Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: A RAMválság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fefe9
tag
Szép estét.
Megosztanám az utóbbi napokban szerzett tapasztalataimat manuális obik vs Nikon 1 S1 témakörben.
Kezdem az adapterrel, én ilyet vettem: [link]
Kevesebb, mint három hét alatt ért ide, blendeperemes, szétszedhető, állítható a menetes része, ami azért jó, mert felülre tudom tekerni az obi számozását, látom, amit állítok. Illeszkedése viszonylag pontos.
Az obi: Face csoportban vettem egy kifogástalan állapotú Helios 44M 2/58 obit, korrekt áron (egyetlen apró gondja, hogy kissé dohányfüst szaga van, remélem, majd kiszellőzik).
Elég sokat olvasgattam, mielőtt nekikezdtem a manuálozásnak. Nem vagyok nagy fotós, de hobbiként kezdem megszeretni ezt a dolgot, és erre nagyba rásegített ez a Helios, ad egy olyan feeling-et, amit nem igazán tudok körülírni.
Én bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretne ebbe belevágni, nem egy ördöngös dolog, rá lehet érezni az ízére. Az alapigazságok itt is igazak: nem szabad azonnali eredményt várni, próbálkozni kell, kint is, bent is, aztán előbb-utóbb rájön az ember, hogy mikor milyen beállításokkal érdemes lődözni. Arra hamar rájöttem, hogy kézből elég nehéz kitartani a gépet, állványom nem lévén, egy kis párnácskát csináltam a gép alá (zokni, rizzsel megtöltve, nem ér röhögni
Íme, négy kép, amiket készítettem (kérem a szakértőket, fenntartásokkal kezeljék, csupán bemutató céllal teszem közzé, tisztában vagyok a korlátaimmal):
FlickrKöszönet jár Vyndree fórumtársnak az iránymutatásért, tanácsokért.

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-7G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 650 G3 - i3-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest