Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThuG4LifE
senior tag
Ugyan azzal a beallitassal telepitsd a clovert a hdd-re, mint a pendrivera, a pendriveon levo config.plist-et masold a hdd efi mappajaba. Kext-eket is beraktad a hdd efi mappajaba?
[ Szerkesztve ]
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
syC
addikt
válasz ThuG4LifE #29602 üzenetére
Köszönöm a tippet. Sztem az volt baj, hogy a config.plist-ben nem írtam át azt a bizonyos Attributes-os sort.
Csak egy megjegyzés a leírásal kapcsolatban:
Legacy boot mode:
1. Telepítsük fel a Clover-t a rendszerpartícióra következő beállításokkal:
Install boot0af in MBR
CloverEFI 64-bits SATA
2. Tegyük szerkeszthetővé a Clover config file-t.
sudo chmod 666 /EFI/CLOVER/config.plist
3. Indítsuk újra rendszert most már képesek vagyunk pendrive segítsége nélkül bootolni.Itt nem szerepel, hogy másoljuk / írjuk át itt is a .plist-et.
•
-
ThuG4LifE
senior tag
Igen, elvileg ez egy logikus lépés, de ugye nem gondol rá mindenki egyből, anno én is ilyennel szívtam, aztán leesett, hogy mi a baj.
tlac: Mondjuk ez érdekes igen, kernel panic kellett volna legyen és nem no bootable device.
[ Szerkesztve ]
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
syC
addikt
Én is azt vártam, hogyha valami valami nem jó, akkor bebootol usbről / hdd-ről és utána panaszkodik, de nem .. Mindegy, fő hogy győztünk.
Más:
Egy bizonyos Ralink RT 5390-es wifi kártyám van a géphez. Ha jól olvasgattam, nincs hozzá osx driver. Vegyek egy másik (pl tonymac buyers guide listaban szereplő ) wifi kártyát, ha akarok wifizni, vagy esetleg létezik valami megoldás a kártya életre keltésére osx alatt.
Mivel BT is kellene, itt bármelyik ( pl legolcsóbb usb-s szolúsön) jó lehet, vagy szintén szemezgessek a fentebb említett listáról?
Az én procimnál (i7 2600) kell valami drivert még feldobni hogy megfelelően képben legyen az osx hogy mi hajtja,vagy jó így ahogy van?
•
-
Smiley
addikt
Azert illene ugy megcsinalni, hogy a nullcpu ne kelljen neki, mert igy nem lesz speedstep es mindig max orajelen fog menni. BT-bol barmit megeszik szerintem ami usb-s, nekem a ceges gepembe egy 15 eves BT-s HP nyomtato usb-s bt modulja van.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Nincs ötletetek, hogy ez miért jön elő minden indítás után? aztán kéri a icloud jelszavamat...
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
sad_Vamp
őstag
Most néztem, hogy az alaplap amit rendeltem támogatja a i7 6700k és a 7700k-t is. Viszont a 6700k kicsit kihaló félben van (vásárlás szempontjábó). Mennyire problémás a 7700k OsX-el?
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
syC
addikt
válasz sad_Vamp #29615 üzenetére
Ha minden igaz, holnap össze áll a rendszer a final cuthoz, szerváltam egy r9 270x-et, bővítettem 8gb-ra ramot. Már csak egy bt adapter meg egy wifi (kext vagy új kártya) kell, aztán én is lefuttatom azt a tesztet.
Ha lesz működő wifi + bt szolgáltatásom, majd kiváncsi leszek, mennyire működik airdrop és a többiek.
•
-
sad_Vamp
őstag
-
Smiley
addikt
válasz sad_Vamp #29618 üzenetére
Leginkabb hatranya lehet, ha az adott prociban van olyan utasitaskeszlet amit a fakeid miatt nem tudsz hasznalni, ezaltal bukod ezt a funkciot.
Amugy, en kb 15 eve nem vagyok hajlando magamnak uj szamitogepet venni, szoval en meg az uefi-s alaplapokig se jutottam el.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Egy asus vivopc vc 62b-n használok el capitan-t,
Csak a hdmi hang az ami nem akar elindulni
Intel hd 4400 szerintem mobil változat van bent.
Tudom gugli a barátom de csak angol nyelvü leirást találok. Na az meg semmilyen szinten nem megy.
Esetleg lenne valaki ki tudna segiteni???Bocs, vizibicikliről vagyok.
-
sad_Vamp
őstag
Hogy viszonyul az OsX olyan HW-hez amit nem lát? Vagy, ha netán látja valami féle módon, lehet tiltani az eszköz használatát?
2 grafkártya esete forogna fenn, egyik OsX a másik Win. Az elős slotba a WINest raknám a PCIe x16 miatt
És szerintetek mekkora táp kellene egy ilyen felálláshoz, 2 kártyával kell számolnom, vagy elég azzal amelyik többet fogyaszt?
Vélemények, javaslatok, tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Sierra-hoz még mindig alapkövetelmény az SSE4.1-es CPU Támogatás megléte?
Vagy azóta készült-e már valamilyen fix hozzá Intel CPU-hoz? [Q6600-am van]// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
pusihusi
addikt
Sziasztok Apple szoftvert hol lehet venni? S nagyon nehéz egy Windowsos gépre felrakni? Egy asztali egybe gépem van. Eddig egy + mini pc-ben gondolkodtam, de az kb 150000-ft
[ Szerkesztve ]
Üdv. Feri!!
-
pusihusi
addikt
Azt hiszem ebből Mac mini lesz, s HDMi-n fog menni, remélem!
Üdv. Feri!!
-
Kisfundy
aktív tag
sziasztok!
Lenovo t440-re szeretnék sierrat,esetleg valakinek vannak tapasztalatai?
melyik hardverek nem mennének? -
syC
addikt
Hali
Van valakinek tapasztalata 4-nél több magos cpuval felszerelt hackintosh teljesítményére, viselkedésére? Mennyire lehetnek többszálasítva a progik osx alatt ( final cut ?). Csak mert kiderült, hogy alaplapot kell cserélnem, és elgondolkodtam, hogy egy kicsivel többért 6 magosítsak, vagy jólesz a 4mag / 8szál első körben.
•
-
sad_Vamp
őstag
-
pusihusi
addikt
Mac OS X 10.6 Snow Leopard-ilyet sikerült venni. Akkor az egyes szerint kell csinálni?
Intel Core i5-6400 (4 x 2,70GHz / 3,30GHz Turbo, 6 MB Cache), 27" FULL HD (1920x1080) LED IPS, 16GB DDR4 2133MHz, 1000 GB SATA + 120 GB SSD, nVidia Geforce GTX 950A 2GB, Erre hardverra biztosan föl megy?Üdv. Feri!!
-
syC
addikt
válasz pusihusi #29639 üzenetére
Fel
(#29638) sad_Vamp:
Ezért lennék kíváncsi valódi tapasztalatokra, hogy van-e értelme 4-nél több magos cpu-t a rendszerbe pakolni. Persze ez ugye erősen programozásbeli kérdés, hogy hogyan implementálták a dolgokat. De ugye pl a final cut is "gyári" apple szoftver, szóval felvetődik a kérdés. Neten olvasgatva pl Adobe termékekről írkálják, hogy kb semmit nem profitál a 4-nél több magból a progi.
Winnél néhány programot leszámítva azért látszik, hogy ott sincs értelme.
•
-
pusihusi
addikt
Akkor csak kérdezek, mert egy előre telepített PC. Torlom a C,D, ill. recovery partíciókat , s a C-re felrakom a Windows 10-et. Eddig rendben. Nem is mentek semmit mert a Win 10-et elfogadja MS. Digitális aktiválás. Oké eddig. A D partícióval mit csináljak? De kellene a letöltéseknek kb 600gb. A fennmaradó kb. 300 gb-ra menne föl a Leopárd. Akkor itt mit hogyan formázzak?
Üdv. Feri!!
-
sad_Vamp
őstag
Igen, azt a tonymacen is irták több helyen, hogy ha 2 identikus(!) kártyát raksz a gépbe (nem kell SLI vagy CrossFire), akkor bizony a FCPX használni fogja. Hogy megéri-e ezt épp most kérdeztem meg.
pusihusi: A legtöbb tanácsban azt irják, ha dualbootot akarsz jobb 2 külön HDD. Én vennék egy SSD-t a OsX-nek a helyedben.
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
Amint már tudjátok HD5850-et akarok használin OsX alatt, most találtam még 1et jó áron (úgy tudom nagyon jótékony hatása van a 2 kártyának az FCPXre) de egy kicsit más:
Tudja esetleg valaki mekkora a különbség a 2 között (Azon kívül hogy az egyikre 4 a másikra 5 monitort lehet kötni)? Ezt még identikusnak venné az OsX?
-
kopi120
tag
Sziasztok!
Próbálom életre kelteni a GTX 1060-am, de nem sikerül
szerk:
Látja a kártyát, de csak 2GB ram-al és nem hajlandó csak DVI-on képet adni (HDMI nem megy)Alaplap:
Gigabyte H87M-D3H
CPU:
I7-4790
VGA:
MSI GTX 1060 6GB OCV1
Intel HD offOSX 10.12.4
Webdriver 378.05.05.05f02
Clover 4061
ConfigElőre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Politika
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest