Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergőke88
addikt
Nah megvettem vegul az zx1-et. Eddig nagyon tetszik. Ki milyen kartyat hasznal benne, gondolom a video miatt jo a nagyobb sebessegu. Esetleg ha valaki leirna milyen beallitasokat hasznal rajta azt megkoszonnem. Koszi elore is. Udv.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Az egyik barátom megkért, hogy tudassam Veletek a következőt.
Eladó egy éves, megkímélt, teljesen hibátlan Panasonic FZ38, két db aksival, memóriakártyával és táskával 55eFt-ért.
Ha valakit érdekel a képminőség itt nézelődjön. A március 5-ig készült albumok ezzel a géppel készültek:
[link]Akit érdekel, annak a részleteket, illetve az ismerősöm elérhetőségét privátban megadom!
Jogos lehet a kérdés, hogy miért nem én veszem meg? Én jelenleg egy FZ45-el szemezek.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz urbanjozsi #24655 üzenetére
Szia!
Jól értelmezem, hogy az FZ45-t rendelted? Hol és mennyiért?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz urbanjozsi #24657 üzenetére
Szia!
Bocsi, félreolvastam! Azért köszönöm a gyors választ!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
pigsty
aktív tag
válasz PRO-peller #24635 üzenetére
Pixinfo tesztjében picit lehúzták a Panasonic FZ38 érzékelőjét, az optika még jó lenne, alig van hordótorzítás; sok tud lenni a zaj, és nagy kontrasztnál sok a kromatikus abberáció és "Tele állásban erõs színhiba és kissé magas képsarki sötétedés nyitott rekesznél"
vagy? De az itt is linkelt képek napfényben szépek, élesek, mennyire hanyagolhatóak ezek a fentebb idézett hibák, más hasonló kategóriájú modellnél?
Na jó, nem akarok kekeckedni, azért a Hp435 JPG artifactjét+zajt nem éri el a képek alapjánJobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
csakb
őstag
válasz pigsty #24659 üzenetére
"De az itt is linkelt képek napfényben szépek, élesek, mennyire hanyagolhatóak ezek a fentebb idézett hibák, más hasonló kategóriájú modellnél?"
Ugyanúgy megvannak. Minél nagyobb a zoom, annál bonyolultabb az optika, annál több a leképezési hiba is. Ezeknek a nagy részét manapság szoftveresen korrigálja a gép JPG-motorja.
Amúgy ha jót akarsz magadnak, pixinfós teszteket nem olvasol, vagy nem hiszel el nekik mindent. Borzasztóan szubjektívek néha, és gyakran konkrétan ökörségeket írnak.
-
pigsty
aktív tag
No, elhiszem, ha mondjátok - az evidens, nem csak pixinfot olvasok, amúgy ott pont az a baj, szinte csak tárgyilagosan felsorolja a gép tulajdonságait, alig van igazi vélemény, hosszabbtávú használatból igazi megállapítás, de fórumok pont erre jók, ezt jól pótolják.
PRO-peller: kollégád hol vett 60Kért? eléggé magas az ára 70, de inkább 80k körül látom most a neten
[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok! Finish-be értem a fényképező választásban.
A jelöltek
Sony Hx5
Sony H55
Sony Wx5 vagy wx7 (ezek mennyire jó gépek?)
és panasonic TZ10 vagy 9.Melyiket ajánljátok?
Valamint hogyis van ez a cetelem hitel dolog. ha hitelre akarom venni akkor mondjuk a 70.000árból lejön 10.500? és csak a 69500at kell 10 részletre bontva befizetnem?
Köszi
-
tomiee85
senior tag
Jah és még valami: AVCHD-ban körülbelül mennyi helyet foglal 1percnyi videó? 1080p-ben? A vásárolni való memóriakártya méretét saccolnám be vele
-
Bagira01
veterán
Hello!
A húgomnak szeretnék ballagásra venni olyan 20k körül valami jó ár/érték arányú kis gépet. Szerintetek mit érdemes venni?Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Mano66
senior tag
válasz PRO-peller #24666 üzenetére
Én meg megvettem!!!!
A két fiam lese teszik ha itthon vannak.Még jó.hogy 16Gb-os kártyát vettem.Minden kép fontos most még.Pedig már bennem van a KIS ördög,hogy csinálok egy teljes formázást.800 egynéhány képnél tartanak.Minden beállítást kiprobálnak.Egy-két kivétellel nagyon szép képek.Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
SeatZola
őstag
válasz tomiee85 #24664 üzenetére
Ha Cetelem kártyára veszed, akkor vételár-15%-ot vonnak le a hitelkártyádról. A levont összeget ha 45 napon belül befizeted, akkor kamatmentesen kaptál 15% kedvezményt. Ha nem fizeted be 45 napon belül, akkor évi kb. 38% kamat megy rá.
Az OTP-s akcióban 10% kezelési költség mellett 10 X a vételár tíz százalékát kell fizetned. A Két akció nem összevonható!
Te kombináltad a Cetelem -15% kedvezményét az OTP-s akcióval....Zoli
-
-
SeatZola
őstag
válasz blueye #24676 üzenetére
Csatlakozva "csakb" kollégához: ezek a cuccok a legtöbb esetben (99%) teljesen vadiúj cuccok. Semmi javítás nem volt velük. A trükk: EU kereskedő árulja x ideig a gépet. Ha nem tudja eladni, megy vissza a generálimportőrhöz, aki bevizsgálja és csökkentett áron adja tovább a többi nem hivatalos márka kereskedőnek. Így vettem már 17"-os Dell Vostro laptopot is 250k-ért, HP 17"-os notit 290k-ért és fényképezőt is nem is egyet. Ez igen jó üzlet! Csak a magyar tisztességes 80-100%-os haszonkulcsos kereskedőknek nem jó!
Zoli
-
blueye
veterán
-
A Zéé
addikt
Sziasztok!
Ez a dolog hogy működik, a vámmal? Eddig csak kisebb értékű cuccokat rendeltem usából, amik mindig átcsúsztak, de ezek EU-ból jönnek, akkor elvileg vámmentes ugye?
Csak mert megnéztem ezt a linkelt árust, és egész jó árai vannak.
A garanciális szervizelés is érdekelne, hogy hogyan működik. Bár ne legyen rá szükség, de ha mégis, akkor tudjam, hogy mire számíthatok. Belépő szintű DSLR-el szemezgetek, és azért akkora összegnél már nem merném megkockáztatni a garancia teljes hiányát.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz SeatZola #24686 üzenetére
Johhóóó, örömteli hír!
Akkor már csak meg kéne álmodnom, hogy mit is akarok igazán. Elég lenne-e egy ultrazoom kompakt, vagy egy kezdő dslr legyen belőle
Amúgy ha már itt kérdezgetek, akkor Ti mit ajánlatok?
Elsősorban megtanulni szeretnék fotózni, és saját szórakoztatásomra készítenék képeket. Egy öreg Kodak D6440-et váltanék.
Amire használnám, az elsősorban nyaralások, kirándulások, egyéb események megörökítése, illetve szeretnék kicsit "művészkedni" is. Nagyon tetszenek a naplemente, és az éjszaka fényei, amihez hosszabb záridő kéne, illetve nem tudom, hogy ezek a kisebb méretű CCD szenzorok mennyire birkóznak meg a hasonló körülményekkel, és hogy mennyire lesznek zajosak a képek mondjuk egy 10-20s záridős éjszakai felvétel alatt.
Sokáig a Panasonic Fz38 volt a kiszemelt, de elbizonytalanodtam, és elkezdtem a tükrösök felé kacsintgatni. Melyik kategória felé kéne elkezdenem keresgélni?Just a simple Lineman...
-
pusi1981
aktív tag
Sziasztok!
Vacilálok a Panasonic Fz38 és az fz45 között vajon megéri e a két gép közti árkülömbség...
Vagy hogy egyáltalán megéri e ilyen árszegmensben ezt a két áldozatot előnyben részesítenem?
Üdv! -
Carlo009
tag
Canon fényképezőgépnél hol van a Playback menü?
-
McBJani
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket vegyem a három gép közül?
Canon PowerShot A490
Sony DSC-S2000
Nikon COOLPIX L22Már holnap, de legkésőbb a hétvégén meg szeretném vásárolni valamelyiket.
Legyetek szívesek segítsetek, hogy ne döntsek rosszul. -
SeatZola
őstag
Ha egy tanácsot elfogadsz tőlem, akkor csak akkor vágsz bele a DSLR projektbe, van/lesz pénzed megfelelő objektív parkra is. És itt ne a kit obikra gondolj! Ahhoz, hogy egy utazo zoom kompakt átfogását elérd kell minimum 2 obi, de az már kompromisszumos. Inkább 3-4 jó fényerős obi kell, ahhoz, hogy a DSLR adta lehetőségeket igazán ki tudd aknázni. A váz+obipark minimum 250k, de ez még erősen nőhet. És hidd el dslr-el is lehet gyenge, értéktelen, csak a készítőjének tetsző képeket exponálni. Én végigjártam ezt az utat. Eddig 3* fogadtam meg, hogy nekem elég a kompakt, de utána jött a kisördög a dslr felé mindig. Most eladtam a teljes Pentax szettet (K7+16-45+18-200+70-300) és soha többet nem csábulok el a dslr felé. Ha A3 méretig nyomtatsz képet, akkor felesleges. Ha csak család, utazás, érdekességek, stb a cél, néha egy kis "művészkedés" akkor neked is elég egy jó képminőségű, jó zoom átfogású és manuális beállításokat is engedő kompakt. Ezt megúszod max. 75k-ból. Arról nem beszélve, hogy én végigcsináltam nem 1 nyaralást az oldalamon/vállamon a teljes dslr szettel és az nem egy élmény. A család nem tolerálja, hogy várni kell, míg te obikat cserélgetsz. Ha meg veszel a vázra egy utazó zoom obit (lásd nálam a 18-200) akkor meg minek dslr? Szóval nagyon gondold meg. Nekem szerencsém volt, mert úgy eladtam a cuccokat, hogy nem buktam rajta, csak pár 10.000,-Ft-ot, de ez ritka. A nagy dslr cuccot meg egy idő után nyűg lesz vinned magaddal. Agy jó kompakt a zsebben vagy az övtáskában és ennyi. HA az nálad akkor elkészül a fotó, de ha a csúcs dslr-ed otthon, mert már rühelled cipelni, akkor meg nem lesz emlék a megismételhetetlen pillanatról.
Zoli
-
jeni
félisten
Szia
10-12-15x Zoomos kompakt gépek közül melyiket érdemes megvenni?
Panaspnic TZ? Canon? Nikon? Olympus -
PRO-peller
senior tag
válasz SeatZola #24694 üzenetére
Hát ez szép volt.
Én is nem egyszer elindultam gondolatban a dslr-ek felé. De pont ez tartott vissza, amit leírtál a saját tapasztalataid szerint. Szerencsére én ezt fejben játszottam le és most megint messzebb kerültem a beruházás gondolatától, pedig nézem a hirdetéseket. Pl. most találtam nem régen Canon 400d IS-es kitobival 55k-ért megkímélten. Mégsem kaptam a telefon után... Egy kis spéci kompakt 100x jobban kihasználható miközben nem is sajnálom ha baja lesz. És mi van a képminőséggel? Lehet elfogadható kompromisszumot kötni. Ime.
-
SeatZola
őstag
válasz blueye #24697 üzenetére
Ez mostani és az utóbbi 2-3 év tapasztalata is. De igaz régebbre is! A Sony V1-is tudtam gyönyörű képeket fotózni és az első K100D-mel is tudtam bőven selejtet termelni.
A legkomolyabb az volt amikor végre beismertem önmagamnak, hogy nekem a kompaktok érzékelő méretéből eredő hatalmas mélységélesség sokkal jobban bejön, mint a DSLR-ek "művészi" kicsi mélységélessége.
Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest