Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• smallmer

őstag

Sziasztok!

Kérlek segítsetek a számomra legmegfelelőbb router kiválasztásában.

■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?

Egy 147 nm-es egy szintes, tégla épületbe szeretném a routert. A falakat és a méreteket az alábbi rajzon látjátok (vastag falak a tartófalak, a vékony falak válaszfalak):

Szomszédban 1-1 család lakik, de mivel vidékről van szó alig van normális WIFI náluk. Lehet nincs is, mert még sosem láttam SSID-t (közben lehet hogy alábecsülöm őket és rejtett van nekik :D )
    ■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?

Jelen pillanatban 20 kliens van csatlakozva wlan-on és 3 LAN-on. Itt számítok még többre, mert okos eszközöket szeretnék vásárolni a közeljövőben, úgyhogy legyen mondjuk 40 kliens kezelésére képes.
    ■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?

Gigabit. Bár elérhető ennél gyorsabb internet is, egyelőre ennél maradnék.
    ■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!

Max 100.000 forint. Természetesen nem az a cél, hogy a keretet kimerítsem, mert ha nincs "értelme" pl 60 ezer forintos routernél drágábbat venni, akkor feleslegesen nem költök 100.000 Ft-ot. Ezt a topic szakértői úgy is tudják. Viszont, ha mondjuk 120-ért van olyan ami megéri a felárat, akkor arra is nyitott vagyok.
    ■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?

Jelenleg egy ASUS AC-68U router szolgál ki minket. Igazából ezzel is meg vagyunk elégedve, de szeretnénk váltani AX-es routerre, ezt pedig elajándékozzuk egy ismerősnek mert mesh wifit szeretne csinálni és ez az eszköz jó lesz még hozzá.

Egyéb dolog: itt a topicban nagyrészt Asus, TP-link routereket ajánlotok. Ez miért van? Nem érdemes más gyártó termékeit nézni?

pl.: ezekkel szemezgettem:

- Linksys Atlas Pro 6 Velop Dual Band Mesh WiFi 6 System (AX5400)
    Ez most akcióban az amazonról durván: 64.000 Ft

Linksys MR9600 Dual Band Mesh WiFi 6 WiFi Router (AX6000)
    Ez most akcióban az amazonról durván: 89.000 Ft

Zyxel Armor G5 AX6000
    Ez most 70.000 Ft a Seneticnél. Bár a boltot nem ismerem.

Asus ZenWiFi AX (XT8) Router (Ai Mesh WLAN System, WiFi 6 AX6600
    Ez most akcióban az amazonról durván: 85.000 Ft

- ASUS GT-AX6000
    - ASUS RT-AX86U
    - ASUS TUF-AX5400
    - ASUS RT-AX82U

Ubiquiti Dream Router

Ezeket csak példának hoztam, bármire vevő vagyok (külön Acces Point megoldásra is). Külföldi rendelés is játszik, ha Magyarországon érvényesítheső a garancia.
    Annyiban még segítsetek, hogy mire érdemes figyelni.

Köszönöm szépen! :R

Új hozzászólás Aktív témák