Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nethooligan

tag

Nos kicsit agyaltunk otthon a routeren és (nem) kicsit soknak tartom a ~48ezer Ft-ot egy routerért (AC68U).

Körülnéztem otthon, és egyetlen AC-s wifi eszközöm van, a telefonom. Illetve egy laptop, de az ritkán jár otthon. Ráadásul az eszközök nagy részét a földszinten használjuk, míg a router mindenképpen az emeleten lenne, így kétséges, hogy egyáltalán eljutna-e odáig (használhatóan) az 5 GHz-es jel. Így úgy érzem, hogy elég lesz nekem egy N-es router is.

A mostani 1043ND v1 ha jól tudom nem tudná kiszolgálni az 1000-es Digit, így a router vásárlása így is szükséges. Sokan dicsérték az N18U-t, így most afelé hajlok, ráadásul a ~20ezres ár is e felé hajt.

A kérdéseim a következők lennének:
    - Tényleg jó és stabil az N18U?
    - Ki tudja szolgálni kábelesen a Digi 1000-et?
    - Milyen a wifije? Ha esetleg nem elég a wifije az emeletes házhoz, akkor lehetséges-e valahogy a mostani (1043ND v1) routeremet befogni a földszinten csak és kizárólag a wifi szórására?
    Úgy gondolom, hogy valahogy csatlakoztatni (kábelt el tudom vinni a földszintre, a falak végig vannak kábelezve és fent a router mellett van egy switch, amelyikbe a falban lévő kábelek bedughatóak) a hálózathoz és akár más SSID-n csak a wifi sugárzására befogni.

Egyáltalán ajánljátok, hogy vegyek N-es routert, vagy újként már mindenképpen inkább az AC-s kellene? (Valahogy tartok tőle, hogy a födém annyira leárnyékolná a jelet, hogy nem lenne onnantól értelme)

Előre is köszi a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák