Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok,
120/128 GB-os SSD-k közül mi a best buy ?
Ezeket találtam amik olcsók :
Samsung SSD 840 EVO 120GB Basic
Kingston 120GB SSD V300 Series (SV300S37A/120G) -
JackFeryll
őstag
256 gigás ADATA Premier Pro SP900 -ről mi a vélemény ? (hardveraprón árulnak jó áron)
-
JackFeryll
őstag
Na vettem egy Kingston V300-ast (120GB)
Milyen beállításokkal szoktátok tesztelni Crystal Disk Mark-ban ? -
JackFeryll
őstag
válasz atirag #13308 üzenetére
A használt SSD-k felejtősek szerintem. Max pár ezer forintot nyersz rajtuk és buksz 3 év garanciát. Ez sehogy sem éri meg.
(#13313) DeathAdder
Néhány oldallal ezelőtt volt valami ahol 500 TB körül öltek meg egyet. (teszt)
Egy másik tesztcsapat 270TB írás után 20% teljesítmény csökkenést írt.Normális körülmények közt nem hiszem, hogy ki tudnánk végezni őket.
Ha néhány évet megy a Kingston V300-am már megérte. Így is tök olcsó volt (a 2-3 évvel ezelőtti árakhoz képest), amikor ez meghal már ingyen fogják dobálni őket. Legalábbis simán 256-512 gigásak lesznek ilyen árban.[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz Kristof9094 #13324 üzenetére
Nekem fent van a Windows 8.1 Pro (64bit) + sok kicsi program + Office 2013 + PS CS6 + Lightroom + VS 2012 Ultimate, VMware Workstation és így 111GB-ból 74.8GB szabad.
Tuti elég lesz a 64-es is.[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz FuRiONight #13333 üzenetére
A sima és az EVO közt nem sok, a Pro az jobb, de drágább is.
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Miután nekem bevált az SSD, úgy gondoltam életre keltek néhány gépet a családban. Kingston V300 még mindig ajánlott ?
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Jelenleg van egy Kingston 120 gigás V300 rendszernek + programoknak és egy 1 terás HDD minden másnak.
A programok még úgy ahogy elférnek az SSD-n (tervező programok sok helyet foglalnak), de néhány játékot is szeretnék SSD-ről futtatni a gyors töltőképernyők miatt (multiplayer-ben előny).
Szerintetek mit csináljak ? Vegyek egy új SSD-t a játékoknak, vagy cseréljem le a mostani SSD-t egy nagyobbra ? -
JackFeryll
őstag
válasz adamch4 #24184 üzenetére
Mostani álláspontom az, hogy inkább 2 darab SSD kéne.
Vagy 240/50 gigás SSD-t vagy 120-asat vennék. Az is lehet ha nagyobbat veszek, hogy a 250 gigásra áttükrözöm a rendszert és a 120-as V300-ra meg teszek játékokat.120-asból mindenképp Samsung EVO , 250-ből a Crucial M500 is megfontolandó mert nem annyira lassú, de 27 ezer ellentétben az EVO 34 ezres árával.
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok a következő a dilemmám:
Van egy 120 gigás SSD-m a rendszernek és programoknak, ebből már csak 7 giga szabad ezért szeretném leváltani egy nagyobbra.
Van mellette egy 1 terás HDD amin játékok vannak illetve filmek, adatok stb...
Néhány (netes) játékot azért szeretnék SSD-re tenni a töltőképernyők miatt.Azt találtam ki, hogy veszek egy 250 gigás SSD-t amire átklónozom a mostani rendszer SSD-t és a 120 gigásra mehetnek a netes játékok és még mindig megvan a HDD minden másra.
Ugyanakkor rájöttem hogy lehet jobban járnék ár-érték arányban ha eladnám a 120 gigásat és vennék egy 500 gigás SSD-t.
Az egyetlen hátrány az, hogy a biztonsági mentéseknél teljesen felesleges lenne a netes játékokról is biztonsági mentést készíteni.Vélemények ?
-
JackFeryll
őstag
31000-ért MX100 256GB vagy 38000-ért Samsung 850 EVO 250GB rendszernek ?
840-est nem szeretnék venni most, hogy kijött az új.[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
A Samsung-os lassulás csak az EVO-kat érinti ?
-
JackFeryll
őstag
Szeretnék valamit tisztázni:
Sandforce vezérlős SSD-knél amik 60,120,240,480 GB névleges méreten futnak azoknál már alapból van OP csak el van rejtve előlünk és nem kell szabad helyet hagyni rajta míg minden máson amik 64,128,256,512 gigásak azoknál kell 10-30% helyet hagyni amikor particionálunk ? -
JackFeryll
őstag
Egyrészt nem, másrészt a 850 új darab és nincsenek hosszú távú tapasztalatok vele kapcsolatban.
Természetesen ajánlott darab, csak átlagfelhasználó (sőt) nem fog belőle semmit érezni és azért drágább. Mondjuk EVO-t biztos nem vennék a lassulás és FW mizériák miatt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Asztrofotózás
- PlayStation 5
- Hardcore café
- Windows 11
- Automata kávégépek
- Lexus, Toyota topik
- Mozilla Firefox
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest