Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Mágneses vízálló GPS nyomkövető - 1 hetes felhasználói vélemény
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Utóbbi pár nap IR-fotózási tanulság
1. Ez a borússzürke idő monnyonle. Szikrázónapsütést, de tüstént.
2. IR-szűrővel az obin a gép nem fog fókuszálni.
3. IR-szűrő nélküli manuál fókusz nem esik egybe az IR-szűrős fókusszal. Nagyon nem. Csakhát azt elsőre helyben nem látod, hogy mennyire nem.
4. Annál is hosszabb záridő kell.
5. A nyers kép egy gusztustalan lapos rózsaszínes-magentás-lilás trutymó. Ami jó eséllyel még elkent-életlen (ld. 2-3 pontok) és zajos-bemozdult (ld. 4-es pont) is.
6. Az utómunka egy külön tudományág.
7. Az IR-es utómunka pedig a megtestesült kvantumfizika. Már attól változik a kép, hogy ránézel. Ha két képet meg lehet ugyanazokkal a beállításokkal dolgozni, az a véletlen műve.Pár kép közvetlenül a kamerából ill. egy kis feldolgozás után. Az idő nem épp a legjobb volt, meg pár dolgot én is elbénáztam (ld. feljebb fókusz, meg csak utána vettem észre, hogy valamikor mellényúltam és a zajszűréssel a hosszúexpós black frame substractiont is kikapcsoltam, ami ide nagyon hiányzott volna). Vicces, hogy az emberek milyen kis fény-lényekké váltak (ld. 1-2, 8-9. képen)
Az egyik kép feldolgozásánál félrenyomtam, valami auto-equalize lett énnemtudommi helyett, de az eredmény, bár fullzaj, de elég érdekes lett. Így lett a chocapic vagy mi. Kicsit a korai, múlt(előtti)századi képekre emlékeztet. Lehet, hogy csak a sok zaj mellett megbúvó nyers élesség miatt, vagy esetleg az a technológia is valamennyire érzékeny volt az infravörösre, így hozzá tartozik a színvilágához.
Új hozzászólás Aktív témák
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- SONY A7 III Kit 3 objektívvel, vakuval, táskával
- Canon EF 24-70mm f/4L IS USM objektív - Megkímélt -
- Hollyland Vcore - wireless továbbító
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- Lenovo Thinkpad E495 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- Eladó Apple iPhone 14 128GB fekete / 12 hó jótállás
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest