Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SeatZola
őstag
válasz BiriBum #24450 üzenetére
A videó képminősége tényleg nagyon jó még kevés fény esetén is. Őszinte leszek, de nagyon meglepett az SX220HS minden tekintetben. Rengeteg gépem volt már (kb.15 kompakt és több, mint 10 dslr) és ez az első, amiért vásárlás után sem érezte úgy, hogy nem érte meg az árát, vagy nem volt jó döntés. Hasonlóan jó gép volt ragyogó képekkel a Canon PS A620 is, de annak a videója gyenge volt. Ezt az SX duót (220 és 230) szerintem senki nem fogja megbánni, ha megveszi.
Zoli
-
tjb007
nagyúr
Sony S3000 -rel van valakinek tapasztalata ?
A Canon A3000 IS és e között vacillálok főleg azért mert a Sony -hoz jár pluszban mem.kártya, akku+töltő és tok. Mivel ajándékba szánnám ezért lenne a Sony jobb, nem kéne pluszban költeni rá de ha rosszabb képeket készít akkor inkább a Canon -t veszem meg.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Közeleg a szülinapom és fényképező gépet fogok kérni.
Az ár mindenképpen legyen 100k alatt.
Mivel sokat túrázom/búvárkodom, ezért fontos, hogy víz, por, ütésálló legyen.
Én a Panasonic DMC-FT2-őt néztem ki. Nekem nagyon tetszik kívülről, a kérdésem az hogy belülről is hozza az elvárható szintet?Köszönöm előre is a választ!
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
CoolBoy323
nagyúr
hello!
Canon A490-et megéri venni? kb 20k az ára, de a kérdésem, h kicsit többért lehet kapni jobbat? leginkább csak a képminőség érdekel, videó nem igazán izgat!
csak új készüléket vennék, de nem akarok százezreket rákölteni, mert annyira nem használnám ki...
-
SeatZola
őstag
válasz CoolBoy323 #24457 üzenetére
A Pixinfon most árulnak egy teljesen új Canon SX130IS-t 30k az irányár. Az 30k alatt igencsak Best Buy!
Zoli
-
veterán
A tesztek szerint nagyon jó kis gép lett az ft2. Gondolkodtam még az ft 3-on, de az már túl batár, nem finom, és ahogyan néztem, csak annyiban tud többet, hogy fullHD felbontásra képes.
Szerintem FT2-es lesz belőle.Köszi az infókat és a linkeket.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
SeatZola
őstag
-
SeatZola
őstag
válasz blueye #24464 üzenetére
Ez nem nagy gáz. Minden gépnek van valami "új-furcsa-szokatlan" aspektusa. Az SX220-nál pl. az hogy ne fogjam le véletlenül a vakut, amikor bekapcsoláskor a motor kitolja. Ezt is meg kell szokni.
Amit a WB600-nál tapasztalsz érzékenység az másik WB600-on is megvan?Zoli
-
SeatZola
őstag
-
opcgyuszi
csendes tag
Ismét kérdeznék.....melyik a jobb,vagy ujabb fejlettebb fényérzékelő a CMOS ?
És mi a helyzet a CCD képstabilizálóval ?
Van valakinek SONY NEX 3 fényképezője....vélemény ? -
CoolBoy323
nagyúr
sony w 350 milyen gépezet? van vmi hibája?? szép képet csinál?
[ Szerkesztve ]
-
Carlo009
tag
válasz Czibor10 #24462 üzenetére
Én is választás előtt állok. Kinéztem a Samsung WB600-ast. De, kicsit elbizonytalanodtam, mert előtérbe került a Canon SX130. Mintha kiforrottabb, finobabb technika lenne a Canon. Vagy csak én látom így?
Kb. Majdnem ugyanazt tudja mindkettő, 12x-es és 15x-ös opt. zomm. HD felvétel...stb.Vajon melyik lesz a befutó?
-
SeatZola
őstag
válasz Carlo009 #24472 üzenetére
Én fentebb pont ezeket magyaráztam. A Samu szolgáltatásban több, de a képe - nekem - szebb, élethűbb. Én sem véletlenül választottam a Canont. Nekem is a Canon képi világa áll közelebb a szívemhez. Másnak meg a Samué, még másnak meg megint más. Olyan vegyél, ami neked tetszik és megfelel az igényeidnek!
Zoli
-
Czibor10
tag
válasz Carlo009 #24472 üzenetére
Szerintem a samsung ezekkel az adatokkal csak űberelni akart mindenkit, sikerült, de kérdés minek a rovására. De szerintem nem lett ez rossz így se, a canonnak több a manuális beállítási lehetősége, de túl vastag nekem, a képéről pedig nem tudok mit mondani érdemlegeset, mind2 tetszik.
-
SeatZola
őstag
válasz Czibor10 #24474 üzenetére
Azoknak akik Samsung WB600 és Canon SX130IS között vacillálnak ajánlom a két tesztet
WB600: [link]
SX130IS: [link]
Ezeken a képeken szerintem már ISO200-tól kezdve jóval zajosabb a WB600 képe.
A 360mm semmi előnyt nem hoz a 336mm-hez képest. Használhatóságban és ár/érték arányban is a Canont hozták ki győztesnek.[ Szerkesztve ]
Zoli
-
blueye
veterán
válasz SeatZola #24475 üzenetére
Rendesen megmozgat itt mindenkit ez a két kamera
[ITT] meg a WB650
A nagylátószög viszont egyáltalán nem mindegy szerintem, abban (is) jobb a Samsung.Szerintem itt már mindenkinek saját magának kell döntést hoznia, rengeteg támogatást talál hozzá az elmúlt 2 oldalon.
-
SeatZola
őstag
válasz blueye #24478 üzenetére
Remélem nem értesz félre! Nem veled vitatkozom! És nem azért "védem, ajánlom" az SX130-at a WB600 ellenében, mert nekem az van! Sőt, először WB600-at akartam venni!!! Utána jött az SX130, mint ötlet, majd a vége az SX220IS-lett.
De még amit linkeltél abban a tesztben is zajos a képe a WB600nak még ISO80-on is!
[link]
Bal alsó saroknál a ceruza akkuknál, a fekete doboznál a cérnáknál. Ami komolyan durva még az a kép alján a papírlapon a nyomtatásból minden elmosódott. Ezt magyarázhatjuk ezerféleképpen, de tény, hogy zajosabb a képe. Persze nem olyan zajos, mint pl. a Panáké, de zajosabb és mosottabb, mint a Canoné.
Abban egyetértünk, hogy a 24mm jobb, mint 28mm. Ez tény, de a különbség nem észveszejtő! Ajánlom nézd meg a fentebb linkelt Nikon Nikkor objektív szimulátort. Ott látszik a valóság![ Szerkesztve ]
Zoli
-
SeatZola
őstag
válasz PRO-peller #24476 üzenetére
Tudom, hogy ezért blueye kolléga magában kiátkoz, de nekem még a stabilizálás is gyengébbnek tűnt a WB600 sample videóján, mint az SX130 sample videóin.
Hozzáteszem a WB600 akkor is megéri a 32.215,-Ft-ot amiért most el lehet vinni.
Mellesleg meg nagyon szeretem a Samsungot, mint márkát. Tehát nem márka ellenes vagyok! Telefonban is csak azt használok! (i9000)
[ Szerkesztve ]
Zoli
-
Motion_Blur
félisten
Panasonic Lumix DMC-FS10-t bátran ajánlom mindenkinek 30k alatti belépő kategóriában. Meglepően jó képeket és videot csinált. Mondom ezt úgy hogy volt már komolyabb bridge gépem (FZ-50) és DSLR gépem is (450D). Ami negatívum hogy nagyon lassan másol USB-n keresztül...
De bohóckodni tökéletes
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
blueye
veterán
válasz SeatZola #24480 üzenetére
Dehogy átkozlak! Nem vagyok én érdekelt abban hogy bárki is WB600-ast vegyen
Nekem nagyon megérte 32.900ért most mert kellett egy gép, nagy zoom-mal, mivel ellopták a régit. Ennyi. Nem tartom a legjobbnak a képét, videóját de nem akartam drágábbat venni, mivel nem nézem meg csak monitoron, TVn és legfeljebb 13x18 cmes képet hívatok elő.
-
andrás47
senior tag
válasz opcgyuszi #24468 üzenetére
Szia !
Én vettem ilyen Sony NEX3K gépet a fiamnak,de nagyon jó kis gép,közel áll a tükör reflexesekhez,csak kisebb,de sok mindenben nagyobb tudású,Ő nagyon szereti,csak ajánlani tudom,igen perecíz jól összerakott,gyönyörű kijelzővel.
Lényeg még hogy a 18-55 objektívvel kell megvenni,vagy ez is közte" legyen ha több van hozzá.A memória kártya meg 15MB/s legyen Clas4-es,és 8 GB-vel megélsz" már videóban is.Egyelőre hátrányát nem is tudok mondani,talán ha sokat akarsz vele fotózni,videózni,akkor be kell szerezni egy utángyártott pótaksit,7 ezer Ft körül lehet kapni,és jók,a gyárit 20 ezerért nem érdemes megvenni.Most ennyit tudtam segíteni.Üdv
-
opcgyuszi
csendes tag
Nemigaz hogy senkinek nincs tapasztalata a SONY NEX 3D -vel?
Ebbe az árkategóriába esetleg tudtok jobbat ajánlani ?
Az azért csak jelent valamit hogy ennek a nagytesója /NEX 5 / kapta meg kategóriájában a az EISA 2010-2011 -ben a legjobb FÉNYKÉPEZŐ ELISMERÉST ? -
Mano66
senior tag
Új fényképező vásárlása előtt állok.Két kiszemeltem van.
Nikon Coolpix L120
Fuji FINEPIX S1800Tudom árban nagy a különbség.
Melyiket érdemes választani,vagy tudtok jobb alternativát?Max ~60eFt.Többet nem nagyon szeretnék költeni.Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
addikt
Kicsit OFF, de:
Tudja valaki, milyen menet van a fényképezők alján ill. az állványok csavarjain? Főleg Canon-on. M6 metrikusat próbáltam, de az nem jött be. Valami JIS szabvány? Előre is köszi.Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Ijk
nagyúr
válasz rumos14 #24492 üzenetére
A d50 mellé szeretnék egy kis zsebkompaktot. Az LX-5 és a XZ-1 túl nagy, az S95 meg 20k-val drágább a p300-nál. Ráadásul a nikon fogása egész jó, az s95 pedig mintha folyamatosan ki akarna csúszni a kezemből. Persze képminőségben kompromisszumos, bár olyan nagy különbséget nem látok.
A 24mm-es nagylátó sem elhanyagolható.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
addikt
válasz PRO-peller #24477 üzenetére
Nekem SX130 van. Vettem hozzá Sanyo Eneloop aksikat (4db+töltő 6k) és kész. 100 képet vakuval + fél óra HD videót simán kibír. Nagyon jó gép a kategóriájában és mégsem olyan nagy, mint pl. egy Fuji S1600 (ami ráadásul fakó képeket csinál).
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Czibor10
tag
válasz Dark Archon #24495 üzenetére
De jó, egy sx130 tulaj. Azt szeretném kérdezni, hogy nagyon zavaró-e, hogy ilyen vastag, gondolom nem zsebben hordod, de mégis? És a fogása milyen? 1-2 tesztképet szívesen látnék tőled is, úgyhogy ha megoldható... .
-
PRO-peller
senior tag
válasz Dark Archon #24495 üzenetére
Én itt is felfedezni vélem a homogén felületeken való kockásodás jelenségét. Nem tudom, h az eredeti felvételnek milyen volt a tömörítése. Ezt leszámítva gyönyörű színeket produkál a masina. Ebben előzi a Samu-t. Viszont az eneloop is gyengül néhány újratöltés során. Írták mások is, h egy idő után nem sokat bír. Nekem volt Canon PS A590is. Az is bírta az új varta readytouse-zal jobban az elején. Aztán már később be sem kapcsolt az előtte való nap teljesen feltöltött aksikkal. Nem értek hozzá, de érdekes volt amikor akartam fényképezni és az aksi uncsit játszott. Persze lehet, h ez a gép nem ilyen. Tegnap kézbe vettem 1 sx130-at. Fogásra tökjó. Bár bridzsnek kicsi, kompaktnak nagy. Nagy tenyerűeknek ideális. Jók a gombjai is. De a módválasztó tárcsa nekem túl kemény. Jobb fogni mint a Samut.
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Van (volt) nekem egy Pentax 200 D tükörreflexes fényképezőgépem, amit mai napig szeretek, csak költözés miatt "hátra kellett hagynom", így mostantól még komplikáltabb lesz ha fényképezni akarok.
Pusztán kíváncsiságból elkezdtem nézegetni a gépeket, mire eljutottam a cserélhető objektíves kompakt gépekhez. Csak pár tesztet olvastam, többek között a Sony Nex 5-ösét, ezért még szkeptikus vagyok. Nyilván nem várom el, hogy egy tükörreflexes minőséget maradéktalanul hozzon, de ha már az én általam megcélzott alsó kategóriás gépekét megközelíti akkor esetleg érdemes elgondolkoznom ezen.
Olyan kérdésem lenne, hogy mennyire új még ez a technológia, esetleg valaki használ is már ilyet, véleménye van akkor szívesen veszem. Attól félek, hogy esetleg megint abba a csapdába esem, hogy még annyira friss ez a szegmens, hogy félévente jönnek ki majd az újabbnál-újabb megoldások én meg csak kapkodom a fejem. Nyilván ilyenkor az is megfordul a fejemben, hogy még gyerekbetegségei vannak ennek a technológiának.Cikkek, tesztek, tippek, mindent szívesen veszek!
Xbox GT: nozsolt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs