Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

Van olyan program, ami konvertálni tud NTFS partíciókat más allocation unit size-ra?
    Ja, és bootolható USB-ről is fut?

Azt hiszem ma csináltam valami hülyeséget. :U

Egy ideje már rosszalkodott a rendszer (Win7x64 - nem települt a nyomtató driver, az "sfc /scannow" talált hibákat, de nem tudta javítani, stb.), így rászántam magam, hogy újratelepítem.

Viszont közben gondoltam egyet, és úgy döntöttem hogy gparted-el törlöm a kis 50Gb-os rendszerpartíciót, hozzácsapom ezt a kis helyet a nagy ~1.8Tb-os partícióhoz (a RAID0 tömb összes többi része), és ezután nem lesz külön rendszerpartícióm, mert csak a gond van a szeletelgetéssel (új gépeken már eleve nem szeletelek, csak ez már nagyon rég így van, és a nagy terület miatt eddig nem piszkáltam - tele van adattal a ~1.8Tb)

Aztán ahogy elkezdett dolgozni a gparted, és kiírta hogy olvas 2Mb-os szeletekkel, megijedtem, hogy ebből baj lesz!

A régi 50Gb-os rendszerpartíció 4096-as, a nagy ~1.8Tb-os partíció pedig nagyobb allocation unit size-al volt formázva.
    Mivel most a kicsit töröltem és a nagyot nyújtom meg, így az új nagy partíció nem 4096-os lesz, így pedig nem engedi majd a Windows 7 hogy ide telepítsem.

Mi lenne erre a megoldás?

Új hozzászólás Aktív témák