Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dArk-
tag
válasz Geller72 #4901 üzenetére
Nekünk sem linux sem windows alatt nem ment. Az egyik mag rendszeresen elszállt akár cgminert akár furmarkot indítottunk, cgminerben arra a magra maximum 8-as intensityt tudtunk állítani - akkor stabil volt 15kH/s-el Aztán levettük az órajeleit 650/900-ra, így már ment mindkét mag, csak a nullás lényegesen kevesebbet számolt. Ha az intensityt nagyon felvettük még mindig nem volt jó, feltolta a CPU-t 100%-ra és nem volt elég munka a másik magnak, így az is hozzálassult. 12.8-as driverrel viszont gyönyörűen megy. Itt találtuk meg végül a megoldást: http://forum.feathercoin.com/index.php?topic=2914.0
Különben rengeteg beállítást találtam 5970-ekhez, és eléggé változó, hogy kinek melyikkel mennek stabilan. Lehet, hogy a driver probléma sem egyformán érinti őket. Nekünk Asus EAH5970-ek vannak.
-
dmon
aktív tag
válasz Telegdy #4888 üzenetére
Ha SMOS akkor nézz bele a crontab ba, napi 15 perc "donation mining" van beállítva, ilyenkor a srácnak bányásznak a gépeid, ha nem tetszik szedd ki. SMOS nél elég macerás a statikus IP-t is beállítani hogy megjegyezze újraindítás után is, ez USB live linux miatt van.
Sztem inkább BAMT, én azt is széthúzom GParted del egy nagyobb 4 gigás pendrive-ra hogy legyen hely mondjuk az új catalyst-ot betenni alá vagy ha kell még valami. Bár már csak az egyik gépem BAMT os, a többi a CGRemote miatt windowsos.
Az én tapasztalatom szerint ha megtalálod a normális beállításokat és nem húzod csúcsra a rendszert akkor windows on is atomstabilan tud működni a mining. Akár hetekig, hónapokig mehet újraindítás nélkül. Mondjuk ennek a profitability mining bekavarhat, a cgminer újraindítgatása meg tudja kavarni a dolgokat. -
Geller72
veterán
Az emelt frekit az enyém sem szereti, kevesebbet tud, mint alapon. Ha nem dugok rá monitort, akkor egyenletesen megy, de ha arról megy a gép, akkor az egyik mag "rángat"..nekem is. . Nem kell hozzá az egeret sem mozdítani, akkor is. De ha nem baxtatom, szépen megy 700 körül I18-on. Lehet, hogy meg kellene próbálnom egy régi drivert, hátha tudna menni nagyobb intenzitáson is.
[ Szerkesztve ]
-
Nestor16
senior tag
Tehát Jó reggelt! Tényleg milyen jól eldumáltok, én is próbálom figyelemmel kísérni Én még 1 VGA-val is szarakodok, jó igazából ez a kezdeti fázis, ahol meg kell tanulni az alapoktól. Éjszaka én például CPU-t növeltem maximumra maximum fesszel, aztán most 3,88 Ghz-n van, játékhoz jól jön, mivel CPU limit van már szinte mindenhol (A proci típusa: E7400) (Tudom, CPU nem kell a bányászathoz )
Nekem a bányászgép telepítés elég messze van, de az eddigi tapasztalatok alapján (tőletek) azt merem gondolni, hogy a legjobb majd 1 max 2 VGA-s rendszer éri meg normális táppal. Könnyebb beállítás, majd elpasszolni.
Nekem ez a bányászat leginkább MMORPG játékbeli (Lineage 2) farmolásra hasonlít, méghozzá botokkal, azzal is sok nyüg volt, mert ment magától Viszont eddig bejönős a bányás élet, főleg hogy pénzt is hoz a konyhára
Mellesleg olyasmit mertem levonni a tegnap esti "hol bányásszuk?" dolgon, hogy a diff a bányászat nehézségi fokát jelenti, és ha nagyobb akkor arányosan több idő az hogy megtalálj egy blokkot, mint előtte. Én jobban hiszek a hosszútávú megoldásban, főleg amíg nem értek hozzá eléggé
Találtunk egy blokkot
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dávid
-
Telegdy
aktív tag
Húú, nekem van itthon egy 5970-em amivel ugyanez a problémám volt, az egyik mag instabilkodik nagy terhelés alatt... Lehet nekem is meg kéne próbálni régebbi driverrel? Mondjuk simán lehetséges hogy tényleg hibás, de egy próbát megérne, nem?
(#4903) dmon
Én is végül úgy döntöttem, hogy amíg nincs gond a Windowssal, addig marad az. Aztán összeraktam a gépet, és az egyik kártyát valamiért 300mhz engine clockra korlátozta, hiába állítottam bármit bárhova. Néhány perc szarakodás után megjavult, de félek hogy megint előjön, szóval lehet hogy adnom kéne még egy esélyt a BAMT-nek. Van esetleg egy 7970 cgminer conf fájlod ami linuxon ment jól?
MacBook Air - i7 - 128GB - 4GB
-
dArk-
tag
válasz Telegdy #4906 üzenetére
Elképzelhető, próbáld ki szerintem mindenképpen. Letöltesz egy smos 1.0-t, küldök egy config file-t, és hamar kiderül.
(#4905) Nestor16
Azért sokat nem várnék vele, főleg ha erre akarsz kártyákat venni. A következő diff úgy néz ki 3200 fölött lesz, aztán ki tudja milyen ütemben nő majd..
-
dmon
aktív tag
7950 eseim vannak, de jó lehet 7970 hez is :
"auto-fan" : true,
"auto-gpu" : true,
"temp-cutoff" : "95",
"temp-overheat" : "90",
"temp-target" : "80",
"gpu-fan" : "0-85",
"intensity" : "20",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"lookup-gap" : "2",
"thread-concurrency" : "40960",
"shaders" : "0",
"api-port" : "4028",
"expiry" : "120",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "1",
"gpu-engine" : "1040",
"gpu-memclock" : "1400",
"gpu-powertune" : "20",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "1",
"scan-time" : "60",
"scrypt" : true,
"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"Eredmény atomstabilan akár a világvégéig, 75 fokon, 40% fan RPM, 620 KHS. Nekem ettől több nem kell egy 7950 estől, sőt a többit csak 600 on járatom :
Nem igaz , van egy 7950 esem ami 630 al megy windows alatt, az egy Vapor-x, az itteni többi tapasztalattal ellentétben nekem a Vaporokat volt a legkönyebb beállítani, aszem fél óra sem volt.
[ Szerkesztve ]
-
dmon
aktív tag
válasz Geller72 #4910 üzenetére
Nincs monitor kötve rá, ezt xrdp-vel érem el távolról, de xubuntu alatt inkább vino-t használtam, mivel a windowsos gépeket is VNC vel tapicskolom ha kell, az RDP bekavar a cgminer nek windowson ugye az ADL infók sem látszanak, de volt már hogy újra kellett indítani miatta az egyik gépet.
-
dmon
aktív tag
A Trixx vagy a AfterBurner miatt van, én is szívtam vele, volt hogy ment a freki állítás volt hogy nem. Már linkeltem korábban én a VBE7 et javaslom, az a biztos. A saját BIOS-át kicsit módosítva vissza írnia egy kártyára nem egy nagy mutatvány, sztem nem is veszélyes a dual bios os kártyáknál. Persze azért ha valaki nagyon ügyes ezt is el tudja cseszni.
-
Zlcsi
senior tag
netcoin próbálta valaki?
coinwarz kétszer annyit profitot ír rá mint a wdc-re
-
Tenken
őstag
Vedd lejjebb az órajelét. Nekem akkor lockolt 300-ra 280x-et mikor betettem 3-at a lapba. Amúgy idle-ben 500-on kellene mennie, ha jól emlkészem. Szóval ez a 300-as coreclock valami hibát jelez.
1075-ön simán futnak külön-külön, de együtt egy idő után az egyik folyton kiakadt. Némi underclock -a gyárihoz képest- segített stabilabbá tenni.[ Szerkesztve ]
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Telegdy
aktív tag
Tegnap raktam fel a Trixx-et, ezek szerint hiba volt?
Mi ilyenkor a teendő? Trixx és driver uninstall, majd driver install?Egyébként van valakinek 7970 1050/1500-on undervoltos tapasztalata? Ehhez is vga-biost kell turkálni? Ha igen, valami guide van hozzá?
(#4918) Tenken
Már akkor belockolta magát mikor még hozzá se nyúltam az órajelekhez, tehát nem hinném hogy ez lenne a gond, inkább valami szoftveres galiba
[ Szerkesztve ]
MacBook Air - i7 - 128GB - 4GB
-
deadwing
addikt
A 300-as core clock a default 2D-s órajel. 500-ra nekem akkor nyomta fel, ha volt rajta még egy másik megjelenítő, pl egy TV ugyanazon a kártyán. Erre még 7970 időkből emlékszem, hogy most mi a helyzet, nem tudom, mert nem akarom megállítani a bányát
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Geller72
veterán
Elég gyengén osztja a coinokat a pool. (hun wdc) kaptam 3.5 wdc-t már másodszorra és ahogy nézem, a harmadik is ennyi lesz..
-
AAntii
őstag
válasz Geller72 #4923 üzenetére
9.8%-ról lement a round%-od 6.9-re, szóval a csökkenésnek van ésszerű magyarázata. Ha több nagyhal van a poolon akkor a köridő csökkenésével a jutalmad egyenes arányban csökken.
Current Difficulty : 46.31857938
Pár órával ezelőtt már temettétek volna a wdc-t"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
deadwing
addikt
válasz Geller72 #4923 üzenetére
Nálam még rosszabb a helyzet, kb nincs semmi szerencséje a poolnak, sőt, csak szerencsétlenség van. Tegnap volt egy 24 órás kör, és most megint 22 óránál járunk 173%...
Ilyenkor mindig elmegyek fastcoint bányászni, azt legalább jó nézni, hogy pörög
Következő poolunk valszleg az lesz.[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
AAntii
őstag
válasz Geller72 #4927 üzenetére
Az szinte biztos (szerintem a következő váltáskor is emelkedni fog [mivel a coinos oldalakon ismét előkelő helyen áll], ki tudja mennyivel), ahogy az is, hogy az ltc difficultyja sem lefelé fog elmozdulni, ha megérkezik a kiskerekbe az újabb szállítmány videokártya.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
AAntii
őstag
válasz TooCool #4933 üzenetére
Én sem, de ahogy nálunk hiány van videokártyákból, ugyanúgy hiány lehet máshol is, illetve a hírek alapján van is. A diff emelkedést tehát nem attól várom, hogy Reggie vagy épp Imafett vesz 10-10 db 290-est, hanem hogy velük egyetemben még vesznek világszerte pár ezren.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
akrobet
tag
Helló, gyors kérdés, x1-x16 riser kábel belemegy az x16-os alaplapi slotba?
Más, a magyar pool szerint 50 WDC jar egy blokkert. Remelem ez csak eliras, mert jelenleg 54.49-nek kellene lennie.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Trollok komolyan
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest