma olvastam egy ph-s cikket és erősen elgondolkodtam, hogy lecseréljem-e a jó öreg 80-as x25-M -et egy 60-as King SV300S37A -ra. Az ára elsősorban ami megfogott (14-15k) és jóval gyorsabb már az Intelemhez képest, ahogy azt elnézem.
Lehet kissé fájó ebben a topikban ezt mondani, de pár hete kipróbáltam az Intelt egy usb3-as külső házban, és azóta adathordozónak használom, ami a sebessége miatt nagyon megkönnyíti a dolgomat. Azóta pedig ideiglenesen egy velociraptorra van telepítve a rendszerem. Ezidáig úgy voltam, hogy visszapakolom a gépbe az Intelt, de most elbizonytalanodtam.
Mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz DeathAdder #13176 üzenetére
Nem tenném a helyedben. Köznapi használat során nem veszed észre a sebességkülönbséget miközben a x25-m-ed életartama kb a duplája egy 60-as V300-asnak.
#nincsbennetarcsi
-
Zola007
veterán
válasz stickermajom #13161 üzenetére
A 840 Evo is MLC?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Zola007 #13178 üzenetére
Nem, TLC mint a sima 840.
mod:
Viper26: Eleve úgy formázza meg magát hogy hagy helyet a wear levelingnek, amit pluszba tehetsz, hogy 10% üres helyet hagysz neki, tehát nem írod tele az ssd-t, hanem pl ha 97GB-os formázva akkor 9,7GB-ot mindig üresen hagysz. Nem muszáj, de nő az élettartam ha ezt betartod.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
worxland
addikt
válasz DeathAdder #13181 üzenetére
Azt, hogy az írási elhasználódás miatt a büdös életben soha nem fog elromolni a V300. Jelen tudásunk szerint 0 eset ismert, amikor a cellák elhasználódása miatt hullott el SSD - kivétel a direkt ilyen nyúzópróbának kitett tesztpéldányokat (ha valakinek lenne ellenpéldája, szóljon). A vezérlő szokott tönkremenni, annak meg nulla köze van az SLC, MLC, TLC újraírhatóságához.
ui.: ha az általad említett dolgok be vannak kapcsolva, akkor se.
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
worxland
addikt
válasz DeathAdder #13183 üzenetére
Fogalmam sincs. SF2281-et szokták szidni, de lehet, hogy csak a nagy számok törvénye miatt (legtöbb SSD-ben az van).
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
szmayer1
senior tag
Esetleg erre valaki???
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz DeathAdder #13181 üzenetére
Nehezen megfogható. BF3-azol rajta és percenként mentr rá jó pár megás játékállást vagy csak böngészel kihelyezett cache/temp mappával?
60GB-os V300 kb 32TB írást visel el a tiéd meg kb 64TB-ot. Nézd meg mennyit írtál rá és ennek fényében dönts. Sebességben nem érzel majd különbséget.#nincsbennetarcsi
-
Tomikapc
aktív tag
Üdv! Egy elég gyors segítségre lenne szükségem
Árban olyan 30 ezer körül számoltam, de nembaj ha olcsóbb.
120GB-osat szeretnék.
Csak OS-t raknék rá és a programjaimat, HDD melé lenne pakolva egy laptopba.
Windows 8 lenne rárakva.
Sata3-as csatival kellene.
ilyen notiba.Ezt néztem ki.
Köszi ha tudtok segíteni!
Tomikapc
-
Viper26
nagyúr
Ez így rendben van?
SandForce SF-2281
(Kingston V300)
-
Zola007
veterán
Megbízhatóságon kívül más nem igazán érdekel, ennek tükrében akkor végül melyik lenne nekem jobb vétel?
Kingston 120GB SVP300S37A/120G V300 SATA 3 2.5" SSDNow -> 23.900
Samsung EVO Basic SSD 120GB SATA3 MZ-7TE120BW -> 24.900
köszi!Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
stickermajom
addikt
válasz Zola007 #13190 üzenetére
A V300 MLC, a 840 EVO TLC. Az elv szerint az MLC-nek többet kéne bírnia, de gyakorlati tapasztalat erről nincs, én nem olvastam még napi átlag felhasználásból elhasználódást. A V300-ra azt mondják, hogy problémamentes meghajtó, régebb óta a piacon van, ezért a tapasztalat is több vele. Én is ezek között vacilláltam, végül a V300 lett.
De ha feltétlenül megbízhatóságot szeretnél, akkor spórolj kicsit és 840 PRO 5 év garanciával.[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok,
120/128 GB-os SSD-k közül mi a best buy ?
Ezeket találtam amik olcsók :
Samsung SSD 840 EVO 120GB Basic
Kingston 120GB SSD V300 Series (SV300S37A/120G) -
Zola007
veterán
válasz stickermajom #13191 üzenetére
(#13191) stickermajom:
(#13193) Qru
köszi mindkettőtöknek, még nem aktuális, szerintem 1-2 hónapon belül. ha beér 30 alá a 840 pro akkor az lesz, ha nem akkor V300írtáta a kolléga is a cache/temp problémát win8-nál, illetve olvastam a win ssd-re telepítős cikket, nekem abból is az jött le, hogy egyelőre érdemesebb ssd-re win7-et rakni.
ez így helytálló? (kevés infóm van egyelőre mind ssd, mind win8 témában)[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Viper26
nagyúr
SSD beállítását (align, trim) minden alkalommal (rendszercsere, telepítés) el kell végezni?Vagy elég egyszer, vásárlás után?
-
Bodor
veterán
válasz Zola007 #13194 üzenetére
Nem tudom milyen cache/temp probléma létezik, mert szerintem semmi. Simán be lehet állítani W8-ban is ha akarod, és nem kell semmilyen parancs vagy program hozzá, csak meg kell keresni a beállításokban. Egyébként W7/8 beállítások szinte ugyanazok. Itt egy cikk a beállításokhoz.
-
D5
aktív tag
Sziasztok!
Mit javasoltok?
Paraméterek:
- max. 24K
- 100 GB körüli méretben
- Win7 vagy Win8 alá (még nem döntöttem el)
- Asztali gép, SATA3 csatlakozóval
- Alaplap: ASRock 970 Extreme 3.Köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- Eredeti játékok OFF topik
- Ukrajnai háború
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Asztalos klub
- BestBuy topik
- Adsense fiókot KERESEK!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- PlayStation 5