Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csibu83
csendes újonc
-
Csibu83
csendes újonc
Jó reggelt, sziasztok!
Nem is tudom hogyan kezdjem... (Így az éjszakás hét után főleg ) No. Szóval az van, hogy hozzám került egy Pentacon Auto 4/200 MC. Darabokban úgymond, mert a menetes rész le volt esve - csavarok hiányában, meg a rekesz állító, s még pár dolog - és a tubus szét volt csavarodva. Meg egy fura gyűrű, ami inkább rugó... Fotózni tán egyszerűbb volna, de azt majd ha kialudtam magam a délután folyamán.
Amit most szeretnék kérni tőletek, az az, hogy miként tudnám úgy bemutatni nektek az obit, hogy abból valaki meg tudja mondani, mit, mi után, hova s mennyire kell vissza rakni?
Három napja túrom a netet videók és leírások, képek után, de nem találok róla semmi útmutatót sajnos. Szeretném megmenteni, bár alkatrésznek vettem, de sok jót olvastam róla. Egyelőre ennyi volna, aztán a többit majd később, ha észhez tértem és mondtok egy útvonalat, amin felétek elindulhatok, hogy lássátok és érthetően (mert ugye nem vagyok egy szaki ebben) le tudjam írni. Egyfajta távsegítség buheráláshoz, már, ha lehetséges
Előre is nagyon szépen köszönöm, további kellemes napot s részemről jó éjszakát! -
Csibu83
csendes újonc
Jut eszembe... Nem tudom, emlékeztek-e, de van egy Pentacon 4/200 obim, ami ugye - nektek köszönhetően - kiderült, Exacta bajonettes. Nos, írtam, hogy átadtam ezt a levehető bajonettet egy ismerősnek. Kézzel-lábbal, fotóval illusztrálva elmondtam mit és hogyan szeretnék rá. Nos, az esztergálás sikeresen lezajlott, de akadt kicsi bibi. Ez pedig - amire felhívtátok a figyelmem -a bázistáv. Tadaam...
Nem gond, obi felcsatol, végtelen kiteker, homály. Pffh.
Mérés, kapcsolatfelvétel egy fotóban jártas sráccal (Fátrai Laci), ő mondta: Csiszújjá!
Oké. Én meg csiszoltam, mértem, próbáltam, aztán mértem csisztoltam és próbáltam. Ezt úgy 30x.
Aztán lőn világosság! Vagyis, végtelen
Ez úton köszönöm nektek is a segítséget ebben! -
Csibu83
csendes újonc
Na, ezt olvastam jó másfél órája... Őszintén? Akkor sem kéne ha megtudnám venni.
Épp az a szép a manuálban, hogy rajtad múlik minden, nem pedig az elektronikán. Legalábbis szerintem, aki nem rég és csak 4 M42-el fotózgat. Mert ugye nem vagyok sem fotós, sem profi. De azt már most tudom, hogy imádom mikor ”döcög” a rekesz
Erről jut eszembe... Pár napja érkezett egy Enna München Tele-Ennalyt, 1:4,5/240mm
Van még mit tanulni rajta meg persze használni is tudni kéne -
Csibu83
csendes újonc
Sziasztok, ebédhez jó étvágyat vagy egészségetekre
!
Néhány napja egy ilyen csöppnyi objektív került hozzám. Meteor 8m-1 Kissé poros és a hátsó lencse sajnos karcolt.Pár kérdés ezzel kapcsolatban:
- Álljak -e neki szétkapni és megpróbálni a porszemcséket eltávolítani (körtepumpa, lenspen, stb)
- Gondolom karcolt lencsére csak a kalapácsos egyengetés a megoldás, vagy tudtok más?
A menetes része nekem ismeretlen, s nem találtam a kúglival - mert szerintem nem jól kerestem - megfejtést rá, hogy miféle. Természetesen Canon 1200D-n szeretném kipróbálni, használni, ha volna rá mód.
Ebben is nagyon szépen megköszönöm előre is a segítségeteket![ Szerkesztve ]
-
Csibu83
csendes újonc
Ezeket is köszönöm, továbbítotam felé
-
Csibu83
csendes újonc
Babumm...
Még egy alternatívát megpróbálok. Ismerősnek átadom ezt az Exacta bajonettet, hogy vegye le a méreteit, s próbálkozzon meg az esztergálással, egy M42 menettel a végén.
Nem tudom mi sül(het) ki belőle, de remélem a legjobbakatNektek pedig köszönöm a fáradtságot és a segítséget.
Ha esetleg jutok valamire, akkor hozom ide is. Az E-bay meg, nekem csak nézelődni való -
Csibu83
csendes újonc
-
Csibu83
csendes újonc
válasz MrChris #8077 üzenetére
Nojó...elég zavaros vagyok (tudjuk be az influenzának és a zöldfülűségemnek).
Szóval ez, amit a kezembe tartok, van rajta eredetileg.
Ezt egy gyűrű fogja rá az obi végére. Hogy miféle, azt nem tudom, de ajánlottak már hozzá PK-EOS adaptert is. Ami 6 ezer+plusz posta.
Azért gondoltam levenni róla, s lecserélni egy ilyen M42-s menetű ”sapira”.[ Szerkesztve ]
-
Csibu83
csendes újonc
faki, jjeahh, tailor!
Gyorsak voltatok, köszönöm!
Node, rosszul fogalmaztam az előző írásomban. Szóval olyat keresek, mint a mellékelt képen látható.
M42, chip-es gyűrűm van 3 db is, amiből egy a Helios 44M-4-en, a másik az MTO 8/500-on van. A harmadik várja Pentacon-t Ámde, a másik bökkenő, hogy az ebay-hez bizony én hülye vagyok
A bajonettet le lehet csavarni róla, jobban mondva, a gyűrűt, ami a bajonett ”sapkát” leszorítja.
Eredetileg ilyen van rajta, s ezt cserélném az előzőekben mutatottra: -
Csibu83
csendes újonc
Szervusztok!
Szeretném segítségetek kérni...
Néhány napja hozzám került egy Pentacon 4/200. Gyönyörű. De ezzel ki is merült, mert sajnos a bajonett nem egy kompatibilis része Canon 1200D-re.
Ezért fordulok hozzátok, hogy egy M42-s közdarabot valahogy be tudjak szerezni, vagy ha esetleg itt volna valakinek eladó. Eddig össz-vissz egy emberke volt, aki mondta, neki van, pesze, el is adja. Hűdeszuper
Postával együtt 8 ezer. Az objektív volt fele ennyi postával.
Megköszönöm előre is a válaszaitok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest