Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imafett
aktív tag
válasz cubetiger #4698 üzenetére
-Mire van szükségem?
Áramra, Lehetőleg AMD kártyára, Türelemre-Mit csinál ez a porogram?
"számol"-Jól értettem hogy ez egy pénz keresési lehetőség?
igen-Miért csak AMD videokártyákrol irtok?
mert az nVidiák ide nem "megfelelőek" sokkal kevesebb teljesítményt tud kihajtani belőlük a program-Hova kell regisztrálni majd és ez mivel jár?
abba a poolba amilyen coint szeretnél bányászni[ Szerkesztve ]
-
gergomiho
tag
válasz cubetiger #4698 üzenetére
-Videokártyára, cgminerre vagy cudaminerre.
-Számolja a következő elfogadott blockot.
-Igen, ha te vagy a poolod találja meg a blockot, akkor részesedést kapsz a teljesítményed alapján, amit később forintra válthatsz.
-Mert csak az AMD kártyákat érdemes futtatni erre a célra.
-Kiválasztasz 1 poolt a sok közül, regisztrálsz, ráirányitod a cgminert, és várod a coinjaid. (Mátol akár az én poolomra is jöhetsz, ha doge-t bányásznál ) -
HSM
félisten
válasz Imafett #4699 üzenetére
Azonos ventiknél is lehet 10%-os szórás, 4000rpm-nél az +/- 400rpm kapásból. Plussz nálad az egyik kari nem kap "rendesen" levegőt, azon is azonos %-ra belőve magasabb az RPM, mert nem kap annyi levegőt, így kisebb az ellenállása.
Amúgy ezeket a kis csúszócsapágyas vacak ventiket, amiket VGA-kra szerelnek, én nem nagyon járatnám 2500rpm felett még pár hétre sem. Ezek nem erre lettek kitalálva, hanem hogy úgyis kisebb fordulaton fognak menni, és a legkevésbé sem 24/7.... Persze, ha lassabban mennek, több a hő is, az se jó, nem könnyű szitu ez.
Persze, le lehet garizni, ha baj van, de nekem nem hiányzik a nyűg.... -
Imafett
aktív tag
nekem mind3 Gigabyte, amikor kezdtem aztmondták ezt kell venni, én a nyákonkénti 3 venti + a külön vram hőelvezető miatt választottam, meg hát a "legolcsóbb" gyár, és a 3év gari se hátrány ha ilyen célra veszed a gépet
HSM most még 2napot kibírnak, nem akarom hogy kiessen 1 kártya..., de te mennyit ajánlasz? 20cmes risert rendeltem szóval szerintem ilyen 75-80körül elég lesz
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Ti a risereket honnan veszitek?
Give me your cum,bull!
-
HSM
félisten
válasz Imafett #4705 üzenetére
Ha engem kérdezel, a saját kártyáim nem engedem 70 fok és 2500rpm fölé. Nyáron ehhez az kellett, hogy a 7970 csak 550kh/s-et tudott, de bevállaltam. Amúgy én inkább kívülről segítek rá 12, 14cm-es ventikkel, hogy hűvösek maradjanak. Egyszerűbb, olcsóbb, tartósabb ventik azok.
-
addikt
Valaki használ Perfetc Money -t kifizetésre? (btc-e.com rol) ez az egy normális van ahol nem 500 $ a minimum mint paypal nal erdemes vele foglalkozni mennyire megbízható vajon ?
-
janos666
nagyúr
"azon is azonos %-ra belőve magasabb az RPM, mert nem kap annyi levegőt, így kisebb az ellenállása"
Őőő.... Nem fordítva?
Minél inkább be van szorítva egy kártya, annál nagyobb az áramlási úton jelentkező ellenállás (szűkebb keresztmetszet, esetleg -és itt valószínűleg- erőltetett irányváltás), így azonos ventilátorszabályzási szinten annál alacsonyabb fordulatot képes elérni a ventilátorlapát?Vákuumban szerinted gyorsabban vagy lassabban pörög, mint mikor teljesen letakarod az egyik, vagy mindkét oldalát, ha mindkét esetben névleges maximális teljesítményre állítod a motort?
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
TooCool
aktív tag
Bírják ezek amúgy évekig is. Én csak használt kártyákat vettem szinte. A tapasztalat az, hogy pl a Gigabyte kétventilátoros kártyákon hamar megunják a pörgést, a referencia hűtős ventik, amik úgy néznek ki, mint a centrifuga dob, azok jobban viselik a 24/7-es nyúzást.
"Mert számolni mindig kell valamit." .-)
-
Imafett
aktív tag
válasz TooCool #4719 üzenetére
dettó... mi most apummal vettünk az OBIban 2000ftért cuccokat, abból összedobunk valami kis "házat" neki alul alaplap, táp, hdd, felső szint meg a riseres vgak, igényesnek tervezem, amennyire lehet. majd tolok képet ha elkészült
LLam persze tudom, látod hogy napok óta kitartó vagyok
[ Szerkesztve ]
-
adrian360
őstag
azon kívül hogy több pci-e foglalat kell az alaplapra van valami minimum ami ajánlott miner gépnek ? minimum proci/memória ?
-
HSM
félisten
válasz janos666 #4718 üzenetére
Őszinte leszek, én nem tanultam egyetemen áramlásdinamikát. Ugyanakkor a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják videókártyáknál, hogyha nem szabad az út a ventillátor előtt (CF alsó kártya pl.), akkor két dolog történik:
-azonos ventilátor némileg magasabb fordulaton kezd pörögni
-kevesebb levegőt fúj a "célhelyre"Mondjuk kipróbáltam, a porszűrőnél bejön az elméleted, ha rajtavan, csak 1050rpm a házhűtőm, nélküle 1100.
Amennyire fizikát tanultam, vákumban kéne a leggyorsabb legyen mindenféle ellenállás nélkül.
(#4720) TooCool: Én régen rengeteg beszámolót olvastam néhány hónap (1-2) alatt lenullázódott ventikről azoknál, akik jobban megcibálták a kártyát bányászatra. Úgyértem, a gyártói kártyákat, nem a mókuskerekeset. A saját tapasztalatok is azt mutatják, hogy 24/7 ésszel kell a siklócsapágyas ventikkel bánni.
A mókuskerekekkel is vigyázni kell, mert kétféle van abból is. Az egyik dupla golyóscsapágyas, ami igen tartós, míg a másik sima sikló, (hidro bearing, vagy mi a rák a marketingneve, sima csúszó gyakorlatilag) az azért még játékos kártyaként is be tud tojni 2-3 év alatt.... Elég benézned az 5800 topikba, ott vegyesen volt, jópáran jelentkeztek ott csörgő venti problémával, ami megoldódott a csapágy zsírzásával.
[ Szerkesztve ]
-
TooCool
aktív tag
Én is hiszek neked. Az első kártyám 2012 februárjában állt be dolgozni azok közül, amikor most is mennek. Kivétel nélkül mind használt kártya. Azóta lényegében nem álltak meg, és csak úgy voltak hajtva, hogy: ami a csövön kifér. Eddig a 1 'mókuskerék' talán asus kártyán, és 8 evercool venti halt meg a gigabyte kártyákon.
"Mert számolni mindig kell valamit." .-)
-
HSM
félisten
Persze, rosszul írtam, CF felső kártya, nem a alsó.
Nálam konkrétan úgy fest, hogy a felső kártya, aminek csak fél slot helye van szellőzni az alsótól, ugyanazon a %-on (tök azonos típusok) 2625rpm, míg az alsó 2375rpm. De több esetben is tapasztaltam ezt. Az is igaz, a felső kártya az esetemben 12,28V-ot, míg az alsó csak 12,125V-ot kap azonos tápról, de ekkora difit szerintem nem indokolna ez.(#4729) TooCool: Akkor elég jól bírták nálad, 8Mh/s-hez azért jópár kártya kell, és csak ennyi venti múlt ki nyélgázon 2 év alatt.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Imafett #4728 üzenetére
Miért nem használod az autofan funkciót, és adsz meg annak egy értelmes hőfokcélt? Akkor épp annyira pörög, amennyire kell. És értelmes hőfok alatt valami ~80 körülire gondolok, nem 20-ra vagy 100-ra.
(#4732) HSM
Második napja pihen nálam 2db 290-es VGA.
Ha mást nem, holnap megveszem a garancia nélküli AX1200-at is, ami az aprón van, vagy szerzek embert, aki kábelt gyárt nekem egy szervertáp és a kártyák közé (hétvégén).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Geller72
veterán
Nos, aki még emlékszik a Hardverkeres dologra tegnapról. Minden rendben zajlott, szépen kicserélték a tápomat, már itt is a másik CM i700 mellettem, kezdem összepakolni a gépet. Lassan vinyóhiányban szenvedek...
-
HSM
félisten
válasz janos666 #4733 üzenetére
Nekem riserhiba miatt állt egy 280X-em... Nem nyugodtam, míg meg nem tanultam risert javítani. Úgyhogy megértelek.
(#4734) Geller_1972: Mondtam én, hogy nem lesz gáz.
(#4735) TooCool: Ja, így már értem. Azt hittem, csak simán nem érdekel az a 3Mh/s...
Ventiket honnan sikerült szerezni? Nekem sose sikerült, ha kipurcant a saját karimon.... Jöhet PM-ben is.[ Szerkesztve ]
-
TooCool
aktív tag
-
Geller72
veterán
Én örülök, hogy tápot még kaptam ma. Bár szerintem vga is lett volna, ha kellene. Kezdett lelkiismeret furdalásom lenni, hogy olcsón adtam el az egyik 290-es kártyámat, erre megnéztem az itteni, ph-s árakat és egyáltalán nincs...
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
kb. 14 órát bányásztam DOGE-t a coinium-nál, még a leállás után 4-5 órával sincs kifizetésem, és maximum ~1300 DOGE-t várhatok, ha nem veszi el tőlem mind a PPLNS, amiért kiléptem közben. Már ha tényleg jön egyáltalán coin abba a pool-ba. De fura, mert CAT-el nem nyúltak le.
Közben ugyan ez a gép 4-5 óra alatt másik pool-ban már ~2300 DOGE-t halmozott fel (ami már kiutalható státuszú).Szóval kár volt fukarkodnom, hogy a fix 2% fee helyett adok 1% donate-et egy kisebb pool-nak.
-
janos666
nagyúr
válasz Geller72 #4744 üzenetére
Délben leírtam, hogy azért a coinium-on belül álltam át CAT-ről DOGE-ra, mert így csak a portot kellett átütnöm (CAT elsők közt volt náluk, csak magas diff és zeró értékesíthetőség mellett már nem akartam most tovább tolni, elég volt ennyi rizikó).
Miután a coinium-ból elegem lett, akkor pedig már csak egy nagy és kipróbált pool-ba mertem továbbmenni (ide pedig akkor ugrottam először kutyázni, mikor arra volt még csak néhány pool).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Overlocker
veterán
Srácok, 6 gpu megy valakinek rendesen Win 7 alatt?
-
Imafett
aktív tag
Krakenesek, eladtam több ltc-t USDért, de ott nincs SEPA transfer, csak Wire, azt hogyan tudom kiutalni magamnak számlára, működőképes dolog? Csinálta már valaki? mert tc aztmondta ő SEPAzik
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest