Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petrasgabor
csendes tag
-
norinori
csendes tag
válasz norinori #25398 üzenetére
A panasonic lumix dmc különböző változatairól mi a vélemény?
Azok eddig a legszimpibbek, de még néztem Cannon Powershot A3200 és 3300 ( nem jöttem rá mi a különbség) meg Ixus 115-130 ( itt se).
De láttam szimpatikusat Olympus-tól ( mju tough 3000 vagy a 7040 vagy a VR320 és a TG310) Meg nikon között is láttam olyat ami jónak tűnt.
( Jó nagy a kínálat )...''all of the stars are fading away, just try not to worry you'll see them some day''...
-
neevous
tag
válasz PRO-peller #25388 üzenetére
Leica Minilux
http://www.kenrockwell.com/leica/minilux.htm
Ilyen képeket produkál:
http://www.flickr.com/groups/minilux/pool/tags/minilux/
Mutass egy digit komaktot, ami hozza ezt a képminőséget, utánna temesd.
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
HUTCHDB
nagyúr
sziasztok!
látom itt elég kevés szó esik sony és samsung gépekről, de nekem e két márka egy-egy tagja lett kiszemelve.
segítségeteket kérném, hogy melyik az amelyiket jobban ajánljátok:
samsung PL150 avagy sony w350 ?
mindkét készülék nagyságrendileg 25 k-ba kerülne.
tanácsokat véleményeket előre köszönöm!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
avanglion
csendes tag
Sziasztok!
Szeretek fotózni. Főleg a természetet, tárgyakat, épületeket. Eddig egy kompakt Olympus géppel alkottam, de most úgy érzem eljött az idő, hogy beruházzak egy komolyabb, tükörreflexes gépbe. Kb. 100.000 Ft-ot szánnék rá. Ezekhez a gépekhez nem nagyon értek, ezért csak az ár alapján tudok ítélni. Kettőt ki is néztem, íme:
Ez a két gép az, ami árban rendben lenne, bár így is lesz pár hónap, mire összegyűjtöm rá a pénzt.
Melyik lenne a jobb választás és miért?
Nokia N97
-
themebuilder
senior tag
válasz norinori #25402 üzenetére
Cannon Powershot A3200 IS és 3300 IS különbségei:
14,1 megapixel
28 mm-es, nagy-látószögű, 5-szörös zoomobjektív
Optikai képstabilizátor
6,7 cm-es (2,7”) LCD
Smart Auto mód, Egyszerű mód, Tanácsok és tippek
HD videofelvételek (720p) Dinamikus képstabilizátorral
Élőképvezérlés és kreatív szűrők
Arcfelismerés, Automatikus vörösszemhatás-korrekció
DIGIC 4
Lítium-ion akkumulátor16,0 megapixel
28 mm-es, nagy-látószögű, 5-szörös zoomobjektív
Optikai képstabilizátor
7,5 cm-es (3,0") LCD
Smart Auto mód, Egyszerű mód, Tanácsok és tippek
HD videofelvételek (720p) dinamikus képstabilizátorral
Élőképvezérlés és kreatív szűrők
Arcfelismerés, Automatikus vörösszemhatás-korrekció
DIGIC 4
Lítium-ion akkumulátor♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
themebuilder
senior tag
-
norinori
csendes tag
válasz themebuilder #25407 üzenetére
Köszi De a canon-okat kilőttem, mert a legkisebb záridő 1/1600 volt ( ha jól emlékszem az összes kinézett darabnál). A legkisebb záridő azért fontos nekem, mert snowboardosokat és patkányokat szeretnék fotózni és azok nagyon gyorsan mozognak és csak egy csík marad utánuk
Jelenleg a Samsung WB600/ Panasonic Lumix DMC több verziója/Olympus VR-320/ Olympus Mju 7040 és egy Nikon Coolpix S4100- as van versenyben, mind ilyen 35-45 ezer között mozog. Ha tudtok a fent említettekkel kapcsolatban valamit, esetleg új érv a Canon mellett szívesen várom.
Ps. ha valaki tud infót arról, hogy a digik hogy bírják a havas telet és a hegyeket akkor azt is örömmel várom...''all of the stars are fading away, just try not to worry you'll see them some day''...
-
hori2009
csendes tag
nem jó helyre írtam..
[ Szerkesztve ]
-
themebuilder
senior tag
válasz HUTCHDB #25414 üzenetére
Akkor a te új fényképezőgéped a Nikon Coolpix S2550 lesz. Ára ~25 ezer Ft
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
!attis!
tag
Köszönöm a segítségeteket gép ajánláshoz. Tegnap este még végig futottam pár ezer választ és nagyon sok mindenre választ kaptam. Sajnos Canon nem sikerült vennem, mert elég drága lett volna itt felénk. Viszont vettem egy Nikon L22 vidéki tescoban 14990. SzVSZ maximálisan megéri az árát. Remélem nem fogok benne csalódni. Még Nikon S2500 lett volna 27e, vagy Panasonic F3 25e. De dizájn és akku. dolgok miatt választottam az L22. Remélem nem bánom meg.
-
themebuilder
senior tag
válasz !attis! #25417 üzenetére
Annyit bőven megért, jó vétel volt, mert webshopban 20 ezer Ft körül van az ára.
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
!attis!
tag
válasz themebuilder #25418 üzenetére
Én is ugyan így gondoltam .
-
papeti01
senior tag
Sziasztok,
általánosságban a fuji, kodak "bridge" gépekről mi a fórumon a vélemény?
vagy ezek inkább "B" márkás termékek, nem érdemes néha egy ilyen kevésbé felkapott márka csúcsgépét megvenni, mint egy nikon/canon-t?mert ahogy olvasgattam a nikon és a canon nagy favorit... de nyilván ezek ára a márka miatt is magasabb.
szintén érdekelne, hogy a pentax, olympus, stb hova sorolandó?
Köszi,
p.#proudfather
-
válasz papeti01 #25420 üzenetére
Na ez viccesre sikerült. Olyan márkát sorolsz B kategórába, amik nem oda valók. + az elmélet is sántít, mert nem feltétlen lineárisan skálázódik az ár és a minőség.
+ahogy olvasgattam a nikon és a canon nagy favorit...
Már akinek.Vegyé te is merdzsót mer az jó... Használj shaumát, mer akkor mindenki a te sorodba fog álni, ....Felejtsd el ezt a márkafétist. Azt válaszd aminek a képei tetszenek, és kézreáll. Hiába tudna egy gép (az elkészült kép paraméterei alapján) "jó" képeket csinálni ha tök macera a használata, és inkább otthon hagyod. Legyen öröm a használata, és akkor "jó" képek készülnek vele. Tényleg elhiszed, hogy a strandlabdázáskor készült képet nézve ott fogsz hümmögni, hogy bizony a háttérben elhúzó motorcsónak vezetőjének órájáról nemtudom leolvasni az időt?
Amikor a gyerkőc szülinapjára kapott bicajjal teszi az első kört, homlokráncolva csóválod a fejed, hogy ez "csak" 720p felbontású videó?
Persze a technokrata pixelvadászoknak fontos, de úgysem 1:1-be fogod nézegetni a képeket. Ekkor már 12 egy tucat azokból a gépekből amik remek fotókat készítenek monitorméreten, Legyen az canon, samsung, vagy fujifilm.
+ a technika csak a lehtőségét adja meg a jó fotónak, és már az emberen múlik mit hoz ki belőle.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
papeti01
senior tag
A B kategóriába sorolás csak és kizárólag az egyszerű megfogalmazás miatt volt laikusként... nincs márkafétisem, és nem akartam senki favoritját leszólni...
pont azért érdeklődtem ilyen kodak, fuji kategóriáról, mert arról nincs elég infom és szimpatikusak, mig a nikon, meg a canon a csapból is folyik....
egyébként vélemény a linkelt gépről?
P
egyébként frappáns válasz, tetszik!!!
[ Szerkesztve ]
#proudfather
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz themebuilder #25416 üzenetére
köszönöm neked is a választ.
egy kérdésem azért lenne:
miért van az, hogy canont és nikont ajánlják többen, még ha az több kategóriával is kisebb mint egy samsung, vagy egy sony?
tehát ha van egy 45-50 ezres samsung vagy egy sony, akkor azokhoz képest hogy jöhet partiba egy 22-25 ezres canon, nikon?
nyilván van egy adott márkára jellemző koncepció, színtónus, de azért egy nagyobb gépben (még ha az kevésbé elismert márka is) lehet jobb objektív, vagy processzor.
szóval értetlenül állok továbbra is ezen kérdés előtt..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
themebuilder
senior tag
válasz HUTCHDB #25423 üzenetére
Ha a 15-30 ezer Ft-os kategóriában (2010-2011-es modellek közül) a lehető legjobb, legszebb képet szeretnéd elkészíteni egyszerűen és a többi dolog másodlagos, akkor szerintem a Canon PowerShot és a Nikon CoolPix széria tagjai a legkiemelkedőbbek. Ezzel a két gyártóval nemigazán lehet melléfogni.
Ráadásul megfizethető áron kapni ezeket, mindenképp megérik az árukat. Érdemes átnézni a magyar és a külföldi teszteket, tapasztalatokat (megbízható helyeken) az adott gépről vásárlás előtt.
Ezek a neves díjak magukért beszélnek:
A Canon négy kategóriában is elnyerte a TIPA elismerését
A Nikon legújabb TIPA-díjai: a kitüntetettek ezúttal a D7000 és COOLPIX P300 modell
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
themebuilder
senior tag
Nikon Coolpix S2550 képek, Ára 25 ezer Ft:
(12,1 Megapixel, 4x Optikai zoom, HD 720p videó, 700mAh Li-Ion akkumulátor)[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
válasz papeti01 #25422 üzenetére
Most mit modjak? Nekem is Kodak-om van
Viszont fogalmam sincs a te értékrendedről felhasználói szokásaidról. Persze az általános hogy eseményeket fotóznál, de
- Tényleg szükséged van ekkora kukkerre? Minél nagyobb a zoom annál, gyengébb az optika, annál gyengébbek az elkészült fotók .
- Díjbirkozónak tetszik lenni? Azért nem mind1, hogy egy egész napos városnézésre egy 850g (majd 1kg aksival!), vagy "csak" egy fele olyan nehéz géppet cipel magával (pláne ha nyakba akasztós ;-) )
- Ugyanakkor tény, hogy van rendes markolata (kérdés mennyire kényelmes), van mibe "kapaszkodni". De nem foglal nagy helyet fizikailag?
- Jó dolog hogy van elektronikus keresője (napfényes idő, aksi kímélés, stabilabb fogás), de nincs rajta drioptria korrekció. Ha nincs szükséged szemüvegre, ez nem gond (még), de ha igen, akkor kb használhatatlan. Vagy foltokat látva próbálsz komponálni, vagy a szemüveged nyomod a képedbe az evf-el, ami elég kényelmetlen tud lenni. Persze létezik kontaktlencse is. Látod, hogy csak ez az 1 dolog mennyi problémát, és megoldást rejt magában. Ez csak a jéghegy csúcsa...
-Nézd meg a vele készült képeket, ne csak a teszteket, hanem a fotótárakra kirakottat is. 1 idő után látni a fogod a "karakterét" (persze a nem utómunkázott képeket nézegetve). Van olyan márka amire a túlsok/kevés szín használata jellemző, hogy kicsit homályos, vagy gyanúsan élesek a kontúrok kerülnek a képre. És ezek megítélése egyénfüggő.
- Nemrég szóba került a TIPA meghogy nem véletlen kapott x vagy y márka/gép első helyet. (Hogyan lehet az év autója egy olyan Nissan amit még nem is kapni, + sztem randa, ergó akkor se venném meg ha kapható lenne. Igaz a 2. helyezett a Guiletta már szemrevaló, de Alfa nem egy értéktartó/hibamentes márka) Ugye itt van a samsung WB600-as gépe ami remek paraméterekkel rendelkezik relatíve olcsó is, mégse merem megvenni, mert rengeteg hibás gépről olvasni a fórumokban, ugyanakkor a (korrekt) szervizelés után nincs vele gond.
-Minél többet olvasol, minél több tanácsot kérsz, annál bizonytalanabb leszel, merthogy n+1 véleményt fogsz kapni.
- Készíts egy listát, mikre használnád, milyen körülmények között. Olyanokra gondolok, ami vélhetősen spéci feladat egy gép számára.
-panorámafotó készítése(a gép rakja össze, vagy te akarod utólag számítógépen)
-RAW kép rögzítése. (Tényleg elmolyolsz az utófeldolgozással, és mennyire?)
- Az örök vitatéma cerka aksi/elem, vagy spéci akkumulátor (min1iknek van pro kontra érvrendszere)
-Használnál előtétlencséket (telekonvertel polárszűrő,...)A kész listádat nézd 1 hét múlva. Tuti belejavítasz, mert van ami mégse kell, van ami meg később jutott az eszedbe. Ez alapján elég jól le lehet szűkíteni az aktuális választékot.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz themebuilder #25424 üzenetére
értem én, hogy jó gépek a canon és a nikon.
jelenleg egy kb. 5 éves canon PowerShot A540-es gépem van, ami nagyon szép képeket csinál, de egy kicsit elmúlt felette az idő.
na nem elhasználódott, hanem a tulajdonságai a mai gépekhez képest elég szerénynek mondható.
fő probléma, hogy ha a feleségem fotózik, akkor állandóan mosott a kép, bemozdul exponáláskor.
tehát olyan gépet keresek, ami hozza ennek a gépnek a színvonalát, de a mai kornak is megfelel (optikai satb, hd video, nagyobb felbontás, esetleg nagyobb optikai zoom és kompaktabb méret)" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Czibor10
tag
válasz HUTCHDB #25427 üzenetére
Az elmosódás sok mindentől függ, de az optikai képstabilizátor sokat tud segíteni ellene, vagy a minél fényerősebb optika, amit csak a felső kategóriás gépekbe raknak, úgyhogy erről lemondhatunk.
Ami segít az elmosódások ellen:
-minél rövidebb záridő, de ehhez a jó fények kellenek
-minél magasabb iso érték (én a legkisebben használom általában, mert a növelésével egyre zajosabb, majd elmosódottabbak a képek)
-biztos (nem remegő) kéz
-optikai képstabi
Gondolom ti nem így használjátok, de nagyon sokat látom, hogy emberek akik fényképeznek, egyből teljesen lenyomják az exponálógombot, majd csodálkoznak miért elmosódott a kép. Először félig kell lenyomni, hogy megtalálja a fókusztávolságot, és így élesebb lesz a kép.[ Szerkesztve ]
-
PRO-peller
senior tag
válasz neevous #25403 üzenetére
Megnéztem a képeket. Voltak kiemelkedő képek, amiket kompakt digitálissal nem lehet meglőni. A többség viszont nem volt utolérhetetlen. Ám mégis a filmes technika másik világ. Csak is a legelszántabbaknak való. Azért írtam korábban, amit írtam a miniluxról. Mint fgép rajongó megnézném kipróbálnám, de nem tudom, h vágynom kéne-e rá?
-
KatonaT
aktív tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.....
Gépvásárlás elött állok és hát ez nem egyszerű dolog.
Fuji FINEPIX S1600, S3200-t nézegettem de sehol nem találok tesztet a gépről :S
Esetleg tudna valaki ajánlani ebben az árkategóriában(kb. 50 000 FT) valami gépet? Otthoni, nyaralás, utazás és hasonló képeket szeretnék készíteni!!
Segítségeteket előre is köszönöm!!
Jah ha Tudsz segíteni nekem hogy ebben az árban melyik lenne a "legjobb" akkor ne csak a gépet írd le légyszíves hanem a "miértjét"is!!
Mert ugye 1 gépre mindenki rá tud bökni
Segítségeteket előre is köszönöm!!
Szép napot -
Czibor10
tag
válasz KatonaT #25431 üzenetére
50.000-ért az sx220 elődje, az sx210 megfontolandó. Az s1600-1800-ról írtak tulajok rosszat róla, hogy sötétek a képek, ezért tovább adtak rajtuk, úgyhogy ezeket ajánlani nem tudom.
Ami még szóba jöhet: kodak z981, esetleg samsung wb600, de mégis a canon készíti a legjobb képeket.
Most is ajánlhatnám a canon a3200-at, mert a kritériumoknak megfelel, de gondolom bridge gépek körül nézelődsz, hogy a fujikat hoztad lehetséges jelöltnek. -
KatonaT
aktív tag
válasz Czibor10 #25432 üzenetére
Köszönöm válaszod....
Nem biztos hogy Bridge gépet szeretnék venni csak ez van "alacsony" áron "nagy" tudással
Legalábbis én így gondolom de hozzáértés nincs sok....
De most jöttem a Mediából(Ott nézelődök mert elég sok modell megtalálható de nem a vásárlást tervezem ott) és nekem nagyon szemet szúrt a Nikon S8100-as gép!!
Nagyon szép és éles képet készítettem vele messziről, full zoomal egy kis tábláról....
Erről nincs véleményetek?
További szép napot!! -
kiki22
senior tag
Sziasztok!Nem igazan tudok eligazodni ennyi gep kozott.ha valki tudna segiteni megkoszonem. 50 000ft ig kene nekem vmi masina ha egy 10 000 esel dragabb es sokkal jobb azt is meghalgatom mert annyit meg gyujtok akkor hozza.De johetnek az olcsobb kategorias fenykepezok is ,mert igazabol nem profi fotozasra kell csak hobbi szinten.koszonom elore is a segitseget.
-
Czibor10
tag
válasz kiki22 #25434 üzenetére
Ha csak a fényképek minősége számít (legjobb képei ennek vannak tán): canon a3200
Ha kel a nagyobb zoom és a manuális állítgatások, fém borítás: canon sx210
Drágábban ha kell full hd videó, gyors, kevésbé zajos cmos érzékelős gép: canon sx220
Nagy zoomos, manuálisan kezelhető egész szép képeket produkáló gépek: samsung wb600, canon sx130
Ezek mind jó szerkezetek, de a samsung hajlamos a meghibásodásra, nekem kicserélték, azóta nem volt nagyobb gond. -
pusi1981
aktív tag
Sziasztok fz45-el készítettem videókat és erős fénynél a következőt tapasztalom[csíkok]
ez mitől lehet és lehet e orvosolni? -
kpal
nagyúr
Hali! Egyik ismerősöm akarna venni egy fotómasinát és max 20k a keret . Nos ennyiért melyik az a ami a legjobb képet készíti ?
-
themebuilder
senior tag
Erre érdemes vetni egy pillantást.
A következő tartozékok járnak még a termékhez Akkumulátor, töltő, csuklószíj, USB kábel, TV-out kábelEsetleg még:
- Canon PowerShot A495
- Nikon Coolpix L22
- Nikon Coolpix L23A legjobb képet talán ez készíti:
- Canon PowerShot A3000 IS[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
pusi1981
aktív tag
válasz themebuilder #25437 üzenetére
2 hónapos sincs a gép ... Szinte még új!
-
sdd2
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem felétek. A MediaMarkt-ban tervezem megvenni a gépet mert oda kaptam vásárlási utalványt.Az első kérdés hogy itt kapható-e a Canon A3200 és hogy milyen áron? (pólusi MediaMarkt ban lenne véve) És még az a kérdés hogy jobb-e az A3200 az A3150-nél.(A3150 ugyan az mint az A3100 csak színeltérés van)
Képminőség számít az Optikai zoom meg ugyan az mindekettőnél.Előre is megköszönöm a válaszokat.
Üdv.:sdd2
Jó térerőt mindenkinek. iPhone 15
-
rumos14
nagyúr
válasz papeti01 #25422 üzenetére
sztem teljesen jól fogtad meg a lényeget a B kategóriával. és ez nem is pejoratív jelző. több pénzért általában jobb minőséget kapsz. és itt nem csak a képminőségre kell gondolni, hanem AF sebességre, a gép általános gyorsaságára, mennyire szép (reális) színeket produkál, milyen a fehéregyensúly, mennyire logikus a menü, milyen az anyagminőség, stb. és ezekben egy Canon, Pana, jellemzően lényegesen job mint egy Kodak.
-
rumos14
nagyúr
válasz PRO-peller #25444 üzenetére
nem a Pana gépekre jellemző hanem a CCD érzékelős gépekre.
-
válasz rumos14 #25445 üzenetére
A kamerákba nem ccd érzékelő van?!
gonoszkodás on
Az "A" kategória valóban büszke lehet az SX30-ra. Canon is, drága is, és még a canon fun-ok is csak pironkodnak a vele készített képek miatt.
gonoszkodás off[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Van nekem egy Pana TZ8-as gépem, és ebbe szeretnék most akksit venni.
A DMW-BCG10-es akksi való bele, de találtam belőle DMW-BCG10E végződésűt is. Mi a különbség, mit takar az az E betű?
üdv
-
-
tresh
veterán
Hello mindenki
Édes apám fényképezőgépet szeretne vásárolni.Amit kinézet magának az a Olympus sp600 uz ár/érték/tudásban kb ennyire lenne szüksége nem profi fotós, video terén se lényeg inkább hogy minőségileg rendbe legyen és kevés macerálás mellett is élvezhető képeket csináljon.Kérdés az lenne erre a célra megfelel ez a gép/márka vagy esetleg valami más gép ami árban nem nagyon tér el tőle és jobb vétel?
Válaszotokat előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest