Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toxy
aktív tag
Sziasztok.
Igaz hogy az X570 lapok jobban melegednek, s kevésbé tartósak a chipset ventillátoros hűtése miatt?
S a B550 ajánlott inkább mint az x570?
Köszi.
-
Hoho
tag
Akkor van szükséged az X570-re, ha több darab PCIe 4.0 -ás SSD-t szeretnél egy időben használni. Egy 100eFt-os lapon 3db-ot is bele tudsz pakolni, még a B550-esen 1db lesz csak 4.0-ás, a második "csak" 3.0-ás foglalat lesz, harmadikat meg ne keress rajtuk.
3év gari van a lapokra, így még nem nagyon jártak le az első X570-ek garanciái sem, így nem gondolnám, hogy tartóssági problémákról lehetne beszélni.
-
kolopele
nagyúr
válasz KovyZoly #100253 üzenetére
Játékra akkor sem tudok 30k körüli lapot ajánlani. Amit írtál MSI azon nincs VRM hűtés, a másik meg Asrock, amelyek nem éppen a legjobban sikerültek. GIGABYTE B460 HD3 akkor még esetleg, de az is kb. 3000k - val van a 40 alatt. Ram terén tudsz valamennyit nyerni, mert ha nem fejlesztesz, elég 2666 mhz - eset is venned.
[ Szerkesztve ]
-
bindike01
aktív tag
Sziasztok adott lenne két lap. Amit figyelembe kellene venni hogy jelenleg nincs szükségem pci ex 4.0 ára mivel nem használok olyan ssdt se vgat. Ha jól tudom eddig még nagy difi nincs vga szinten se. Memóriákat se nagyon szeretém agyon tuningolni. Amúgy is csak 3000 cl 16 osok. Viszont a két lapközött van majdnem egy 10 es difi. I5 10400f alá lenne. Ami még fontos hogy úgy is jön az lga 1700 szóval 1 2 éven belül biztosan váltok majd. De ha nem akkor se legyen gond
ASUS Intel TUF GAMING B460M-PLUS benne nincs pci ex 4.0 de a proci se támogatja. Viszont itt 2933 a memóra sebesség. 6 +1+1 fázis vrm . 30000 ft lenne. 2.5 év garival használtan.
asrock b560m pro4 Itt lehet húzni a memóriákat amiket max 3200 cl16 kívánok be lőni amúgy is. Itt van pci ex 4.0 elvileg itt is 8 fázis van . Nem tervezem hogy 11 genre váltsak. 38 40000 ft a lap. Új lap.
Nos nem tervezem a 11 gent és a pci ex 4.0 se használom ki , a proci se támogatja. Amit szeretnék hogy a lehető legjobbat ki hozzam a kis prociból a memóriák sebességével. Viszont az ár érték arányt is figyelembe véve. Köszönöm előre is.
.
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
senior tag
válasz KovyZoly #100255 üzenetére
A VRM a nevéből is következően felel a feszültségekért. Ha ez túlmelegszik, akkor instabilitás, teljesítmény csökkenés és még ki tudja mi baj hull a felhasználó fejére!
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Pityu.
nagyúr
-
palfitom
félisten
válasz kurtz #100247 üzenetére
kurtzSzia,
Mehet nyugodtan az MSI.
Tuning: "ha a hűtő bírja" - Hááát, a H200i egy kifejezetten rosszul szellőző ház (nekem is van), szóval ne akarj tuningolni benne!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz bindike01 #100268 üzenetére
bindike01Tévedés!
Csak i7 és i9 esetén mehet 2933, i5 és alatta max. 2666 érhető el.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
nagyúr
válasz palfitom #100272 üzenetére
Eddig valóban így volt, de úgy tudom ez alól kivétel ha minimum i5-ös 10/11 gen CPU van H570/B560-as lapban.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
Még jó hogy szóba került a B560-as Asrock lap is.
#100268.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Hoho
tag
-
palfitom
félisten
válasz jokeph #100273 üzenetére
B460-ra reagáltam, arról volt szó az adott hsz-ben:
"de a b460 asus ban 2933 ig el mehetek"Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
nagyúr
Értékelném, ha nem lenne mindegyik HSZ-edben némi csipkelődés.
és #100277palfitom:
A B560 megérheti a +10k-t, pl. abban az esetben ha a felhasználónak kell a gyorsabb ram, amit B460-ban nem érhet el semmilyen CPU mellett.
Én erre reflektáltam.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy Asus Tuf Gaming B550m-plus alaplapon lehet-e CPU, és RAM nélkül BIOS-t frissíteni? Néztem az Asus honlaplján, Flashbach gomb van rajta, viszont ehhez dedidált USB nincs.
Array Technologies Incorporated
-
Hoho
tag
válasz Hidalgo85 #100280 üzenetére
Szia!
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/TUF_GAMING_B550M-PLUS/E17265_TUF_GAMING_B550M-PLUS_UM_v2_WEB.pdf
A 6. oldalon látható, hogy a flashback gomb melletti USB port a "nyerő".
A manual elolvasása általában segít ezen kérdések megválaszolásában is.
Üdv!
HZ -
Hoho
tag
válasz KovyZoly #100279 üzenetére
Szia!
A fiamnak én ilyet vettem - https://aqua.hu/alaplap/gigabyte-b550m-aorus-pro-p-alaplap-t993601
ár/értékben az egyik legjobb. Ez sem 30eFt, annyiért B450-es lapot tudsz venni, amiből ez a legjobb 30 felett picivel - https://aqua.hu/alaplap/msi-b450m-mortar-max-alaplap-t852183
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz KovyZoly #100279 üzenetére
Én nem költenék B550-re, egy B450 Tomahawk vagy Mortar bőven elég 3600 alá. Ha van pénzed B550+3600-ra akkor inkább vennék egy ilyen jó B450-et meg egy 3700-at. Bár nagyon jók lettek a B550-ek, 8 maghoz még bőven elég a B450 is. 12-16 maghoz persze már ajánlottabb a B550.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
palfitom
félisten
válasz Novver #100290 üzenetére
Nem baj, nekünk "fanatikusoknak" mozgatni kell a gazdaság kerekeit!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Straw
senior tag
Sziasztok!
Új konfig vásárlás előtt állok, annyi biztos hogy Ryen 3600 -ot szeretnék, ehez keresek deszkát, de minél többet olvasgatok annál bizonytalanabb vagyok. Egyelőre ez a két delikvens van amit kinéztem:
ASUS TUF GAMING B550-PLUS alaplap és
Gigabyte B550 AORUS ELITE
Melyiket ajánljátok nyugott szívvel, illetve ha van hasonló kategóriában ami ajánlottabb akkor azt is szívesen venném.Előre is köszi a segítséget.
42
-
Pityu.
nagyúr
Ennek az alaplapnak rossz hűtése van vagy érdemes lehet megvásárolni?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Hoho
tag
válasz Straw #100293 üzenetére
Szia!
Egy kategória a kettő árban is, VRM terén is, mindegyik kiszolgál egy tuningolt 3950x-et is, szóval ez ízlés kérdése, ki melyiket választja. Egy M.2 wifi foglalattal több van tán az Asus-on, ha ez számít. Ezeknél nem nagyon kell jobb alaplap egy átlagpógárnak ...
Üdv!
HZ[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Ukrajnai háború
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Lenovo Legion 5i 15 notebook: légiós fegyverzetben
- Elemlámpa, zseblámpa
- LEGO klub
- Milyen monitort vegyek?
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok