Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
volt nekem pár belőle. Különböző változatokban létezik, hogy a kerülendő felől közelítsem, amiken szemből a tubusok éle krómozott (silvernose) és a lencsék csillogása szépiás, barnás-aranyos (SingleCoatid) Utóbbi a lényeges. Ilyeneket ne vegyél. Nekem kettő is volt. Ezek a SC változatok 2.8-on kezd használható lenni, alatta sehogy se jó, lágy.
A többi nagyon jó, sokkal jobb az 50/1.8-nál, szép lágy bokhé, kiváló élesség...Széria szám alapján is van támpont a bevonatokra, mert nem gyakran jelzik:
www.fredmiranda.com/forum/topic/1121708Bár e szerint az egykori 445e-s szériaszámú obim SC bevonatos silver, míg a valóságban fekete és gondolom MC-s mert nagyon jó volt.
-
orko
tag
Olympus OM Auto-S 50mm f1 4 objektíve van valakinek? M4/3 rendszerre szeretném adapterrel használni.Valakinek tapasztalata vele?
-
faki_
senior tag
A Jupiternek van egy cserélhető véges változata, ami így Nikonra is probléma nélkül felrakható. Tulajdonképpen az M-es elődje, viszont ritka és ha ért valamennyit hozzá az eladó, akkor drága is: Jupiter-21A.
-
-
félisten
Nikonra kb. semmi nem megy fel lencsés adapter nélkül, csak úgy, hogy bukod a távol fókuszálást.
Mivel a Nikonnak nagy a bázistávolsága, így minden adatper úgy műxik, mintha makró közgyűrű is lenne egyben. Ha makrózni akarsz, akkor pont jó, más esetben nem.
Erre való a lencsés adapter, ami megoldja a problémát, de az ugye ez plusz lencsetag, amiből drágát érdemes venni, ha csak keveset akarsz rontani a képminőségen...
Sajna, nikonra a legtöbb más bajonettes lencse nem jó választás - legalábbis szerintem.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
RCH
tag
Mondjátok, RMC Tokina 200mm f3.5-öt fel lehet csattintani Nikonra?
Ha igen milyen kompromisszumra számítsak? -
-
gonger
senior tag
Sziasztok, Sony Nex 5T-hez szeretnék filléres objektívet, kreatívkodni kicsit. Heliost kerestem és belefutottam itt az apróban egy Helios 44M-6 -osba. (11 Ft-ért, míg a többi 5-6 ezerért vihető)
Megnéztem az első HSZ-et, és gugliztam kicsit, de nem derült, ki, hogy miben tud ez többet a 44-2, 44M, vagy a 44M-4-nél.
Egyáltalán mennyit érdemes egy ilyen obiért adni? (Adapterből is láttam új áron 2500 - 8000 Ft-ig) -
konyi79
addikt
válasz Elektrosokk #6987 üzenetére
Kicsit az oké, de ennyire elvinné?
De majd kiderül, mit mond mennyire húzta fel. -
konyi79
addikt
válasz MrChris #6985 üzenetére
Sokkal visszafogottabb szinei vannak az 5N-nek, nem az a baj. Ha nézed nincs a kacsának árnyéka, felhős az ég. Ezt a füvet az 5N ilyenkor sötétzöldre hozta volna, szóval szerintem a fehéregyensúly lett legalább melegebbre tolva, meg a szaturáció feljebb. A fénymérés se eredeti, alapból ez sötétebb lenne vele szerintem.
Viszont innen nézve nem rajzol rosszul az obi, viszont a bal felső sarokban látszó alapján elég kemény a bokeh. Olyan, mint némely modern sok ed tagos obi.[ Szerkesztve ]
-
konrad
aktív tag
NEX-5N feat. Pancolar 50 mm f/1.8 teljesen nyitva ezt produkálja :
Dák télsz[ Szerkesztve ]
Búcsúbeszéd a villanyszerelők főnökének temetéséről: - Jó vezető voltál, mindig nagy volt körülötted a feszültség. De most, hogy kiverted a biztosítékot, földelünk.
-
Zozzant
addikt
válasz Mr.Csizmás #6980 üzenetére
Mosmér? Ez a nemzetközi eladási ár
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Zozzant
addikt
válasz Mr.Csizmás #6976 üzenetére
Hogy mi van? Vicces eladók
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #6976 üzenetére
az mf egyre menőbb
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Mr.Csizmás
titán
gyerekek, mi a f van a piacon?
Mir-1V 37/2,8 Bruxelles GP kiadás 25k-ért....
én 4600ért vettem a nagykőrösin, aztán 10 körül adtam tovább pár év múlva....
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Elektrosokk
veterán
válasz MrChris #6973 üzenetére
mind nyitva ahha, az optika elég éles, a bemozdulás meg hát, jó záridővel dolgoztam de folyton nekem jöttek. elég nagy volt a tumultus. a Bonsai-okat nagyon nem is Tudtam fotózni. az optikának thorium-os bevonata van, az tolja el a fehéregyensúlyt, nem korrigáltam mert elég sok kép lett, meg úgy voltam vele hogy belefér a hangulatukba
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
MrChris
nagyúr
válasz Elektrosokk #6972 üzenetére
Tök jók, persze ott gondolom volt miből válogatni, a virág mindig hálás téma Mind nyitva? Egész jó azaz obi. Persze FF-en lehet rekeszelni, marad DOF
Viszont a színek (WB?) valahogy nem okésak. Főképp zöldbe van elcsúszva, meg pár kép bemozdult, gondolom fos volt a világítás (kompaktszarok)... -
Elektrosokk
veterán
tegnep a Garden
expon jártam, képek a Sony A7-el készültek és a pancolar 1.4 55 optikával. akit érdekel nézzen ráAz èlet sport vagy szórakozás! :)
-
JuhG24
csendes tag
Üdv!
Olcsó, széles látószögű objektívet keresek. E-pl5-ön használnám, M42-es adapterem van, így azok előnyt élveznek, de ez nem fontos szempont.
Egy pana 20 1.7 vételét tervezem és amellé egy még szélesebbet, probaképp, ezért is szempont az ár.
Kösz a segítséget. -
Zozzant
addikt
Igen jó képe van, abban a minimális élességi síkban éles, kicsi ca nyitva, masszív nehéz dög, nagyon finom élesség állítással. Az 1.4-hez képest (az is van) a képe nem indokolja a négy-ötszörös árat. Elég sok benne a gyűjtői, befektetési és hülyeségi mutató Majd tolok képeket se jelenleg nulla időm.
-
MrChris
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #6966 üzenetére
Ezek a régi zoomok elég vackok, amúgy mire kellene?
-
zolka78
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6962 üzenetére
Ez nem inkább a mostani digitre tetvezett 70-300-ak elődje, ami még a filmes érában volt alap/belépő telezoom? Mert valószínű, hogy egyről beszélünk, akkor viszont felejtős.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
MrChris
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #6962 üzenetére
Nem ismerem, mekkorát nagyít? Gondolom szigorúan állványos obi, kis Pen hogy tartja meg?
-
Mr.Csizmás
titán
sigma 75-300 DL macro-ról mit gondoltok?
-
Elektrosokk
veterán
válasz Mr.Csizmás #6957 üzenetére
mi kaptunk egy soligort próbára, 80-200 macro funkciós, 4.5 a fényereje. meglepően jó és éles. ami nekem még tetszett az az FD 35-105 3.5. de kisebb fd zoom is nagyon jó, aminek fix a fényereje. ezt a 35-105 3.5 telét abban korszakban amúgy sok gyártó licencelte és gyártotta, az áráért nagyon korrekt, csak hát cserébe nem túl kicsi
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Elektrosokk #6953 üzenetére
m42, bármi jöhet, ha b*szatja a napsütés, akkor az f4.5-f5.6 is elviselhető
-
jjeahh
nagyúr
válasz zolko74 #6952 üzenetére
Nekem van egy olcsó F1.4-esem is, de karakteren, mosodán kívül mindenben rosszabb mint a kis zuiko meg minolta. Ettől függetlenül ez a kedvenc manuálom, de nem a képminősége miatt szeretem
Amúgy ha már F1.2... miért van az, hogy az F1.2-es üvegek általában 1.2-ről egyből F2-re ugranak? nincs ezekből olyan, amit lehet rekeszelni F1.4-re is, esetleg fokozatmentes a rekeszgyűrű?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Elektrosokk
veterán
válasz Mr.Csizmás #6949 üzenetére
70-200 manuálisban ? zoom obikat nem nagyon próbálgattam, de szerintem manuális nikonok nem lehetnek rosszak.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz zolko74 #6950 üzenetére
Mindkettő bokehje ideges nyitva, egyet rekeszelve meg szögletes, nyitva CA-znak és lágyak, F2.8-tól viszont sztem elég pengék, a minoltát én egy picivel élesebbnek találtam, de mindkettővel baromi könnyű fókuszálni a g3 keresőben... amúgy a képi világuk nagyon hasonló, nem tudom milyen bevonatok vannak rajtuk, de elég jól bírják az ellenfényt, kontrasztos a képük, a színeik is majdnem ugyanolyanok. Szerintem az olcsó üvegek közül valszeg a legkompromisszummentesebbek.
-
zolko74
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni G3-hoz manuális obit. Ezeket találtam elfogadható áron:
Olympus OM-SYSTEM F.ZUIKO AUTO-S 50mm 1.8
Minolta MD 50mm 1.7 JapanNem baj, hogy nem mc-sek?
-
Mr.Csizmás
titán
bubikáim!
mit gondolnátok olcsó, relatíve fényerős zoom megoldásnak a május elsejei nagy futamhoz? egy fix135-öm van, de azt nem érzem odavalónak. 70-200, és tsa?
-
hemaka
nagyúr
Igazából néztem EU eladókat is, de nem találtam normális áron hasonlót sem. Általában 1 hónap alatt érkezik meg a cucc Kínából, megszoktam már, hogy várni kell. Addig szórakoztatom magam a meglévő objektívekkel. Meg egyébként sincs mit rátekerni az adapterre még, nézelődöm ebay-en.
MrChris: Köszi az infót.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
jjeahh
nagyúr
megéri kínából rendelni adaptert, annyival kevessebbe kerül? az első m42 adapteremet én is kínából rendeltem és kb. 3 hónapig jött, azóta uk-ból meg germániából rendelek ilyesmit, előbbiből 5-14 nap, utóbbiból 3-5 nap alatt meg szokott érkezni minden.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Ha már adapterek, ezt gondolom nyugodtan megvehetem az Oly EM10-hez?
Ha esetleg tudtok jobb eladót, vagy jobb és nem sokkal drágább adaptert, várom a javaslatokat.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Muerte68
addikt
akkor nekem szerencsém van,a minoltának fölül van az m42-es is jól áll-de az más tipus,a minolta és a yashica ami fotga.
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Muerte68
addikt
próbálgattam a fényerővel nem lessz baj nem győzöm a zársebességet rátolni még ebben a f...s időben is ami nem baj a kezem "kissé" remeg .ha kicsit szebb idő lesz letesztelem jobban is
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Muerte68
addikt
mi a baj a FOTGA átalakítókkal?nekem is van de nem értettem a problémát amit felvetettek?nem jól ál a bajonett??
-
-
Muerte68
addikt
Elvileg ugyanaz,mindkettőnél lehetnek minimális eltérések bevonatban,de az nem MD-MC függő bármelyik lehet.jókat írtak róla,remélem beválik
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #6933 üzenetére
Lassan már nem igazán van mit hozzáfűzni T* bevonatos 50mm zeissek esetleg élesség fetisisztáknak meg m39-es obik azoknak, akik kis obiméret/vékony adapter-re buknak.
(#6935) ferq68: kíváncsi vagyok jobb-e ez mint az md verzsön, az nyitva rossz, F2.8-tól meg szájtátósan éles
-
Muerte68
addikt
friss szerzemény
-
Mr.Csizmás
titán
-
Novics
senior tag
válasz Elektrosokk #6928 üzenetére
Nagyon úgy fest. 12 lamellától kicsit mást vártam. De majd kiderül, hogy mit lehet belőle kihozni valós körülmények között.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Zozzant
addikt
válasz Elektrosokk #6924 üzenetére
"...nem emlékszel, te is ottvótáá"
-
Zozzant
addikt
válasz Elektrosokk #6921 üzenetére
hű majdnem felismertelek
-
Novics
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6920 üzenetére
Egy még mindig be van nálam könyvjelzőzve. (Megnéztem, még nem vitték el. ) Sajnos még nem volt időm, lehetőségem kipróbálni, hogy a Biotar 12 lamellája mit tud bukéban. Lehet este felszerelem a karácsonyi izzósort, és gömbőcölök egy kicsit. Hmmm... ez nem is olyan hülye ötlet!
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #6918 üzenetére
jó üvegek? sosem próbáltam őket
-
jjeahh
nagyúr
Az olcsó üvegek közül nyitva egyik sem valami jó, de egyet rekeszelve nagyjából az összes vállalható amit eddig próbálam. Ha szereted a flare-t, a hangulatos örvénybokeht, akkor a helios 44-2 nem rossz, ha viszont az élességre, kontrasztra, színekre gyúrsz, és olyan kéne, ami jobban bírja az ellenfényt, akkor az OM bajonettes zuiko 50mm F1.8-akból a késői példányokat ajánlom meg a minolta md 50mm F1.7-et, sőt igazából az összes 50mm F1.7-es manuál ugyanilyen jó elvileg (rikenon, revuenon, pentax) élességben, csak a kontraszt, színek másak valszeg a különböző bevonatoknak hála. Az aláírásomban lévő linken megnézheted a helios meg a zuiko kb. mire képes mft-n
-
Zozzant
addikt
válasz Elektrosokk #6899 üzenetére
Na szerinted láttuk egymást?
-
faki_
senior tag
Heliosok nagy vonalakban:
44-2: Preset, 8 lamella, 2-3e Ft-ért is akad már, könnyebb használni (lásd összefoglaló), a hátteret jobban(másként)? mossa a többinél. Az ellenfényre érzékenyebb, kevésbé kontrasztos a képe.
44-3: ritka, 8 lamella, amolyan átmeneti verzió lehetett, többféle kinézetű előfordul belőle, talán MC-s is. Van olyan, amelyik problémás Canonra.
44M: MC-s is van, de inkább anélkül, 8 lamella, már nem preset.
44M-4: a leggyakoribb, innentől 6 lamellásak, van belőle MC-s is.
44M-5: viszonylag ritka.
44M-6, 44M-7: a legutolsó, ritkább, drágább változatok.Elméletileg az újabbak jobb felbontásúak, élesebbek és az ötöstől mind MC-s. Viszont nagy a minőségi szórás közöttük, nálunk megfordult 5-6, de nem az újabbak voltak a jobbak.
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
-
hemaka
nagyúr
Sziasztok.
MFT-re szeretnék nagylátószögű, illetve 50 mm környékén valamit. Az árról csak annyit, hogy csak szórakozni lesz, szóval ár/érték arányba jó legyen. Első mft gépem és manuálozás, szóval ehhez bevallom kb. semmit nem értek, de hamarosan utána olvasok.Helios 44-es típusúakat néztem, de azokból elég sokféle elnevezéssel futnak, amiket nem igazán tudok hova tenni, de láttam vele készült képeket és egyáltalán nem voltak rosszak.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
polcsa
aktív tag
-
MrChris
nagyúr
ezen exakta bajonettet látok. Egy kissé nagy lehet, mert KF-ra való. Keresgéltem de nem derült ki számomra hogy konkrétan ez nyitva mit tud.
Amúgy aszem apámnak van egy ilyen,vagyis egy zebra verzió ami nem MC-s Pentacon Sixre és próbáltuk filmmel Pentacon Sixen. Középen elment szélek felé már romlott az élesség és nyitva becsillant gaussian blur-os.
Az ugró blende nem megy az nemtom mit ért alatta, akármi lehet. Pl Pentacon Six-en nem ugrasztja be fotózáskor, az még nem baj, de ha sehogy sem lehet beugrasztani csak áll fixen az baj. -
polcsa
aktív tag
Erről az obiról mi a véleményetek:
biometar
Illetve mi az, hogy az "ugró blende" nem megy? Manuálisan használható?Mondjuk a bokehja pont nem szimpi.
[ Szerkesztve ]
-
daniduke
tag
Igen erről, kemény egy db user reviewt találtam róla de jónak tűnik. ~13 ért mérik, annyit nekem megérne egy ilyen mütyür ha hozza a másik minőségét, swirly nélkül.
(Nekem is sikerült egyet túl csavarnom, de két mindfuckkal később sikerült is életét lehelni bele
Az enyémnek kb. 1m a közélpontja, ami elég szomorú )[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
jjeahh
nagyúr
válasz daniduke #6904 üzenetére
te erről beszélsz? sosem láttam még, ez tényleg teljesen másnak tűnik
-
daniduke
tag
Köszi a választ, de azt hiszem félre értettél, pontatlanul fogalmaztam. Nem apscre kell az objektív, hanem "25mm F1.4 apsc" a neve az objektívnek. Az általad leírt, és általam is használt, szeretett objektív Apscre tervezett nagytesója lehet. (?)
Tetszik ez a játékossága a kistesónak, de pont emiatt nem jó általános objektívnek. Ez az apsc edisön meg sokkal jobbnak tűnik, csak a fényereje kérdéses.https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
jjeahh
nagyúr
válasz daniduke #6902 üzenetére
én mft-n használok, valszeg apsc-n kb. annyi lesz az eltérés, hogy jobban fog vinyettálni...
képminőség: nagyon vinyettál, széleken ken, nagyon CA-zik, kopott a képe, ellenfényt nem bírja, cserébe középen szép éles, és tud "swirly bokeh-t", szal játszani nagyon jó de semmi komolyat nem kell elvárni tőle makróra viszont fura módon tűrhető, csak minden egyes darabnak más a közelpontja
építési minőség: full fém, az enyémben rengeteg a rekeszlamella és lekerekítettek, cserébe nagyon kell kímélni, nekem már kettő tönkrement, ha picit megfut a fókuszgyűrű pl. amikor csavarod fel az adapterre és próbálod enyhén rászorítani, akkor b*xhatod, többé nem lehet fókuszálni vele az adapterrel vigyázni kell, mert nekem amit velük adtak rosszak voltak, külön kellett vegyek... ezeket lőttem vele: [link]Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
daniduke
tag
Tiszteletem!
Használ valaki C mount 25mm f1.4 aps-c objektívet? Nem sok mindent találtam róla, de az a kevés nagyon meggyőző. Viszont valahol említették hogy az az 1.4 valójában 2.5-2.8 Így azért már nem annyira bestbuy. Tapasztalt ilyet valaki, vagy csak az az egy példány volt ilyen?
(esetleg valami más alternatíva 25 mili környékén és ezen az áron?)
Köszi![ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest