Új hozzászólás Aktív témák

• aginor

veterán

válasz forceberg #97123 üzenetére

Anno én a 80-90-et is sokalltam érte, inkább vettem 190-ért egy 8-18-at, ami elvileg minden tekintetben veri (árban, méretben és súlyban is sajnos). :F Tény, hogy az ultra nagylátó a rendszer gyengesége. Kicsi a kínálat, de az legalább drága. :C

Stauffenberg: az Oly minden szigetelt PRO cuccára megadja, igaz hogy hivatalosan csak az IPX1-et. Most rákerestem és ezt találtam:
    "Now, what does IPX1 actually mean? Well, according to Wikipedia, the X means that there is not enough data to determine the extent of solid particle protection (the dust-proof part) and 1 means protection from dripping water, which is equivalent to 1 mm rainfall per minute. So, Olympus might be one of very few makers that make any actual claims about the resistance of their product, but as you can see, those are not particularly bold claims."

salesman: "Az Oly teljesen kompatibilis a Lumixxal?" - elvileg igen, kivéve a gyártóspecifikus dolgokat, pl képstab és programozható gomb/renesztárcsa. Gyakorlatilag lehetnek anomáliák, de a konkrétumok, csak akkor derülnek ki, ha kipróbálod. Én használok Pana vázon vegyesen objektíveket, de nincs nagy baj, alapvetően jól elvannak egymással.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés