- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
rascalyjo #5160 üzenetére
Akkor íme még egyszer , teljes méretben is akár megnézhető , vagy épp letölthető a Jupiter-21m 4/200mm M42 + AF II-es EOS chip-pel készült képek.
(#5161) Wa2x_ : én a Pentacont nem ismerem , de a Jupiter meggyőzött... és az AF II- es chip sokat számított hogy ilyen minőségűek a képek....
-
MrChris
nagyúr
válasz
rascalyjo #5164 üzenetére
nikonnak is van fehér bár tény hogy canonnál szoktuk meg.
Még ami érdekes lenne az a matt terepmintás zöld/szürke, esetleg matt zöld, bár az már túl puruttya. Esetleg valami különleges fekete. Ha aluból van azt házilag is lehet eloxálni bármilyen színre ami ételfestékként kapható. Viszont a feliratozád tűnik a legnagyobb nehézségnek. -
MrChris
nagyúr
-
Mr.Csizmás
titán
-
MrChris
nagyúr
-
MC Pite
veterán
válasz
rascalyjo #3384 üzenetére
Szintén, a milcen imádtam a régi fém obikkal játszani...
Viszont az eszem azt mondja ritkán fogok manuál telével próbálkozni, pláne madarakra (ez volt az egyik fő téma hozzá ami nyugisnak tűnt etetőnél) - a kis vackok azonnal elszállnak az etetőtől - és az is csúnya műanyag 'palack' lett, mivel naponta megesznek közel 1kg kaját(!), csak ebbe tudok ennyit belerakni. -
Schanyee
senior tag
válasz
rascalyjo #3364 üzenetére
Panasonic g3. A pestieket kézből lőttem mind. Sütött annyira a nap, hogy simán megtartsam kézből is alacsony ISO mellett. Meg nem rossz azért a fogása, bár szokták szidni, nekem nincs vele semmi bajom. Meg a g3 keresőjét a szememhez tartva elég stabilan lehet tartani és gyorsan is tudok fókuszálni mert jó nagy a keresője.
-
csakb
őstag
válasz
rascalyjo #3258 üzenetére
Hajrá, én neked szurkolok!
Ha csak harmadjára sikerül az adapter, még akkor is olcsóbb lesz, mint egy Nikkor 2.8/180.Igaz, azzal legalább van AF is.
(#3259) fattyu: Jó, de ő tud esztergálni.
Ha én is tudnék, és lenne is egy gépem a spájzban, én sem venném az adaptereket, hanem faragnám.
BTW, tudja valaki, hogy miért hisztizik a google újabban az MFLenses miatt? Állítólag malware-t terjeszt a site, a króm meg már erre a topikra is ki van akadva, mert van valahol egy oda mutató link.
-
fattyu
veterán
válasz
rascalyjo #3258 üzenetére
esetleg a guglit próbáltad már?
csak mert lehet kapni adaptert. Nikon psix re ráguglizol menten ki is dobja index adokveszeket pl...
-
csakb
őstag
-
j.bravo
addikt
válasz
rascalyjo #3235 üzenetére
Ha nem bánod én is lefotóznám a 135-ös Pentaconomat hogy meg tudd nézni, megy-e.
Ráadásul az lenne jó, ha úgy lehetne megoldani, hogy ha kell, vissza tudjam tenni az m42-t és használni az obit a Prakticán.
Persze ha nagyon macerás akkor legfeljebb kerítenék még egyet, ami akkor Nikon végű maradna.
-
csakb
őstag
válasz
rascalyjo #3224 üzenetére
M42-nél a képsík és a bajonett homlokfelülete közötti távolság (flange focal distance) 45,46 mm. Nikon F-nél 46,50 mm, vagyis elvileg csak 1,04 mm-t kellene lefaragni. Illetve ha "vállas" M42-Nikon adaptered van, akkor még annyit, amennyi a váll vastagsága.
-
Zozzant
addikt
válasz
rascalyjo #3224 üzenetére
46.50 mm (Nikon F) MÍNUSZ 45.46 mm (M42) MÍNUSZ az adapter peremének bajonettre fekvő vastagsága = x
Ha van Nikonnál vázba simuló adapter akkor ez utóbbi nem kell, nem ismerem ezt a részt.
Csak említettem hogy a rögzítő gyűrű a cserélhető adapter peremét szorítja le, ergo a peremet nem lehet leszedni. -
Gulyopapa
addikt
válasz
rascalyjo #2918 üzenetére
Egyetértek. Művészi videóra, fixen letéve tökéletes. Mozgó objektumokra viszont az összes dslr egy halom fos.
Volt 2 évig 5DMKII-m, 7D-m, és állítom hogy ezek alkalmatlanok mozgó tárgy videózására. Az AF egy hulladék ...
Reklám fotózásra, rövid snittekre jók ezek ... ha a célobjektum elkezd közeledni vagy távolodni akkor ezek halottak ... -
copass
veterán
-
Zozzant
addikt
válasz
rascalyjo #2824 üzenetére
Beszélhetünk róla, nem az enyém de: szinte új állapotú tokkal vonóval. Leginkább dícsérni szokás, és akinek van azok is dícsérik, jó üveg, szép üveg, nehéz üveg, k..sok lamellával, engem mondjuk irritál a 2.5 m közelpont
Na egyszó mint száz, minnél jobb annál olcsóbb legyen ám!
Vagy túloztam?
-
zolka78
senior tag
válasz
rascalyjo #2770 üzenetére
Csak egy minimum RAW konverzió van rajtuk ami kell, semmi extra ficsör.
(#2771) copass: Nekem ezzel a problémával nincs bajom. Nem fő üvegnek használom a manuálokat, leszámítva az 50-eseket, az nálam a gyerekfotókra kell, imádom azt a hangulatot amit hozzá ad a képhez.
-
zolka78
senior tag
válasz
rascalyjo #2763 üzenetére
Tessék, egy kis segítség a Pentacon 135/2,8 obihoz. Ellenfényben nagyon pocsék dolgokat tud művelni, és ráadásul ha közvetlen sok napfény éri a témát akkor kontrasztos dolgoknál baromira nagy a CA. Ezeket lehet korrigálni és annyi pénzt megérnek amennyiért dobálják őket.
-
nesa
veterán
válasz
rascalyjo #2746 üzenetére
f:4 en is igen eles, 5,6 szetszedi a szenzort, akartam meg mondani hogy jobb vetel lehet az uj MC bevonatos elektrik verzio mert a sima hajlamos a CA ra, de talan kevesbe mint az 50-200 as nikkor.
Ez egy altalam atalakitott praktica B 135/2,8 bajonett kivan cserelve nikonra majdnem a vegtelen is megvan vele csak kene egy muszeresztergalyos, tesztelni meg igazan nemvolt alkalmam csak 1x2x poenbol feltekertem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Trollok komolyan
- Path of Exile (ARPG)
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest