Hirdetés
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz ff-thomas #20150 üzenetére
Igen, ez egyszerű. Az rx480 biosa 512kb-os és valószínű ellenőrzi valami belső progi, hogy akkora-e valójában. Amikor GPU-Z-vel vagy más programmal mented le a bios-t akkor az 256 kb-os lesz, ezért amíkor visszaírod, kiakad a kártya. Próbáld meg az atiflash-el lementeni a bios-t, elvileg azzal pontosan azt a méretet mented el ami a bios valódi mérete.
(sajnos a pontos parancsot nem tudom ehhez a művelethez)Vagy, felmész a techpowerup-ra és ha fent van akkor onnan töltöd le a bios-file-t a kártyádhoz és azt moddolod.
[ Szerkesztve ]
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
P3Dr0
senior tag
válasz Mesterlovesz #20151 üzenetére
En ezzel a bios dologgal sose foglalkoztam de a kerdesem az lenne,hogy a regi ATI 7870 -re is van valami tuning BIOS? Es ha van hogy lehet felvarazsolni ra? HELP et elore is koszonom
-
Beast_
tag
válasz Overlocker #20153 üzenetére
Szia!
Nekem MSI RX 480 GAMING X 8G kártyáim vannak.
Érdekelne mit lehet kihozni belőlük elsősorban a bios módosítása nélkül.Köszi!
Keep It Real !!!
-
AnonyX
tag
Sziasztok. ZEC bányászati érdekességek. Hogy lehet az hogy a Genoil Zec Miner v5-el a gépemben amiben 1 470 es kártya van megy 30-40 sol/s között a bányászat, ha pedig az 5 kártyás rigben próbálom akkor alig mennek a kártyák 20 sol/s-el illetve néha gondol egyet és egy-egy kártya megáll illetve csak 4-5 sol/s-el fut egy kártya. Genoil progi mellett csinálja ezt. De a többi miner is hasonlóan érdekes. Tesztelgetem a Nanopoolt szerintem a legdizájnosabb átláthatóbb pool úgy zcashre mint ether és ether classic illetve siacoinra. Ti használjátok a Nanopoolt? Illetve hogy lehet az hogy a 280X-emen nem akar futni a zec miner? Írják itt több felé hogy 280X es kártyák is mennek 25-30 sol/s-t is akár....
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz AnonyX #20155 üzenetére
Ok, egyrészt, a Genoil még nem egy kiforrott darab, ezért van az, hogy akár fél naponta kiad egy egy újabb verziót, másrészt, valami nálad nem kóser, vagy túltuningoltad a kártyákat, vagy driver problémáid vannak. Érdemes letölteni a DDU driver eltávolító progit és egyszer letörölni minden drivert és CSAK a legfrissebb AMD drivert feltenni.
Mert nekem hibátlanul megy a 0,5-ös Genoillal a 7970-em ami ugye tulajdonképpen egy 280x....2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
-
Mesterlovesz
aktív tag
Székely Vegán Zcash tutorial
Ja és nekem elég stabil mostmár a Genoil 0.5 de én -P 0-án hagytam, ahogy volt.
-
janos666
nagyúr
válasz ff-thomas #20150 üzenetére
Valahol 16.9 környékén törölték el a Windows driver-ből a BIOS aláírás ellenőrzést, a 16.7-est (a pontos fordulópontot most nem mondom meg, de azt hiszem egy 16.8 Beta/Hotfix verzió volt) nem fog betöltődni, ha szerkeszted (és nem írja neked alá az AMD, amit itt nyilván nem opció...).
A Linux most passz, ott az amdgpu driver szerintem csak figyelmeztet, de nem tilt, az amdgpu-pro pedig talán tilt is, de akkor gondolom hasonlóan feloldották már a korlátozást szeptember körül.Amit a méretekről írt a Mester, az szerintem irreleváns.
1: Ha magadnak olvasod ki a BIOS-t és 512Kb lesz, majd ugyan azzal az atiflash-el írod vissza is ugyan arra a kártyára, akkor ez nem lehet gond (hacsak nem pont a második 256Kb megléte zavarja össze a szerkesztő programot).
2: Először én is aggódtam a kérdésen, mikor még mások BIOS-ait töltögettem le, amik 256Kb-osak voltak, nekem pedig 512Kb-t olvasott ki backup-nak, de mivel azok működtek mindenkinék, később én is szándékosan olyat csináltam magamnak (mert további információ hiányában azt is mérlegeltem, talán nem véletlenül flash-elik mások csak az első 256Kb-t -> azóta sem nyomoztam ki az igazságot, de "ami működik, azt nem kell megjavítani").[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
westlake
félisten
Aki most nem Zc-t bányászik, annak elmentek otthonról.
Jelenleg napi 220$ felett járok.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Dexar007 #20162 üzenetére
Sok-sok "PC"-vel. Sosem voltam VGA-s bányszó, így én a gépeket "gyüjtöttem". ~800s/s-nél tartok.
Ráadásul a miner eléggé rosszul van optimalizálva. A sokmagos Xeon CPU-k például egyáltalán nem pörögnek rendesen. Mármint mennek azok 100%-on, de nem hatékonyak. Egy 2699 v3 (18/36), annyit számol, mint egy 5960X, vagy egy 6900K. Kb. 10 mag "kukázódik".#20164: Igen, az lenne az igazán vicces, de én olyan maradi vagyok, hogy csak a sajátjaimat használom.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz westlake #20161 üzenetére
Bizony! Én a kis 120 sol-ommal kapok 10ezer körül naponta, de ahogy nő a blokkjutalom egyre többet! Szombaton ez még csak 3700 Ft-volt de azért ott voltak problémák a minerekkel, most, hogy ez legalább megy ma már a 4. váltásnál járok, 0.006, 0,002 zec közötti értékek, az egyik a vga a másik a procik által termelt...
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz Mesterlovesz #20165 üzenetére
Éppen bent ülök a munkahelyemen és lövöm be az összes elérhető vasat. 1KSols/s a cél.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Overlocker #20167 üzenetére
Miért ne "élnék"?
A Xeon-t, mint fogalmat nyugodtan el lehet felejteni. Legalábbis Zc szempontjából. Leegyszerűsítve a dolgot, szerintem a miner tudománya "megáll" 8-10 mag felett. Függetlenül attól, hogy mégis 100%-on hajt midnen modellt. Mint írtam, a 18 magos Xeon annyit tud, mint egy 6900K (default). Pedig a két CPU nagyon nem egy kategória.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Overlocker #20169 üzenetére
50S/s-t még nem láttam. A 2699 v3 48-at, a 5960X 46-at (3200MHz), a 6900K (3200MHz) meg 45-öt teker.
Most jó?Play nice!
-
Hurkafej
aktív tag
Genoil0.5-el bányászok RX480 gyári biosos, de emelt memória órajeles kártyával 26-32sol körül, átlagnak 27-et mondanék.
I3-6100 pedig 15,5sol/s-ot tud, ha érdekel valakit. -
Hurkafej
aktív tag
Lejárt a szerkesztési idő.
Bocsi a láma kérdésért, de:
NiceHash Miner-ből hogyan lehet a pénzt kiutalni a BTC számlára? -
ff-thomas
aktív tag
-
deadwing
addikt
Azt nézte valaki -gondolom igen-, hogy hol érdemes bányászni?
zcash.flypool.org vagy nicehash-on ZEC-et, vagy ugyanitt a btc verziós a jobb?
Továbbá melyik miner?Nálam egyelőre csak 1 gépen megy, 6700k+980Ti megy 55 S/s körül, de eléggé lassan jönnek a coinok a flypoolból. 0.2-flypool minerrel.
Ahogy számoltam napi 0.006 jön be nagyjából. Vagy ez korrekt érték?(#20165) Mesterlovesz: 10k forint?? Én kb felét számolom... levezetnéd ez hogy jön ki neked? Pls. Remélem én bányászok rossz helyen
[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
Most nézem, ez a 0.2 fél vagy 1 óránként összehányja magát, de rohadék, mert nem mutatja, hogy így lenne... Lehet az a baj, hogy másra is használom a gépet?
-
BRIKLY
veterán
Adott egy régi Multibit tárca. A régi program ma már nem szinkronizál,az új pedig nem ismeri fel a tárcát,hiába másolom az adatokat a helyére. Mit lehet ezzel tenni?
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz deadwing #20182 üzenetére
Én a coinsforall minerrel kezdtem, aztán áttértem a genoil 4.1-re és most az 5-össel bányászom. A genoillal már végig a suprnova pooon bányásztam, mert ott elég stabil volt a program, akár egész napot végigbírt leállás nélkül:
péntek óta bányásztam, de az első kifizetést csak szombat éjszaka kaptam meg, ezért vasárnap adtam el az első adagot.A befolyt pénzek: vasárnap 6217 Ft
hétfőn: 2884 Ft (itt sokat állt a miner 0.4.1 genoil)
Kedd: 12079 Ft (Ma egész nap ment a miner, nem volt fagyás, és még van egy 0,002 zec es tétel amit még nem adtam el)Ahogy már említettem, minden blokk után nő a blokkjutalom, ezért amíg ilyen magasan van az ár addig egyre jobb bevételek születnek, emellett azt is figyelembe kell venni, hogy amíg ilyen kevés az érme mennyiség addig bármikor felpumpálhatják hasonló értékre, tehát ha leesik az ár, akkor csak gyűjteni kell és kivárni egy pump-ot.
Ja és 110-120 sol a sebesség ami nekem van.
-
deadwing
addikt
válasz Mesterlovesz #20186 üzenetére
Értem. Akkor a suprnova ezek szerint megbízható.
Pénzre visszatérve én is 110-el számoltam de a flypool tapasztalataim alapján.
No megyek szupernovázni én isSzerk: mennék, ha a weboldal nem lenne ordenáré lassú
R9 390-ről van valami fejlemény?
[ Szerkesztve ]
-
P3Dr0
senior tag
Erdemes a ZEC-et tartogatni vag inkabb azonnal BTC-re valtani?
-
Mesterlovesz
aktív tag
Nos, a suprnován a genoil kibírta az éjszakát fagyás nélkül. Amit tudni kell, higy valamiért nem utal ki automatikusan, tehát időről időre utaljátok ki magatoknak.
-
Parano1d
tag
Üdv!
Tudja valaki, hogy a Bitcoin, vagy egyéb kriptovaluta vásárlás az pénzváltásnak, vagy befektetésnek minősül?
Az érdekelne, hogy vásárlás után kamatadó terheli-e. -
janos666
nagyúr
válasz Dexar007 #20191 üzenetére
Ez mondjuk pont fordítva igaz: minél több a bányász, annál drágább kitermelni egy coin-t (mert az időben előre meghatározott mennyiségben potyog ki), annál inkább vonakodva ad el bárki "olcsón" (adott pillanatban relatívan értve, hogy lefelé vagdalkozva a könyvben). De ettől még ja, 0.2 is lesz az szerintem, irdatlanul magas ez az ár.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Beast_
tag
válasz Mesterlovesz #20186 üzenetére
Nekem nagyon hullámzóan mutatja a suprnova workerek teljesítményét
A klienseken stabilan 11 sol értékek vannak, de amikor a poolon nézem akkor ilyen 3-10 közötti értékeket ír.
Ráadásul 1-2 el-el tűnik, majd újra jelzi hogy dolgozik.
Visszanéztem a klienseket, azokon stabilan mennek a minerek, nincs szakadás, folyamatosan Accepted share-ek vannak rajta 11+ sol értékkel.Ez adódhat a pool web frontend lassúságából?
Vagy keresgéljem tovább a hibát?Keep It Real !!!
-
deadwing
addikt
Xeon E5504 help kellene!
Elindul a mining, de ilyen negatív értékeket ír a miner -0,001548 meg ilyeneket.
Cpu magok látszólag dolgoznak...
Help plííííz!60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
P3Dr0
senior tag
válasz Beast_ #20195 üzenetére
En azt vettem eszre,hogy a suprnova kicsit sumakol. Pl. Ha elindult a ZEC felfele akkor hirtelen maintenence lesz es az oldal hasznalhatatlanna valik. Ennek ellenere megit ott banyaszok mert ahogy irta Mesterlovesz stabil a miner. En manualisan utalok ki de neha elfog a frasz amikor tobbszor kell probalni,hogy mukodjon.
Rossz almom volt ejszaka igy ugydontottem a poloniexrol kiszedem a penzem es csak max. 100 dollart hagyok. "Bepanikoltam" Kar,hogy a BTC utalasa ennyire korulmenyes es lassu sokesetben. Hogy tudom nagyobb fee-vel kuldeni a Qt-Wallet-bol? Bar ez lehet mar a BTC-topikban kellene feltennem ?! Mindegy ha valaki tud valaszolni azt megkoszonnem.
-
P3Dr0
senior tag
válasz deadwing #20199 üzenetére
Valami ott nem jo bar nincs kizarva,hogy valoban ennyit tud a minerrel
Ha a nheqminer el banyaszol a suprnova-n akkor erdemes a vegere beiirni a -T parancsot,hogy hany mag szamoljon.
Nekem igy nez ki:
nheqminer -u Joshx76.zcash -p x -t 4
probald ki mennyit mutat a miner ha ezt parancssorbol elinditod
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Új Bontatlan! iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium 27%Áfás számla! + Beszámítás
- Gamer asztal
- Intel Core i3-2120 / 2 MAG 4 SZÁLON 3,3 GHZ + HD Graphics 2000 és I3 2100-AS -ProciK-10DB 5000 FT !
- iPhone 12 mini - 64GB ( Hátsó kamera hibás!)
- Új Gigabyte Aorus 15 BSF - Intel i7 13700H - 16GB DDR5 - RTX 4070 8Gb - QHD 165Hz - 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest