Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Locutus

veterán

válasz Gubek-Einste #53844 üzenetére

Na, akkor némi Linksys EA7500 tapasztalat, mert végre volt időm beüzemelni :)

Kilőttem ugye az ONT-ből a usert passt, meg kikapcsoltam rajta a wifit. Átkábeleztem, bedugtam az EA7500-at.
    Kábelen csatlakoztatott gép egyből rákérdezett az új secure networkra, majd a linksyssmartwifi.com címmel azonnal be is jött a konfiguráció. Megkérdezte auto vagy manual, mondom próba cseresznye: auto.
    2 másodperc után kérte a pppoe user passt, további 5-10 másodperc után működött az internet... egykét jelszót, wifit végigkérdezgette milyenre akarom, és minden megy, és minden tökéletes.
    Nemtom más current routerek mit tudnak, de engem meglepett, hogy ez ennyire egyszerű volt :)

Kicsit matattam a beállításokat, minden grafikus felületen van, és baromi jól átlátható. Próbáltam azt, hogy csak 5ghz-es hálózatot csinálok, de sajnos a nyomtató kivétel, az csak 2.4-re hajlandó felmászni.

Kábeles gépen 115/52-t mér a speedtest telekomhoz, ezt elég stabilan, és a ping is jó. Wifin 1 méterről 61/37 körül. Nemtom ezen hogy lehet javítani, vagy mi az oka a wifi sávszélnek. Esetleg a wifi eszköz se egy sebességbajnok?... egy 5 éves zenbook, meg s5/s6e+. De ez a része igazából nem is kritikus, hogy most húde gyors legyen, csak gondoltam ezzel a routerrel már csak több jut pl a laptopra?

A wifi vételi körzet jobb lett, ahol a telekomos ont wifije már nem élt, ott ezzel még van 15/3mbit telefonon.

Nameg van ilyen a router beállításai között, hogy prioritizálni lehet eszközöket, meg programokat is. Érdemes ezt vajon a kábeles géphez beállítani, javít ez a játékok elérési idején úgy, hogy igazából nagy sávszélességet igénylő forgalom a többi eszközről úgysem jön?

Új hozzászólás Aktív témák