- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #3880 üzenetére
GH - nál nem minden esetben jelez a check engine a vákuum problémáknál, lehet az egy szakadt lesett cső, vagy elektromos vákuumszelep hiba
A múltkorában a nejem hatosával mentem a boltba (évente egyszer ha beleülök) a műszerfalon semmi hiba jelzés, de az autó erőtlen volt. A hengerfej tetején az a zöld bizbasz műanyag szelep csöve volt letörve, kidobtam a francba azt vackot és tettem helyette egy fémcsövet, azóta megy mint állatMost van benne 220 ezer, olajat nem eszi egészségesen feketén fűstől, mint egy jó ifa
-
Az enyém valós 309 ezer, 2004-es, rengeteg problémája van, gyűltek szép lassan és a rozsda miatt elengedtem, nem foglalkoztam vele mert temető, de a motor ereje még pont nem, az aszfaltot is feltépi olyan akarat van benne. Ha tuti ennyi van benne akkor valami vákuum, dpf, turbó gond lesz (ezeknek kéne azért check engine-t gyujtania, lehet valami turpisság van, belenyultak hogy ne jelezzen)
Mondjuk kopognak szépen az injektorok, füstöl is már kicsit, az olajat is csipegeti, nem elég már egy liter 10000km-enként, mégis megy mint a mozdony. -
Charx
senior tag
Sziasztok!
Tesóm használt 6-osa 2.0 D nem igazán gyorsul, dombon alig akar felmenni. M1-es pálya Tatabánya körüli dombokon lassul, még a tempomat is kikapcsol mert nem tudja tartani a sebességet. Sok km van már benne 280ezer és 2006-os évjárat, bírnia kéne vagy már csak ennyit tudhat? -
aleister
veterán
Igen, tudom. A szigorodó környezetvédelmi normákat hamarosan a benzinesek is csak DPF-fel fogják tudni megoldani.
Igazad van az olaj hígulás kapcsán. Pongyolán fogalmaztam.
Az a baj a nem végbemenő regenerációnál, hogy következő alkalommal az autó megpróbálja ismét, majd, ha az sem sikerül, akkor megint és így tovább, míg egyszer le nem fut a teljesen. Míg ideális esetben ez 500 km alatt egyszer történik meg, addig félbeszakadt regen esetén 2-3-szor. 4000 km alatt nem mindegy, hogy ez 8 alkalmat jelent, vagy mondjuk 24-et. -
nyepi
tag
válasz
aleister #3870 üzenetére
Részecskeszűrő már van sok új benzinesben is!
A regenerációnál akkor is hígítja az olajat, ha végbe megy a regenerálás. Ezt természetes és az összes dízelnél így van. Azért van az "X" a nivópálcán, hogy ha azt eléri, akkor ki kell cserélni. De az autó látja az olajhígulást és benne van a flexibilis olajcsere is!
Nem kell 4000-nél olajat cserélni, de biztos, hogy érdemes 10000-ként megcsinálni.
Azzal egyetértek én is, hogy a dizel nem az éves futásteljesítménytől függően éri meg (bár nyilván, úgy hamarabb megtérül az ára), hanem attól, hogy arányaiban hogyan oszlik meg a megtett km.
Én is azért vettem magamnak dízelt, mert kb. 80 %-ban hosszú távokra használom, de az éves futásteljesítmény nem túl nagy. És nagyon szeretem a karakterisztikáját a motornak. -
Uyuarasy
tag
Kosz a valaszokat, kezditek arnyalni a nezopontomat ebben a kerdesben.
Kicsit meg nehez elkepzelnem, hogy ilyen merteku visszahivas kizarolag user-error miatt lenne, de lehet tevedek.
-
aleister
veterán
válasz
Uyuarasy #3868 üzenetére
"aztan kiderult, hogy ha nem palyaznak az autoval eleget"
Ennek semmi köze a pályázáshoz. Ha a részecskeszűrő regenerációja nem megy megfelelően végbe, akkor juthat üzemanyag a motorolajba. Akár városon belül is lehet DPF-et regenerálni, de tovább tart, és nem optimális. Ráadásul automata váltóval lehetetlen. Ha valakinek ilyen van, akkor át kell kapcsolni manuálisra. Az ideális a 2000+ fordulaton való vezetés. Egyesek a 2500 körülire esküsznek. Akkor állítólag hamarabb végbemegy a folyamat. Nekem a szerelőm azt mondta, hogy nem kell ezzel variálni. Stabilan menjek 2000 fölött valamivel, amíg a regeneráció be nem fejeződik, és soha nem lesz gondom az autóval.
Igazából nem is az évi össz megtett km a fontos, hanem, hogy egy huzamban, állandó tempóval egy jó 30 km-t autózzon rendszeresen az ember. Ennyi alatt végbemegy a DPF regen. Nem kell ehhez autópálya. Elég városon kívül bármi, amin lehet megállás nélkül haladni. Szóval, ha valaki a 30-40 km-re lévő munkahelyére jár be napi szinten, akkor nem kell emiatt már aggódnia. És ez éves szinten még csak nem is 30.000+ km.
Az is tévhit, hogy a városon belüli pár km-es utak megölik a dízelt, ezért erre benzinest kell használni. Ez a használat megöli ugyanúgy a benzinest is. A különbség, hogy a DPF miatt ez a modern dízeleket jobban érinti. Ha majd lesz a benyásokban is részecskeszűrő, akkor náluk is hatványozottabban elő fog jönni a probléma. Minden gépnek, motornak az állandó körülmények közötti hosszas, statikus terhelés az optimális. -
snorbi82
senior tag
válasz
Uyuarasy #3868 üzenetére
Igen felhígítja, mivel nem tudja kiégetni (lehet amúgy is hígítja nem tudom). A másik, hogy 12000 km után (max 15.000 km) ki kell cserélni azt az olajat. Értem én, hogy elmegy 30.000et ha hosszú távon használod, akkor kiírja, hogy még 40.000 km, de naaa.
A Cegléd - Budapest az évi kb 35.000 km azért arra már talán érdemes Dieselt venni. -
Uyuarasy
tag
válasz
aleister #3866 üzenetére
Nem akartam valaszolni, mert nem igazan jutunk elorebb, elhiszem, hogy neked es mas gondos tulajoknak is minden rendben van az autojaval, de ma szembejott par uj poszt, ami szerintem megint csak az eredeti allitasod ellen szol.
A Skyactiv-D motorok nivojan a max. szint felett nem ertettem miert van egy X jeloles, aztan kiderult, hogy ha nem palyaznak az autoval eleget, akkor a DPF felhigitja a motorolajat gazolajjal. Ezt elvileg a GL-ben mar javitottak, ennek ellenere az itthoni es kulfoldi csoportokban is visszatero tema, hogy 2-3 eves autoknal is ugyanugy szervizeltetni kell (gondolom sima olaj- es szurocsere hibakodkiutessel) 4000 kilometerenkent, ami szerintem nem feltetlen user error.
Marmint valahova le van irva, hogy mit jelent a hosszu tav a felhasznalas modjanal? Ha valaki Erd-Budapest ingazi, az maradjon a benzinnel, de Cegled-Budapest tavnal mar elvarhato, hogy normalisan mukodjon az auto? -
aleister
veterán
válasz
Uyuarasy #3865 üzenetére
A GL dízelt sem kell egy órát járatni. Szerintem hamarabb üzemmeleg a dízelem, mint bárom benyása.
Ez erősen konkrét típus kérdése. Az Isuzu G Astrámnál jó 7-8 km kellett, hogy egyáltalán megmozduljon a hőfokmérő. Érezhetően meleget kb 20 km után fújt. Télen ott nem is számoltam azzal, hogy meleg lesz az autóban.
A Mazda meg amint elhagytam a falut már meleg.
A DPF kivágásban igazad van.Ebből is látszik, hogy milyen sokan használják nem rendeltetésszerűen a dízelt. És pont EBBŐL adódik, hogy van nem kevés gallyra ment példány, és ezekből az esetekből a külső szemlélőnek az jön le, hogy a dízelek problémásak. De, ha valóban aktívan követed a csoportot, akkor azt is tudod, hogy minden ilyen szálban feltűnik 2-3 cartárs is, aki leírja, hogy százezreket tett már a kocsiba a legkisebb probléma nélkül, és a titkuk csak annyi, hogy mindig engedik végbemenni a regenerációt. Lásd a lenti screenshotot is.(#3864) nyepi
Volt már Marcinak ugyanilyen véleménye az új típusokat érintően is.
Sajnos a Skyactive X-ről én egyetlen user, egyetlen elejtett kommentjével találkoztam, ami elektronikai problémát említett ezekkel a motorokkal kapcsolatban. Nem fejtette ki, így nem tudom mennyire érdemes rá adni. Egy jó 5 évet én mindenképp várnék még, hogy biztosan kijöjjenek az esetleges konstrukciós hibák. Végül is a világon egyedüliként és elsőként jött ki a Mazda ezzel a megoldással. Bármi kiderülhet még. -
Uyuarasy
tag
+1
Tovabbra sem vilagos, hogy a megbizhatosagot es a koltseghatekonysagot hogy lehet igy leegyszerusiteni. Igazabol a "hosszú táv dízel, rövid benzin" kijelentes azt jelenti, hogy rovid tavokat vezetve a dizeles Mazdak nagyobb valoszinuseggel fognak tonkremenni, mint hosszabb utakon; a benzinesekkel viszont el lehet ugrani a szomszedba is, nem kell egy orat jaratni, hogy elerjuk az uzemi hofokot.
Viszonylag aktivan kovetem az idezett csoportot, elvetve talalni harmadik generacios (GJ-) szervizes tortenetet, a posztok szerint szinte mindenki DPF "okoskositasra" meg motorgeneralra viszi hozzajuk az elso/masodik generacios autojat... -
nyepi
tag
válasz
aleister #3862 üzenetére
Az biztos, hogy Marci szavára lehet adni, de itt még mindig nem mindegy, hogy mit hasonlítunk össze mivel.
Azt írtam én is, hogy az öregebb, lásd GG/GY, GH Mazdáknál se a benzines, se a dízel motor nem a legjobb, mindkettőnek vannak problémái. De a jelenlegi motoroknál egyértelműen kimondható, hogy a benzines megbízhatóbb! (kivéve az X motort, azzal még nem igazán van tapasztalat)
SZ.V.SZ. -
aleister
veterán
Ez épp most jött szembe a Mazda 6 FB csoportban. Bár nem volt szándékom többet írni a korábbi dízel vs benzin vitához, de ez egy remek lezárása lesz részemről és úgy szerintem en bloc a témának.
Az adatvédelem miatt a neveket kitakartam, de a lényegi hozzászólást (a 3.-at) az a K.M. írta, aki az Alsónémediben lévő, Mazda 6-ra specializálódott szervizet viszi, és jelenleg a legjobb, legnagyobb Mazda tudor. A szakszervizeket úgy általában magasan veri.
Remélem, ha más nem, legalább egy hozzáértő véleménye elfogadott végszó, és kilúgozza végre a buta előítélet a többség fejéből, meghagyva a motorválasztásnál az egyetlen komoly érvet, miszerint hosszú táv dízel, rövid benzin. -
troland26
őstag
Sziasztok
Ti benzines 2.0 mazdába milyen olajat raktok ? ( 2016 os év 120le)
Új hozzászólás Aktív témák
- Netfone
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos autók - motorok
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest