Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ff-thomas
aktív tag
valamivel 3000W alatt. minden gpu beállítás gyári, semmit nem húztam feljebb/lejjebb. most az következne, de még nem értek hozzá eléggé, hogy nekiálljak. tudom, hogy lehetne a fogyasztást csökkenteni és a memória órajel növeléssel a hashrate-ten növelni, de nem tudom a pontos lépéseket, milyen szoftver kell, miből mennyit kell lejjebb állítani, mit feljebb, stb. csak ilyen problémáim vannak jelenleg.
én próbáltam a régebbi és új kártyáknál is radeon beállításoknál (wattman-ban) a gpu órajelét és a voltage-et lejjebb állítani, a memória órajelet pedig feljebb. érdemi változás nem történt, inkább rosszabb lett.
find a way or make one..
-
janos666
nagyúr
válasz AnonyX #19655 üzenetére
Azt látni is a képen, hogy két alaplap van alul, én inkább a PSU-kat kerestem, hogy kijött-e kettővel (csak egy ATX-est látok, ami biztos nem elég).
-----------
Nekem nincs most szerencsém a sok kártya/lap-al.
Mikor 5 kártyám volt, próbaképp betettem melléjük a Gigabyte X97 Gamin 3 lapba egy PCI-E 4x 2.0 hálókártyát is (ugyan úgy 1x riser-el, ami oda volt készítve 6. kártyának, nem közvetlenül a 4x-be, mert azt tudtam, hogy problémás lehet, a leírás szerint letiltja az 1x slot-okat ha 4x-re van állítva a 4x slot), hogy tényleg működik-e benne egyszerre 6 kártya, de mivel nem volt kéznél fölösleges optikai kábel, a falból pedig nem akartam kiráncigálni, így nem járattam meg a hálókártyát, csak annyit próbáltam ki, hogy hiba nélkül betöltődött a hálókártya driver-e és pár percig hiba nélkül bányászott 5 kártya. Így hazahoztam egy 6. kártyát, hogy legyen teljes a csomag, de amint elkezdett bányászni, azonnal lefagyott az egész (két-három próba után használni kellett a CMOS Reset PIN-eket és javította a filerendszert a chkdsk, ekkor feladtam).
Megnéztem újra a manual-t és rajta van egy rajzon, hogy a 3db 1x és 1db 4x slot-ok egy extra switch-en lógnak, ami ezek szerint maximum 3 eszközt kezel (bár ez nincs egyértelműen leírva). Csak tudnám, hogy akkor miért lehet a BIOS-ban is fixen 1x-re állítani a 4x slot-ot (ez nekem azt sugallta, hogy azért, hogy ).Lassan én is a 2-3 kártya/lap híve leszek.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
tetris
tag
Jelentem a Sapphire Trixx 6.0 beta tökéletesen kezeli a 480akat, vége a Wattmanos szívásnak, ajánlom mindenkinek!
Fölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
echo001
aktív tag
udv
en is ajanlanek egy szofvert bios bealitasokat is lehet turkalni flash nelkulEcho
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz ff-thomas #19654 üzenetére
Hali, tök jó a rig, gratulálok, nagyon jó elgondolás! Hol csináltad? Milyenek a méretei? Mennyiért csinálsz ilyet? 8))
A gpu tuning meg úgy működik hogy pont a gpu órajelét kell állítani, hogy jobb legyen az eredmény és a memória órajel emelés is segít emellett. A core feszültséget lehet lejjebb vinni, hogy a fogyasztás kisebb legyen, ha ez cél, vagy szükséges a melegedés miatt.2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
ff-thomas
aktív tag
válasz janos666 #19656 üzenetére
Milyen oprendszerrel próbáltad a 6 kártyát egyszerre? Nekem a méregdrága Z170-es alaplajaimmal nem sikerült 3 kártyánál többet futtatni stabilan. Riserrel 2 volt a max. Ezért vettem a H97 Anniversary-t, ez a BTC Pro-hoz hasonlóan erre lett tervezve, ahogy fentebb mások is megjegyezték már.
find a way or make one..
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Mesterlovesz #19661 üzenetére
Van valami leírás hozzá, hogy mit mennyivel célszerű emelni és csökkenteni? Vagy próbálkozzak, aztán kitapasztalom?
Bauhausból vettem alu profilt, szegőlécet, önmetsző csavarokat, aztán méretre vágtam és összecsavaroztam Kb. 6e Ft anyagköltség volt. kb. 60cm széles, 35cm magas és 50cm mély. Otthon tákoltam, most fűti a garázst.
Egy gépnek csináltam, de kicsit nagyra sikerült, aztán két gép részére kicsinek bizonyult (nagyon közel voltak a kártyák, túlmelegedtek), majd jött az isteni szikra, hogy felváltva pakoljam a két oldalra a kártyákat (egymásnak háttal lévőket közel, szemben lévőket távolabb), úgy több hely lesz köztük és bevált.
Ha elindul nagyüzemben, akkor vmi polcrendszerre kell építeni, nem ilyen "dobozt" tákolni..
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz ff-thomas #19664 üzenetére
Nincs ilyen leírás, próbálkozni kell. Persze nem ész nélkül. MSI Afterburnerrel lehet állítgatni a feszt és az órajeleket, persze ha windows-t használsz.
Egyébként meg kb. olyan van, hogy 50-100 Mhz-t lehet emelni minden kártyán, (ez alól is van kivétel). A feszt-t gigabyte esetében nem tudod változtatni a többi kártya hagyja magát. Ezt kb. -30-ig lehet csökkenteni, akkor még stabil a rendszer.A rig nagyon jó, egy dolog ami ezzel a felváltva technikával probléma, hogy külső ventivel nem tudod hűteni a kártyákat, mert mindegyik máshová fúj!
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
janos666
nagyúr
válasz ff-thomas #19663 üzenetére
Win10 Pro x64 (auto update).
ASUS H170 G.: max 3 kártya (akár slotokban 2, akár mind riser-en, mindegy)
Giga Z97 G3: max 5 kártya (úgy tűnt, hogy egy switch-eltet kell kihagyni)
Asrock H97 Ann: max 5 kártya, még nem tudom melyiket kéne kihagyniLehet, hogy OS/driver gond, mert nem próbáltam végig minden lehetséges variációt, de mikor találomra kihúztam egy-egy kártyát, illetve ha egyesével indítom külön-külön a bányász programot egy-egy kártyára, akkor bármelyik 5 kártya stabilan elbányászik együtt, míg a 6.-al katt és reboot. (Ez most a H97, a többi lapnál elég jól körvonalazódott, hogy mit nem szeret.)
A lap és a riser-ek 1200W-os ATX tápon, a kártyák PCI-E csatijai egy 2000W-os szervertápon vannak. Még esetleg arra gyanakszom, hogy talán a SATA/molex csatik felé nem akar ennyi áramot leadni egyszerre a táp (mert hallok egy kattanást fagyáskor, mint mikor leáll a táp kikapcsoláskor).
Szer.: Hmm... és tényleg. De hülye vagyok, ez egy 6 ágú táp: [link]
(És ezt nem találtam meg, de gondolom akkor egy, max 2 ág megy az összes ilyen kis SATA/molex csatira, a nagyok pedig a CPU-ra és a VGA-kra...)[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Vagyis konfigurálható, csak hozzám már nem jutott el az "OC Key" (használtan vettem és most már rémlik is, hogy akkoriban átfutottam a doksiját, csak nem ugrott be, mert nem volt az orrom előtt a kapcsoló...). Nem tudja valaki, hogy melyik két PIN-t zárja rövidre a gyári OC jumper a háromból?
-
Geller72
veterán
válasz ff-thomas #19664 üzenetére
A kártyáknál könnyen lehet, hogy semmit nem tudsz alapból állítani. Olyan bios-t kell rájuk aggatni, amiben lehet állítgatni a dolgokat. Eleve olyan biost kell feltolni, amiben mondjuk az alapértékeket beállítottad. Hatalmas különbségeket lehet lefaragni mint zaj, feszültség és fogyasztás terén. Én nagyon nem húznám őket, sokkal inkább lényegesen lejjebb venném a feszt, hogy ne melegedjenek és ne üvöltsenek a ventik, mivel az nagyban hozzájárul a ventik élettartamának lerövidüléséhez. Olvass bele a bios moddolásba, feltöltésbe, backupokba. Amúgy lemaradtam volna valamiről, hogy ismét elkezdtetek bányászni? .
-
P3Dr0
senior tag
van valakinek tapasztalata trading botokkal? Pl.: POLONIEX
-
janos666
nagyúr
válasz tetris #19657 üzenetére
Használtad már úgy, hogy ott ültél a gép közelében, vagy csak távolról?
Nekem akárhányszor kattintok a GUI-n (szinte bármire, akkor is ha csak lapozgatok a VGA-k listájában, vagy ismét alkalmaz-t nyomok a változatlan beállításokra, stb), vadul váltogatja a ventilátorfordulatot, mint ha direkt "szét akarná verni" (min-max fel-le, talán full ki/be, csak előbb vált, mint hogy elveszik a lendület és tényleg megáll) és durván 10 kattintás után elszáll a Windows valami változatos hibaüzenettel.
Ezt most 5 kártyával próbáltam (kihúztam a problémás 6.-at, mielőtt elmentem itthonról reggel és most próbáltam ki a Trixx-et 5-el).Töröltem a CCC Next-et, mielőtt ezt feltettem, hogy ne vesszek össze (a CCC Slim-et pedig sohasem tettem fel erre a Windows-ra).
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Személyes nincs, de úgy hallom még nincs telítve az arbitrage bot hálózat. Bár nyilván ez sem veszélytelen, lásd Bitfinex, hisz ehhez alapesetben nem használsz hitelkeretet, 100% tőkét kell ott tartanod a váltókon, amivel dobálózni szeretnél.
Illetve valamikor fél éve láttam, ahogy valaki kiszámolta, a MACD crossover trade is profittal zárt pár éves távlatban, azt pedig azt hiszem azt nem nehéz programozni.[ Szerkesztve ]
-
Xpredi01
tag
Sziasztok, először is, bocsi a technikai jellegű kérdésért...
szóval lenne egy ősrégi konfigom, ami egy ilyen lapra épül. (E5200, 400-as táp, 2 giga RAM). Az utóbbi napokban a Moreno elég szépen megugrott. Azon gondolkodom, hogy veszek (használtan) egy 750Ti-t, ami az egyik legjobb teljesítmény/fogyasztás arányú kártya a Monero bányászatra. A kérdésem az lenne, hogy ki lehetne-e préselni a kártyából 250-300 H/s-et ilyen körülmények között?
A jelenlegi állapotok között (tudom, ebben a műfajban minden gyorsan változik) az áramfogyasztást is figyelembe véve olyan 1 év alatt hozná vissza a kártya az árát. Persze én abban reménykedem, hogy megy még feljebb ennek a coinnak az árfolyama...
-
janos666
nagyúr
válasz Xpredi01 #19673 üzenetére
Ha sikerül az egy év, az egész korrekt, de én nem lennék túl optimista arra nézve, hogy tartósan ilyen, főleg nem ettől is magasabb lesz az XMR árfolyam (pislants rá a hosszabb távú történelmére, ha még nem: link és esetleg hasonlítsd össze a rokonlelkű DRK-val, avagy új nevén DASH-el: [link]), vagy ha mégis, akkor nem nő meg jelentősen a bányászok és ezzel arányosan csökken az egységnyi bányászerőforrásra jutó coin-ok száma (ha nem is pár napon, de egy-két hónapon belül). De ez csak akkor gond, ha ragaszkodsz az XMR-hoz (és esetleg az is, ha a kártyához, de azt most nem tudom fejből).
Ez pedig nagyon szubjektív, de szerintem még a sok szabadidőben sokat unatkozó, de inkább szegény, mint gazdag embernek is csak egy bizonyos mértékű profittól éri meg foglalkozni vele, mert azért parkol benne valamennyi pénz, az összeszerelésen túl ha nem is napi, de mondjuk heti szinten követned kell a dolgokat (átnézni, hogy mikor mi profitál, ha kell akkor mire lehet váltani, ha elromlik valami akkor meg kell keresni a hibás részt és cseréltetni/javítani, stb, amihez nem árt napi szinten rápislogni, hogy működik-e még, vagy elhagyta a szentfüst, stb...). Egy szerintem egy szál kis teljesítményű VGA nem fedezni, de te tudod (hobbiból is szabad piciben is bányászni, illetve nyilván érdemes lehet kipróbálni kicsiben, ha esetleg nagyobbal is kacérkodsz, de akkor ne elemezd túl a profitot, mert szerintem mindegy, hogy pl. napi +20, vagy -10 forint).
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Reggie0 #19665 üzenetére
Igaz. A tápmizéria kisakkozása után most visszatettem próbaképp ezt a Z97-es lapot és ezzel is megy 6 kártya.
Az OC jumper amúgy semmit nem csinált, és a Be Quiet support sem írt még vissza a kérésemre, hogy küldjenek rajzot az ágkiosztásról, de találomra dugdosgattam ide-oda a moduláris csatikon a molex/SATA kábeleket és most nem kapcsol le.
-
AnonyX
tag
Monero (XMR) bányászatban ki aktívkodik? Nekem nem akar működni sehogyan sem a miner.
-
Omega7plusz
tag
Nicehash-en bányászgatok, daggerhashimoto algo?-val. Az r7 370 hash kétszer felment 13 Mh/s-ről 17+ Mh/s-re és percekig ezzel a sebességgel bányászott. Nem csak a statisztika alapján mondom, a ventik is felpörögtek. Nekem mindig lassabb volt a bányászatom, mint más, ugyanilyen kártyának, megörültem, hogy esetleg valami oknál fogva helyreállt a rend. De sajnos mind a kétszer visszaállt az eredeti 13-ra a sebesség. Szerintetek meg lehet azt nézni valahol, hogy mi okozhatta ezt a sebességnövekedést?
-
janos666
nagyúr
válasz Omega7plusz #19680 üzenetére
Megnövelted a PowerLimit-et és játszottál már a ventiszabályzással?
Lehet, hogy van egy úgymond "turbó" módja, és ekkor épp engedélyezte ezt neked, de általában tiltja, mert próbál a TDP-n és különböző hőfokokon / venti-fordulatokon belül maradni (és lehet, hogy van egy rövid és egy hosszabb távú értéke, amolyan abszolút maximim és egy hosszabb átlagra számolt cél) és lehet hogy gyakorlatilag "hibázott" is, mikor egyszer épp felpörgött. De ugyan ez a logika figyelheti a hőmérsékletet is...
A másik vak tipp, hogy talán a ventilátorszabályzás és hőmérséklet cél/limit (a te szempontodból) szerencsétlen összjátéka.
Kétféleképp tudja célozni/tartani a megadott hőmérséklet cél/limitet:
- fel/le-pörgeti a ventit
- visszavesz az órajelből
Ha esetleg más értékeket vesz figyelembe a kétféle szabályzás (a 370 BIOS-át még nem nézegettem, de a 480-aséban van egy kazal hőmérséklet és fogyasztás cél/limit), vagy akár csak nagyon lomhán szabályoz a ventilátor (komótosan vár, mielőtt reagál) és/vagy agresszíven szabályoz az órajelen, akkor lehet hogy gyakorlatilag mindig az órajelből vesz vissza, majd mire felpörögne végre a hűtő, addigra az úgy gondolja, hogy már nem is kell neki, mert közben visszahűlt a GPU(/VRM) attól, hogy rég visszaesett az órajel. Lehet, hogy szándékosan van így hangolva (főleg ha egyéni gyártói verziót és mindenek felett csendes kártyát akartak).Szóval esetleg próbaképp húzd fel fix 100%-ra a hűtést és +50%-ra a PowerLimit-et, majd tedd vissza automatára a hűtést, és akkor körbejárod, hogy melyik lehet a korlátozó (ha valamelyik).
[ Szerkesztve ]
-
Elbandi
aktív tag
csak erdekesseg hogy lehet 7 gput beletuszkolni egy gepbe, vizhutessel:
https://youtu.be/LXOaCkbt4lI?t=5m35s
7 Gamers, 1 CPU - Ultimate Virtualized Gaming Build Logmondjuk nem olcso egy gpu block...
[ Szerkesztve ]
-
Omega7plusz
tag
válasz janos666 #19681 üzenetére
Ez jó mély, köszönöm! A kártya mellé adott programmal (Asus GPU Tweak II.) vacakoltam már néhányszor, amit írtál, abból csak a ventik maxon pörgetése maradt ki, most ezt is kipróbáltam. Most a normál állapotot tükrözi a dolog, húzva kb. 13 Mh/s A videókártya BIOS-át nem is tudom hogy kell elérni. Még soha nem volt rá szükségem, hogy megtanuljam. Gondolom AMD kártya lévén a cuda meg a physX nem kell a gépemre, ugye? A driverek közül még mindig csak a 15.2 az ajánlott?
-
LLam
senior tag
sziasztok,
megtekertem a nagy vasat, illetve a régebbi VGA-kat monero coin bányászatban:
4x E7-4830 CPU 32mag/64 szál -- 931 h/s
Radeon HD5870 900MHz GPU -- 270 h/s
Radeon HD5970 nincs oc -- 478 h/sa szörnyike 2x7990 nincs oc -- 2050 h/s
Stay hungry!
-
LLam
senior tag
válasz AnonyX #19685 üzenetére
http://monero.crypto-pool.fr itt bányászom, igen a tárcám a mymoner.com-on van miután a simplewallet-es tárcám jelszavát elfelejtettem a -a és a -h paramétereken múlik minden! szvsz
ff-thomas már lecsengőben van a pump, 0.024-volt a max, azóta szépen jön lefelé..
[ Szerkesztve ]
Stay hungry!
-
AnonyX
tag
Bányászik-e valaki Soil-t vagy Shift-et? Ugyanaz az algo mint az ETH vagy ETC. Nagyon szépen bányászhatóak Claymore's Dual Minerrel pl. SC, DCR vagz LBC mellett...Bittrexеn van mindkettő coin. Na most a támogatottság elég gyatra, de ki tudja, még mehet fel az értékük úgy mint az Expansenak. De lehet elvesznek a sülyesztőben. Nincs lejátszva a dolog, szóval valami majd történik. A KR azaz a Krypton is ebben az ETH alapú algoban volt, de ott a PoW-nak véget vetettek a hacker kreténségek miatt és a PoS rendszer lesz bevezetve hamarosan elvileg.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz AnonyX #19689 üzenetére
Jól hangzik, a baj csak az, hogy általában a pénzt szeretnék kivenni az emberek a bányászatból és szinte rögtön. Akinek több gépe van az rá tudja állítani az egyiket erre a másikat arra, de ez is pénz lemondással jár, mert ahogy írtad, ki tudja, hogy mi lesz belőlük. Persze jó lenne mindenből egy kicsit gyűjteni. 8)
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
rolko
őstag
Sziasztok!
Most kezdtem még az Eth-val bohóckodni. Rendeltem egy pár 480as kártyát, még nem jöttek meg, így addig gyorsan vettem egy 470 4gb -os modellt hogy kipróbáljam hogy is működik. Próbáltam kibogozni az infókat és mindent itt a fórumon leírtak szerint csinálni. (Wallett+Mist 0.8.2 + Claymore miner megfelelően szerkesztve). 21-22MHs-t tud is kártya alapon.
Tegnap este óta fut a cucc, de eddig a tárcában nem jelent meg az Eth. Ha rákeresek a tárca azonosítómra pl. ethermine.org, ott írja hogy már van 0.04265 ETH -m
Mit rontottam el? Mit kellene még beállítani?[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Az rablás.
Augusztusban bruttó 92 és 96 közt, átlag ~94-ért vettem a 8Gb-os ref.-eket, de ma már bruttó 87-ért is lehet csipkedni őket. A hűtésük kielégítő (bár hangos, de nekem nem laktérben vannak) és viszonylag egyszerű babrálni a BIOS-ukat.
A custom-nak vélhetően magasabb lesz majd a használt ára, és gyorsabban elviszik őket, de nem hiszem, hogy ennyivel.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
rolko
őstag
válasz janos666 #19697 üzenetére
Szórakoztam egy kicsit ennek is a bios-ával, jelenleg ennyit menyi a kicsike RX470.4GB.OC
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest