Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique
    titán

Kicsit érdekes lesz majd a kompatibilitás:
    RasPi2/B
    Boardcom 900MHz quad-core ARM Cortex-A7 CPU
    1GB RAM
    VideoCore IV 3D GPU
    RasPi3/B
    Boardcom 1.2GHz 64-bit quad-core ARMv8 CPU
    1GB RAM
    VideoCore IV 3D GPU
    OrangePi PC
    Allwinner H3 Quad-core 1.6GHz Cortex-A7
    1GB RAM
    Mali400MP2 GPU
    Orange Pi Plus2E
    Allwinner H3 Quad-core 1.6GHz Cortex-A7
    2GB RAM
    Mali400MP2 GPU
    SATA
    16GB eMMC
    Onboard Wifi

Azért leszedem és majd megpróbálom... elvileg március elejére érkeznek meg... Mondjuk olcsóbban jöttem ki az OrangePi szettel mint egy Raspberry Pi szettel, a PC 7.500Ft-volt alaplappal,házzal, usb táp kábellel,postával a Plus2E kb.18ezer volt alaplappal,házzal,16GB Cl10 microsd-vel,tápkábellel és postával

Elvileg ezt az ubuntu mate armhf képfájlt csak fel kell tenni az SD-re Win32DiskImager-el vagy Linux alól dd-vel?

Vagy ezt is érdemes lehet kipróbálni? Win10 IoT

"Elvileg ezt az ubuntu mate armhf képfájlt csak fel kell tenni az SD-re Win32DiskImager-el vagy Linux alól dd-vel?"

Az egy .xz, illetve azon belül egy .img kiterjesztésű fájl, nem egy sima .iso. Az Ubuntu MATE oldalán van leírás a boot eszköz elkészítéséhez. Az ilyet elvileg DD képfájl módban kell kiírni, ezért jók lehetnek hozzá az említett programok. Illetve Linux Mint alatt a helyi tool, valamint akár az mkusb is ok lehet, mivel mindkettő ilyen írási módot használ. Továbbá Windows alatt is vannak további lehetőségek, ahol az első programnál a második opciót kell választani.

Egyébként az Ubuntu magyar oldalán találtam a friss hírek között az alábbi bejegyzést. Az Etcher szintén DD írást alkalmaz és Linux & macOS & Windows alatt egyaránt használható. Igaz, még béta állapotú, de ígéretesnek tűnik. Linux és Windows alatt kipróbáltam és nálam működött rendesen.

Új hozzászólás Aktív témák