- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sajnos muszály reteszelni, mert a kilincs felhúzásával jönnek ki a zárnyelvek, meg a mindenféle frincfarncok az ajtószárnyból. A kulcs nem csinál semmit azon kívül, hogy nem engedi lenyomni a kilincset. Akkor ez elengedem. A Legrand szimpatikus. Beveszi a Homekit? Érdekes, hogy a kereső soha nem dobta fel. Nekem van Netatmo időjárás állomás, az teljesen homekit-es.
Esetleg a külső kertkapu nyítogatására van valami megoldás? -
Semin
őstag
válasz
hengelhof #314 üzenetére
a kulcs csak reteszeli, hogy ne lehessen lenyomni. Nos nem tudom, hogy ilyen zárszerkezethez létezik-e zárnyitó kütyü.
Zár szerkezetet kell cserélni, vagy nem reteszelsz.
Én cseréltem, úgyis 10 éves volt az előző. Nekem egy Yale Linus van fenn, ez a belül lévő kulcsot forgatja, így minimális átalakítással tud működni.
Egyetlen fontos dologra kell figyelni, hogy akkor is nyitható legyen kulccsal az ajtó ha benne van belűről a másik. (ezt a szerelő megoldja)
És bár nekem a biztonság kedvéért van kinn egy kulcsszéf benne egy tartalék kulcs, de még sosem kellett használnom.Én most telepítettem 3 db Legrand Netatmo kapcsolót, melyek egy központi hubon át kapcsolódnak a Homekit-hez.
A Legrandnak elég a régi kapcsolóban lévő két vezeték(fázis+elmenő), de ez esetben be kell építeni a lámpa elé egy kompenzátort. (a csomag tartalmazza, de ha van nulla akkor nem kell a kompenzátor.)
Nagyon stabilan működik a rendszer, pedig használok konnektorokat, és kapcsolókat is.
(SUMM 15db) -
Hű jó régi hsz. Hogyan állsz a zárral? sikerült valamit kiokoskodni? Nekem is kellene az ajtómra, de olyan zár van benne, aminél a kilincset kell a bezáráshoz felráncigálni, a kulcs csak reteszeli, hogy ne lehessen lenyomni. Nos nem tudom, hogy ilyen zárszerkezethez létezik-e zárnyitó kütyü.
Villanykapcsoló ügyben én úgy tudtam, hogy egy áramkörös világítás kapcsolásához ugye csak 2 db vezeték lesz a dobozban. 1 db fázis, és 1 db a lámpa felé. A vezérelhető kapcsolónak szüksége van egy plussz nulla vezetékre a működéshez. így 3 kábel kell. Nulla, fázis, és elmenő. Mihez kell 4 vezeték? Amúgy itt magyarországon rémesen szegényes a kínálat. Az EVE-nek volt 1 és 2 kapcsolós Homekit-es kapcsolója, de már itthon nem áruljákHa valamit rosszul tudtam, szóljatok, nem vagyok villanyszerelő.
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Nem Homekites Xiaomi eszközöket lehet használni Xiaomi hubbal?
-
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Kis segítségre van szükségem. Illetve a tapasztalataitokra.
Egy régi építésű társasházban lakom. Szerintem még mindig a gyári elektromos vezetékek mennek a falban.
Szeretném a villany kapcsolókat, okosra cserélni. Ehhez az Aqara gyártót néztem ki, mivel ott olvastam, hogy neki van olyan, amihez nem kell 4 vezeték. Ha jól emlékszem az én kapcsolóimhoz csak 3 vezeték megy. Az első kérdésem itt lenne: 3 vezetékkel meg tudom oldani az okos kapcsolót?A másik téma az okos zár lenne. Van egy HiSec ajtóm. Az ebben gyárilag benne levő zárat szeretném az Aqara A100 zigbee-re cserélni. Ha van köztetek olyan, aki már csinált vagy csináltatott ilyet, annak szívesen várom az útmutatásait. Honnan érdemes megvenni, kell külön szaki hozzá? Az ajtón kell valamit változtatni? És legvégül a radiátor szelep vezérlőt is szeretnék vagy termosztátot, nem tudom melyik a hivatalos megnevezése.
Gondolom végül egy hub sem ártana, abból az M3-asat gondoltam. Jah és 1 kamerát a biztonság kedvéért, szerintem egy E1-es megteszi. Alapvetően HomeKit-be szeretném beilleszteni ezeket, de ha meglesz a hub, akkor ez biztosan nem lesz probléma. De a többi dolognál is úgy láttam, hogy nativan is akar tudnak működni.Jelenleg a lakásban van 4 Apple homepod Mini és 1 Apple Homepod (2.generàciós).
Idővel több dolgot is szeretnék még ebbe az ökoszisztémába beilleszteni. Pl.: légtisztító, macska etető stb…
A leginkább az okos zár és a kapcsolók kérdésköre érdekel. Előre is köszönöm.
Üdv: Attila -
TheMarci
addikt
válasz
ChiliChili #310 üzenetére
Ebben az esetben jónak tűnik, ha kazán kell volna, akkor biztos kellene a HUB a kazán kapcsolgatásához.
-
TheMarci
addikt
válasz
ChiliChili #307 üzenetére
Kozponti futesed van, vagy sajat kazan?
-
válasz
ChiliChili #307 üzenetére
Az EVE alkalmazásban is tudod tekergetni.
-
ChiliChili
tag
Sziasztok, termosztát cserére lesz szükség és ha már így van, keresés közben rájöttem, hogy okos eszközök kellenek!
Az Eve Thermo intelligens radiátorszelep kb. jó lenne. Aki használ ilyet, attól kérdezem, hogy ezek csak Apple HomeKitben vezérelhetők, vagy ha mondjuk 5 db egység lesz a lakásban, akkor ezeket alkalmazásból is tudom külön-külön állítani, HUB nélkül? A manuális állíthatóságra egyértelmű választ találtam a leírásokban. -
BossBoss
őstag
válasz
hengelhof #303 üzenetére
Szerintem bátran merülj el a HA-ban. Sajnos a Homekit valóban nagyon korlátozott, ha komoly automatizmusokat szeretnél később. HA-ban szinte bártmit le tudsz automatizálni. Ha kapcsolókat, egyebeket szeretnél átteni Homekit felületre, az simán megy.
NAS-on virtual machine-be vígan fut évek óta hibátlanul a HA nekem. Telepíteni sem egy ördőngőség. Itt egy jó link step by step.
Shelly-nek natív HA támogatása van. Homekit Bridge-be meg kb tényleg bármit átadhatsz Homekit felületre.
Rassberry-el mindig van valami. Ha natív külön eszközre szeretnél HA-at,akkor már egy mini pc, pl.: Intel NUC. -
atirag
őstag
válasz
hengelhof #303 üzenetére
Számodra akkor az aqara rendszer megfelelő. Bár külön hub kell hozzá monjuk az M2 ami már nem drága. De utána minden egység kompatibilis az aqara rendzserrel és párhuzamosan a homekit-el is. Nekem a kapu is azzal van megoldva. független ,hogy hány voltos a kapu. Ő csak kapcsolja az ami rá van kötve.
-
Húúú.. Már olvasgattam. De félek ez meg fogja haladni a képességeimet. Van itthon NAS-om. Nem tudtam, hogy alkalmas erre. Ahogy olvastam, Rasberry-re szokták telepítgetni. De azért köszi a tippet. Kár, hogy nálunk nem nagyon foglalkozik ezzel senki. Nincsennek tutorial videók, csak angolul. Annak megértése meg számomra kihívás.
-
foo85
csendes tag
válasz
hengelhof #301 üzenetére
Jelenleg ez az első shelly ami alapból HomeKit. A relék még nem.
Én a direkt Homekit-et már elengedtem egy ideje... Nem tudtam és nem is akartam mindent alárakni. Alapból volt/van itthon egy NAS-om amire raktam egy Home Assistant-ot és onnan HomeKite bridggel mindent alkalmassá teszek rá hogy felismerje az Apple.
Én a helyedben inkább utána olvasnék kicsit ennek és elmennék ebbe az irányba. Egyszerűbb és olcsóbb is mint mindenből a HomeKit képest vadászni. -
-
Gabonetta
aktív tag
Szuper! Nagyon köszönöm mindkettőtöknek! Megnézem.
-
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Milyen okosaljzatot/dugaljat lenne érdemes vennem ahhoz, hogy egy eszközt programozva be- és kikapcsoljak. Energiafogyasztás egyáltalán nem releváns ennél az eszköznél. Csak Aqara HUB-om van, de az Aqara elég húzós árú. Mi az, ami HUB nélkül is működik az Otthon alkalmazásban? -
atirag
őstag
Üdv. Van egy aqara g3-as kamerám amit szeretnék beállítani ,hogy induljon el amikor elmegyek itthonról. De amikor a beállításokba lépek akkor a kiegészítőknél nem jelenik me. Pedig az eszközök között ott van. Van egy m2-es aqara hub is ami a központot szolgálja. Ez nem tudom mennyiben számít.
-
Sziasztok!
LED-es mennyezeti lámpát keresek. Természetesen Homekit-est. Jó lenne HUB nélküli. Olyanra gondoltam, amelyet lehet dimmelni, valamint a színhőmérsékletet változtatni. Nem muszály, hogy színes legyen. Sajnos a magyar kínálatban nincs sok alternatíva. Pontosabban szinte semmi. Esetleg van tippetek? A Yeelight milyen? -
atirag
őstag
Üdv. Az új ios vezérlőközpontjával lehet valamit kezdeni? Aqara dolgaim vannak. Van kapunyitó is ami dupla relés. Eddig ha vezérlőközpontban rányomtam akkor egyszerűen csak kapcsolta a relét. Most megnyitja a kapcsolót és nekem kell bekapcsolni. Van arra megoldás, hogy olyan legyen mint előtte? Mert így minden második nyitásnál helytelen állásban marad.
-
CragON
aktív tag
Használ valaki HomeKit kompatibilis video kaputelefont?
AQARA Smart Video Doorbell talán jó választás lenne, de olvastam itt-ott negatív tapasztalatokat is. -
CragON
aktív tag
Elvileg az ios18-cal robotporszívó vezérlést is hozzá lehet adni a Home app-hoz. (…de lehet csak egy későbbi 18.x verzióval)
Ha valaki rájött hogy kell, légyszi ossza meg. -
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehet helyiséget eltávolítani az alkalmazásból? -
Franky2Ster
senior tag
válasz
Franky2Ster #283 üzenetére
Ez is jò megoldàs lehet [link] jò àron van.
Egy homeassistant alà berakva simàn megy szerintem homkitben. -
Sanyi.il
aktív tag
Van aki talált már és sikerült integrálnia egy mennyezeti ventilátort a HomeKit-be? A Hunter gyárt HomeKit kompatibilis mennyezeti ventilátorokat de csak US piacra
-
CragON
aktív tag
Gyakran előfordul, hogy ha a telefonom ugyanabban a szobában van mint a homepod akkor sirinek parancs adáskor mindkettő veszi a parancsot de nem történik semmi, az egyik bezavar a másiknak.
Lehet ezzel kezdeni valamit?Így kb 2 különböző siri van egy helyen.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Jelenleg korrekten működő Homekit szettünk van a lakásban, ahol a homebase szerepét egy Apple TV HD tölti be. Kérdésem, hogy érdemes-e egy új, 2022-es Apple TV 4K modellre cserélni, az okosotthon/Homekit szempontjából van-e relevanciája a cserének? Pl gyorsabb vagy egyéb szempontból.
-
Gabonetta
aktív tag
Milyen termosztátot használtok ehhez?
-
tothl
addikt
válasz
Franky2Ster #271 üzenetére
Szia !
Na ez bevált, köszi !
Most még megspékeltem azzal, hogy ha X időpont előtt ér haza valaki, akkor máshogy fűtsön, mint utána.Kiváncsi leszek, hogy működik.
Én más módszerrel közelítettem, de így, hogy a mozgáshoz triggerelem, így jó.
Még egy olyan jó lenne, ha lehetne állítani az otthon sugarát, de ezt még megnézem, hátha lehet. -
tothl
addikt
válasz
Franky2Ster #269 üzenetére
De milyen szabályokkal?
-
tothl
addikt
Sziasztok!
Pár napja szórakozom a HomeKit -tel, egyelőre csak a termosztátot szeretném innen vezérelni. Ebben kérnék egy kis segítséget. Nem igazán találtam róla leírást, hogy az idő és jelenlét függvényében létrehozott automatizációk hogyan működnek pontosan.
Elég nehéz tesztelni, mert a teszt gomb az simán csak beállítja a megadott eszközparamétereket, a feltételeket figyelmen kívül hagyja. Ugyanez a helyzet, ha a lokációt kiveszem a képletből és csak az időt hagyom meg. Ha manuálisan állítom el a hőfokot, akkor sem áll be a beállított automatizációnak megfelelően, csak ha "eljön az ideje". Szóval így tesztelni lehetetlen.
Azt már sikerült elérni, hogy ha van mondjuk 3 automatizációm:
06-22 óráig ha 22 fok alá megy akkor fűtsön föl 22 fokra
22-23.59 óráig ha 19 fölé megy akkor legyen 19 fok
0.01 -től 05.59 -ig ha 19 fölé megy akkor legyen 19 fokEzzel így elvan, de ha mondjuk 23 órakor fölveszem 22 fokra manuálisan mert még fönt vagyok és fázom, akkor az istennek sem áll vissza 19 fokra soha, hiába van benne az automatizációban
.
Szóval nehéz tesztelni.
Ráadásul mindezt szeretném megfejelni a lokációmmal, amivel azt szeretném elérni, hogy ha nem vagyok itthon, akkor mindig 19 fok legyen a hőmérséklet.
Ehhez jelenleg így állítottam be:06-22 óráig ha 22 fok alá megy akkor fűtsön föl 22 fokra, ha itthon vagyok
22-23.59 óráig ha 19 fölé megy akkor legyen 19 fok, ha itthon vagyok
0.01 -től 05.59 -ig ha 19 fölé megy akkor legyen 19 fok, ha itthon vagyok
Ha 19 fölé megy akkor legyen 19 fok bármikor, amikor nem vagyok itthonEzt majd ma tesztelem amikor elmegyek itthonról. Igazából nem hiszek benne, hogy működni fog, már nem ez az első kísérletem a logika megfejtésére.
Ti hogyan csinálnátok ?Levi
-
gaben75
tag
Sziasztok, már egy ideje küzdök vele de sehogy sem akar jó lenni :-(
Adott két darab Homepod mini legfrissebb (17.2 (21K365) és egy iphone 11 pro (legfrisebb os)
+ Apple TV 4K szintén ezzel a firmware-rel.
A net egy TP link Archer MR200
szolgáltatja, na és itt a hiba hogy egyszerűen akármit állítok nem csatlakozik a router-hez.
Már próbáltam mindent, arébb raktam, 5 Ghz, 2,5 Ghz, hatótávok csökkentése növelése, de semmi sem segített néha jó, nagyon ritkán a router-ben a kliensek között látszik a csatlakozott eszközök között a MAC adress alapján be tudom azonosítani.
Minden más megy ezzel a router-el.
A másik érdekesség hogy a csöves Xiaomi MI F490- es routerrel tökéletesen működik (azzal szoktam a firmware-t frissíteni rajta) de ennek ugye vannak korlátai, pl nincs lan stb, (meg már púpos az akksi).
Szóval első körben mit kellene beállítani hogy működjön, vagy ha ez nem megy akkor milyen megbízható 4G-s modemet tudnátok ajánlani?
Hálás köszönet hátha valaki tud valami jó ötletet adni amire én nem gondoltam -
Feco6595
újonc
Sziasztok! Van egy Apple TV 4.gen. amit homekitként is használok, hozzá egy Nuki ajtózár. Egész jól működnek együtt. Kezdem tovább gondolnia homekitet. Rendeltem most hozzá 4 db. Meross okos aljzatot. Közben játszogatok az automatizálással. Gondoltam hogy ha hazaérkezéskor kinyit a zár, mellé az ATV elindít egy rádiót és majd felkapcsol egy világítást. Ehhez rendeltem egy Xiaomi smart speaker lite-ot ami wifi és airplay képes is. Mivel a meglévő Lamax bluetooth kis hangszóróm nem éled fel automatice ha hozzá párosítom a zene alkalmazáshoz és az ATV-n lévő régi samsung tv-t meg nem azeretném ha mindig elindulna ilyenkor. Hát nah a Xiaomi meg hiába megy fel a wifi hálózatra, ha a telefonon vagy az ATV-n az airplay alatt kijelölöm ( mert megjelenik mint eszköz) , azt mondja hogy nem tud kapcsolódni a telefonon, bár érdekes módon a kis hangszóró meg ad ilyenkor valami hangot hogy a kapcsolódás sikertelen. Bluetooth-on ez is kapcsolódik egyébként és még a hangja sem rossz. Találkozott már valaki hasonló jelenséggel, vagy könyveljem el hogy olcsó húsnak híg a leve?
-
Franky2Ster
senior tag
válasz
Franky2Ster #264 üzenetére
Màsik routerre kötve megoldódott.
-
Franky2Ster
senior tag
HomeAssistant vagy Homebridge Hyper-V virtuális környezetben programozva. Sajnos nekem mindkettőben amit fel veszek a Homkitben nem aktív mi lehet a baj? Köszönöm
-
atirag
őstag
válasz
Franky2Ster #257 üzenetére
A kapcsolási időt hol tudod állítani? Mert nekem egy aqara kapcsolóm van ami tud száraz kontaktot állítható kapcsolási idővel,de a homekit-ben amikor bekapcsolom akkor úgy viselkedik mint egy sima kapcsoló és nem mint nyomógomb és azt jelzi hogy be van kapcsolva a kapcsoló.
-
Jaded
őstag
válasz
Franky2Ster #259 üzenetére
Jónak tűnik, már csak az a kérdés hogy működik-e az ajtómmal. Mondjuk a garázsig nem igazán ér ki a wifi jel
-
Franky2Ster
senior tag
Meross MSG200
-
Jaded
őstag
válasz
Franky2Ster #256 üzenetére
Mivel tetted HomeKit képessé?
-
Franky2Ster
senior tag
Megoldva! Ha valakinek ugyan ilyen gondja lenne akkor a kapcsolási időt kel 25 másodpercre rakni.
-
Franky2Ster
senior tag
Sziasztok!
olyan kérdésem lenne, hogy garázsajtónál csukva van és azt írja akadályozva de ha bele lépek akkor ott meg írja becsukva.Ez így normális? -
Gabonetta
aktív tag
válasz
Franky2Ster #253 üzenetére
Nem.
-
Jaded
őstag
válasz
Franky2Ster #251 üzenetére
Yale?
-
Franky2Ster
senior tag
Tudnátok ajánlani intelligens ajtózárat okos kilincset ami HomeKit kompatibilis?
-
atirag
őstag
Üdv. lenne egy gondom egy új aqara kapcsolóval. a t2 típust vettem és beraktam kapunyitónak. Minden tök jó kis kapu teljes kapu nyitás. Mint "nyomógomb" van beállítva x mp kontakttal. Viszont azt vettem észre mostanában,hogy a homekit-ben nem annak érzékeli. Hanem sima kapcsolónak. Viszont így kétszer kell megnyomni, hogy egynek érezze. Amivel nincs baj feltétlenül csak amikor sima normál távirányítóval használom akkor is felkapcsol a homekit-ben és be már nem tudom zárni amíg nem nyomom meg homekit-ben,hogy l"ekapcsoljon".
A homekit-ben nem lehet beállítani egy kapcsolót mint nyomó kapcsoló? -
Franky2Ster
senior tag
válasz
MasterMark #248 üzenetére
Valószínű, hogy az AppleTV többszöri újraindítása oldotta meg a problémát.A homekitben most már megfelelően komunikál.
-
MasterMark
titán
válasz
Franky2Ster #247 üzenetére
És mi volt a gond? Mi sikerült?
-
Franky2Ster
senior tag
válasz
Franky2Ster #246 üzenetére
Sikerült
-
Franky2Ster
senior tag
Meross termosztátal szenvedek a saját appban jó Homkitben “nincs válasz” fogad. Van 2db AppleTV 4K hídnak. Mi lehet? Köszönöm
-
mattheus
őstag
Otthon, egészen mostanáig problémamentesen tudtam használni két darab Philips HUE világítást a gyári alkalmazáson és a Apple Home-on keresztül.
Az utóbbi napokban észrevettem, hogy nem mindig működik a vezérlés (jellemzően kellett egy újraindítás pl. telefon vagy router), de idő hiányában csak tegnap este kezdtem a dolognak alaposabban utánajárni. Technikai részletektől megkímélve Titeket a hibát helyreállítottam (röviden a route cause -> Vodafone ipv4-ről ipv6-ra átállított értesítés nélkül plusz kikapcsolta a bridge üzemmódot a gyári routeren így a hálózati IP címek kiosztása kissé kaotikus lett).
Azóta minden eszköz vezérlése problémamentes, viszont mielőtt rájöttem volna a hiba konkrét okára, elkövettem azt a hibát, hogy eltávolítottam a Home alkalmazásból a korábbi HUE párosítást.
Azóta viszont bármivel is próbálkozom, nem tudom felismertetni ismételten a HOME app-pal és nem tudom felvenni vezérelendő eszközök közé (néha megjelenik hozzáadható eszközként, néha viszont úgy sem). A gyári alkalmazással (Philips HUE) a vezérlés továbbra is működik, onnan is próbáltam hozzáadni a Home alkalmazáshoz, de hibával ott is leáll a folyamat (ott azt írja, hogy home hub kell hozzá
pedig csak otthoni hálózatról szeretném vezérelni).
Van valakinek ötlete esetleg ?
-
m3k
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Aqara g2 pro kamerát és szeretném ha mozgásnál rögzítene videót. Az Aqara appban működik rendben, viszont homekitben nem tudok élő képet nézni, fel tudom venni a kamerát a Homekit-be és ha automatizálást akarok csinálni akkor is felhozza mint eszközt. Extra infó hogy a kamera egy extendelt wifi hálózaton van (ssid ugyanaz) és a homekitet még nem frissítettem az új architektúrára. Van valakinek tapasztalat ilyen téren? Frissítsem az új architektúrára a homekit-et? A régiebbi eszközök működni fognak rendben?
Köszi előre is!
-
tacsk0
aktív tag
Sziasztok,
Aquara zigbee szenzorok zigbee protokollon keresztul kapcsolodnak az aquara hubhoz. Az aquara hub pedig a homepod minihez. Ha ezt megcsinálom, akkor minden aquara zigbees szonzort (homereseklet, para, ajto nyit-zar, nedvesseg stb) az apple homebol tudom monitorozni? -
atirag
őstag
Üdv. Tudja valaki hogy kell ellenőrizni mi lehet a baj ha házon kívül nem férek hozzá az eszközökhöz. wifin minden oke, de azon kívül nincs válasz van minden eszköztől.
Mi lehet a baj? -
Cyberbeni
addikt
Rányomtam az "upgrade architecture" gombra, hát nem kellett volna... A másik ember nem tud mostmár csatlakozni, pedig mindent megpróbáltam, amit ajánlottak a neten az otthon törlése és újrarakásán kívül. Még macbookra is rákötöttem, hogy mit mond a konzol, volt valami cloudkit sync error 30 perces throttlinggal, ami ha lejárt, akkor egy másik error, hogy nem tudott valamit dekriptálni, vicc az egész.
Végül az lett a megoldás, hogy nála is fel lett rakva a HomeAssistant, mert úgyis csak itthonról akar állítgatni dolgokat. (Oda külön előfizetés kell, ha cloudból akarod tolni)
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
Használ valaki ilyet vagy esetleg hasonló eszközt?
Korábban olvastam, hogy a HomePod használatához nem kell kimondani, hogy Hey, Siri. Ezt hogy tudom beállítani?G.
-
atirag
őstag
Üdv. Az aqara megoldódott. Homekit-es eszközt lehet tiltani bizonyos körülmények között? Modnjuk x méterre egy lokációtól. Nem akarom ,hogy ki tudjam nyitni véletlenül egy kaput.
-
atirag
őstag
Üdv. Vajon az agara relét be tudom kötni száraz kapcsolásra? Hogy a fázis nulla csak a relét vezérelje?
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Gabonetta #225 üzenetére
Szarul. Home tabon fent rányomsz a "Climate"-re, majd az alatta megjelenő "Temperature"-re, akkor ott kilistázza, hogy melyik szobában mi mennyi, azokra kattintva már ott tudod változtatni, hogy melyik szoba, meg hogy benne legyen e a státuszban, hogy 23-25 fok van a lakásban. Amúgy meg külön-külön a szobákba bemész és ott van felül szintén a "Temperature" és társai. Ugyan ezek a hőmérők általában tudnak pontosabbat, a Home appban csak fél fokos pontossággal lesznek kiírva.
Az ilyen érzékelők arra jók, ha autómatizálni akarsz velük valamit. És azt is valószínűleg nem a Home appban, főleg ha fontos az, hogy mindig működjön. Nálam pl fürdőszobában bekapcsol a szellőztetés egy időre, ha a páratartalom egy bizonyos szint fölé megy.
-
Gabonetta
aktív tag
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Aqara Hub-ot (M2), egy légminőség érzékelőt és egy hőmérséklet/páratartalom szenzort. A hubot hozzáadtam az Otthon alkalmazásban, de a másik két eszközt nem tudom. A légminőségérzékelőn van QR-kód, de az alkalmazás egyszerűen nem olvassa be (a hubot így sikerült), utóbbi eszközön viszont ilyet sem találok. Mit csinálok rosszul?
G. -
CragON
aktív tag
Vettem most 3-as csomagolásos e27-es Nanoleaf-et és máshogy kapcsol fel mint az eddigiek. Fel és lekapcsoláskor nem hirtelen kapcsol, hanem fokozatosan felerősödik bekapcsoláskor, kikapcsoláskor meg fokozatosan elhalványulva kapcsol ki. Ha valahova pótolni kell akkor ezzel számolni kell…
Másik észrevételem, hogy Siri HomePod-on ezeknél az új izzóknál kapcsolások után visszajelez “oké-val”, de a réginél csak egy “pitty” hang van.
(Ezek külön szobában lévő fényforrások, mert a HomePod-dal egy szobában lévő fényforrásoknál nem jelez vissza, érthető ok miatt. ) -
TheMarci
addikt
Tado volt nekem is, de homekit alatt nem használtam, mert jobb volt a saját app-ja. Homekit alatt csak hőmérsékletet lehetett állítani, semmi mást.
-
m3k
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Okos termosztátok terén? Gázkazános/radiátoros fűtéshez kellene, jelenleg egy egybites tekerős van. Célom vele az lenne hogy a két szintes ház emeletén is be / ki tudjam kapcsolni a fűtést.
Köszi előre is!
-
Tervezek vásárolni egy Homepod minit.
A terv az hogy beteszem a Homeassistant alá, majd ha 100m -en belüli körön vagyok a kocsival a garázshoz, akkor a Carplay kiteszi a garázskaput működtető buttont a a kocsi dashboardra.
Ha a kocsira android telefon van csatlakoztatva akkor ezt a kapcsolót nem fogja az autó kitenni ugye? -
foo85
csendes tag
válasz
TheMarci #211 üzenetére
Sokkal több mindenre nem is használnám. Csak a kismilló applikációval van a bajom, hogy minden szarhoz külön app... Erre van a homekit akkor próbálom használni.
Egyébként milyen mást lenne érdemes? Esetleg van még egy Synology DS220+ Nas itthon ha ezzel össze tudok valami értelmeset hozni akkor elengedem a Homekitet.. -
foo85
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy kültéri kamerát, de kicsit elvesztem a típusokban és a részletekben. Ami fontos, hogy csatlakoztatni tudjam a Homkit-hez és ne kelljen hozzá külön központ ha már van Apple TV és HomePod mini is a háznál.
Kb 11 m távolságot szeretnék látni ~130° látószöggel, így le tudnám fedni 1 kamerával az egész területet. A helyen ahova fel akarom szerelni nincs áram és ha nem muszáj nem is szeretnék odakábelezni.
Plusz az anyagiak terén ~50 ezernél nem szeretnék többet rá költeni.
Esetleg márkát ha tudtok ajánlani amik biztos képesek HomeKitre akkor az is jó.Köszönöm,
-
atirag
őstag
Üdv. Vásároltam egy gosund sp1 homekit-es konnektort. Már 1 órája játszom vele ,de nem sikerül hozzáadnom a saját alkalmazásához. A homekit-hez simán hozzá tudtam adni,de a sajátjához sehogyan sem. Pedig elvileg mindent úgy csinálok ahogy mondja. 2.4-es wifi-n vagyok villog a led és mégsem találja meg. Mit csinálok rosszul?
-
noorbertt
őstag
Hub (Homepod) vásárlása előtt vagyok.
Esetleg van itt olyan aki HomeAssistant-al együtt használja?
Elkezdtem létrehozni néhány dolgot pl porszívó szabályozást kapcsolók segítségével de nem vagyok abban biztos hogy amit a HA-tol át viszek az mind kivétel nélkül elérhető marad távolról is?
Azert kerdezem mert ott van hogy nincs a HomeKit-hez hitelesítve. Ettől parazok
Még valami, ha behívom feleség telóját az otthonba akkor ugyan azt fogja látni mint amit én? Vagy ott is újra kell rendezni mindent? -
atirag
őstag
Köszi. Elvileg tud csak nyomógombos kapcsolást is. A jelenlegi viszont csak bluetooth-al működik. Amihez csak áram kell.
Más: Milyen okos konnektorok vannak amik mennek Homekit alatt is? Aqara jó csak már egyre drágább. És ha többet akarok venni akkor egy olcsóbb jobban kijön.
-
atirag
őstag
Üdv. Vettem egy aqara wireless 2 utas relé modult. Ha ezt beüzemelem kapunyitásra akkor az menni fog belső hálózat nélkül is? Mármint csak telefonnal. Kicsi az esélye,de bemenni akkor is be kell
-
-mugen-
tag
Üdv!
Van egy
elméleti koncepciómvagyis inkább vágyam okos otthonra,de nem tudom merre induljak.A kívánt eredmény:
Idő szerint(vagy ha van fény érzékelő) aszerint kapcsoljanak fel/le a lámpák a rendszerbe lennének dimmelt elemek is.
Ezen felül még tervben van redőnyök automatizálása.Eredeti tervem az volt, hogy Apple TV(HomeKit) vezérelné az egész rendszert, de maguk az eszközök nem szeretném, hogy wifi-t használjanak.
Úgy tűnt, hogy szűk a termékcsoport amit támogat...főleg ebben a formában.Milyen megoldásokat tudnátok javasolni?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NBA és kosárlabda topic
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Tanuljunk angolul!
- Milyen légkondit a lakásba?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest