Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

Sziasztok!

Linux Mint Cinnamon felhasználó vagyok régóta, szeretem, de most kiakasztott - remélem, valaki tud segíteni a hibaelhárításban ;-)

Az a problémám, hogy ha a kijelző méretaránya nem 100%, akkor erősen akadoznak a 4k videók (VLC-vel NAS-ról lejátszva Gbit-es ethernet kapcsolaton keresztül) 100%-on nem akadozik - de akkor meg minden nagyon kicsi a 4k-s monitoron... A FullHD videókat még jól lejátssza, bár ott is érzek némi furcsaságot más op.rendszerekhez képest (lásd lejjebb ;-)

Fujitsu D738 gép a legújabb BIOS-al, i5-8500 procival, 16GB memóriával és nvme SSD-vel, csak a proci UHD 630 grafikájával.

Ugyanezen a gépen Windows alatt hibátlan, átméretezve is (szintén VLC-vel a NAS-ról)
    Egy kb. hajszálra ugyanilyen paraméterű Mac-en (Mac Mini 2018, i5-8xxx proci, 16GB memória) szintén tökéletesen működik VLC-vel a NAS-ról.

A videó akadozása még nem is a legnagyobb gondom: úgy érzem, hogy mióta a 4k monitort megvettem és átméretezve használom, úgy kompletten a képmegjelenítés lassabb és akadozósabb lett.

Van valakinek ötlete?

Előre is köszönöm, üdv: Vasti

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés