- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- joghurt: Skype adatvesztés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
Topikgazda
Itt is van ilyen F5-ös szűrőpaplan, tekercsben, lehet venni méterre.
-
Harcipocok84
tag
Így van, ennek beépített Fi-Relés, adapteres csatlakozója van. Ha elmegy az áram akkor először a Fi-Relét kell felnyomni, majd érintőképernyőn keresztül bekapcsolni.. Csak user üzemeltetheti
Leengedjem inkább? Kerintetés nélkül gondolom hiába sokkolom klórral, meg hiába hagyok benne egy tablettát...
-
Végül is működik/egyszerű akkor megfelelő.
Viszont most kipróbáltam, felküldtem 38 fokra a vizet, ha ezt télen meg tudom ugrani, kell egy kis merülő hideg vizes kád, folyik az izzadtság a fejemről.
Mondjuk van 22 fok és 35-40% kell hogy tartsa a hőmérsékletet a hőszivattyú, nem hiszem, hogy télen menni fog. Téli szigetelésen még időben el kell kezdenem gondolkozni, szerintem kell a palást köré is valamit tennem. 3-4 A-t vesz fel most. -
TeebyKay
őstag
Én is jobban híve vagyok egyébként a megfoltozom azokból ami otthon van és működik mentalitásnak mint a hetente kidobom és újat veszek hozzáállásnak. Nyilván jobban működik az ami állandóan le van cserélve de se nem pénztárca se nem környezetbarát. Köszi a választ, egy 2-es csomag tartalék betétet azért beszerzek a papírszűrőhöz, és akkor azzal valószínűleg ki is húzom ezt a szezont. A sóbontót meg jövőre meglátjuk ha idén nagyon csípi a szemünket a klór.
-
TeebyKay
őstag
Köszönöm. Igyekeztem mindennek utána olvasni, kettő kérdés merült még fel bennem a neten találtak alapján.
Az egyik a vízkeménység kérdése, tudom-e illetve szükséges-e ezt mérni és állítani? Elég vízköves felénk a csapvíz, az összes csaptelepünk állandóan vízkövesedik, nem tudom ez mekkora problémát jelent a medencében és mivel tudom megszüntetni?
A másik a pelyhesítés. Volt ahol ezt is hasznosnak írták, nem tudom milyen gyakori az, hogy a papírszűrős keringető nem tudja megszűrni a túl apró szennyeződéseket? Vagy ezt lenne hivatott kiváltani a csodazsák? -
LanyUs
senior tag
Ezen még nem gondolkodtam. Érdekes felvetés. Igazad is van, mert uszodában a 26 fokos vízben is melegem kezdett lenni 100-200m után, ellenben ha csak ücsörgök, akkor én is szívesen veszem akár a 34 fokos vizet. Eddig olyan egyszerű volt a 300l gyerekmedence vizét a kertre szivattyúztam max. 4 naponta.
Egy 800l jakuzzi már nagyobb kihívás, abba meg bele se merek gondolni, hogy 6000 liter víz buggyan bele egy gyári medence összes fúvókájába és gépészetébe... -
LanyUs
senior tag
Köszönöm! Covid alatt láttam az úszónőt
Az igazsághoz hozzátartozik a lányok fagyosak, tehát a normál medencéhez is hoszipka kellene + beltéren nem áldozok fel 4x4m helyet.
Az épített medence nekem soha nem fog beleférni anyagilag. Ellenaramoltato plusz annak a megoldása, hogy meleg legyen a medence körül is stb. Ellenben a swim spa medencék, amik mozgatható testtel rendelkeznek és gyári gépészettel már-már elérhető kategória. Esetleg opció autó csere helyett
Ezert lenne jó tanuló pénz egy olcsó felfújható jaku. Jól ki lehet tanulni ezt a víz szabályozási témát, ne egy több milliós eszközben kelljen kísérletezni. -
j.bravo
addikt
De a cipő, amikor ragasztjuk palmatexszel, éppen száraz
(ragasztó kötése után bírja a vizet, az oké, de jellemzően szárazon ragasztjuk)
lehet hogy működne vizesen is, ha a leírás szerint az összepréselés előtt hagyjuk megszikkadni a felületét, de ezt kevesen próbálták szerintem. -
havri1
félisten
Végeredmény tekintetében nem mindegy, hiszen a holeadas nem változik, de a lassan athalado víz többet vesz fel, kvázi melegebb víz jön ki belőle.
Osszessegeben nem tudom jobb e, ha lassabban, de melegebb víz áramlik, vagy gyorsabban, kevésbé meleg.
Vagy én értek valamit félre? -
havri1
félisten
Én nem mertem járólapot tenni a lábak alá, mert föld és homok van alatta. Iszonyat súlyt kapnak a lábak, ha megriloppan, hatalmas szívás utólag javítani. Víz részben le, megemelni, fólia extra terhelést kap azon a ponton. Negyedig töltve, én leceket vágtam alá, és azt igazgattam alá. Figyelve. Egyik eltort tolteskor, de nem süllyedt meg, bírja, úgyhogy hagyom 20x13as ha jól emlékszem a léc.
-
havri1
félisten
-
FőDudu
veterán
Nincs nekik keszleten.
Se 5 mikronos se finomabb.Probalok valami kesz szurot kapni toluk ami hasonlo anyagbol van.
Hatha...Itt a kontakt, ha valakinek kellene:
Megyeri Ágnes
Bitex-Innofilt Kft.
061-329-1221
www. innofilt.hu
Bp. Szilágyi utca 26. -
FőDudu
veterán
Megtalaltam, bar a neve nem lett meg.
Innofilt | Szűrő alapanyagokAnnyit ir, hogy az 5 mikronos anyagot kell kerni.
-
batman.
senior tag
Kedves axioma!
Régóta nem írtam a topicba mert, teljesen feleslegesnek érzem. Gyakran végig sem tudom olvasni a "segítő" hozzászólásokat, mert vagy a hozzáértés teljes hiányát tükrözik, vagy úgy írnak le véleményeket mint tényeket. (Tisztelet a kivételnek!)
De ez részemről nem probléma.
Örömmel és némi „csodálattal” tölt el, hogy esélytelenül próbálod a társaságot a szó igazi értelmében a fenntarthatóság zászlaja alá terelni.
Én sajnos nem vagyok olyan erős, mint Te, -ott adtam fel mikor az egyik topiclakó azt próbálta nekem bemagyarázni, (mert én a használt kvarchomokot hozzákeverem a komposzthoz) hogy a használt szűrőüveg leadása a hulladékudvarban az legalább annyira környezetbarát. (üzenem:alólegbecsesebbtestrészét!)
További erőt, kitartást és egészséget kívánok a sziszifuszi „nevelői” munkádhoz! -
agyhalal
aktív tag
Elnézést, nem okoskodni akartam csak türelmetlen voltam és bevásároltam az epoxy ragasztóból, mielőtt megvártam volna, hogy válaszol valaki
Eddig úgy tűnik, hogy működik a ragasztó. De...
Mivel kétkomponensű, ezért nyilván macerásabb a használata. A második foltra vizes kézzel kezdtem el gyúrni. Gondolom, nem kell mondanom, hogy az az adag nem kezdett el kötni. A begyúrt anyag lyukra illesztése időigényesebb és alaposabb munkát igényel, mint a cipőragasztó, plusz folt megoldás. Ráadásul a két komponens miatt egy nagyon merev, kemény anyag lett belőle a száradás után.
Úgyhogy erősen gondolkodom rajta, hogy mivel biztos megnehezíti a dolgom összehajtás során, érdemes lesz cserélnem az általad említett anyagra.
Utólag is köszönöm a jótanácsod -
agyhalal
aktív tag
Köszönöm. Sajnos esélyes, hogy víz alatt nem használható.
Közben szántam rá időt és találtam Mapei Mapeflex MS 45, illetve Mester Szuper ragasztót/tömítőt. A YouTube videók alapján mindkettő használható erre a célra, ráadásul a víz alatt. A helyi OBIban sajnos egyik sem volt, de úgy tűnik, hogy a Bison Epoxy Repair Aqua is jó lehet. Kétkomponensű, vízálló, víz alatt használható, nem zsugorodik. Este kipróbálom és reggelre úgyis kiderül, hogy volt-e értelme megvenni. -
xXxian
senior tag
Nem mi parancsoljuk ki őket. Egész egyszerűen fáznak. Mozogni sincs kedvük. Nem ezt szeretik, nem erre vágynak. Balcsi az más...
A parasztházaknak min 40cm-es vályog fala volt (dédszüleim háza Hencidán pl.), de jártam már személyesen olyanban (Mályinkán), ahol némelyik fal 1m-es volt. Képtelenség egy ilyen házban a 20 fokos napi hőingás. Nem teszi élehetővé a fizika. Ezek a házak nyáron hűvösek maradnak, alig változik a hűmárséklet. Kivétel a konyha, ahol a kemence volt, mert ott nyilván pokol lehetett, ha pl. kenyeret sütöttetek. Télen sokan a szobát, ahol aludtak nem is fűtötték (nagypapámék sem, dunna / dunyha alatt max fél percig dideregtek), szóval megint nem jön ki a 20 fok. Ha peddig fűtöttek, nem 30 fokra fűtöttek, egész egyszerűen azért, mert a parasztok szegények voltak és takarékoskodtak.
De tényleg befelyezem, max az első bekezdés kapcsolódik a tárgyhoz, persze itt is lehet, hogy más gyereknek más a hőérzete.
-
xXxian
senior tag
Végül is igazad van. A medence definíciója nem egy egzakt valami. Egy földbe ásott gödörben is lehet fürdeni.
24 fokos víz: tudod, nem az a cél, hogy belemenjenek a gyerekek, majd 15 perc múlva kék szájjal könyörögjenek, hogy vegyük ki őket. Ebben én sok élvezetet, örömet nem látok. Viszont 30-35 fokos vízben boldogan elpancsolnak 4 órán át is egyhuzamban. 5/7 éves gyerekekről beszélek.
20 fokos napi hőmérséklet ingadozás: maximum homeless nagyszülőknél. Jártál már vályog parasztházban egyáltalán..?
-
Piftuka
veterán
Ne haragudj, de három dologban is muszáj kijavítanom most téged:
1. Egyáltalán nem lettél antipatikus számomra azzal, hogy megírtad a véleményedet.(Jelen hozzászólásodat a frontnak, és a hónapok óta tartó "bezártságnak", illetve az abból fakadó frusztrációnak tudom be.)
2. Annyira vékonyak ezek a felfújható és keretes medencék, hogy még betonozott alapon is jól jön valami puha felület alájuk. Egyszerűen jobb érzés benne járkálni (vagy ülni) ez tapasztalat. (Plusz kevésbé féltem a medencét attól, hogy kilyukad.)
3. " legdragabb modon erdemes uzemeltetni"
Én a saját tapasztalataimat írtam le, és nem a "legdrágább" módról, hanem a "szükséges ráfordításról" beszéltem. Nagyon nagy szakadék tátong (szerencsére) a kettő között.
Ám azt be kellett látni, hogy a nagy örömmel, akciósan tizenegykétezer forintért vásárolt felfújhatós körmedence, a papírszűrős vízforgatóval kevés.
Ahogyan említettem, kellett valami alátét anyag, és szükséges lesz egy viszonylag drága (~50.000 forint) homokszűrős vízforgatóra, egy megfelelő medence takaróra, valamint valamilyen medence "porszívó" megoldásra is.
Enélkül egy ekkora méretű medencét különösebben problémamentesen lehetetlen üzemeltetni. Ez a tapasztalatunk. -
Piftuka
veterán
Megértelek. Az a fontos, hogy számotokra mennyit ér meg az egész.
Ha nagyobb udvarunk lenne, én is kialakítanék egy fix járólapozott részt a medence alá (vagy talán földbe süllyesztett, épített medencém lenne), de mivel nincsen, így más megoldást kellett keresni.
Arra rájöttünk néhány szezon után, hogy az nem működik, hogy "veszek egy papírszűrős, felfújhatós szettet, és kész".
Az első szezon után nyilvánvalóvá vált, hogy kell a medence alá valami puha réteg, az is, hogy a papírszűrő alkalmatlan a megfelelő víztisztításra és tartós használatra, majd 3 év után az is, hogy a felfújhatós perem sajnos túl vékony, nem tartós.
Emellett a nem megfelelő szűrő miatt több macera volt a víz rendezése (algásodás, leeresztés, sokkolás, stb.), mint megfelelő eszközökkel.
A medence viszont klassz dolog a nagy hőségben.
Ezért aztán, ha az ember az embernek ez fontos, és még vesződni sem szeretne, akkor az egyetlen alternatíva, hogy rákölti az ahhoz szükséges összeget.
(A másik alternatíva az volna, hogy nem üzemeltet medencét.) -
Piftuka
veterán
-
batman.
senior tag
Jaja. A kettő nem zárja ki egymást. Én téliesítek. Lassan már ki kéne venni a fagytesteket.
(#423) RR-13 Igen írtad, nem is kötekedésből válaszoltam, csak hogy nehogy egy ekkora medencénél ilyen keveset használj. Abba 6-7-8 db kelett volna, de ez természetesen sokmindentől függ. A mini tabletta egyébként nem gazdaságos csak a "kicsi" medencékben. Ki lehet számolni előre mennyi fog kelleni a szezonban (és utána pontosítani) elképzelhető, hogy jobban megéri 5Kg-os kiszerelésben venni. Százaz pincében, garázsban eláll. Én évek óta itt és ezt szoktam venni. Szerintem BestBuy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topic
- Sorozatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest