Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Sziasztok!
ASROCK B460M PRO4 helyett az alábbi opciók állnak rendelkezésre.
Fenti lapot is szimpátia alapján választottam ki, de sajnos nincs raktáron.
Melyiket lenne érdemes? Köszönöm!
MSI B460M-A PRO
MSI B460M PRO
GIGABYTE B460M DS3H
ASUS PRIME B460M-K[ Szerkesztve ]
havri
-
palfitom
félisten
válasz havri1 #99152 üzenetére
Szia,
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?Melyik bolt kínálatából kellene választani?
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
havri1
félisten
válasz palfitom #99153 üzenetére
Szia!
1. Mennyit szánsz az alaplapra? alábbiakban a lista, ezek közül bármelyik. Asus a legdrágább 28e, de rugalmas vagyok!
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? i5 10400F kerül bele
3. Milyen méretű lapot szeretnél? mATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...) : nincs kitétel, alkalmazkodom
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ? nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége? nem, új cpu kerül most bele
Melyik bolt kínálatából kellene választani? apró, itt a hirdetés: [link]
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz kolopele #99155 üzenetére
Köszönöm!
Memória kimaradt, ezt ajánlották még itt a fórumon:
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz (F4-3200C16D-16GIS) 20000 Ft 3 év
GIGABYTE B460M AORUS PRO tetszik, látszódni fog a házban, amellett voksolnék, mindjárt kérdezem van e raktáron. Árak régiek, némileg módosultak.[ Szerkesztve ]
havri
-
palfitom
félisten
válasz havri1 #99154 üzenetére
Minimum GIGABYTE B460M D3H lenne ajánlott egy 6/12-es proci alá.
Amiket néztél, azok Pentium és i3 alá való lapok.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
-
havri1
félisten
Rendben, köszönöm!
Időzítés miatt ajánlották a gyorsabbat, ezek jobb eséllyel mennek jobb időt alacsonyabb frekin.
Akkor rendelek
havri
-
senior tag
válasz havri1 #99159 üzenetére
Igen, nevezett RAM i3-10100-zel XMP-vel minden extra mókolás nélkül (alapfeszen) CL16@2666 Gigabyte B460 HD3 lapban, csak a CR-t kellett 1T-re tenni "kézzel".
Nevezett RAM SPD-je, csak ez darabra volt véve nem szettben, ezért 8GIS.[ Szerkesztve ]
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz kolopele #99161 üzenetére
Igen, de mivel IGP volt és ott számít, továbbá három nap tesztelés és próbálgatás után sem volt gond, úgy adtam oda az ismerősnek.
Pontosan ilyen RAM-okat használok - igaz csak @2400 -, de még nem volt gond az elmúlt 2 évben az 1T-vel. Fesz emeléssel XMP szerinti profilban már csak magamnak merném próbálgatni az 1T-t."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz kolopele #99163 üzenetére
Abszolút jogos. Nem értettem félre. Csak írom a tapasztalataimat,
pl. 4 modulnál meg sem érdemes próbálni, ott szigorúan 2T.
Volt nálam egy másik gép is napokban; i7-7700 mezei A-data 2400-as RAM párral, ott megpróbáltam az 1T-t, de nem éreztem OK-snak. Maradt kettőn és AUTO-n minden. Igaz, ott volt DVGA is.Száz szónak is egy a vége, lehet hogy jobban jár a 3200-as G.Skill-lel, mint egy alig olcsóbb 2667-es párral. Bárki.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
ssj81
aktív tag
Sziasztok,
I5-10600 esetén miért nem jó egy H410-es alaplap?
I9-9900k-koz z370 elég, hogy 5ghz-en menjen?https://www.youtube.com/watch?v=gAlRqRRK68Q
-
lacus83
senior tag
Sziasztok
Egy kérdés foglalkoztatja az elmèm.
B550 lapok Ryzen 3100 alatt nem támogatnak semmit?
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Kowi84
aktív tag
Tudom, hogy elég gyatra az ár/érték arányuk, de mindig nagyon tetszettek ezek az itx konfigurációk. Létezik elfogadható minőségű és teljesítményű mITX alaplap LGA1200 intel procikhoz? Kb 40e-ig...
Tisztában vagyok vele, hogy a hasonló árú mATX lapok sokkal többet tudnak, de valahogy vonz az "ismeretlen".
Nincs túl nagy kínálat, így ezekre gondoltam:
Asrock B460M-ITX/ac
Asus PRIME B460I-PLUSVan esetleg másik/jobb ami szóba jöhet? Nyilván van jobb 60e-ért, de a fenti ártól ne szakadjunk el nagyon.
Azt is tudom, hogy vrm terén is elmaradnak mATX társaiktól, de ezek tudatában i5-10xxx procikat még el tudnak kezelni veszteség nélkül? Nyilván az i7 és feljebb már felejtősek...
-
Libidec
csendes tag
Sziasztok!
Későbbi időkben való tekintettel az alaplappal szeretnék előretervezni.
RYZEN 5 3500X-hez nézegetek lapokat (BIOS miatt inkább ASUS-okat).
A "B" és "X" típusú Chipset variánsok közt mi a lényegi különbség?
A Prime széria jól üzemel? Vannak belőle ajánlott, ill. kerülendő darabok?
Hely és szerelhetőség tekintetében
Nem szükségfeltétel az RGB, de ha itt-ott világít, nem lesz zavaró
A CPU-hez egyelőre a gyári hűtőt tervezem, nem lesz se húzva, se terhelve.
4 Slot inkább
M.2-es SSD lesz benne, egyelőre csak 1db
1db még nem tudom milyen VGA -
Tomek979
tag
Sziasztok!
Ha egy alaplapon van vga csatlakozó akkor az azt jelenti, hogy van rajta alaplapi vga kártya?[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Tomek979 #99170 üzenetére
Nem. Már régóta nincs alaplapi vga. Az alaplap kimenetei akkor működnek, ha IGP-vel rendelkező procit teszel bele.
-
-
palfitom
félisten
válasz Kowi84 #99168 üzenetére
Igen, ezekbe mehet i5 nyugodtan. ITX-ből mindig is szűkös a kínálat, sajnos.
-
senior tag
válasz Tomek979 #99170 üzenetére
Az attól függ...
Az újabb lapokon, ha van rajta csatlakozó és olyan procit teszel bele amiben nincs IGP, akkor nem fog működni.
A legújabb generációs Intel processzoroknál az F jelölés mutatja a grafikus részt nem tartalmazó procikat; ha ilyet teszel bele nem lesz kép, ahhoz kell egy dVGA.
Régebbi Inteleknél, LGA775-ig a chipsetben volt a grafika, itt a G-s chipsetek voltak integráltak; G31, G41, G43, stb."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
palfitom
félisten
válasz Libidec #99169 üzenetére
Szia,
Különbség: Elvileg az X-esek erősebb VRM-mel szereltek (ami nem általánosan igaz, mert vannak nagyon erős B-sek és gyengébb X-esek is), valamint több csatlakozót (Sata, fan, stb) adhatnak és több PCIe sávot adnak.
Az Összefoglalóban találsz ajánlott lapokat.
B550 és X570-ben már a TUF-ok is ajánlottak, mehet Prime is, és természetesen a Strix széria is.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
oroszLajos
aktív tag
1. Mennyit szánsz az alaplapra? Maximum 60ezer ( - + 2-3 )
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? Intel I5 10400-16Gb 3600Mhz RAM RTX 3070
3. Milyen méretű lapot szeretnél? ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) USB-C jó ha lenne, de nem kötelező, M.2-es SSD legalább 2 az alaplapon
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ? Csakis VGA.
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? Nem.
7. Használt, vagy új alaplap? Csakis új.
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...) Szeretném hogy jól nézzen ki, de ne legyen egy disco kivilágítás.
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége? Processzor csere most még nem, de később tervezek. Pontosan még nem tudom mire. Igen elég fontos, hosszú távra tervezek.[ Szerkesztve ]
Pixel 7 Pro Hazel
-
palfitom
félisten
válasz Kowi84 #99176 üzenetére
Én is az Asus-t választanám. (
pedig nagyon rajongok a márkáért)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz oroszLajos #99177 üzenetére
Gigabyte Z490 Gaming X / MSI Z490 Gaming Plus, olcsóbban MSI Z490-A Pro, még olcsóbban MSI B460 Torpedo, ami bőségesen kiszolgálná az i5-öt (és mehet bele i7 is simán), de B460-as lapban i5 mellett csak max. 2666 MHz-en futhatnak a ramok.
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok, most rakok össze melóhelyemre új gépet, elsősorban tervezés (CAD) alá lesz, néha előfordul, hogy hét végén gamelek is rajta.
Proci Ryzen 7 3700x lesz, egy GTX 1660-nal, amit nem tudok eldőnteni, hogy alaplapnak a 2 típus közül melyiket válasszam:
1. Gigabyte B450 Aurorus Elite
2. Gigabyte B550 M
Igazából ezek férnek még bele a "büdzsébe". Szerintetek? Vagy van jobb tippetek?[ Szerkesztve ]
Sabee
-
palfitom
félisten
válasz Tepsifüles #99180 üzenetére
Szia,
CAD-re (és játékra) inkább Intelt vennék:
Gigabyte B460 HD3 / MSI B460 Torpedo + i7-10700F.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
őstag
válasz Tepsifüles #99180 üzenetére
Én is tervezésre raktam össze és nálam úgy jött ki jobban ha 3900x a proci és a videokártya Rx 550 mert így többet nyerek procibol mint 1660-as kártyával. (Blender)
-
Tepsifüles
tag
válasz palfitom #99182 üzenetére
procihűtő: +~8-10000 alaplap +3-10000 (300ezrem van az egész géppre, ennyit adtak a gazdaságisok). Ráadásul a tesztek szerint az i7 jobban melegszik és gyengébb is (benchmarkok szerint). Nem csak egy CAD fut nekem ha melózok, mellette: corel, egy virtualpc (van egy vektorizáló program ami csak win98 alatt megy Cashmate), word, excel, Acrobat, meg kb 5-10 bongesző oldal van nyitva. Szerintem nem ugy van mint 3-5 éve, amikor még egyértelmű volt, hogy ha CAD, akkor intel.
Amúgy eddig (8 éve) egy FX-8350-et használtam, HD 7970-nel csak már nagyon akad[ Szerkesztve ]
Sabee
-
palfitom
félisten
válasz Tepsifüles #99184 üzenetére
"az i7 jobban melegszik és gyengébb is" - Mindkettő tévedés. Az i7 all-core 4,6 GHz-et tud, és egy 11k-s hűtő tökéletesen elég hozzá. Az R7 jellemzően -hűtéstől függően- all-core 4-4,2 GHz-et tud, és erősen ajánlott rá a gyárinál jobb hűtő (pl).
Persze az alaplapnál foghatsz kicsit, hisz az R7 elmegy egy 25k-s lapban is: MSI B450M Pro-VDH Max / MSI B450-A Pro Max / Gigabyte B550M DS3H / MSI B450 Gaming Plus MAX / Asrock B550 Phantom Gaming 4
-
futomek
újonc
Sziasztok!
ASUS ROG STRIX GTX 1660Super A6G-Gaming videókártya mellé szeretnék egy megbízható alaplapot.
~40k
ASUS ROG STRIX GTX 1660Super A6G videókártya, Core i5 10400F processzor, Kingston A2000 SSD-k, G.SKILL AEGIS 16GB RAM 3000MHz
ATX
Kingston A2000 M.2. PCie SSD
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
Jelenleg egy régebbi TV monitorhoz kell HDMI csatlakozóval.
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
A közeljövőben nem.
Melyik bolt kínálatából kellene választani?
IPON, PCXNálam eddig az MSI B460 Torpedo és az ASUS TUF B460 Plus Gaming került a döntőbe,de jó lenne, ha szabályozható lenne róla az RGB, mert a ház valószínűleg BeQuiet PureBase 500 dx lesz.
Előre is köszönöm..
-
sNk77
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem át az alaplapot az 5600X-hez, egy MSI B550-A PRO. És a bios frissítésről kérdeznék, remélem valaki tud segíteni mielőtt neki esek.
A bios fájlt egy videó szerint át kell nevezni MSI.ROM-ra és úgy pendriveról lehet frissíteni a bios flash gombbal. Ezt tényleg át kell nevezni vagy hagyjam az eredeti nevén ahogy leszedtem? A pendriveon lehet más is, nem zavarja be a többi fájl? A procit betehetem mielőtt ezt elkezdem, vagy csak a frissítés után tegyem be? Köszi előre is.
nádpálca
-
bajusz15
senior tag
Sziasztok!
Végül 2 alaplap maradt versenyben: MSI-től a B460m Mortar, ASUS-tól a TUF B460m-plus (wifis verzió)
Egy 10400f megy majd bele, ez szinte 99%, mint az is, hogy későbbiekben nem megy bele erősebb, mert - ha minden jól megy és kibírja addig - a kövi lap már egy DDR5-ös lesz, ha a kezdeti árak csillapodnak persze, szóval ez nem szempont.
A nagyobb kérdésem a lan lenne, mert pár nappal ezelőtt már leírtam, hogy a WoW ledobál, streameket ha nézek akkor megakad pár mp-re, aztán visszajön. Nem kapok "sárga háromszöget", se "üres Föld" ikont sem , csak mintha elvesztené magát a net, aztán magához tér, de nagyon idegesítő. Az MSI-n 2.5g net van, ASUS-on meg a jó öreg, kipróbált 1g intel. Én ezért hajlanék az ASUS fele, de ha van valami rejtett problémája, amit itt a felhasználók esetleg jelentettek, akkor maradna az MSI. Szóval tapasztalatok alapján melyiket mondanátok jobbnak? Köszi! -
Freezee
senior tag
-
Saccco
nagyúr
-
őstag
válasz Freezee #99198 üzenetére
Megpróbálom visszakeresni, addig is itt egy eredmény:
Ping statistics for 216.58.214.206:
Packets: Sent = 2393, Received = 2392, Lost = 1 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 14ms, Maximum = 124ms, Average = 18ms
Control-C
Eddig nincs okom panaszra. -
atee
őstag
Egyelőre gondolkozóban vagyok. Rendeltem egy zen3 5600x procit mert csábító áron adták, de még nehezen emésztem azt is, hogy AMD :) mert fafejű Inteles vagyok! És nyakunkon van ott is az új procik megjelenése.
Szóval ha mégis megpróbálom és maradok ezen a vonalon egy darabig.
Tudva a lankártya problémákat is.
Asus és Gigabyte lapok nem játszanak mert hosszan sorolhatnám a bosszantó tapasztalataimat velük.
Marad nagyjából az ASrock és az MSI.
B550 és atx lapok!
Fontos a "jó" integrált hangkártya! Alc1200 alatt szóba se jöhet lap.
Illetve hogy a max boostot simán, stabilan kiadja! Extrém tuningot nem tervezek!
Ár 50k körül van belőve. Nem nagyon van olyan extra szolgáltatás amiért adnék sokkal többet egy lapért ma.
MSI MAG B550 tomahawk elvileg megfelelhet. Ha jól sejtem ajánlott is.
Egyéb ami szóbajöhet ilyen igényekkel?Köszönöm!
D-day 2002-01-04 01:54
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Politika
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fotonikus chipekbe fektet az EU
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Mazda topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest