- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
p_adam
addikt
Ez szinte az összes felsorolt modellre ugyanúgy érvényes, ha gyárihoz közeli állapotúak, vagy újra vannak zsírozva.
Azokat a filmes színeket viszont leginkább ez tudja, és focus breathing tekintetében is a jobbak között van, szóval főleg videóra szokták begyűjteni, mivel Canon vázra is moddolás nélkül felmegy. Az új ZE rekesze elektronikus a ZF meg fordított fókuszirányú, emiatt mozdult el ezeknek az értéke.Egyébként az a váz se rossz, szóval jó áron van
-
CollectoR
aktív tag
Hát igen, alternatívaként csak valami full-frame plusz focal reduceres megoldást látok APS-C-re, de ott nagyjából f1.2 a határ, ha maradok a 35 vagy 50mm-es obiknál. Bár az olcsóbb focal reducer mellett a nyitott fényerős objektív úgy elkeni a képet, hogy még portréhoz is nehezen használható, gondolkozom a Lens Turbo 2 beszerzésén.
-
CollectoR
aktív tag
Elég széles tartományt adtál meg, ebbe rengeteg obi beleférhet.
A C-mountnál sajnos többféle lehetőség van szenzorméretre, van olyan C-mount ami kivetíti az APS-C-t is, meg olyan is, aminek a vetített körátmérője a negyede a szenzornak, úgyhogy azoknál csak kísérletezéssel állapítható meg a használhatóság. De az olcsóbbakkal jól el lehet játszadozni.
Én most a Mitakon speedmaster 35/0.95 mk II-vel szemezek, de egyszerűen túl drága ahhoz, hogy csak úgy hobbiból megvegyem. -
Zozzant
addikt
-
Mr.Csizmás
titán
-
-
p_adam
addikt
Meglátjuk milyen lesz az idő, és lehet-e majd jegelni
Még ezen kívül 3 másik van, ami ezt a tartományt lefedni és igazából tökmindegy melyik megy el, mert amit ez nem tud (penge)élességben, azt bőven behozza ár/értékben és használhatóságban (próbáltam rengeteget és adapterrel együtt is ez a legkisebb) -
p_adam
addikt
Én találtam 1-2 régi fotót.
Szerintem az a kategória, ami nem rossz, de azért annyira nem is jó (viszont valóban nagyon kicsi a méretéhez képest). Valószínűleg FF-en (v. filmen) teljesít a legjobban, és rajza is ott a legjobb.
Az OM 85/2 képe jobban tetszik (2.8-tól), bár így, hogy a 100/2.8-at FF-en nem is próbáltam, nem teljesen fair az összehasonlítás.
Azt hiszem linkeltem korábban, de itt van egy 43-os összevetés, az ajánlott kategóriába sorolják. -
Muerte68
addikt
OM-NEX adaptert múltkor én is láttam 3000-ért-meg volt egy 50-1,8-as obi is 3500-ért az apróknál csak nem ismertem ezeket hogy milyenek minőségileg.Az FD-adapteren is azért gondolkoztam mivel a Canon gépekre nem jók viszonylag olcsón adják őket.Csak nem akartam ismeretlen obikat gyűjteni ha nem biztos hogy jó.Így már nekilátok
-
MrChris
nagyúr
Gondolom két sorozatszám közül a kisebbikhez. Legalábbis én így tapasztaltam.
Nemtom jobb e. 30-400$-ig mérik ezt a Chinont, ami nekem volt oly50/1.4 mc azok jobbak voltak mint az smc takumar50/1.4 ami pedig szintén jó lencse. Hogy miben jobb? Kevésbé csillan be, így f1.4-2.0-n jobban használható, pixelbuzulva picivel kontrasztosabb.
Ha olyan vagy jobb mint a takumar (amit hírneve, elterjedsége miatt tekinthetünk közös viszonyítási alapnak) akkor a chinon is jó vétel megfelelő áron. Keress chinon-takumar tesztet. -
Novics
senior tag
Csurgó László. Nem voltam még nála, de eddig csak jókat olvastam róla.
-
ccs2929
senior tag
Azért az 1.4-ről tudni kell, hogy 1.4-en azért lágy, viszont nekem a bokehje miatt jött be nagyon, f2-őn már viszonylag rendben van a képe, ca azért van rendesen. Jjeahh többet képelt vele, mint én annó, szóval Ő jobban tud nyilatkozni a képminőségről.
E-bajról szerintem is rendelhetsz nyugodtan, a lényeg, hogy megbízható legyen az eladóAhogy nézem, elég borsos áron mérik mostanság. Azért van elfogadható áron is, de ebből is van millió féle, a linkelt típust nem ismerem, nekem ilyen verziós volt annó.
-
jjeahh
nagyúr
Te tudod, nekem pozitívak az ebayes tapasztalataim, több mint 90 vásárláson vagyok túl és eddig sosem vertek át. Pedig nem csak filléres cuccokat rendeltem onnan, hanem pl. 4 vázat is, legutóbb meg egy thinkpad noteszt
grigo: Uhh, ha 50mm körüli fix kell, akkor a 40k-s kategóriában nem vagyok annyira jártas, talán kerekített lamellás revuenon 55/1.4, újabb kék bevonatos 50/1.4 om zuiko vagy egy "kis" szerencsével T* bevonatos 50/1.4 zeiss planar. De amúgy te is mft-s vagy? Mert arra ha a képminőség az elsődleges, akkor 50-ért már van sigma 60mm.
-
jjeahh
nagyúr
Ha 20k a keret, akkor szerintem simán szétnézhetsz az F1.4-es üvegek között is, a revuenon 55 mm F1.4-em pl. 10k volt.
-
jjeahh
nagyúr
Nem biztos, hogy kár, mert van akinek tetszik a peaking, van akinek nem, én pl. teljesen használhatatlannak tartom, pedig sonyn, panán, canonon egyaránt próbáltam többféle beállítással több obival is. Számomra a belenagyítós módszer még mindíg a legjobb módja a manuális fókuszálásnak digit vázon.
Amúgy szerintem ne aggódj, evf-es milc-en valszeg neked is egyszerűbb lesz a manuálozás mint 550d-n (?) -
80hun
addikt
Ha jól tudom egyikkel se lesz e-m5-ön.
Belenagyítani beletudsz de nincs focuspeeking a vázban.
Trükkönve tudod megcsinálni az egyik art módban.
A képet bármikor visszaalakíthatod normál képpé. :-) -
jjeahh
nagyúr
Biztos szép a buké?
[link] [link] Amúgy nem tudom... attól is függ milyen szenzor elé csavarod, milyen témára, milyen gyútáv kéne, mennyire fontos a fényerő. Szerintem a pentacon képe jobb, a revu építése igényesebb. A revuenon m4/3-on, apsc-n nyitva nagyon lágy, az A7s-en borotva és minden szenzoron CA-zik. Egyet rekeszelve (F2) már tök használható crop-os vázon is, jobb szerintem mint egy helios, de azért még mindíg nem mondható szuperélesnek. A pentacont jobb obinak tartom, de a kettő közül én így is az 55-ös revut választanám, mert egyszerűen a nagyobb látószög meg az extra fényerő fontosabb számomra.
-
MrChris
nagyúr
OM 50/1,4-nél már a lencse csillogásából is meg lehet már állapítani, hogy érdemes e foglalkozni vele. Aminek ilyen szép barnás, főképp ha 'silver nose' mint a képeken láthatók, ahhoz ne fűzz nagy reményeket.
Aminek viszont ilyen színes, zöld-kék vagy víztiszta jellegű ott vannak komolyabb lehetőségek. Ezek az MC bevonatosak, sokakon nem jelölik! Már 400e. feletti sorozatoknál is vannak ilyenek. Ha egy tesztben a 'barna lencsés' Single Coated a versenyző, akkor biztosan le lesz húzva.
Egy rendes 50/1,4 messze jobb az 50/1,8-nál. A jobb példányokat teljesen nyitva is, megfelelően komponálva lehet használni. -
tailor
őstag
Itt találsz egy listát a sorozatszámokkal. Az 50/1.4-ből az 1 xxx xxx feletti sorozatszámúak a legjobbak tudtommal. Mindkettőnél F2 a következő blendeállás a teljesen nyitott után, de, hogy melyik itt a jobb, azt majd a hozzáértők (és tesztelők) majd megmondják
Nekem 50/1.8 MC van, és penge, bár a bokeh egy kicsit ideges. -
80hun
addikt
Nekem is van ebből a listából ez az:
Pl:
Takumar 105mm f2.8 preset , Csak ajánlani tudom , kompakt portré obi.
Takumar 35mm f3.5 (Ettől ép meg akarok válni mert nem használom)
Zoomból milcre nagyot nem szeretek rakni mert nehezek.Nekem ami van:
Olympus Om 75-150mm f4 (Csak ajánlani tudom, zoomhoz képest könnyű és jó)
Canon fd 70-150mm f4.5 (Kicsit neház de mint minden canon fd jó)+ Főleg makrókat használok Vivitar90/Minolta md100mm
-
MrChris
nagyúr
Ezekhez ragaszkodsz? Más típus nem jöhet számításba?
Nekem OlyOM-ek vannak. Abból ha nagylátó kell a OM28/3.5 elég jó, nyitva is, tokkal, gyári napellenzővel, kupakokkal sajnos 16ezerért eladtam pár éve. A OM100/2.8-at csak ajánlani tudom, nagyon jó lencse. Az OM50/1.4-esből pár féle változat van, közülük a silvernose kerülendő, meg amelyiknek sárgás, barnás a lencse csillogása. Az OM200/5 nagyon jó tele, bár nem tűnik fényerősnek viszont nem kell rekeszelni mert kezdőn is kiváló. És ez szokott általában félrevezető lenni. Pentacon 200-as is hiába f4 de nyitva összefossa magát. Párat láttam és egy volt (számomra az első) köztük ami tűrhető volt, ráadásul olyE510en ami talán jobban bírja a régi lencséket. Jól becsapott. Csábító a nagy fényerő, némelyiknél 0.5 de akár 2-3fé-t is elérheti egy kitobihoz képest, de akkor nem sokat ér ha használhatósághoz 1.4, 1.8-ról 2.8, 3.5, 4.0-ig zárni kell! -
jjeahh
nagyúr
Akkor csak a saját szempontjaim alapján, amik kellenének (vagy megvannak már és szeretem) a listádból nekem is
:
Carl Zeiss T* Planar 50mm f1.4 - ez mondjuk csak akkor kellene, ha nem lenne 60-as nagyon éles autofókuszos sigmám, így mellé fölösleges, max gyenge fényben használnám, ahol a sigma már elvérzik.
Helios 44-2 58mm f/2 - megvan, szeretem
Meyer-Optik Görlitz Primoplan 1.9/58 - agybeteg bokeh gombafotóhoz
Helios 40 85/1.5 - szintén, csak portréra
Meyer Optik Trioplan 2.8/100 V - szintén, csak portréra, amikor nem használom mehet a polcra dísznek
Carl Zeiss Jena Sonnar 4/135 1Q - elvileg éles
Pentacon 4/200 - ebből a soklamellás kéne, egy nálam volt hetekig, és eszméletlenül karcol, igaz az ellenfényt nem bírja. -
jjeahh
nagyúr
Én az ötvenesekből a pentacont 1.8-ast nem szeretem, ha karakteres meg fura, akkor legyen karakteres (pl. helios, meyer), ha meg jó, akkor legyen jó egy obi sztem, de ez egyik sem igazán
135mm-ből asszem a jupiter 11 meg a zeiss sonnar F3.5 jó, 200-asokból meg a soklamellás pentacon verhetetlen. -
jjeahh
nagyúr
ez alapján jobb a minolta 50/1.7 is nála, mégis a taku-t dicsőítik valamiért
tailor: ha választanom kéne, én biztos a helios-t tartanám meg, annak ellenére is, hogy a zuiko univerzálisabb, kevésbé elcseszett
igaz a 44m-4 nem tom milyen, az enyém sima bevonatos 8 lamellás helios
-
-
Schanyee
senior tag
Nekem van egy Pentacon auto MC 50/1.8-am, gyakorlatilag hibátlan állapotú, még kopás sincs rajta. Igazából semmi bajom nincs vele, nagyon könnyen/gyorsan és ráadásul közelre is lehet vele fókuszálni, rekeszelve jó képet ad. Fotóztam már vele végig ballagást és jók lettek a képek. Az egyetlen bajom vele, hogy semmi extra a szín világa, nem ad pluszt mondjuk a MIR 35-tel szemben, az visszaadja a régi szoci képek hangulatát és még éles is rendesen. Aztán mióta van oly 45-ös autófókuszos obim, azóta csak fekszik a fiókban. Ha érdekel dobj egy privit és megbeszéljük.
Kicsit olyan hogy nem használom ezért eladnám, de sajnálom is mert nem kapok érte annyit, amennyit a szememben érne az állapota mellett. Kb 1 éve nem volt használva, csak most raktam fel mielőtt ezt írtam. -
faki_
senior tag
Nem MC-s, viszont olcsó és újszerű, de ha elkelt vagy mindenképpen MC kell, oda is beírhatsz egy kérdést! Sokan elég korrekt áron szoktak ott hirdetni, akár adapterrel együtt is.
-
rascalyjo
tag
Ha pentacon és menetes az tuti M42-es. Lehet még bajonettes de arról meg tudna az eladó mert hát ugye eléggé észrevehető hogy nem menetes.
Az ne tévesszen meg hogy kettő tizeddel kisebb az átmérője. Egy M10-es csavarnak se kereken 10-es a külső átmérője.
Amúgy ha már 50/1,8 akkor inkább Oreston vagy Pancolar.
Pentacon-ból is van sok féle. De várjuk meg mind mondanak a többiek. -
ccs2929
senior tag
Böngésztem és közben találtam egy Pentacon 1.8/50 MC-t, hátha érdekel, igaz nem tudom milyen árban keresgélsz
.
Üdv. -
WhiteWalker
nagyúr
pl ez: 2nd Generation AF Confirm M42 Lens to Canon EOS Adapter , ebbe tök véletlen nyúltunk bele...volt egy meze fekete AF chip , amit a kollegám vett a Helioshoz...éles volt a képe, de végtelenbe már nem... , majd megvette a Jupiter obit és ehhez is kellett egy M42-es chip és akitől vettük AF-II-est küldött...nah mikor rátettük a Jupiterre és a Heliosra, akkor esett le az állunk, hogy végtelenbe is tű éles a kép
. Rendeltünk nekem is egyet , neki még kettőt , mert vett még egy Helios 135mm-es obit is...döbbenet az is...
-
ccs2929
senior tag
Nem feltétlenül a legjobb az A/M kapcsolós, de azért nem árt, ha van rajt az is......igaz a 44-2- vel elvagyok, igaz azon nincs blende beugrasztó pöcök sem
Elvben az újabb kiadások a jobbak, mert azokon már újabb/jobb bevonat van.
Giinos hmm, nem rossz, elég élesnek tűnik, de rakhattad volna nagyobb felbontásban is, egy jobb képmegosztó oldalra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged