- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek a számomra legmegfelelőbb router kiválasztásában.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Egy 147 nm-es egy szintes, tégla épületbe szeretném a routert. A falakat és a méreteket az alábbi rajzon látjátok (vastag falak a tartófalak, a vékony falak válaszfalak):
Szomszédban 1-1 család lakik, de mivel vidékről van szó alig van normális WIFI náluk. Lehet nincs is, mert még sosem láttam SSID-t (közben lehet hogy alábecsülöm őket és rejtett van nekik
)
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?Jelen pillanatban 20 kliens van csatlakozva wlan-on és 3 LAN-on. Itt számítok még többre, mert okos eszközöket szeretnék vásárolni a közeljövőben, úgyhogy legyen mondjuk 40 kliens kezelésére képes.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?Gigabit. Bár elérhető ennél gyorsabb internet is, egyelőre ennél maradnék.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!Max 100.000 forint. Természetesen nem az a cél, hogy a keretet kimerítsem, mert ha nincs "értelme" pl 60 ezer forintos routernél drágábbat venni, akkor feleslegesen nem költök 100.000 Ft-ot. Ezt a topic szakértői úgy is tudják. Viszont, ha mondjuk 120-ért van olyan ami megéri a felárat, akkor arra is nyitott vagyok.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Jelenleg egy ASUS AC-68U router szolgál ki minket. Igazából ezzel is meg vagyunk elégedve, de szeretnénk váltani AX-es routerre, ezt pedig elajándékozzuk egy ismerősnek mert mesh wifit szeretne csinálni és ez az eszköz jó lesz még hozzá.Egyéb dolog: itt a topicban nagyrészt Asus, TP-link routereket ajánlotok. Ez miért van? Nem érdemes más gyártó termékeit nézni?
pl.: ezekkel szemezgettem:
- Linksys Atlas Pro 6 Velop Dual Band Mesh WiFi 6 System (AX5400)
Ez most akcióban az amazonról durván: 64.000 FtLinksys MR9600 Dual Band Mesh WiFi 6 WiFi Router (AX6000)
Ez most akcióban az amazonról durván: 89.000 FtZyxel Armor G5 AX6000
Ez most 70.000 Ft a Seneticnél. Bár a boltot nem ismerem.Asus ZenWiFi AX (XT8) Router (Ai Mesh WLAN System, WiFi 6 AX6600
Ez most akcióban az amazonról durván: 85.000 Ft- ASUS GT-AX6000
- ASUS RT-AX86U
- ASUS TUF-AX5400
- ASUS RT-AX82UEzeket csak példának hoztam, bármire vevő vagyok (külön Acces Point megoldásra is). Külföldi rendelés is játszik, ha Magyarországon érvényesítheső a garancia.
Annyiban még segítsetek, hogy mire érdemes figyelni.Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- National Geographic - Manfrotto fotós hátizsák
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- ÚJ ÁRU 08.25. !! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- XBOX Series X + dokkoló // SZÁMLA // GARANCIA //
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest