Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Őket kérdezd. Ez esetben szerintem leginkább tőlük, ha igaz, hogy más váltókhoz hamarabb megérkezik a DogE. De függhet magától a coin-tól is. Egyrészt ugye minden coin-nál egyedi lehet az érték, hogy hány megerősítéstől válik hitelessé egy tranzakció, milyen sűrűn generál blokkot a rendszer, aztán ott a hálózat pillanatnyi sebessége (ugye te magad is hitelesítesz tranzakciókat, mikor bányászol), stb, míg végül magának a pénzváltónak a rendszere is.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Geller72
veterán
válasz janos666 #3373 üzenetére
De nem te mondtad, hogy neked 1 gigával megy a 4 vga . Hol, mit vegyek vissza? Ha visszaveszek, akkor csökken a hashrate. Így meg megy fix hőfokon, fix hashrate-vel. Mindjárt meg lesz az első LTC-m.. . 3 nap..ehh, keserves volt..és ha hozzáteszem, hogy 20 dodó alatt van, mindjárt elsírom magam...
[ Szerkesztve ]
-
gergomiho
tag
Latom sokan irtok a DOGE coinról, most azt a legjobb banyaszni ? coinwarzon azt irja hogy jo, de kb 10percenkent valtozik ott a lista. Mennyire stabil ez ? En litecoint nyomom 1.520Mhas/s-el.
-
janos666
nagyúr
válasz Geller72 #3503 üzenetére
Szerintem félreértetted.
Szóval a konfig:
Corsair AX1200
Gigabyte GA-990FXA-D3 (F9a BIOS, IOMMU engedélyezve)
Athlon II X2 255 CPU (úgy konfigolva, ahogy a BIOS felismeri, Q&C aktív)
1x4Gb Corsair Vengeance 1600Mhz CL9 1.5V RAM (címkéje alapján konfigolva)
2db Elpida RAM-os ASUS R9 290
1db Hynix RAM-os ASUS R9 290
1db Hynix RAM-os ASUS R9 209XAzért írtam így, mert az Elpida RAM-osak érdemben lassabbak, és ezt nem orvosolja az sem, ha magasabbra húzom a memória órajelet, mert akármelyik irányba indulok vele, csak lassul.
A cgminer beállítja a PowerTune limitet 50 kisbocira (ez az "akármi" érték az AMD terminológia szerint +50%, ami gyakorlatilag állítólag +50W, tehát 250+50W TDP), de az órajelekhez és feszültségekhez nem nyúl egyik kártyán sem. Valamint a cgminer-re van bízva a ventilátorszabályzás is, hogy tartsa 90 fok alatt a GPU-kat, amihez akár 100%-ig feltekerheti a ventilátorukat, de arra nem nagyon volt még szüksége.
Ezeken túl:
"intensity" : "20,20,20,20",
"thread-concurrency" : "20480,20480,20480,22528",
"lookup-gap" : "2,2,2,2",
"gpu-threads" : "1",
"worksize" : "256,256,256,256",Ilyen beállításokkal a taskmanager szerint: 1Gb RAM van használatban a 4Gb-ból.
Viszont!!! A Commited momory az 6.3Gb,tehát használ virtuális memóriát is, 5.5Gb-ot a 32Gb-ból. És nagyon ritkán nyúl ugyan hozzá a HDD-hez, hogy ezt kezelgesse, de mégsem engedi meg 4Gb valódi RAM-al és 32Gb virtuális memóriával, hogy magasabbra állítsam a concurrency értéket.Mikor próbaképp beraktam még 4Gb RAM-ot, akkor a duplájáig is elmehettem a concurrency-vel. Csak nem találtam most sehol olcsón RAM-ot, a másik 4Gb pedig kell az asztali gépembe, ha használni akarom. Olyan sokat pedig nem jelent már a h/s értékbe, hogy erről lemondjak miatta.
Ja, ma 1600W-ra jött ki a mérőóra. Szóval elkezdtem gyanakodni, hogy mégis arra van kötve a szobát övező világítás is (4-5 izzó, ami akár napi 10 órát megy). Mert amúgy TDP-k alapján sem szabadna ennyinek elmennie, és a tápnak is le kéne már kapcsolni így, de nem is melegszik fel. Ha így van, akkor az 1460W is túlzás volt a rendszernek. Holnap nappal majd kiderítem. Ha tényleg alacsonyabb, akkor viszont egész jó lett a hash/hour/W értékem.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
deadwing
addikt
válasz janos666 #3508 üzenetére
Sok a kártya, csodálom, hogy bírja a tápod. A 280X-ek esznek kártyánként 300-at, ezt már sikerült megmérnem, csodálkoznék ha a 290X kevesebbel menne + ott a gép fogyasztása is, jó nem sok, de 50-80W biztos megvan. Szóval elhiszem, csak nekem ez furcsa, miért nem kapcsol le az a táp
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
janos666
nagyúr
válasz deadwing #3509 üzenetére
Talán azért, mert nem Codegány táp. Egyben van egy 12V-os 1204.8W-os szála (kicsit sem vicces ez így a címkén 8 tizeddel), normális a hűtése és minőségi alkatrészekből van a bele.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz janos666 #3508 üzenetére
Ennyi kartyahoz keves az a tap. En 2 kartya melle rakok 750W tapot. A hataron jaratni nem tul celszeru, mert akkor oregedik a leggyorsabban es akkor a legnagyobb a meghibasodas valoszinusege is.
En linux alatt 2G rammal siman elvagyok 35000 thread concurrency felett.
total used free shared buffers cached
Mem: 1739876 1213296 526580 0 76932 772792
-/+ buffers/cache: 363572 1376304
Swap: 7916540 84 7916456Ahogy lathato 500 Mb van kihasznalva.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Reggie0 #3512 üzenetére
Igen, még akarok futni egy kört Linux-al.
Már csak azért is, mert ott gyerekjáték, de Windows alatt az Istennek nem tudtam saját cgminer built-et forgatni friss AMD APP SDK-val és ABL-el (a leírás régi, hiába követtem, de már beleszédültem a végére, hogy mit honnan töltsek le és másoljak ide-oda kézileg).Szerintem jó ez így. A kártyák TDP-je 250W, a CPU-é 65W, az alaplapi chipset-é 35W, tehát 11xxW a komplett gép TDP-je (ezen kívül már csak egy 2.5" HDD van). De a CPU és alaplap nem dolgozik annyit, hogy megegye a TDP-jét.
[ Szerkesztve ]
-
LLam
senior tag
dogecoin jött dogecoin menni látszik (napokig húzódó megerősítések váltóra való befizetéskor? rossz jel!) ez idő alatt a WDC él és virul!
gyere termeld nálam, és ne csábulj el mindenféle csippcsupp coin hatására! mert a WDC már bizonyított!
WDCWDCWDCWDCWDCWDCWDCWDCWDC
Stay hungry!
-
janos666
nagyúr
válasz Imafett #3526 üzenetére
Viszont nekem amint jóváírják az egyes tételeket, azonnal el is viszik tőlem. Olyan zavarba ejtően jól fogy, hogy én gondolkozom azon, hogy eladjam-e egyáltalán.
-
Zlcsi
senior tag
Aki utalt már haza annak mi a tapasztalata a magyar bank vont le pénzt?
Haza utaltam próbából 588Ft-ot és a bank levont 600 sepa utalási díjat.
A bankban (CIB) azt mondták, hogy az összes bank összes számlacsomagjánál levonnak ilyet amikor külföldről jön utalás.
Nektek mi a tapasztalat?(ezt én azért elég hülyeségnek tarom, ha most bangladesből elkezdenek utalgatni nekem mondjuk 1centeket, 100-szor akkor 60.000-et levonhat a bank? bejövő utalást még csak letiltani sem lehet szerintem.)
-
deadwing
addikt
Ma már ne használjátok a doge poolunkat. Bajok vannak, igyekszünk javítani
És elnézést kérek mindenkitől[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Geller72
veterán
A wdc van olyan stabil, mint az ltc? Többnyire coin hozamban (zsozsó) felette van mindig az ltc-nek?
-
Tenken
őstag
válasz janos666 #3527 üzenetére
Ne légy hülye. Kb 1 hetes az egész zseton, jóhogy van hozama. Most mindenki rárepül, mert kikerült coinwarzra, de az árfolyam mégsem zuhant össze a 300%-os nethash növekedésnél az autoselles megélhetési bányászoktól. Szerinted mennyit fog érni a mostani mennyiséged, ha már csak napi pár ezret/százat tudsz majd termelni ugyanilyen körülmények mellett?
[ Szerkesztve ]
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
KYZRR
őstag
BTC-e-n bevaltottam az eddig banyaszott LTC-nek egy reszet, hogyan tudnam kiutalni valahogyan a paypal szamlamra?
Steamen van most 7EUR-os TDU2, azt szeretnem megvenni.
You can only die once, make sure it is worth it...
-
Geller72
veterán
Köszi. Közben számolgattam egy kicsit. 2 mh/s-el a cryptocoin infók alapján egy ltc megtermelése nekem 38.61 órámba telik. 1 ltc jelen pillanatban 18.1 USD. 217ft-al számolva, az annyi, mint 3927 ft. Mármint az 1 ltc. Azaz 100 ft/h. költség ~50 ft/ kWh. Azaz dupe haszon. Jól számolom?
-
Imafett
aktív tag
olyan kérdésem, van hogy ahogy néztem egy r9_280x ugyan annyit termel mint 1 7970, csak azért érdekel, mert most hívtak a boltból hogy januárig tuti nem lesz meg a 2db 7970em, de ugyanannyiért tudnak adni 280xeket, Gigabyte kártyák. Kérlek segítsetek, mert még ma el kellene döntsem. Előre is köszönöm!
-
Geller72
veterán
Az arányokat a duscoinon is látom, 2 mh-en 0.48 usd az ltc/óra a wdc meg 0.9. Ami aggaszt, hogy egy hete számoltuk kb, hogy egy 650W fogyis konfig napi (24 órás) fogyija cca 818 ft, míg 1.5Mh-es hashrate esetén hoz napi 4k-t..Nos, ez baromi messze van. A költség is több, ez real, lévén 2 gép megy a 2 mh-ért, viszont még a 2 mh sem hoz napi 4k-t.. Így a napi 3k haszon 1.5 mh-nél már baromira nem áll. A duplája sem hozza meg ezt az eredményt.. Mi a garancia arra, hogy nem omlik meg a szeród és brümmögnek a gépeim 1 kwh-val egész éjjel feleslegesen? Mi nekem a difi, hogy a te pool-odban minerkedek, vagy valamelyik nagy wdc poolban, ami stabil? Mennyivel lenne nekem jobb a te pool-odban bányászni? Komolyan kérdezem. .
-
janos666
nagyúr
Tetszik ez a megélhetési bányászat megfogalmazás.
Én is ezt csináltam a dogival: kis szeletekben multipool->cryptsy-autosell(Highest)->BTCDe én ezt nem hülyeségnek mondanám, hanem óvatosságnak.
Persze. Ha most lennénk ott, hogy indul az LTC, akkor ez baromság lenne, mert később jó eséllyel a többszörösét érné majd a most még könnyen kitermelt mennyiség. De ma már annyi alter koin van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. Szerintem ezt mi sohasem tudhatjuk már, hogy mi lesz az ilyenek sorsa a rövid kezdeti szárnyalásuk után. Lehet, hogy két hét múlva már a kutyát sem érdekli, hogy mi van a kutyapénzzel és nem meggazdagszol, ha ülsz a coin-okon, hanem egyszerűen kidobhatod őket az éterbe. Most viszont az autosell is bizonyosan jövedelmezőbb rövidtávon, mint bármely másik coin esetén (legalább is még ideig-óráig).
De amúgy én is leállítottam már az autosell-t és termelem még addig, míg le nem süpped a coinwares listán. Akkor visszaállok WDC-re, a többi dogi pedig megvárja mi lesz hetek-hónapok múlva.
Így biztos megkaptam azt a BTC mennyiséget, amit a dogi helyett WDC-t bányászva kaptam volna (nem para, ha bedől az egész), de azért marad is, ha esetleg felszökik az árfolyama (kevésbé szívom majd a fogam, mint ha mindet azonnal eladtam volna).(#3544) Geller_1972
Ha mindenki így gondolkozik, akkor semmi.
Ha előtúrnánk magunkból egy kis magyarságot, és Ph-sságot, hogy összefogjunk innen mind, akkor annyit nyernénk, hogy itt van az anyanyelvünket beszélő üzemeltető, aki szóba áll velünk, ha baj van, és ha ő biztosítani tudja, hogy stabil a kapcsolata a külföldre is, akkor nekünk már csak a belföldi internetelérésünk minőségével is elég foglalkoznunk (itt felém vidéki szolgáltatónál néha meglassul külföld, bár ez inkább tavaly volt jellemző, de előre félek a karácsonyi szezontól, mert akkor szokott baj lenni).[ Szerkesztve ]
-
LLam
senior tag
válasz Geller72 #3546 üzenetére
nem számoltam én át semmit usd-be! a lényeg a 2x-es szorzó.
az én pool-om semmivel nem jobb mint egy nagy pool, de 12 nap után 0 a fee! ugyanakkor semmivel sem rosszabb.
mást is mondok, 40MHs felett lehet h bezárom a regisztrációt, mert akkora hashrattel már szépen fog potyogni a coin, és nem fogom veszélyeztetni a pool stabilitását. onnantól csak meghívásos alapon lehet majd csatlakozni.
1 szó mint száz, gyere és gyertek toljuk együtt! győzködés nincs és nem is lesz, mert nem ebből élek ez csak fun..
Stay hungry!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Elektromos cigaretta 🔞
- Építő/felújító topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest