Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
GIJoe
addikt
srácok látok többféle riser kábelt, x1-x16re gondolok, van amelyik meg van táplálva árammal, van amelyik nem.
fog működni a táplálatlan? -
-
Geller72
veterán
válasz deadwing #3755 üzenetére
A fő ág az mondhatni 1 railen van. Ott csücsülnek a nyolcas csatik. Van plusz 2 6-os csati, így van az a négy, ami a képen is látszik. Volt/lett volna olyan táp, ami tudja egy railen a 28, vagy akár a 30 ampert is, de nem tudott 2 vga-t kezelni, csak egyet 6+8-as csatin. Az meg nekem kevés.. Illetve lenne majd százért olyan, ami nekem jó lenne, na de..khm....
-
janos666
nagyúr
YayKsy! Sikerült végre beüzemelnem a 290(X)-es gépet Ubuntu Trusty-val.
- Rajtahagytam a 0. VGA-n a hibás HDTV alaplap HDMI-jét, hogy lásson kijelzőt
- Az AMD grafikus telepítőjét futtattam végig, nem fglrx*.deb csomagokat kértem
- Nem SSH vagy RDP helyett a Linux-ra nagyon gagyi TeamView-t használom
- Használtam az export DISPLAY=:0 parancsot (észrevéve végre, hogy nem csak a kis/nagy betű nem mindegy, de az = előtt van még egy : is )És erre mind mind szükség volt...
Látva, hogy melyikben mennyi buktató van, már nem is érzem magam olyan hülyének, hogy ehhez ennyire időre volt szükségem.
Csak egy kicsit, mert a próbálgatással (mikor levittem a bányászgéphez az SSD-t, amivel fent szórakoztam a laptopban) legalább annyi kiesést okoztam, amennyit nyertem, ha nem többet.Inkább az kezdi átvenni a vezetést, hogy még mindig rajtaülök 100k DOGE-n.
Viszont sikerült magasabbra tolni a concurryncy értéket!
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
AAntii
őstag
3 videokártyáig/alaplap nem lesz probléma a nonpowereddel sem, 4 kártyánál már nem árt.
@janos666: a többségnek már megérkezett a régi kiutalás is, az újak meg egy-két óra alatt odaérnek. Mondjuk a jelenlegi árfolyamon én amúgy sem adnám el, megy az még feljebb is.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
janos666
nagyúr
válasz Geller72 #3764 üzenetére
Én is a config filet használom, a bat-ba nincs semmi, csak a setx sorok.
Pontosabban most a .sh-ban nincs semmi más, csak az export sorok.
Szerintem sokkal átláthatóbb akár wordpad-ben / gedit-ben soronként.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Geller72
veterán
-
flashx10
tag
Ez hihetetlen emberek, kikapcsoltam a monitort és vissza, 60khash-ről felugrott 410khash-re a 270x, és még a wu érték is stimmel...
valaki tudna erre értelmes magyarázatot?
48 Pozitív és 0 Negatív értékelés
-
Geller72
veterán
Egy nap szívás után sikerült megtalálni a ballance-t a 2 db 290-nek. Így már sikerült feltornászni a kezdeni 1 mh/sec-et a mostani 1.5 Mh/sec-re, ami szerintem elég lesz nekem... Szobahőmérsékleten. Már 32 worker van a magyar poolban.. . holnapra marad a negyedik vga implementálása a rendszerbe, mosott szar vagyok..:
Edit: Az 5970 is beállt stabil 700-ra... Így a tegnapi össz ~1.9 Mh helyett már 2.2 körül hoz. Ha holnap be lehetne lőni a 7970-et 700 körülire, az majd 3 mh lenne.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz flashx10 #3773 üzenetére
Valamilyen szinten logikus, hogy a Windows GUI kirajzolása sincs ingyen. Sem RAM mennyiségben, sem GPU erőforrásban. Még ha ez mininmális is, a multitasking szálak együtt sokszor lasabbak, mint ha csak egy szálon dolgoztatsz valamit.
Ezért is erőltettem sokáig, hogy menjen a gépem monitor nélkül is, de végül csak feláldoztam, és rádugtam egyre egy döglött HDMI-s TV alaplapot. Nekem is az a leglasabb kártyám. Bár többet számít, hogy Hynix vagy Elpida RAM-os a 290.
Van olyan flexibilis raiser, amivel a PCI-E 1x sín vonalában is eltolhatom, majd el is forgathatom a kártyát? (Mondjuk nem szalag, hanem fonat, vagy legalább is rugalmas szalag.)
Mégis elkezdtem félni, hogy sok a tápmnak négy kártya, de 2 tápnak meg kevés, úgyhogy talán az lenne a jó kompromisszum, hogy 5 kártya és 2 táp.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz Reggie0 #3776 üzenetére
Az 5970 az ugye, mint írtam 700 körül, nagyon picivel felette. A 290-ek közül az egyik jobban megy a másiknál, de azt kb csak akkor látom, ha leállítom a minert. Ami ugye egyenes úton kék halál w7-nél 290-es karikkal. Meg tudom úszni a kék halált, ha simán csak bezárom a cmd ablakot, viszont akkor meg azért nem látom a részeredményeket. Akkor tudtam megnézni még, amikor hibával kiállt. Akkor kiírta a gpu-ra lebontott hashrate-t. Elég nagy difi volt a két kari közt. Vagy van rá valami más mód? Azon kívül, hogy egyenként tiltom a kártyákat felváltva és közben a másikat számoltatom?
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz Geller72 #3761 üzenetére
?? Milyen fő ág meg milyen 1 rail? Neidegesíccsémámegin'!
Single rail
Nincs 4db 12V ág, csak egy de az 100 amper.
Hiába osztja el 4 felé, az 1 ág. Nálad minden ágra külön terhelhetőségi adat van megadva. Ebből látszik, hogy nem single. Akkor vagy szarban, ha egy olyan ágra teszel vga-t -és közel akkora teljesítménnyel mint a spec- amin a procc meg a lap van.[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
janos666
nagyúr
válasz Geller72 #3778 üzenetére
Nekem Win8.1-el és 13.11B9.5-el semmiféle kékhalál vagy fagyás nem volt.
Ubuntu alatt akkor indul újra az X (tehát nem a komplett gép, csak az OS egy része), ha nem a terminál ablakot zárom be, hanem CTRL+C kobóval állítom le a cgminer-t.Én amúgy akkor lennék maximálisan elégedett, ha minden 290 ~900-al, az X pedig ~1000-el tolná, és ez kijönne 1200W-ból.
[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
válasz Geller72 #3780 üzenetére
Az fsp raider 750 viszont 20 k, ezt tudja:
Ha újan kellene venni tápot, akkor ilyet vennék, ha a videokártyáknak kevés lenne, akkor meg vennék egyből kettőt. Még kb. a 750-es kategória az, ahol "értelmes" áron vannak tápok, illetve még a hardverkerben vannak szervertápok efölött, még azokkal is lehetne egy próbát tenni, mondjuk a mutatvány után könnyebb lenne eladni a raidert vagy más 750-es tápot, mint egy 1200-es corsairt vagy egy böhöm szervertápot.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Geller72
veterán
-
Reggie0
félisten
válasz Geller72 #3778 üzenetére
A 290 erdekelne.
Ha bemesz a Display menube es bekapcsolod a per-device -t, akkor rendszeresen kiirja kartyankent a logban.
(#3781) janos666: Pedig Win7 elhal, sot linux alatt is a driver. Ugyan ugy 13.11B9.5
Neked mennyit megy egy 290?(#3782) AAntii: Pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Az 1200W a 4 db vga-ra max alulfeszelve jön össze, de akkor meg nem fognak "átlag" 900-at menni, ez kurva élet... Most nálam a kettes konfig 631W-ot kajál.
-
janos666
nagyúr
válasz Geller72 #3786 üzenetére
1200W-ot a 12V oldalra értettem, nem a 220V-ra.
Szóval úgy, hogy elbírja őket az 1200W-os tápom. Magyarul ne kelljen emelni a feszültséget, vagy akár csökkenteni is lehessen, és mégis tartani tudja az órajelet, amin ez kijöhet.
Most, hogy már Linux-ról működik a rendszer (pontosabban közben még DD-zem ide-oda a cuccokat, mert meghagyom tartaléknak a Win8-at és átrakom a Linux-ot SSD-ről HDD-re, de persze egyesével, hogy közben egy-egyik meghajtóval fut a bányászás), nekiállhatok majd piszkálni a feszt.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Geller72 #3789 üzenetére
Nem nagyon tartok tárcát ezen a gépen, ami bányászik. Tárcát lényegében csak akkor használok, ha megtámadok szólóban egy gyagyicoin-t, de azt csak az asztali gép HD5850-esével, és ilyenkor azon van a tárca.
Amúgy pedig csak átmenetileg fut most SSD-ről, mert azon készítgettem elő egy-egy Ubuntu telepítést, hogy teszteljem az egyébként 2.5" HDD-ről futó bányászgépen is. Most pedig, hogy "kész van" a Linux, így ez is költözik a HDD-re.
De szerintem ez sokkal inkább függ az internetkapcsolattól, mint a háttértártól. Illetve a gyakorlatban méginkább a peer-ektől, és hogy az internetszolgáltatód szereti-e megszorongatni a P2P kapcsolatokat.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Reggie0 #3785 üzenetére
Win8 alatt nekem tényleg 0 problémám volt, és Linux-nál is csak annyi kellemetlenség akad, hogy újra be kell jelentkezni mikor leáll és újraindul az X, vagy meg kell erősíteni, hogy kinyírom és nem leállítom a cgminer-t.
Egyelőre nem túl fényesek az eredmények.
A sim 290-ből a Hynix RAM-os ~830, az Elpida RAM-os ~780, az X-es ~850
Mikor Win8-on játszogattam velük kicsit, akkor az X-es már felment 910-ig, a Hynix-es sima pedig 870-ig, az Elpida-sat bárhova állítottam, csak lasabb lett.Egyik kártyám sem unlock-os X-re.
Ezért nem is babráltam még, mert nem tudom mivel olvassam ki az alapfeszt.
Reméltem ha újraforgatom a cgminer-t Linux-on ADL v6-al, akkor jó lesz. Windows-on beletört a bicskám a mingw-be a sok manuális dependency másolgatással és flag szerkesztgetéssel...
Hopsz! Lehet az alapfeszt az AfterBurner írta volna ki nekem. De azt nem tudtam használni. Amint elindult vagy lefagyott a rendszer, vagy lelassult a cgminer és az egész OS is, ezért hamar uninstall lett.Fasza, ha emiatt tehetem vissza a Win8-at, míg megnézem a feszeket.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz janos666 #3793 üzenetére
Ja, nekem is igy megy linux alatt a driver halal. Szerintem lehet vele elni, mivel parancssorbol hasznalom ssh-n keresztul igy nem is kell a grafikus felulet. Csak azert muszaj, mert az ADL-t az X-es fglrx modulban implementaltak a nagyokosok....
Nekem is 832-ot hoz a 290. Sot mind a harom. A memoriat nem tudom feljebb huzni, amint 1250-rol 1251-re atirom gyakorlatilag megall az elet.
Meg kell probalni az uj 13.12-es stabil catalystot, mert kijott linuxra is. De szerintem a fesz allitas nem fog menni. Abu szerint abszolut a kartya dont es nem lehet beleszolni.
-
janos666
nagyúr
válasz Reggie0 #3794 üzenetére
A Windows-os CCC-ben is van feszültség csúszka, "szépen" %-ban.
Linux-on a CCC-t még nem néztem.Próbáltad már kinyírni és nem leállítani a cgminer-t?
Egy pillanatkép. Minden hardware paraméter alapon, még a powertune limit is.
Az 1-es a 290X, az lóg raiser-en, mert megjött már hozzá vizesblokk, így azt fel is hozhatnám, és mehetne abban a szobában is ahol alszom, ha szeretnék még egy-két kártyát (később ez játékos kártya lesz, ha már nem éri meg bányásztatni).[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Na, Linux-nál végre nincs minden paraméter összekeverve a GPU-k közt. Nem kell többé kis text file-ba jegyzetelnem magamnak, hogy mikor a 0. GPU-t állítom valós időben a cgminer-ben, azt majd a 3. GPU-hoz írjam be a conf fileba.
Igen, azóta rendszeresen raiser-nek hívom, hogy elkezdtem foglalkozni a bányászattal. Kivéve, mikor aprón kerestem egyet, mert ilyen raiser-eket nem nagyon árult senki, csak riser-t, úgyhogy el kellett gondolkoznom a szó jelentésén (közép+ az angolom, középig még papírosan).
De hogy így mutatod, lehet köze ahhoz is, hogy kisgyerekként sok Transformers mesét néztem. Nem tudom egy olyan vas mennyivel hash-olna.
[ Szerkesztve ]
-
gergomiho
tag
Srácok, gyertek az irc csatinkra is dumálni, idáig 2 ember lépett csak fel.
/server adams.freenode.net /join ##AltcoinPH bevan regisztrálva, mindenkit szeretettel várunk ! -
Reggie0
félisten
válasz janos666 #3795 üzenetére
Mondjuk az konnyen elkepzelheto, hogy linux alatt is %-ban van, es akkor igy van ertelme a 0 kiirasnak. Mar csak az a kerdes, hogy 1% csokkenteshez -1 -et vagy -0.01-et kell beirni.
Kinyirni nem probaltam, de biztos segit, mert a fagyas akkor tortenik, amikor megprobalja az ADL-ben visszaallitani az inditaskor elmentett ertekeket. Igy ha arra nem kerul sor, akkor nincs fagyas.
(#3798) gergomiho: Ircneten jobb lenne, bar most nincs kedvem felloni a TOR-t. Ne erts felre, csak ovatos vagyok. Elvegre 8 kommenttel invitalsz minket es ott egyertelmuen kiderulnek az IP-ink. Marpedig van miert tamadni minket, mert boven van coinunk...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest