Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nethooligan
tag
Nos kicsit agyaltunk otthon a routeren és (nem) kicsit soknak tartom a ~48ezer Ft-ot egy routerért (AC68U).
Körülnéztem otthon, és egyetlen AC-s wifi eszközöm van, a telefonom. Illetve egy laptop, de az ritkán jár otthon. Ráadásul az eszközök nagy részét a földszinten használjuk, míg a router mindenképpen az emeleten lenne, így kétséges, hogy egyáltalán eljutna-e odáig (használhatóan) az 5 GHz-es jel. Így úgy érzem, hogy elég lesz nekem egy N-es router is.
A mostani 1043ND v1 ha jól tudom nem tudná kiszolgálni az 1000-es Digit, így a router vásárlása így is szükséges. Sokan dicsérték az N18U-t, így most afelé hajlok, ráadásul a ~20ezres ár is e felé hajt.
A kérdéseim a következők lennének:
- Tényleg jó és stabil az N18U?
- Ki tudja szolgálni kábelesen a Digi 1000-et?
- Milyen a wifije? Ha esetleg nem elég a wifije az emeletes házhoz, akkor lehetséges-e valahogy a mostani (1043ND v1) routeremet befogni a földszinten csak és kizárólag a wifi szórására?
Úgy gondolom, hogy valahogy csatlakoztatni (kábelt el tudom vinni a földszintre, a falak végig vannak kábelezve és fent a router mellett van egy switch, amelyikbe a falban lévő kábelek bedughatóak) a hálózathoz és akár más SSID-n csak a wifi sugárzására befogni.Egyáltalán ajánljátok, hogy vegyek N-es routert, vagy újként már mindenképpen inkább az AC-s kellene? (Valahogy tartok tőle, hogy a födém annyira leárnyékolná a jelet, hogy nem lenne onnantól értelme)
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Nők, nőügyek (18+)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Akik a Fehéret szeretik! Itt a WHITE Setup! Akár kamatmentes rèszletre is!
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- LENOVO Legion Y530-15ICH - 15,6" FHD IPS - i7-8750H - 8GB - ÚJ 512GB SSD - Win10 - GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest