- GoodSpeed: Apple Magic Mouse 2024 (MXK53ZM/A)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
YAS-dude
őstag
NYY-J kábelt vegyél, az közvetlenül talajba fektethető, a keresztmetszet függ a távolságtól is. Dugaljba 2.5mm2-esnél vastagabbat nem tudsz bekötni, Ferike81 megoldása (egy érkeztető doboz és abból leágazni) jó lehet, ha mégis nagyobb keresztmetszet és/vagy több végpont kell. Én villanyszerelőként biztos tennék egy külön ÁVK-t erre a körre, akár egy 10mA érzékenységűt.
-
Ferike81
senior tag
Ha mindenképp földben szeretnéd vezetni, akkor tömör réz földkábel. Védőcső ajánlott, a kábel sérülések miatt. Én a villanyóránál tettem a medencének/jakuzzinak egy kmsz-t + fi relét. A keresztmetszet attól függ mit szeretnél róla üzemeltetni, de minimum 2,5. Én 3x4-es kábelt vittem, 45 méteren. A medencénél egy nagyobb kötődobozban leágaztattam 2,5-es vezetékekkel a dugaljakba. De ha megkérdezed a villanyász topikban, adnak tanácsot a szakik.
-
föccer
nagyúr
Sima búvárszivattyúval eresztettem le, amikor lyukadt a fólia. A maradékot amit 250-300 liter azt meg műanyag lapáttal vödörbe, vödör kiont. 1 óra sincs és kész.
Egyébként nem engedem le. 17-18 m3. Pont azon a határon van, amit ha nagyon akarnám akár le is engedném. 2 óra alatt kiszedi a szivattyú. Feltölteni mondjuk 2- 8 óra lassan a slagból. Viszont nálunk a csapvíznek magas a TA-ja és tök nagy szívás volt, mert mindig felment a ph a csába és hibáa ment a sóbóntó lealgásodott a fenébe. Volt vagy egy hónap, amire kapott annyi sósavat, hogy szépen beállt a TA is. Azóta nincs baj, stabil a pH, nincs alga, minden frankó. Klórt mondjuk magasan tartom alapból, de magas pH mellett az is mindegy lenne.
-
makos0078
tag
Slaggal kiszívni közlekedőedényes módszerrel?
Én úgy engedtem le a fémvázas 3 méterest.
Kb. 3 centi víz maradt az alján, azt váltva 2 törölközővel viszonylag hamar felitattuk párommal. Az egyik szívta magát vízzel, közben kicsavartuk a másikat.
Egy slaggal lassú volt a dolog (az egész medencét azzal engedtem le), úgyhogy a további fellelt darabokkal együtt végül össz. 5 slagon ment kifelé a víz. A lehető legnagyobb siker érdekében ikeás üvegtepsivel súlyoztam le a slag végeket a medence alján. Legalább azt is láttam, hogy nem nyomta össze őket. Slag külső átmérőig megy a dolog, amíg nem levegősödnek be a csövek.
Idén bevetem pluszban a medencéhez kapott vízforgató csöveit is, tavaly nem jutott eszembe.
(Lehet röhögni: megpróbáltam előtte magasnyomású mosóval kiszívatni, de borzalmasan lassú volt.) -
zeon.hu
nagyúr
-
zeon.hu
nagyúr
-
zeon.hu
nagyúr
-
YAS-dude
őstag
-
Vismajor01
addikt
-
Vismajor01
addikt
-
FőDudu
veterán
Az enyembe, ami a Chemconnect, ha az egeszet letekered, akkor a 25mm atmeroju KPE cso pontosan illeszkedik a falatvezeto lukaba.
Tehat elvileg - a viz egy 25mm atmeroju lukon at erkezik a medencembe - hiaba 32mm a csocsonk a tuloldalon.
A menetet sosem probaltam, mert a skimmernel mindig a 38mm atmeroju cso ment ra. VAgy amit annak a csocsonknak a belsejebe keszitettem pvc adaptert a 32mm-es fekete csohoz.
-
Janusz001
őstag
-
FőDudu
veterán
Szerintem ezt keresed. ChemConnect a neve.
Ennek a belso felere lehet a medence belsejeben dugni a csodazsakot, ahogy lentebb latod. A 32mm-es cso pont ra megy arra a kupos reszre a kozepen.Nem szivo agra rakod, befuvo agra kell rakni a csodazsakot.

A szivo agon nekem (hosszu fekete cso) a 38mm atmeroju skimmer cso belsejebe egy 32mm-es PVC cso van.Ilyen, csak 32mm-es (ha megfeszulok se tudom megmondani mi a neve annak magyarul).
(tippre ez 32mm-es PVC toldo, az enyem kb 30 centi hosszu volt).
Ha levagod a gumi tomitesnel (ahol vastagabb), akkor az a vege kb passzol a 38mm-es szkimmer szivo cso belsejebe. (en kicsit megsmirgliztem, hogy ne szoruljon bele). A masik vegere meg ment az 5m fekete cso. Azt hasznalom porszivozasra. Amikor kell, szkimmer lehuz, ezt bedugom, porszivozunk.Homebrew az egesz, de 5 eve mukodik.
-
robag93
aktív tag
-
korcsi
veterán
A jelölt elem a 38mm-es átvezetőre feltekerhető, a 32-es nem tudom hogy van kialakítva.
Most megnéztem a 32-es szettet,
szerintem rámenne.Rápróbáltam, valami menet probléma van, nem megy össze.Ellenben, ha megy a szivattyú a vákuum megfogja a csatlakozót, ki lehet talán úgy porszívózni.
-
robag93
aktív tag
-
robag93
aktív tag
-
luciferc
őstag
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
-
Vismajor01
addikt
-
Vismajor01
addikt
Feltöltöd teljesen
Elindítod a keringetőt
Mérsz egy ph-t - én tablettásat használok de sztem az is szar, mások szerint az elektronikus a szar, szóval..
Ha a ph magasabb mint 7.2 akkor ph minuszt vagy sósavat öntesz bele
Ph- rá van irva a dobozra h per 10m3 hány grammot kell beletenni 0.1 csökkenéshez
Kiszámolod, belerakod a kellő mennyiséget
Vársz fél órát, rá mérsz a PH-ra
Ha megvan a 7.2 akkor klórsokk
Szintén 56% klór granulátomot kell venni, arra is rávan írva h per m3 hány grammot kell beletenni. Előtte a klórt old fel vödörben amibe a medence vizét raktad, és jól keverd el, várd meg h feloldódjon. Ha csak simán beleöntöd a klórt az leül a medence aljára és szép fehér foltokat csinál.
Ha benne van klór is, akkor mehet bele multitabletta egy úsztatóban
Ezután a klór kifogja csapni a vízben található vasat meg egyebeket, jóeséllyel bezöldül. DE ez nem alga! Nem kell félni, csak a keringetőt kell 0-24 nyomatni, ha papíros akkor a papírt 2-3 óránként mosni. Simán lehet 2-3 nap mire teljesen kitisztul.
Én ezeket vettem/használom
[link]
[link]
[link] -
Janusz001
őstag
-
Big_Boss
senior tag
Szia!
Intex ajánlott. Homokszűrő kötelező. Úgy számolj, hogy a teljes vízmennyiség naponta legalább 2-3x át legyen forgatva. Takaró fóliám 2 éve ki sincs bontva, én csak a bubis fóliát használom. Ha esetleg van fa vagy magasabb bokor a medence mellett akkor jó lehet a takarófólia. Ezen kívül vízelemző, ha lehet folyadékos. Multi tabletta + amit Hunfiu12 kolléga linkelt, nekem is ez a tisztító készlet van.
Medence alatt én is így csináltam. Leszedtem jópár centi földet, hoztam homokot, arra geotextil, "puzzle" szivacs, műfű.Mesike32 Milyen teljesítményű a homokszűrő?
-
hcol7
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy A52 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Asrock Z270 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB GameMax Storm 2 AB Adata 600W
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- Retro PCI-E videókártyák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vesa