Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
Üdv
keresgettem a témában, de nem sikerült egyértelmű választ találnom, hogy RAID 1-ben van-e értelme SSD-t használni?
milyen meghibásodási rátával rendelkeznek a mai modernebb meghajtók??
Asztali gépbe lenne, persze adatot nem ezen tárolnék, de állandóan kell a gép munka és egyetem miatt.
Illetve egész emészthető árfekvésbe értek, gondoltam rá hogy a rendszernek 2 x 64-et talán megérné tükrözni?
egyelőre inkább erre költenék mint vga-raMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz zsolabacsi #13142 üzenetére
köszi, akkor inkább veszek egy 120 körülit.
Valószínűleg Debrecenben Ed.g.talnal venném, ezek közül melyik a legajánlottabb jelenleg?Kingston 120GB SVP300S37A/120G V300 SATA 3 2.5" SSDNow -> 23.900
Samsung Basic SSD 120GB SATA3 MZ-7TD120BW -> 23.700
Samsung EVO Basic SSD 120GB SATA3 MZ-7TE120BW -> 24.900
Samsung EVO DESKTOP KIT SSD 120GB SATA3 MZ-7TE120KW -> 31.900
Samsung PRO Basic SSD 128GB SATA3 MZ-7PD128BW -> 32.900Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz zsolabacsi #13159 üzenetére
Köszönöm, meggondolom a dolgot.
A V300-at is dícsérték, az Evo-hoz képest hogy áll a dolog?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz stickermajom #13161 üzenetére
A 840 Evo is MLC?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Megbízhatóságon kívül más nem igazán érdekel, ennek tükrében akkor végül melyik lenne nekem jobb vétel?
Kingston 120GB SVP300S37A/120G V300 SATA 3 2.5" SSDNow -> 23.900
Samsung EVO Basic SSD 120GB SATA3 MZ-7TE120BW -> 24.900
köszi!Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz stickermajom #13191 üzenetére
(#13191) stickermajom:
(#13193) Qru
köszi mindkettőtöknek, még nem aktuális, szerintem 1-2 hónapon belül. ha beér 30 alá a 840 pro akkor az lesz, ha nem akkor V300írtáta a kolléga is a cache/temp problémát win8-nál, illetve olvastam a win ssd-re telepítős cikket, nekem abból is az jött le, hogy egyelőre érdemesebb ssd-re win7-et rakni.
ez így helytálló? (kevés infóm van egyelőre mind ssd, mind win8 témában)[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Sziasztok!
Korábban is érdeklődtem már itt, illetve böngésztem a fórumot és desztillálódott ugyan pár infó, de azért rákérdeznék a biztonság kedvéért.A 3 (-4?) kiszemeltem:
Kingston V300: 120 Gb SVP300S37A 22 e körül 3 év gari
itt találtam P-nélkül SV300S37A is
Samsung EVO Basic: 120 Gb MZ-7TE120BW 24 e körül 3 év gari
Samsung PRO: 128 Gb MZ-7PD128BW 32 e körül 3 év gariaz alábbiakra kérnék Igen / Nem megállapítást:
1, a V300 és a PRO mindkettő MLC, az EVO pedig TLC
2, mindközül a PRO lenne a legjobb
3, munkára (semmi játék) sebességben mindegy?
4, V300-nál az SV300S37A és az SVP300S37A között van-e valami különbség?
5, winchestereim sentinel életkora alapján körülbelül évi 2500 munkaórát, tehát durván napi 8 munkaórát megy a gép. ilyen tök átlagos futás mellett kell-e valamire még figyelnem vagy vehetem a legolcsóbbat?
6, most körülbelül 70 giga a Win7 rendszerpartícióm, 2,5 éve volt telepítve. Elég lesz-e nekem egy 120-as vagy nézzek inkább 240 gigásat?köszöntem!
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Szia
Köszi a választ
1. mlc-t szeretnék
2, számít az ár és ha átlagjúzernak jó a legolcsóbb is akkor nem dobálom ki a pénzt feleslegesen
3, office, net, zenehallgatás, filmnézés, full átlagos dolgok.
Adattárolásra, letöltésre, kitömörítésre egy 2 terrás wd greent használok 3 egyforma partícióval.
4,- re van valakinek ötlete?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Akkor szerintem tényleg V300 lesz.
Én sem találtam a Kingston lapján, ezért kérdeztem. A fórumban és magyar/külföldi webshopokban is azonban gyakran feltűnik.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Laraxior #13707 üzenetére
Tényleg csak kíváncsiság, de minek neked egy gépben 2 ssd?
-
Zola007
veterán
ja, tényleg. bár Laraxiornak gondolám már a v300 is kevés pedig még be se lakta
egyszer kipróbálom már én is valahol ezt a battlefield dolgot, mert mindenki meg van érte őrülve. Kíváncsi vagyok, hogy milyen szerződései lehetnek a fejlesztőknek a hardvercégekkel, mert pár millió dollárnyi procit, alaplapot, ramot és vga-t eladtak már az éven csak emiatt az egy játék miatt. Lassan kezdem azt gondolni, hogy a BF meg a Crysis, stb tartja életben a piacot, lassan itt a skynet kora, amikor a BF5 átveszi a föld irányítását
-
Zola007
veterán
MSI FM2-A75MA-E35 lapnál kell valamire ügyelni, ha SSD-t választok hozzá?
Illetve HP Probook 4720s-ben nem tudom hogy milyen a sata2 vezérlő
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
1: nem volt még sata3-as lapom és eszközöm sem, SSD meg végképp nem, így ezt a választ köszönöm
2. ha találnám, nem kérdezném. próbáltam keresni, de csak annyira jutottam hogy Mobile Intel HM57 Chipset és a fórumban pedig egyetlen esetben van ilyen chipsetes laptopról szó, utána sem írt a kolléga visszajelzést.
a laptop nincs nálam, pontosabbat nem tudok róla, ellenben meg kellene vennem a héten drive-otMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
mennyivel vagy miben jobb egyébként?
nem sokszor merül fel a fórumban a KC-sMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
tud valaki mondani olyan szoftvert, amivel hdd-n lehet mérni, hogy mennyi írás történt egy mappában?
sajna sentinel nekem azon a Seagate driveon tudja mérni az írt mennyiséget, de gondolkodom ssd-re cserélésén, csak előtt mérném vagy 1 hónapig hogy mi az átlagos írt adat, mert elég sok (80-100) programot használok azon a gépen.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz stojesz #13881 üzenetére
sokat fog gyorsulni, nekem MSI Wind 10" is van, anno olvasgattam az SSD-s tapasztalatokat és sokat jelent.
120 gigások közül vedd a legolcsóbbat,Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
szerintem attól hogy egy magyar oldal annak nevezi még nem lesz a KC300 üzleti kategóriás
a Kingston viszont a teljes V szériát annak tituláljaMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
apropó, valami jó minőségű beépítőkeretet tudnál ajánlani, amire felrakható az ODD előlapja?
(hp probookrol lenne szó)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz zeusz55 #13956 üzenetére
ebben nem lennék biztos
én most rakok majd be egy 120-as ssd-t.
előtte monitoroztam pár napig hogy mennyi írás keletkezik a rendszermeghajtón és napi 15 giga írás volt csak az hogy ment a rendszer, tűzfal, vírusírtó, sentinel és mellette neteztem + officeMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz zeusz55 #13975 üzenetére
lapozófájl másik vinyón, hibernálás kikapcsolva
tesóm régi gépe, XP-vel, csak gondoltam mielőtt adok neki egy lökést egy 60-as ssd-vel megnézem az mennyit írogat
nem kizárt hogy én netezek meg szerkesztgetek többet, bár nem hinném hogy olyan sokat foglalna az az 1-2 ezer weblap amit megnéztemMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Stirlitz #13984 üzenetére
az én gépembe már megvettem a 120-as V300-at , remélem hogy jó lesz mert elhozni is alig volt időm, beüzemelés szerintem hétvégére marad.
Nemrég csöppentem az SSD világba, régóta érik már a dolog, de csak most szántam rá magam, mert nem rég szorítottam időt rendberakni mindennek a biztonsági mentését és rendszerezni is a dolgokat.
Ennek kapcsán gondolkodtam hogy tesómét is megturbósítom még egy kicsit, mert egyébként költeni nem akarunk rá, nem érdemes fejlesztgetni egy 2005-s konfigot (amd 3200+, 2gb, 640gb, gf6600gt)
Nem néztem online filmet, néhány youtube video lement ugyan, de kb 10db 4-5 perces videoklipről lehet szó, ez max 500 mega még 720pben is
Sentinellel és SSDready szoftverrel követtem a C:-t, mindkettő ilyen 15giga körüli írást észlelt, bár volt köztük vagy 2 giga difi
A múltkor rákérdeztem itt, hogy szükséges-e mókolni a Temp-el vagy a lapozófájllal és azt írták, hogy felesleges. Ettől függetlenül szerintem a Tempet érdemes lehet megcsinálni, mert azt nem használja olyan gyakran, de nagyobb fájlokat is bepakolhat
(#13986) Bodor : az ingyenes SSDready nem tudja, de majd rakok fel valami monitorozó szoftvert, amit ráállítok a temp mappára és a lapozófájl által foglalt területre hogy mégis az össz írás hanyad részét emésztik fel.
Fájlszinten monitorozó szoftverre lenne esetleg javaslatod? process monitort és hdd led-et próbáltam, az első kifagyott miután megevett 2,7giga memóriát, az utóbbi nem tud ilyet[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
egyre jobban tetszik, ahogyan letisztul és beérik ez az ssd piac.
lassan már tényleg csak azt kell eldönteni, hogy 1, mekkora és 2, consumer/üzleti célra legyen és azon belül szinte bármelyik megvehető a nagyobb márkákbólMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
SSDready-n kívül van más ami állandóan mér a háttérben?
esetleg ebből tud valaki linkelni kicsit okosabb verziót?
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
válasz Johnny Cage #14026 üzenetére
Én egy ilyet vettem:
Scythe Bay Rafter 2,5 rev. B
Egy ezres volt, de jó kidolgozású (műanyag)[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Johnny Cage #14030 üzenetére
én is ilyen fémet akartam venni, úgy ajánlották jószándékkal, mert a másik sokszor nem méretpontos és sorjás
szerintem megéri a difit, egyszer kell csak megvenniMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Johnny Cage #14032 üzenetére
igen
MÁS: megnéztem a laptopon is és én nem tudom mit csinálok, de ezen is napi 15 giga (jó, mondjuk ma csak 13,7, de még nincs vége ) az írás.
Ezen be van kapcsolja a lapozófájl, de csak 1 gigás 4 giga ram társaságában és tegnap este 17:39 az utolsó módosítás ideje, gondolom azóta nem is nyúlt hozzá a rendszer.
Biztos nem azért mert ennyit neteztem össze, logolva van és ma 2040mb az össz internetes forgalom, a héten pedig 17,2 giga.
mindegy, remélem bírni fogja a V300, ez még így is csak évi 5-6 terabájt a rendszermeghajtón[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz LowNo1sE #14068 üzenetére
tesztelték több helyen is, nincs különbség sata kábelek között sebességben
-
Zola007
veterán
válasz overland #14117 üzenetére
kb 5-10%-al csökken az akkuidő, nem számottevő. ha visszább veszed a fényerőt 10%-al, kb ugyanott vagy
-
Zola007
veterán
szerintem a 94 tera lesz a valós (120asra), először mindenhol az szerepelt, aztán rakták ki a leírást az új metódus szerint
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Olvasgattam,nézegettem méréseket, de esküszöm tanácstalanabb vagyok mint mikor megnyitottam a topikot
1. max. 20k
2. 120-128 GB
3-4. Fujitsu S751 laptop (Intel i5-2520M, Intel® HM65 Express chipset, 4GB, SATA-3)
5. 3 év
6. munka, Win + Linux dual. Várható írás 8-10 TB/év. Egyedüli drive lesz a gépben, megbízhatóság fontosAz alábbiak közül melyik a legmegbízhatóbb, de azért korrekt sebességű?
Kingston Fury
Adata 920 (csak 3 év garisat találtam elérhetőt)
Adata SX930
Sandisk X300
Sandisk X110
Sandisk Ultra II[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Felhívtam a boltot, ahonnan szoktam vásárolni és azt mondták, hogy ők általánosságban szeretik az Adata márkát ajánlani, de Adata SSD-t csak külön kérésre hoznak, mert az elmúlt 1-2 évben sok hibás volt belőle.
Hmm
Szerintem veszek egy Fury-t és készMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Külföldön lehet, hogy megadják, de az itteni forgalmazó szerintem nem vállalja.
Én kérdeztem helyi boltban, rendes forgalmazótól hozzák, mégis csak 3 évet kapnak rá ők is.
Adata.com-on 5 év szerepel, de az nem jelenti, hogy itthon is érvényes, importőrtől függ.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Az a baj, hogy senkit nem fog érdekelni, hogy milyen weboldal fotózgattál 4-5 évvel ezelőtt.
Magyarországon annyi a garancia, amennyit a forgalmazó ad/feltüntet a számlán vagy amennyi a garancialevélen szerepel. Minden egyéb esetben a kötelező jótállás ideje egy év, a fogyasztói szerződés alapján járó szavatossági idő két év.
Mivel a nagyker gariztatja (ha csak nem küldöd közvetlenül ki külföldre), ha ők 3 évet kaptak, akkor 3 év után el fognak hajtani mint a szél.Szóval meg kell kérdezni melyik nagykertől szerzik be és megkeresni őket, hogy ők hány év garanciát adnak rá, az a mérvadó.
Itt van pl. a Ramiris mint nagyker, náluk világosan látszik, hogy 3 évet adnak az SP920-ra: [link]
tehát ha tőlük származik, ők 3 év után nem foglalkoznak a dologgal.
De itt van a CHS, ahol mindkettő 5 évvel van ( 1 év (kötelező) + 4 év (gyártói garancia): [link] és [link][ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
ezek az 1200 Ft-os ebayes ssd/hdd caddy-k mennyire megbízhatóak és méretpontosak?
vagy van esetleg valami itthon kapható ajánlott típus?
HDD-t átdobnám a író helyére
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
köszi
miért van az alsó rögzítésnek jelentősége?mindenképpen csavarosat veszek, nem bepattintósat, de amit néztem azon csak oldalt lehet csavarozni, alul nem
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
20e Ft alatt/körül melyik 120 - 128 modell ajánlott mostanság?
OS + office programok
átlagos írás/olvasásom 5TB / év
3 év gari minimumvan jelenleg egy V300 (a régi, a jó), egy Fury, egy Samu 850, eddig egyikkel sem volt gondom, de most más modellszámokkal vannak piacon, így gondolkodóba estem
-
Zola007
veterán
válasz Emperor_ #41856 üzenetére
mobil nézetben nincs összefoglaló (mondjuk ezt javíthatnák az üzemeltetők)
de köszi,átnézemMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz bkiky01 #41858 üzenetére
nem mondod
Azonban jobb lenne, ha mobil nézetben is látszana legalább egy rámutató link, ha van 1. hsz
Hegyek közt vagyok, így is 5 perc, mire bejön egy oldal.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz worxland #41860 üzenetére
don't fos
Már visszajöttem vidékről a 21. századba, pontosabban Debrecenbe
Az abaúji térségben sok helyen még mobilhálózat sincs, nem hogy mobilnetMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
M.2 2280 x4 NVMe foglalattal rendelkező notebookba kérnék ajánlást 1TB SSD-re
heti ~80 óra üzem, sebesség nem különösebben prioritás, megbízhatóság viszont igenMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
nem bánom ha 50-be belefér
m.2 sataval jobban vagy rosszabbul járnék mint m.2 nvme?[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz headhunter #63357 üzenetére
köszönöm, de bolti, számlás beszerzés lesz
Intel 660 megfelelő lehet?[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz ricsip #78799 üzenetére
ez csak Samsung meghajtókat olvas vagy mást is lehet vele tesztelni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest