- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
szuszinho #37985 üzenetére
Mire kellett állítnod végül a securebootmodel-t ? Az smbios-odnak megfelelőre állítottad a dortania guide szerint ?
Nekem sonoma-nál telepítés/frissítés idejére disabled-re kell tennem, különben a folyamat közben újraindulgat úgy hogy nem fejezte be a dolgát (ott marad a macos installer lehetőség az OC menüben).
Támogatott radeon szerintem csak akkor kell ha AppleTV-t akarsz nézni, vagy netán játszani(egyszerűbb játékokat lehet az igp is elvisz). AppleTV nem megy igp-n a drm hiánya miatt(feketeséget látsz a film helyett). -
joci2000
senior tag
válasz
szuszinho #37982 üzenetére
nvram-ban (efi bios-ba) tárolja el a beállításokat. Ezért látszódik a korábbi konfig. Többnyire ezért van az nvram reset, hogy ezeket kipucolja, de nem minden gépen szabad ezt megfuttatni, mert vannak gépek ami nvram-ban tárolja a serialt meg egyéb dolgokat. PL lenovo laptopok. Egy efi shell-ből ezt a 3 tárolót kell törölni. Ezekben tárolódnak el a macos beállítások:
dmpstore -guid 7c436110-ab2a-4bbb-a880-fe41995c9f82 -d
dmpstore -guid 735b3b05-2634-4253-9db8-5a048b418e3d -d
dmpstore -guid 4d1fda02-38c7-4a6a-9cc6-4bcca8b30102 -d -
attilav2
őstag
válasz
szuszinho #37982 üzenetére
Az általam linkelt legfrisebb b460 efi-ben a securebootmodel eleve disableden van(ez lett volna a tippem h állítsd disabledre), nincs ötletem mi miatt indulhat újra. Az oc loggolás be van állítva, logfájlok keletkeznek az efi partíción ? Az oc logok átnézésén kívül más ötletem nincs.
-
attilav2
őstag
válasz
szuszinho #37980 üzenetére
Szerintem már csak OC-val érdemes próbálkozni.
Efi-k fellelhetőek a neten ilyen chpisetes lapokhoz ezeket találtam hirtelen:
Ez a legfrissebb(jún 11 2024): OpenCore Hackintosh for Asus PRIME B460M-A
ASUS TUF Gaming B460 Plus i5-10400 Opencore Hackintosh Build. (ez aug 10 2022-es)
ASUS B460 Strix ITX OpenCore EFI (ez márc 19 2022-es).
A legelsővel próbálkoznék az a legfrissebb készítésű, illetve próbálj a "lapod típusa opencore efi" szavakra keresni lehet hogy van kifejezetten a lapodhoz készült OC efi és akkor nem kell az usb portok mappelésével foglalkozni. Minden más esetben mappelned kell az usb portokat (egy pendriveot végigdugdosni az usb portokban, windows alá is van erre program, és windows alatt usb3 pendriveal is lehet csinálni, viszonylag egyszerűen mappelhetőek vele az usb3 portok is, generál egy kextet amit egy másik kext kíséretében be kell rakni az opencore-ba és aktiválni) Azthiszem ez az: https://github.com/USBToolBox/tool A topikban írtunk már erről a programról, keress rá.
Ha van működő usb mappelésed a lapodhoz akkor annak a kext-jét átemelheted másik OC efi-be, a megfelelő mappába másoláson túl ne felejtsd el aktiválni az OC konfigban.
Ha mappelned kell lehet hogy többször kell próbálkoznod a mappeléssel hogy minden működjön amit szeretnél(bill, egér stb). Az előre elkészített efi-kben a kext-eket lehetőleg cseréld a legfrissebbre, így nagyobb az esély a Sequoia futtatására. Lan odhoz való kext legyen az efi-ben és legyen aktiválva, h legyen neted. Szerintem a legelső linkemen levő efi-vel elég nagy eséllyel el kell hogy induljon a Sequoia, esetleg a bios beállításokon kell még valamit reszelni hozzá(a github oldalon írja a készítő hogy mit kell állítani). -
rsanya87
tag
válasz
szuszinho #36468 üzenetére
Menni fog, de csak akkor ha az above4G ki vab kapcsolva és a hakliban az npci=0x2000 bootflag van. De dualboottal a win11 nem fog menni, csak ha indításonként a biosban a securebootot kapcsolgatod oprendszertől függően.
Még annyi hogy az első OC win indításnál baromi lassú volt a gép, crashelt is. Másodikra elindult.
-
kushwavez
senior tag
válasz
szuszinho #36463 üzenetére
nem kell bootcamp Hacklira.
Telepitsd fel a Wint egy másik meghajtora, vagy egy külön particiora:
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)Ha nem jó, (pl ACPI errort kapsz) akkor 2 bootloader fog kelleni. OC->RefindPlus->Windows
-
tlac
Topikgazda
válasz
szuszinho #36449 üzenetére
usb-t minden egyes laphoz egyedileg kell patchelni
tedd fel a hackintool-t, annak van egy usb-s cucca, ami segíthet megcsinálni
meg olvasd el a beépített súgót hozzá, de szó szerint ne vedd, mert ezek a módosított xhci kext-et lehet nem fognak kelleni, míg akkor sem ha azt javasoljaaz USBInjectAll-t csak ideiglenesen használd, amíg megcsinálod a mappelést
előfordulhat, hogy több körben is kell használnod, pl. először letiltod vele az összes usb2-t, hogy beleférj a 15-ös limitbe, amit maximum a macos láthat és akkor előkerülhetnek az usb3-ak isaz usb3-as foglaltok kettőnek számítanak, fizikailag is tartalmaznak egy usb2-es és usb3-as portot
-
kushwavez
senior tag
válasz
szuszinho #36401 üzenetére
röviden és tömören, nem
Lehet felismerné a gép de nem lenne gyorsítás, de ha még valami csoda folytán lenne is hardveres gyorsítás, csak gondolj bele abba a bugmennyiségbe/fejfájásba ami szembe fog veled jönni mivel nem támogatott, arról nem is beszélve, hogy az a proci alapból nincs a toppon ha a sebességről van szó.Érdemesebb valami i3-as CPU-t próbálgatni, az sem lesz a helyzet magaslatán, de azért talán használhatóbb.
6. Támogatott Grafikus processzorok -
kushwavez
senior tag
válasz
szuszinho #36351 üzenetére
igen.
Amikor bootolsz akkor -wegnoegpu-val kell bootolj, ha úgy megakad akkor lehetséges, hogy SSDT-vel kell majd letiltanod, vagy amit amit mondtál, BIOS-ban letiltani, de szerintem az nem működik mert nem az egész slotot tiltja hanem csak a boot screent váltja iGPU-ra. -
kushwavez
senior tag
válasz
szuszinho #36349 üzenetére
Szia
Lehet F-es a proci, ha a 1060-at használod akkor teljesen mindegy. Viszont a támogatásról nem tudok nyilatkozni sajnos, a 10th (Comet Lake) az Catalina 10.15 óta támogatott, a 11th (Rocket Lake) meg nem is támogatott hivatalosan, noha elvétve látok posztokat, hogy működik, de konkrét infót nem találtam róla. A 10th gen is nehézkesen ment már, elég sok gond volt vele, hogy életre lehessen kelteni, és ezek ugye Catalina meg Big Sur alatt, arról egyáltalán nem találtam semmit, hogy valakinek sikerült volna HS alatt összehozni akár a 10 akár a 11th gent. Szerintem ha mindenképpen HS-t akarsz akkor Kaby Lake, vagy Coffee Lake, az biztosan támogatott.
Vagy esetleg ha ismerősnek, vagy akárkinek van egy 10/11th gépe akkor megpróbálhatná bebootolni a HS telepítőt, ha bejön és elmegy a telepítőig az már fél siker.
-
birorichard
őstag
válasz
szuszinho #33426 üzenetére
Osszessegeben sokkal jobb az i7-es, de mindket program inkabb memoria- mint szamitasigenyes, uh nem hiszem, h sokat vennel eszre belole. Hacsak nem batch-ben tolsz vegig 5000 kepen valami effekt(ek)et es szamit az, hogy milyen gyorsan vegez, ott valoszinuleg meglatszana a kulonbseg.
-
scream
veterán
válasz
szuszinho #31633 üzenetére
Ezt találtam hozzá, itt az áll, hogy az IGP miatt van.
De én ezt a leírást követtem és minden ment (igaz, a Skylake-es gépben dGPU-val).
-
kushwavez
senior tag
válasz
szuszinho #31490 üzenetére
Hmm. érdekes. Tudsz alkalmazást indítani Safe Mode-ban? Ha igen akkor valami efi mounter app-al próbáld meg. ha nem megy, akkor sajnos nem tudom. DE ha van windows-od dual-boot-ban akkor windows alatt is tudod szerkeszteni. Ehhez először is nyisd meg a cmd-t admin módban, majd:
diskutil
list vol
Itt lesz egy olyan ami 200 MB méretű és ha jól emlékszem "System" típusú.
Válaszd ki, például 1. akkorsel vol 1
majdlist part
(itt ugyanígy a 200 MB-st válaszd ki)sel part 1
És létrehozunk neki egy mount pontotassign letter=b
azaz B lesz a meghajtó jele
majd nyisd meg a total commander-t admin módban, válaszd ki a meghajtód és már tudod is szerkeszteni.
Miután végeztél és nem akarod látni a meghajtót csak írd be:remove letter=b
-
Sapphi
aktív tag
válasz
szuszinho #31214 üzenetére
Ezen már én is elgondolkodtam egyszer, hogy mi értelme van ennek. Ki is probáltam, hogy minden kext-et átettem a clover-be és akkor jó lesz az úgy.
Kiderült, hogy vannak olyan kext-ek amik nem működnek, ha a Clover-ben vannak, de ettől még meg lehet oldani úgy, hogy amik működnek azok mennek a Clover-be a többit pedig telepítjük a S/L/E-be.
Van több megoldás is a dolgokra és ezekből most egyet írtam le.
-
Akelaus
senior tag
válasz
szuszinho #30966 üzenetére
Köszönöm!
Sajnos nem töltötte be úgy sem. A végén nem maradt más mint egy win10 telepítővel helyreállítani az indítását.
Úgy elindult, minden rendben van vele. Sajnos az OSX-nek búcsút mondok egy darabig. Tudom laptopokkal nem túl rózsás a helyzet, de jó volt még így is látni a gépemen a rendszert. -
rii
nagyúr
válasz
szuszinho #30575 üzenetére
annál az oldalnál úgy készült a pendrive, hogy telepítettem a Clover-t, majd letöltöttem egy EFI folder-t, amivel le kellett cserélni a pendrive-ra készült EFI folder-t....
most az SSD-nél nem lehet hogy az egészet cserélni kell?
(igyekszek majd megnézni miben különbözik, ha meg tudom nézni ... )a EFI/clover/kexts/other folder-be ezek vannak:
AppleALC.kext
AtherosE2200Ethernet.kext
FakePCIID.kext
FakeSMC.kext
IntelMausEthernet.kext
Lilu.kext
NvidiaGraphicsFixup.kext
USBInjectAll.kext
XHCI-200-series-injector.kextmost nem tudom:
- az egész EFI-t cserélni kell
- vagy csak a kexts/other folder-be kell bemásolni a 9 db kext-et ....
- illetve hogy amikor az SSD-ről boot-olna a Clover, akkor az OSX-es boot arguments-be be kell -e írni azt ami a pendrive-nál is szerepel .... -
rii
nagyúr
válasz
szuszinho #30573 üzenetére
az megvolt persze .... az itteni összefoglaló alapján csináltam ... az itteni összefoglaló mind a pendrive-ra, mind a HDD/SSD -re telepített clover EFI/Clover/kexts/other folder-be a FakeSMC.kext-et írja, hogy be kell másolni
nekem meg a gépre csak úgy ment fel a rendszer, hogy kb. egy pont ilyen gép how-toját követtem, és ott csilliárt dolog volt a efi/clover/kexts/other folder-ba
és az a kérdés, hogy most ezt a csillió kext-et is be kell-e másolni az SSD-re tett clover efi/clover/kexts/other folder-ba
elnézést, ha nem volt egyértelmű a post
-
sad_Vamp
őstag
válasz
szuszinho #30333 üzenetére
mert írják, hogy a NVdrivert leszedi (ez engem nem érint), meg hogy a hangkártya driver-t is cseréli... ez utóbbit nem tudom érint e, de valószínűleg igen, mert van valami hangkártya kext fenn azt hiszem (Z170X Designare).
MÁS:
Fenvi FV-T919 -el kapcsolatban valakinek valami tapasztalata? A Wi-Fi rész állítólag OOB, a BT-nek is az kéne lennie, de most több eladó leírásában olvasható ez:
"Note: Bluetooth function not work well on MacOSX 10.12,thank you."
és ehhez hasonló
Bluetooth can't work well on Mac OS 10.12 or above, unless you have the professtional skills.(If you really want to try, you must have the cable that attaches to the USB header plugged in -- one friendly neighborhood Hackintosher buyer from USA suggested. Thanks!)
Mi a véleményetek?
esetleg valami más alternatívát tudtok ajánlani? (szeretnék a későbbiekben MAC-es billt és trackpadot használni, mert a mostani PC-s bill.-től megőrülök ha Sierrat használok)
-
rii
nagyúr
válasz
szuszinho #30297 üzenetére
enm az h nem akarok .-))) csak nem tudom szükséges -e, most így végiggondolva tényleg kellene, mert gondolom a itx -es lapon meg az atx-es lapon ugyanaz a bios van, .... vagy mégse???
na ezért nem tudom, kell-e nekem is bios flash-elnem, és nem veszélytelen sajnos.
(#30296) ThuG4LifE:
ok, szétnézek youtube-on -
rii
nagyúr
válasz
szuszinho #30294 üzenetére
de nem tudom pld. h nekem is kell-e bios frissítenem
mert az egy itx, nekem atx, az ac, nekem K4 .nem tudom miért, de a "install osx" gombra rányomva semmi nem történik, log nem keletkezik több, menübeől más ki lehet még választani, majd ha rohanglok a menük közt, és megint Isntall akkor meg közli, hogy Damaged.
- kell-e USB letiltani, mint amit Plasticbom linkelt oldalnál
-
rii
nagyúr
válasz
szuszinho #30217 üzenetére
csak hogy megértsük a másik oldalt is ... ahol én állok ... nem használok seholsem angolt ... pár évente, mint most is, előjön, hogy nem tudok angolul ... de ugye belátható, hogy nem lehet mindenkitől elvárni, akinek egy kicsit most le kell mennie a mélyvízbe, hogy miért nem tud angolul.
alapvetően nem számítástechnikával foglalkozom, és csak most fáj a hiánya.
de ugye nem életszerű, hogy az ember 1.) elsajátsitsa az angolt, 2. szinten tartsa éveken át, csak mert 2-3-4 hétig kelleni fog.ezt el lehet fogadni?
-
Urna
tag
válasz
szuszinho #29282 üzenetére
Már majdnem írtam hogy nem ment mert próbáltam de az az előző clover volt.
Felraktam a fentebb linkeltet, amivel még mindig nem tudom bebootolni az osx-et ( tuti az én hibám .. :/ ) viszont így már a bootsorrend érvényes és megy lazán a win elsőben. A további kérdés hogy hogy tudom jól beállítani a Clovert. ( majd lesz máás kérdés is
azt hiszem sok , meg olvasgatás is de evvel a lépéssel már sokkal nyugodtabb lettem )
-
zodes
aktív tag
válasz
szuszinho #28951 üzenetére
Az összefoglalóban leírt 6. pontot például nem is értem:
6. Telepítsük fel a Clover-t a pendrive-ra a következő beállításokkal:
Install boot0af in MBR
CloverEFI 64-bits SATAÉn csak simán rákattintottam a Clover.app -ra és feltelepült a pendrive-ra. Lehetőségem sem volt beállítani semmit.
-
zodes
aktív tag
válasz
szuszinho #28951 üzenetére
Valószínűleg nem. De halvány lila fogalmam sincs, mit kéne beleírni.
Ez a konfig:Asus B85M-G alaplap
Processzor foglalat: LGA 1150
Chip készlet: Intel B85
Memória: 2x4GB, Dual Channel,DDR3, 1600/ 1333/ 1066 MHz
Proci:
Intel Pentium Dual Core G3240, 3,1 Ghz, 3Mb Cache
Samsung 120 GB SSD -
scream
veterán
válasz
szuszinho #28808 üzenetére
Én B150(M Mortar)-re próbálom felrakni, de nagyon nem akar sikerülni...
Mindig megáll, a System uptime in nanoseconds-nál. Egyelőre annyit sikerült elérnem, hogy egy DSDT.aml-t bemásolva az az ACPI/orogin-be már nem kell mindig kikapcsolni a Fix Airport-ot és Fix sound-ot, de ugyanúgy megáll.
-
törölt tag
válasz
szuszinho #28626 üzenetére
Tökéletesen működik az optikai kimenet.
Az Spdif Coax-ot még nem próbáltam, de a beállításokban látszik az is. Majd előkeresek egy kivezetést és azzal fogom használni, ha jól működik, mert azon a legkisebb a Jitter.
Próbából rákötöttem egy rövid időre a nappaliban lévő DAC-ot USB-vel, de azt is rögtön felismerte. Szóval nekem nem lehet most panaszom a hangraSmiley: nem értem az összefüggést a te fülesed és az én spdif kimenetem között.
-
válasz
szuszinho #28369 üzenetére
Az ebből a szempontból mindegy, nyilván a HDMI mellett használhatod a VGA többi kimenetét is, az OSX-et nem érdekli melyiken van monitor meg melyiken van AVR. Annyi hogy HDMI és DP esetén lesz lehetőséged arra routeolni a hangot a system preferences/audio alatt, ha a megfelelő vasad van. Szóval amit a linkelt hsz-ben írtam az ugyanúgy érvényes rád is. Amúgy az abban levő link-ről tovább lehet menni az up-to-date tutorialra és van ott tengernyi információ, pl táblázatokba szedve a támogatott gpu-k, szerintem az alapján menj:
-
válasz
szuszinho #28366 üzenetére
Nvidia és AMD GPU-k esetén nem gond, sőt, natívan támogatott. Én marhára meguntam a szarakodást a patchelt applehda-val, voodoo HDA-val, meg az egyéb hackekkel, mindig volt valami nyűgöm velük.
Annyi javítás a hsz-hez, hogy a mute sem megy a billentyűzetről, azt benéztem anno amikor írtam. Valamint azóta átálltam displayportra, ott is tökéletesen működik a dolog.
-
mgaben
senior tag
válasz
szuszinho #27871 üzenetére
Kérem szépen, ha nincs probléma, akkor csináljunk. Ezzel jellemezném tegnapi munkásságom.
Tehát minden, ismétlem MINDEN frankón működött, ment a boot usb-ről, stb.
Majd én marha kitaláltam, hogy milyen kafa lenne ha a clover menüben csak a két boot partíció jelenne meg.
Nem kellett volna, valami nem jól sikerült, főként, hogy csak a win jelent meg végül (ha jól emlékszem)
Mondom próbáljuk, majd ez a kép fogadott (lent látható).
Azóta volt partíciós tábla törlés, újra partíció a win telepítővel, újra osx, formáztam az usb-t is. Ugyanez fogadott. Próbáltam másik usb-vel is, ugyanez...
Ami érdekes, hogy hdd-ről rendesen boot-ol.
Valakinek ötelet? Első körben a win repair (fixboot, stb) nem ment, azért volt reinstall. Most még nem próbáltam. Meg azt sem, hogy a többi hdd-t lehúzom. -
Smiley
addikt
válasz
szuszinho #27831 üzenetére
A hdmi-n a hang csak keppel egyutt megy at, ezt jo ha tudod.
(#27830) mgaben: Ha HDMI-s erositon keresztul van fuzve minden akkor termeszetesen tovabb megy a TV fele a hang is ha kell, de akkor ott a TV a tobbcsatornas DD vagy DTS jelbol 2.0-as PCM-et csinal. A problema ott van ha a nincs HDMI-s erositod... Tehat ha PC->HDMI->TV->SPDIF->Erosito felallas van, es rakuldod a tobbcsatornas DD vagy DTS jelet, akkor a TV mar csak PCM 2.0-at fog kiadni az SPDIF-en az erosito fele. Csak abban az esetben tovabbitja a DD es DTS jelet ha az adott TV musor ilyen, vagy a TV sajat beepitett lejatszojat hasznalod. Ezert az ilyen regi erositok eseten a PC-t kozvetlenul is ra kell kotni SPDIF-en hogy meglegyen a tobbcsatornas hang.
-
válasz
szuszinho #27825 üzenetére
Azt ajánlom használd a HDMI audiot inkább ha AMD vagy NV kártyád van/lesz. Natívan támogatott, és spdif-et is olcsón csinálsz belőle ha direktben nem jó a HDMI. Én nem találtam olyan lapot amivel megbízhatóan működött volna valamelyik 3rdp kext. Vagy csapnivaló volt a hang, vagy ha ment, akkor meg sleep után halt be. Szóval ha fontos hogy stabil legyen vagy jó minőségű, akkor vagy egy OSX által támogatott USB hangkártya a nyerő, vagy a GPU-kon levő audio alrendszer.
-
mgaben
senior tag
válasz
szuszinho #27803 üzenetére
Legalább most tényleg segítettem.
szerk.
Ha most felülírom az MBR-t, hogy megnézzem a miatt vernyákol a windows frissítés, utána, hogy tudom ujratelepíteni a chameleont, hogy minden a régi legyen.
érthetőbben: backup kellene.de miről? elég a org.chameleon.Boot.plist-et elmenteni?
-
Smiley
addikt
-
mgaben
senior tag
válasz
szuszinho #27772 üzenetére
-v boot flag-el indulj és ha ezt írja ki "Missing Bluetooth Controller Transport"
Ilyen nekem is volt. Akkor ez a megoldás:Boot -s. When you see the prompt "root:", then:
Type: mount -uw /
Type: cd /System/Library/Extensions
Type: mkdir intel_back
Type: mv AppleIntelHD* AppleIntelF* intel_back/
Type: touch ../ExtensionsReboot -v
-
mgaben
senior tag
válasz
szuszinho #27751 üzenetére
Hang ügyben.
Ha van a rendszerbeállításokban nálad voodoohda opció akkor ott húzd fel az értékeket, amik aktívak és lehet.
Ha nincs, akkor a /System/Library/Extensions folder/VoodooHDA.kext-et másold a desktopra, jobbklikk csomag tartalmának megjelenítése. Belépsz a contentbe ész szavegszerkesztővel nyisd meg az info.plist-et.
Keresd az alábbi sorokat és szerkeszd így, ahogy látod. A lényeg, hogy egyik se legyen nulla. Mented, és kext utility-vel visszateszed az eredeti helyére. Majd restart.
Kext Utility<key>PCM</key>
<integer>90</integer>
<key>Rec</key>
<integer>70</integer>
<key>iGain</key>
<integer>70</integer>
<key>iMix</key>
<integer>70</integer>Nekem ez volt a baj, remélem neked is segít.
-
mgaben
senior tag
válasz
szuszinho #27751 üzenetére
Nekem viszont sikerült feltennem az iAtkost.Az volt a baj, hogy a pcirootuid a graphicsenabler és az nvidia webdriver együtt nem volt jó. utóbbit nem pipáltam be és működik.
Sajna az hang nagyon halk, de lehet, hogy azért mert átállítottam az alapértelmezett audio drivert.Most megpróbálom újratenni, hogy úgy jó e, ha nem akkor írok nekik, hogy most már csak ez a bajom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Asus Rog Strix G16
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest