- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novics
senior tag
No, apu órás készletében találtunk egy olyan csavarhúzót, amivel ki tudtunk csavarni az adapter csavarjait, így most már faszásan áll, most már látom a távolság skálát. Viszont most feltűnt, hogy a felirat nem áll jól.
Ez, meg a végtelen hiánya már bőven elég indok, hogy megint szakihoz kerüljön a drága.
-
Gertev
csendes tag
Hello!
Holnap viszek a börzére egy Cyclop-1 f1.5/85-öt (is). Ez még a hátranyúló végű, de át lett alakítva, most Canon EOS végű (persze az átalakított adapter lecsavarható és M42 lesz.)
-
faki_
senior tag
válasz
MrChris #6896 üzenetére
Ja, csak egy hirdetésen továbblépek mosolyogva vagy szörnyülködve, szemtől szemben nehezebben dolgozom fel, hogy hülyének néznek. Mondjuk mikor már a második ilyenbe is belebotlottam (itt is szokott hirdetni), akkor már látszólag elég komolyan megfontoltam a dolgot és felvetettem a vásárlás lehetőségét egy körbenézés után, hadd legyen pár reményteli perce.
-
MrChris
nagyúr
Pont mint egy piac
de a netes adokveszek is ilyen, tele van túlárazott cuccal. Ami jó áron van néhány óra alatt elkél. Ez annyiból jó amit írtál, ritkaságok is előfordulnak, meg kézbe lehet venni... esetleg így még ha jó áron is van valami élőben már elmegy az ihlet látva milyen is valójában.
-
faki_
senior tag
válasz
MrChris #6892 üzenetére
http://www.fmkportal.hu/index.php?name=fotoborze_2015_02
Talán 2-3 havonta van, egyszer voltam, elég vegyesek voltak a tapasztalataim. Volt pár nagyon korrekt eladó, de nagyon sok olyan szinten túlárazott portékával találkoztam, hogy el is ment a kedvem az egésztől. Dupla, tripla árú cuccoknál kérdés nélkül is megmagyarázták, hogy milyen jófejek, mert rendkívül olcsón árulnak csak most, csak nekem. Volt egy feleslegessé vált objektívem, amit akár el is cseréltem volna valami szimpatikusabbra, természetesen ezt kb. félárra "értékelték". Úgy tűnt, nem itt köttetnek az évezred üzletei, sok embernek inkább egy haveri szintű összejövetel a hasonló érdeklődésűekkel dumálni, néhány ritkaságot megcsodálni, csereberélni.
-
MrChris
nagyúr
nemtom csak rákerestem a fotóbörzére, bratyóm szokott kimenni rá. Sűrűn nincsen, kb évszakonként egy! Csak becsülöm hogy ilyenkor lehet a legjobb felhozatal és gondolom mint a piacon az első órában lehet a legjobb vételeket nyélbe ütni, persze észnél kell lenni ne drágán, ne olyat amit úgy se fogsz használni és ne porfogót vegyél
Ha meg mégis akkor feldobod apróra
Most Szekszárdon vagyok aszem kimaradok belőle. -
polcsa
aktív tag
válasz
MrChris #6886 üzenetére
Az 50-es sajna már nincs meg. A 45/1.8-as mellett nem láttam értelmét, Tair 3s lett belőle.
Most Pana 20/1.7, Oly 45/1.8, Sonnar 135/3.5, Tair 3s van (+ a két kitobi). Viszont azt vettem észre, hogy szívesebben rakom fel a Sonnar-t, mert babrálhatok vele, persze ha a téma engedi.
Néztem az OM Zuiko 85/2-t is, de eszeveszett drága, pedig nagyon tetszik a képe. Olyanod is van, ugye?Csak az itteni bolhapiacokra gondoltam, hátha épp kisöpri valaki a padlást...
Amúgy milyen börze? Lesz valami? -
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6883 üzenetére
tudom, csak azt ecseteltem miért kapós a 100-as. Apsc-n az 50-esek 75-nek felelnek meg, olyan senkiföldje, ff-en apsc-n, m4/3-on mind kedvelt a 100-as. Amúgy meg tudtommal van egy jó 50-ese
meg 300-asa?
-
polcsa
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #6880 üzenetére
Annyit emlegettétek már a piacot, hogy holnap végiglátogatom a közelben lévőket...
-
Mirman
őstag
Köszönöm mindenkinek.
-
MrChris
nagyúr
-
polcsa
aktív tag
Túl általános a kérdés.
Ha most kezdesz ismerkedni a dologgal, akkor talán a legjobb, ha veszel egy Helios-t, hozzá egy m4/3-m42 adaptert és egy makro tubust vagy hogy is nevezik. Aztán meglátod, hogy beránt-e. Ha rákapsz, akkor jöhet a gyűjtögetés. Ha győri lennél makro tubust tudnék adni, engem az annyira nem fogott meg.
Ha eBayről rendelsz adaptert, akkor már elkéstél.
A fentebb tárgyalt Fotga típusú az egyik legolcsóbb, de cserébe nem a legjobb. Na de azért használható. -
polcsa
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #6875 üzenetére
25-ért meg is venném...
MrChris:
Gondolom a szűkös kínálat miatt drágábbak, de nem tudom, hogy miért nincs több. Vagy eleve a gyártók hagyják ki ezt a tartományt vagy akinek van, az inkább megtartja.
Akkor marad a vadászat. És a crop. Annyira nem sürgős. -
Mirman
őstag
Üdv!
Olympus E-PL5-öt fogok venni a napokban és majd szeretném kipróbálni manuál objektívekkel is. Milyen adapter vagy egyéb dolog kellene hozzá és milyen ajánlott manuálok vannak aprópénzért portrézni és esetleg makróra ? Köszi előre is .
-
MrChris
nagyúr
akkor te 85-90-100-ast keresel, (mert mondanám a sigma 60/2.8-t) Ezek elég borsos árúak, méretben, súlyban közel fele akkorák mint a 135 és általában 2.8-2.0-1.8 fényerejűek ami tényezők elég drágítóak, no meg talán tetszetősebb látószöget adnak és még jól kitarthatóak.
Sajnos ócsító jó ötletem nincsen (croppon kívül) vadászni kell, meg komplett készletet, szetet lehet megcsípni, aztán ami nem kell eladni, persze ehhez mérlegelni kell mi mennyit ér.
De ez egy drága fókusztartomány. -
polcsa
aktív tag
Már megint kérném az ajánlásotokat.
Egy oly 45mm-es és egy Sonnar 135mm-es közé kellene egy nem túl drága manuál, 75-85mm körül.
Elsődleges lenne az élesség, másodlagos a fényerő, harmadlagos az ár lenne.
A Jupiter 9-et néztem, hogy dicsérik, egy van is a használt piacon 40-ért, de azt kicsit soknak tartom érte.
Mit érdemes még nézni? -
kalorobi
csendes tag
Mikor én vettem az M42-NEX adaptereket a dobozban volt imbusz.
-
kalorobi
csendes tag
A Pentacon 1.8/50 pont beleillik a kiszerelt rész helyére. Három csavar meghúzásával benn is marad. Makro örültek előnyben
-
MrChris
nagyúr
Biztosan jól mérted? Elég szabványtalanul pici
Vidd magaddal és próbáld bele.
Ezt hívd fel van-e 1-1,5mmes imbusz kulcsuk
Vagy eztet náluk is szoktam venni. 6. kerben is van a Dessewffy utcában boltjuk.
Meg a Faboryban tutkó kell lenni csak ott minden drágább. -
Mr.Csizmás
titán
imbuszkulcs:
ha jó a thrustmaster hotas-x-hez adott, akkor szívesen kölcsönadom Bp-n.
-
pajibá
tag
Érdekes nekem ehhez a gagyihoz mellékelték az imbuszkulcsot.
-
polcsa
aktív tag
Ha tudod a méretet és nagyon nem találsz sehol, még itt próbálkozhatsz:
imbusz.hu webshop
Valahogy személyesen is át lehet venni, csak egyeztetni kell velük. -
Novics
senior tag
Úgy néz ki, hogy ebből még komoly szerelem is lehet.
Közben megtaláltam a belenagyítást is, és így már használható valóban a cucc. (Sima peaking elég kevés volt.) Viszont tegnap végigjártam az összes órást, műszerészt, ötvöst, még optikusnál, mobilosnál is voltam, de senkinek nincsen ilyen apró imbusza.
Fotózás közben mondjuk pont nem zavar, csak a szépérzékemet. OBI-ban van értelme körbenézni, vagy az eleve felejtős ilyen apró vackoknál?
-
polcsa
aktív tag
válasz
MrChris #6857 üzenetére
(#6855) Novics:
Igen, ahogy MrChris írja, V profilú vájat fut körbe a betéten, az imbusz szorításával a helyes bázistávolságra kerül a végére, amikor megszorul a hegye.(#6856) konyi79
Ha eBay-es, akkor jelezd az eladónak a rendszeren keresztül, tudtommal vissza kell térítenie az árát. -
MrChris
nagyúr
Szerintem ez az elfordult adapter olyan, hogy a melós beleteszi és megtekeri a csavarokat oszt jónapot, nem szórakázik a pozícióval, pláne ennyiért. Mondhatnám hozzá tartozik a használathoz a beállítás.
Ha valaki jól megtekeri az obit akkor elforgathatja az egész menetes gyűrűt.Nincsenek furatok, körben ki van mélyítve, csak a csavarok tartják a helyén!
-
konyi79
addikt
El van fordulva? Annyi baj legyen...
Most jött meg a Contax Kiev - Nex adapterem, és nem megy össze az obival.
A vicc az, nem is találtam Kínából, US eladótól rendeltem nem is épp olcsón. Szóval a Brooklyni coyote-ok bek**hatják, éljen Kína, meg az elfordult adapterek. -
Novics
senior tag
Bah, tegnap visszakaptam a Biotárt - köszönet iRico-nak a közreműködését - és szomorúan tapasztaltam, hogy nekem is el van fordulva az obi ha betekerem. Most vadászhatok hozzá mini imbuszt.
Bármilyen szögben lehet rögzíteni, vagy a menetes részben vannak lyukak, amikbe bele kell mennie a csavaroknak? Aztán lehet, hogy az lesz ha összeszokunk, akkor veszek egy nagy levegőt, meg egy Kipont. -
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6853 üzenetére
Nemtom, soha nem voltam otthon a colos méretekben, pedig csak matek
Volt egy majdnem M3-as csavarom amit pótolni kellett, a hírös Fabory csavarboltban nézegették és váltig állították hogy ezt tuti M3-as, ami persze nem volt jó, de egy szaki fotó alapján megmondta, hogy 3/32 colos menet emelkedésű
vagyis 48TPI = 25,4/48 = 0,529 mm
-
MrChris
nagyúr
A zongora kalapácsfej nagyon keményre feszített sűrű filcből van, azt lehet ezzel szurkálni megfelelő módon és így formálni a megszólaló hangot. Ebben 3 tű van, de lehet csak egyel is szurkálni. Egy nyers új fejet kb 200szor is meg kell küldeni, persze 88szor, ezalat párszor eltörik/elgörbül a tű.
-
MrChris
nagyúr
Ez egy 3mm-es csavar, vagyis M3-as és 1,5mm-es a belevaló imbuszkulcs.
Sajnos ilyen pontosan belevaló méretű imbuszkulcsot valamiért ritkán kapni, hanem csak olyat ami belemegy és éppen megfogja, elég gyanús hogy az 1,27 az ami éppen megfogja, de nem épp pontosan illeszkedik. Az 1,81mm-es szerintem nem metrikus méretűhöz való. Nekem van egy szerszámom (intonáló tű) amibe rendszeresen kell ilyen 1,5-ös kulcs és amit itthon vettem mind idővel tönkrement, vagy 1,27-es volt. Aztán rááldoztam és vettem külhonból jó minőségűt.
Magát a hernyócsavart lehet kapni ilyen méretben és ilyen fejjel, tehát ha rengeteget állítanádés tönkremenne akkor is pótolható, max a kiszedésével kicsit el kell játszani.
-
polcsa
aktív tag
A szerszámboltban az eladó nagyon kitartó volt (köszönet érte), vagy 15 percig kereste.
Olyan méretek voltak, hogy az állam leesett. Nem is értem, hogy kinek kell 1,81mm-es?
Szóval én bevittem a boltba. Esetleg megpróbálhatod, hogy mekkora csavar megy bele (mert hogy van menet is, csak nem láttam), hátha abból lehet következtetni. -
polcsa
aktív tag
Végre sikerült beszereznem a szükséges imbuszt és szét is tudtam szedni az adapterem. Ezek szerint tényleg szétszerelhető:
Na de 1.27mm-es imbusz???
Amúgy köszönöm nektek a bíztatást, 120 Ft-ot megért!(#6843) iRico:
Ezen kívül más bajom nem volt vele, sőt azért vettem újra, mert korábban bevált. Neked mi volt vele a bajod?(#6844) MrChris: A bronz(féle) miért jobb? Passzentosabb vagy könnyebb feltekerni?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
MrChris #6844 üzenetére
és azokat hol vetted ? Én most gondoltam hogy beruházok a novoflexre, nagyon jól kombinálhatóak. egy fő adapter kell a vázra a különféle optika bajonett adaptereket meg cserélgetheted. ha meg vázat cserélsz egy fő adaptert kell csak cserélni, és bár nem olcsó, hosszú távon megtérül, a minőség meg hibátlan.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Elektrosokk #6843 üzenetére
Van két különböző noname m4/3-OM egyik egész jó, igényes az OM bajonettje, másik meg bár szoros, de a vázon megmozdítható. Az a bajom az összes adapterrel m4/3-on, hogy a váz felé ez a különféle fos fekete szerintem alu ötvözet van, ahelyett hogy elől-hátul is ilyen bronz lenne. Eos-OM és 4/3-OM van nekem tömör bronzból azok olyan minőségűek mint az 'eredeti' bajonettek.
-
polcsa
aktív tag
válasz
MrChris #6837 üzenetére
Pont Pixco-t néztem ki én is a Fotga helyett és pont egy Sonnar 135-ösre kellett nekem is.
Jjeahh kolléga ajánlására vettem.
Nna de jó, kíváncsi vagyok, hogy hogy tetszik. Én is csak bent próbálgattam az enyémet.
Lassan egy hete itthon lábadozom, nem tudok venni egy nyamvadt imbuszkulcsot. -
MrChris
nagyúr
Köszönöm a biztatást, már csak időt, jóidőt és témát kell találnom.
-
Elektrosokk
veterán
ezt nézzétek srácok. ha nem lennének ilyen drágák ezek a kis lencsék rögtön vennék egy olympus vázat
MrChris nyomasd majd a fotókat is!
-
MrChris
nagyúr
Ma vettem én is egy Pixco m42-m4/3 adaptert, abban M3-as hernyó csavarok vannak imbusz véggel. Aszem van is hozzá kulcsom. Rátekertem egy Heliost és pont jól lőtték be a gyárban. Ha egyszer jó idő lesz végre ki tudom próbálni a hírős Sonnar 135/3,5 és összevetem az OM135/2,8 és OM100/2,8-al
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Elektrosokk #6832 üzenetére
ja, pici mert asszem 3 üvegből áll az egész
-
Elektrosokk
veterán
hát volt ami f4 rekesszel ment. van olyan is ahol nagyon sok a gomb, de nem teljesen kör alak, nekem nem tetszett úgyhogy fel sem tettem, lehet elég jól variálni komponálás közben . itt a full frame vázon ha nem rekeszelem kicsit nagyon elmennek a szélek... majd a fuji-n lövök vele nyitva is, de még nincsen exa adapterem. amúgy az optika nagyon pici, durva
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Elektrosokk #6830 üzenetére
hm, nincsenek ezek rekeszelve? itt most mintha nem is olyan pszicho a buké
-
daniduke
tag
válasz
body007 #6826 üzenetére
Nekem is van ilyen elotetem, nem pont ez, de ilyen kínai x0.45os. Az tuti hogy nem a gyutav x 0.45ot fogja adni, annyira azért nem extrém. Azt viszont tapasztaltam, ahhoz hogy éles képet kapj, a kitobi majdnem a közélpontjához állt be. Ha ebből indulunk ki akkor valszeg azért nincs éles képed manuallal mert azoknak nincs ilyen közel a kozelpontjuk. (50esre felrakni még mindig nem értem miért kellene, de próbáld ki kitobin, majd ott látod hogy amikor éles akkor is kb használhatatlan)
-
Sziasztok!
Csak nem nyugodtam és vettem ebay-ról egy ilyen wide lencsét. Namost ha feltekerem bármelyik filmes obimra (2 darab van, mind2 50mm gyújtótávú...) nincs fókusz. Ha elétartom a canon 18-55 kit obinak az fókuszál ahogy kell. Gondolom nem jó félét választottam de akkor milyet kell venni a filmes obikra
-
MrChris
nagyúr
Gondolom a fekete 'csőben' a lehető legegyszerűbben rögzítik a menetes betétet. Csak rá kéne jönni hogy és miként lehet oldani. Gondolom szerepe van annak a kis lyuknak. Ha lenne egy ilyenem már biztos megfúrtam volna
aztán ha kijön másutt 1-2 db imbuszos M3-as hernyóval rögzíteném a megfelelő pozícióban.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gamescom 2025 - Az összes bejelentés egy helyen
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest