- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Donki Hóte
veterán
-
Donki Hóte
veterán
Lemered a veder tomeget uresen, elinditod az ido merest, pontosan amikor beteszed a vedret a vizfolyas ala, kb megtelik vizzel, es amikor kiemeled a vedret, megallitod a stoppert, lemered a twle vodor tomeget. Kiomtod a vizet, lemered az ures vedret, inditod az orat... Osszesen 3x, kiszamolod az egyedi ertekeket, atlagolod a 3 eredmenyt. Eleg pontos lesz
Akkor ezt a mérést passzolom
-
Donki Hóte
veterán
OK, majd ha beüzemeltem a rendszert az idén, akkor méricskélek. A napkollektorba bemenő és onnan kilépő vízhőmérsékletet viszonylag pontosan meg tudom mérni, de az átfolyó vízmennyiséget csak nagyjából tudom mérni, megnézem, hogy egy 10 literes vödröt mennyi idő alatt tölt fel és abból számolok majd.
-
bigrob
őstag
Kerestem abból ilyen puzzle szerűen összepattinthatót, de csak ilyen 5mm vastagot találtam..
Elég az vagy valami konkrétumot tudsz? -
nessh
tag
-
Dark Archon
addikt
Értem én, meg lucifer is írta. Csak valahogy a sóbontós rendszer mellékhatásaként nem nagyon kerül szóba, hogy készíts be 10 kiló phmínuszt vagy néhány liter sósavat, mert eltolja a pH-t.
Az esővel mire számítsak? Csökkenti a pH-t vagy inkább növeli?
A pelyhesítést felejtettem el egyébként, szerintem attól nem kristálytiszta a víz. Vagy a szűrőüvegnek meg kéne fogni a medence aljára leült (és kiporszívózott) algákat?
-
Vismajor01
addikt
-
cOxeR
Ármester
Köszi, akkor nem értem miért nem jutok előbbre.

Kis medence, kevés víz van csak benne (csapvíz) és első alkalommal is szenvedtem mire meglett a megfelelő vegyszer arány most engedtem le először nullára - kellett egy kis felület karbantartás (2023. 6. hó óta “ugyanaz” volt benne a rátöltéseket leszámítva mindkettő télen is üzemeltem). Túl magas a szabad klór és legutóbb is az segített, hogy letoltam a nagyon a Ph-t. Most se akarja az igazságot… lehet az a baj, hogy nem vettem le a fedést, holnap megszellőztettem, meg pici vizet még cserélek, lehet sok lett a multi vegyszer. -
fila
senior tag
-
FőDudu
veterán
Birjak, ha tesz bele teliesito anyagot. De a labai szet fognak rohadni, mert azok nem arra vannak tervezve, hogy teli koorulmenyek kozott hasznaljak. Hosszu tavon rozsdasodni fog - amitnek a teli paras idoszak csak felgyorsitja a hatasat.
Kivulrol festett (vagy porszort) a lab, de a belseje csupasz fem. Onnan szepen kirozsdal.
Nekem az 5 eves medence most ment a kukaba. A test meg talan birta volna, de a laba ilyen lett.Lab teteje:
Lab alja:

Es ez kb most az utolso szezonban lett ilyen. Ha lattam volna az osszeszerelskor a rozsdat, akkor eszembe sem jut ilyet hasznalni.Szoval ha teliesitenek, akkor eloszor is vennek cink spray-t es azzal a labak aljat es tetejet korbe fujnam BELULROL jo 10-20 cm magassagban. (a kozepe nem fog elrohadni, ott nem all meg a para). A cink spray lehet vagy 3-4e Ft, egy uj medence viszont nekem 400-500 Euro lesz (minimum).
Masik opcio a mosogato szivacs martasa es azt vegig huzni a csoben. Egy fel napos melot meger, ha ezzel tovabb birja.
A kepek egy 5 eves Bestway 407x107cm-es medencerol keszultek. Mediterran kliman (Adriai tengernel elunk). (nincs az a dogleszto meleg, mint Budapesten - nap kozben van 30-35 fok, ejjel meg 20-22 nyaron is, mert nalunk mindig fuj a szel a teraszunkon ahol a medence van).
Ha sobontos vizkezelest tervezel, az szerintem meg fel is gyorsitja az ilyen rohadast.
A labakon levo muanyag talpat mindenkeppen furd ki, hogy ki tudjon folyni belole a viz.
Elkepzelhetonek tartom, hogy nalam megallt benne a viz. -
YAS-dude
őstag
Van téliesítő vegyszerscomag, de gondolom főleg algaölő, azt bele lehet keverni a vízbe. Aztán befúvót, leeresztőt/szkimmert ledugózni (van direkt szkimmerbe való dugó ami egyben fagytest is), gépészetet, csöveket leereszteni, homokot szűrőből kiszedni, az egészet szárazon elrakni. Medence vizébe nem árt fagytesteket rakni, ennek az olcsó verziója a félig töltött petpalackok (a víz felszínén úszva felveszik a jég tágulását a medence palástja helyett). Téli takarófóliával letakarni. Nekem ez a megoldásom már 3 szezon óta a félig földbe süllyesztett polipropilén medencémmel, a szomszéd is hasonlóképp jár el a földbe süllyesztett acélpalástossal.
Semmiképp nem ereszteném le, nehogy körben a talaj benyomja az oldalát, aminek most a víz tart ellen.
Aztán jövő nyár elején lehet izgatottan kitakarni, hogy mi lett a vízzel, de általában semmi komoly. A téli takarófólia azért is fekete, hogy ne süssön be a nap, ezzel is gátolva az algák elszaporodását. -
Marko_
tag
-
hcol7
senior tag
-
Vismajor01
addikt
-
robag93
aktív tag
-
Dorian
félisten
-
Vismajor01
addikt
Meh. Úgyis szar idő van. Hétvégéig leengedem+fel, akkor csak ph beállítás és klór, és tiszta víz.
Egyébként főleg azért engedem le mert az egyik láb lesúszott a betonkockáról és ott erősen alacsonyabb volt a medence mint bárhol máshol, így kb 15 centi vízmennyiséget "vesztettem" meg a medenének se tesz tuti jót
-
Vismajor01
addikt
-
Vesa
Topikgazda
-
FőDudu
veterán
-
dib0079
csendes tag
Ez így nem teljesen pontos. A hőszivattyúban ugyanis a víz áramlási sebességétől függően vagy lamináris vagy turbulens áramlás valósul meg, ami alapjaiban határozza meg a hőátadási koeficienst, vagyis a hőátadás hatásfokát.
Lamináris áramlás esetén az alacsony áramlási sebesség azt eredményezi, hogy az áramlás rétegzett, és a hőátadás lassúbb lesz. Turbulens áramlás esetén a magasabb áramlási sebesség miatt a víz turbulens áramlásba megy át, ami keveredést okoz és növeli a hőátadási sebességet, mivel a hidegebb víz gyorsabban érintkezik a hőcserélő felületével.
Egyik véglet sem eredményez jó hatásfokot. A túl alacsony áramlási sebességnél a hőátadási folyamat hatékonysága csökken, mivel a hőcserélőn átáramló víz hőmérséklete kiegyenlítettebb lesz, ami csökkenti a hőmérséklet különbséget a hőcserélő két oldalán. A túl magas áramlási sebességnél az áramlás turbulenssé válik, ami javítja a hőátadást, de ha túl gyors, a víz nem marad elég ideig a hőcserélőben, így nem veszi fel a szükséges hőt.
Az optimális vízáramlási sebesség megtalálása kulcsfontosságú tehát. Ez az a sebesség, amelynél a hőátadás maximális és a rendszer hatékonysága a legjobb lesz. Ezt általában a gyártók megadják a hőszivattyú adatlapján. Nekem egy 4 kW-os SuperMini hőszivattyúm van a 25 m3-es Intex medencémhez. A szivattyúm 8 m3-t forgat óránként, a hőszivattyú adatlapján pedig 1.2 m3 szerepel. Nem is volt túl hatékony direktbe kötve. Kb. 8 óra alatt tudott 1 C fokot emelni a medence hőmérsékletén. Mióta egy bypass rendszeren keresztül tudom szabályozni a hőszivattyún átfolyó víz mennyiségét, az 1 fok emelkedést kb. 3 óra alatt tudom elérni. Érdemes tehát próbálkozni. -
V.T.
aktív tag
-
Janusz001
őstag
-
luciferc
őstag
Úgy, ahogy Janusz001 írta kiválóan működik. Napi 1-3-szor (használattól függően, ha le van takarva, akkor azért nem feltétlen kell még kétszeres szűrés sem) átszűrni, közben megy a sóbontó, az klórozza, pH legyen beállítva és kész. Algaölő, pelyhesítő, semmi nem kellett soha. Ha kicsit síkosodna az oldala, akkor megy többet a sóbontó és helyreteszi, mielőtt baj lenne. Nincs uszodaszag, jó a bőrnek. Mi nagyon szeretjük.
De persze a tablettás verzióval sincs baj, ízlések és pofonok. Ott sem feltétlenül kell szerintem algaölő meg pelyhesítő, ha figyelve van a medencére és nem tud eldurvulni valami probléma.
-
Janusz001
őstag
Szerintem senki nem irt itt olyat, hogy nem kell szűrés a sóbontóhoz, ph beállítás szintén szükséges a klór megfelelő hatékonyságához. Homokszűrő, sóbontó, megfelelő ph beállítás, más nekem nem kellett tavaly és idén se.
Napi 2x elméletileg elég átszűrni a víz mennyiséget, nálam megy 12 órát, ez jóval több, de nem ennek a költsége fog földhöz vágni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - ÚJ Corsair VENGEANCE RGB 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung T7 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vesa