Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
JJJ
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni alaplap választásban.
A laphoz tartozó CPU egy INTEL Core i3-3225.Amik az igényeim lennének vele kapcsolatban:
-legalább 6db SATA csatlakozó
-4 memória slot (1600 Mhz-es RAM kezelése)
-Gigabites LAN
-nincs szükségem SLI/CF-re. 1db PCI-E 16X csatoló elegendő
-tuningra nem lesz használva a konfig, nagyobbrészt irodai alkalmazások futtatására szolgálna
-USB 3 port előnyt jelentene
(Nem utolsó sorban azért szeretném ha megbízható is lenne)Köszönöm előre a válaszotokat!
Üdv, JJJ[ Szerkesztve ]
-
Mekibácsi
tag
válasz bluyoo #45398 üzenetére
Kösz a tippeket!
A CPU hűtő ne legyen elsődleges szempont, az a legolcsóbb az összes közül.
AsRock-al nincsenek tapasztalataim még, ezek szerint nyugodtan vehetek ilyet?Tehát akkor ezeket cserélném:
Asrock B75 Pro 3 lap
i5-2300 proci
+videókártyát egy Radeon 5770-raMit gondolsz?
"Mekibácsi felhasználónak 9 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!" phmegbizhatosag.atw.hu
-
Mahrenburg
őstag
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mekibácsi #45402 üzenetére
Szívesen!
"A CPU hűtő ne legyen elsődleges szempont, az a legolcsóbb az összes közül." Ok de miért vennél újat ha nem muszáj? Nem mintha az I5 gyári hűtője annyira hangos lenne.
"ASRock-al nincsenek tapasztalataim még, ezek szerint nyugodtan vehetek ilyet?" Nincs velük különösebb probléma. Ugyan ez a felszereltség más gyártótól általában drágábban kapod. Pl.: Asus P8B75-V is jó választás lenne. Az alaplap is használt lesz?
Szerintem jó kis vas lesz. VGA terén meg később nyugodtan fejleszthetsz nem lesz CPU limited az biztos.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
JJJ
csendes tag
válasz Mahrenburg #45403 üzenetére
Szia,
Árban mondjuk legyen 30 a teteje. Ennek ellenére feleslegesen nem szeretnék profi tuning lapot vásárolni, egy olcsóbbal is tökéletesen megelégszem, ha az igényeimet kielégíti.
Amennyiben mATX és az ATX között mindössze a méret a különbség, akkor rátok bíznám a döntést. -
Mahrenburg
őstag
Két normal ATX-es lapot ajánlanék a figyelmedbe:
ASRock B75 Pro3 kb. 20e Ft-ért, és
Asus P8H77-V kb. 25e-ért.
Ezekben a lapokban nem lehet tuningolni, de a CPU-d sem "tuningbarát".
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
JJJ
csendes tag
válasz Mahrenburg #45407 üzenetére
Tuningra nem is szándékozom használni.
Ha jól gondolom az ATX lapok képviselik a jobb minőséget, így inkább e mellett voksolnék én is.
A tápellátás beli különbség ugyan nem tudom pontosan mit takar, de feltételezem az USB-ről működő HDD-knél játszik szerepet, mert a többi eszközt a táp követlenül látja el?!A két ajánlott lapon ha jól látom különbözik az integrált audio vezérlő (VIA vs Realtek)
Van esetleg valami gyakorlati különbség a kettő között? Vagy otthoni felhasználás mellett semmi különbség nem fedezhető fel? -
Mekibácsi
tag
válasz bluyoo #45404 üzenetére
Az EKL hűtőt sztem nem fogom tudni rátenni egy 1155-ös foglalatra, kéne valami ahhoz való lefogató hozzá nem?
Azonos áron kapni használtan az általad linkelt Asrock és Asus lapokat, úgyhogy amelyik előbb összejön az lesz.
Lesz lehetőség húzásra ennél a konfigurációnál, illetve szükség lesz-e rá így? Mi a véleményed?
Köszi!
"Mekibácsi felhasználónak 9 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!" phmegbizhatosag.atw.hu
-
Mahrenburg
őstag
BomiBoogie arra gondolt, hogy tuningnál fontos a CPU jobb tápellátása, illetve a FET-hűtés.(a képen vörössel bekeretezve):
Az ASRock B75 Pro3-nak 4+1-es a tápellátása, az Asus P8H77-V-nek 6+1+2-es, mivel nem tuninglapokról van szó, ezért az Asus esetében "túlbiztosításnak" is mondhatjuk, átlag használat mellett a 4+1-es is megfelelő.
A méret önmagában nem jelent jobb minőséget, inkább úgy mondhatnánk, hogy szerencsésebb elrendezés a normal ATX, általában csakugyan jobbak az ATX-es lapok.A VIA VT1708S és a Realtek ALC892 között nagy különbséget átlagos felhasználás mellett nem veszel észre, nekem véletlenül mindkettővel szerelt alaplapom van, a 892-esnek jobb a basszusa, de az összhangzása a 1708-asnak tűnt nekem jobbnak, de nem nagyságrendi a különbség. A VIA ellen azt szokták felhozni, hogy nem adnak ki hozzá driver-frissítést, de én a hozzá adott CD-n levő drivert használtam mindkét esetben.
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Trebron09
őstag
válasz Mahrenburg #45411 üzenetére
"A VIA VT1708S és a Realtek ALC892 között nagy különbséget átlagos felhasználás mellett nem veszel észre, nekem véletlenül mindkettővel szerelt alaplapom van, a 892-esnek jobb a basszusa, de az összhangzása a 1708-asnak tűnt nekem jobbnak, de nem nagyságrendi a különbség."
Majd ha az X-Fi MB II-es driverrel (THX) meghallod a 892-est már lesz különbség
De "alapon" szerintem is a VIA jobban szól.- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
Mahrenburg
őstag
válasz Trebron09 #45413 üzenetére
És ha a 1708S-hez is fel van téve a THX? (Ahhoz is van, nem?) Akkor újra "visszaelőz" a VIA?
Tényleg, nem nyitunk egy "Milyen alaplapi hangkártyát vegyek?"-topicot?
[ Szerkesztve ]
-
Trebron09
őstag
válasz Mahrenburg #45414 üzenetére
Van.. ha olyan a lapod és támogatja
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #45414 üzenetére
Legfeljebb a leendő első hozzászólásban szentelünk ennek a témának pár sort.
-
=HG=
addikt
válasz Mahrenburg #45400 üzenetére
Nagyon szívesen ! Ezek Kőkemény gondolatok !
-
vvillie
tag
Errol a laprol mi a velemenyetek:
Gigabyte Z77-DS3H
Szerintetek elbir cf-be 2 HD 7870-et? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz vvillie #45418 üzenetére
1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)Elbírja, de nem CF-re való. Inkább egy erős lapot vegyél a CF amúgy sem ajánlott.
Mire kell neked?
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok.
Ajánlanak nekem egy újszerű ASRock 890GX Extreme4 R2.0 alaplapot. Mennyire tuningolható darabnak bizonyul? Fontos lenen számomra,hogy legyen integrált VGA a rosszabb napokra ezért is választanám őt és ezért ilyen a mostani lapom is. Igazság szerint a VGA-m miatt nem tudok egy normális hangkártyát belerakni az alaplapba és ez is lenne egy döntő ok,hogy lecserélném.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz TechN7ne #45420 üzenetére
Erős lap, 8+2-es tápellátással. Milyen procit teszel bele?
ASRock 960GM-GS3 FX
Nekem is ilyen lapom volt, az FX-4100 ment benne 3.9-et.
Miért akarod lecserélni? Az integrált VGA miatt? Ha nem kell nagyon ráfizetned, akkor végülis mehet. A procit is minden valószínűség szerint jobban fogod tudni húzni, de ugye önmagában azért nem érdemes lapot cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz BomiBoogie #45421 üzenetére
Minden marad a régi ami az adatlapomon van,csak a lap változna erre..
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mekibácsi #45410 üzenetére
"Az EKL hűtőt sztem nem fogom tudni rátenni egy 1155-ös foglalatra, kéne valami ahhoz való lefogató hozzá nem? "
Ez igaz de az ASRock (ezért is emeltem ki) furt a lapra még 4db furatot és még nevet is adott neki ASRock Combo Cooler Option (C.C.O.). Így már a 775-ös hűtőket is lehet alkalmazni , legalábbis a legtöbb rámegy."Azonos áron kapni használtan az általad linkelt Asrock és Asus lapokat, úgyhogy amelyik előbb összejön az lesz."
Mindkettővel jól jársz úgymond más előnyöket képviselnek.
"Lesz lehetőség húzásra ennél a konfigurációnál, illetve szükség lesz-e rá így? Mi a véleményed?"
Nem a tuning csak a Z75,Z77,P67,Z68 -as chipset-el ellátott lapoknál lenne elérhető.
B75 chipset-el legfeljebb BCLK emelése az meg 3-4% talán de az nem garantált és nem is annyira ajánlott mivel az egész rendszeredre kihat nő a SATA,PCI-E, stb... interfész órajele.
Viszont a normál tuninghoz "K"-s CPU is kellene amit néztél/tünk (i5-2300) az szorzózáras darab ami csak korlátozott tuningra képes.
De ezen ne aggódj szerintem bőven elég I5 munkára és az 5770 kihajtásához is.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz BomiBoogie #45421 üzenetére
Belső hangkártyát /E-MU1212M/ szeretnék használni a külső helyett és a VGA-m alá semmi nem fér a mostani lapomban. Nem nagyon van nagyobb fajta Asrock AM3+ alaplap amin van integralt vga,ez is fontos nekem mert kényszer helyzetekben számíthatnék rá.
Igazság szerint 10k-t kéne rááldoznom,enyémet meg garanciálisan max 7-8k környékén tudnám eladni,így 3-2k lenne amit rádobok.
[ Szerkesztve ]
-
vvillie
tag
válasz BomiBoogie #45419 üzenetére
Nem lenyeg most a cf csak kivancsi voltam.
Amugy mi erlelme a madodik 4x-es pci-expresz csatolona? -
bluyoo
nagyúr
válasz vvillie #45425 üzenetére
"Amugy mi erlelme a madodik 4x-es pci-expresz csatolona?" Attól hogy a (tesztek szerint) visszafogja a két VGA teljesítményét még képes a CF-re.Itt egy cikk csucsbiceptől PCI-E 4x/8x/16x & GTX460 1GB bár nem 7870-el .... de a lényeg látható hogy nem éri meg olyan lappal CF-et építeni amin a 2. PCI-E slot "csak" 4X.
Viszont nem csak VGA-t lehet belehelyezni pl. de PCI-E 1X vezérlőkártyák is belemehetnek. Vagy a meglévő 7870-esed mellé egy nVidia VGA-t fizikát számolni arra bőven elég a 4X ATi-nVidia hibrid megoldás 2012-ben icon tollából.
De a Gigabyte Z77-DS3H amúgy sem éppen jó választás tuninghoz mivel a MOSFET-ek nem kaptak hűtést ....
Egyáltalán milyen CPU alá szeretnéd? Mennyi a kereted?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
vvillie
tag
válasz BomiBoogie #45429 üzenetére
Jogos. De majdnem egy arba volt a k nelkulivel, es azert neha meg szoktam emelni az orajelet ha peldaul tobb videot kell kodoljak de fojamatosan nem hasznaltam huzva.
-
bluyoo
nagyúr
válasz vvillie #45428 üzenetére
Hát én akkor is inkább valami hűtéssel ellátott darabot ajánlanék még ha nem is lenne komoly tuning pl.: ATX méretben MSI Z77A-G43 , ASRock Z77 Pro4 .Vagy egy jól felszerelt mATX-es lapot Asus P8Z77-M , ASRock Z77 Extreme4-M , MSI Z77MA-G45.
Bár szerintem ha már a "K"-s CPU-ra kiadtál egy csomó pénzt nem árt a benne rejlő tuningpotenciát kiaknáznod egy kicsit komolyabb lappal pl.: Asus P8Z77-M PRO ATX méretben ASRock Z77 Extreme4 , .....(#45430) vvillie
Hát ez a tuning .... Ha nem használod a CPU teljesítményét leveszi magának az órajelet és a feszültséget is.
Azt nem kell állandóan manuálisan állítgatni.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
vvillie
tag
Megjott az alaplap de valami gebasz van.
Nem indul el a rendszer ha berakom a vga-t.(HD 7870)
A regi alaplappal mukodott normalisan.
Elindulnak e ventik a cpu-n meg a vga-n is de nem csippant csak porognek a ventik.
Mi lehet a gond szerintetek? -
bluyoo
nagyúr
válasz vvillie #45433 üzenetére
"Megjott az alaplap " Melyik?
Nem induló és mi a baja a gépemnek topic(#45432) Mekibácsi
Szívesen!Bazinga!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz BomiBoogie #45427 üzenetére
Na átoperáltam az alaplapot,újra tettem a rendszert,eddig tökéletesen működik minden. Remélem ez így is marad jó sokáig,köszöntem a segítséget!
-
JJJ
csendes tag
válasz Mahrenburg #45411 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket, mindkét ajánlott típus szimpatikusnak tűnik.
Még azzal kapcsolatban motoszkál bennem némi kétség, hogy vajon mi lehet a különbség a B75 és H77 chipset között? (Természetesen csak azok a dolgok érdekelnének, amik a már említett -gyakorlatilag irodai - felhasználásom mellett jelentkezhetnek)
Az ASRock B75 Pro3 jobban felszerelt lapnak tűnik az ASUS P8H77-V-vel szemben, annak ellenére hogy olcsóbb.
Régi emlékeim szerint az ASRock a "low budget" kategóriában tevékenykedett. Már rég kinőtte ezt a dolgot és azóta ő prémium termékeket gyárt, vagy továbbra is érdemesebb a nagyobb nevek (pl ASUS) mellett dönteni? -
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #45439 üzenetére
Gondolom a 2db ASMedia ASM1061 chip-es SATA3 port-ra gondolt.
(#45436) miklosss2012
Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz BomiBoogie #45441 üzenetére
Nem toltik ki az adatlapot, az ember pedig nem tud mire valaszolni mert azt sem tudja milyen laprol van szo.
De most komolyan, olyan nehez egy par szot odairni ?!
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
bluyoo
nagyúr
-
Rypejakten
addikt
Sziasztok!
Itt most elég jó áron van a Z77 PRO3. A kérdésem, hogy egy G860-ra is érvényes, hogy lehetséges minimálisan húzni egy Z-s lapban? Egy HD7770 mellé menne, 1680*1050-es felbontásra, a későbbiekben cserélném a procit egy i5-re.
Köszi,
Ryp! -
sfefe
addikt
Sziasztok!
Ugynezki lap/proci csere elott allok. Legalabbis gondolkodom rajta. Egyik dd2 es memom megadta magat ezert gondolkodom egy kis ujitason is....
Mostani cumo az adatlapomom van irva.Nem tuningolok tehat nem ilyesmi lapokat meg procit keresnek.
Amiket kineztem arban:Bar igaz nemigen vagyok kepben, hogy melyik chipset a jobb...
Ezek kozul? Vagy ezekhez hasonlo, talan jobb?Procit sem tudom milyen legyen, pl: Intel G860?
DDR3 memo szinten nem tudom.Vagy ha sokat nem dobna egy ilyesmi csere a gepen akkor inkabb maradok a ddr2 memo vasarlasnal bar tudom egy dd2 araert 2x akkora ddr3-at kapok....
Koszonom a segitseget.
udv: sfefe
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
kelemen93
tag
válasz Rypejakten #45445 üzenetére
igen érvényes minimálisan!! (~100-200mhz), de nincs túl sok értelme szerintem
[ Szerkesztve ]
Zárd be a hideget mert bejön az ablak!
-
Mahrenburg
őstag
válasz BomiBoogie #45416 üzenetére
BomiBoogie - Csak tréfáltam, nem érzem úgy, hogy az alaplapi hangkártya külön topicot igényelne.
JJJ - A B75.ös és a H77-es lapka közötti "leglátványosabb" különbség az, hogy a B75 1db Sata3-as és 5 db Sata2-es portot, a H77 2 db Sata3-as és 4 db Sata2-es portot vezérel ( az ASRock a B75 Pro3 esetében ezt kiegészítette 2 db további külön (ASMedia-gyártmányú) lapka által vezérelt Sata3-as porttal ), az USB-portok pedig a B75-nél: 10 db USB2 és 4 db USB3, a H77-nél: 8 db USB2 és 4 db USB3. Ha jól sejtem, a további különbségek nem lényegesek, de meg tudod nézni a >Deego.. által linkelt táblázatban.
Az ASRock azóta elismert gyártó lett, a legjobb ár-értékű lapok között említik a termékeit.Rypejakten - A G860-t nem lehet tuningolni, csak minimálisan, de az nem tanácsos.
Sfefe - A B75 Pro3-at ajánlanám a felsoroltak közül.
Szolgálati közlemény: Megválasztották az új pápát, de nagy szomorúságunkra nem Bluyoo lett az új Szentatya...
Azért reméljük Isten továbbra is topicunkkal lesz...[ Szerkesztve ]
-
Rypejakten
addikt
válasz Mahrenburg #45448 üzenetére
Egy illúzió elszállt, de azért rákérdezek pcx-éknél, hogy tényleg 16-e a Z77, ennyiért B75-ös lapot lehet kapni. Nem mintha az nem lenne elég, de ha már lúd, legyen kövér.
-
Mahrenburg
őstag
válasz Rypejakten #45449 üzenetére
Az tényleg baráti ár a Z77 Pro3-ért, s később esetleg jól jöhet a Z-s lapka, ha 4 magos CPU-ra cseréled a G860-ast.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- SSD kibeszélő
- EA Sports WRC '23
- Gaming notebook topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest