Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1201) Vladi válasza bambano (#1199) üzenetére


Vladi
nagyúr

Már lassan egy éve ide költöztünk. Család, meg munka, meg vállalkozás miatt is.
Viszont a 4. emeletről le, város széli kertes házba be. :) A lányom már ide születik. :C

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1202) _BOZONT_


_BOZONT_
tag

(#1158) Penty

(#1159) N0zer0

(#1160) mzx

(#1166) bob.zxr

En sem szeretnem ha nagyon elterjedne Desktopokon/end userek koreben:
1; Felgyorsult fejlesztessel, fejloddesel sok jo es rossz is jott, jo hogy szinte mindenre van alternativa, nem csak 1 hanem tobb is pl; browser, DE, vagy akar maga az OS ,stb stb. Hatranya (nem tyuk tojas esete)
nem lehet tudni melyik mentalitas jott elobb az osx fele atom hulye biztos jobban tudjuk/tudja az OS, hogy mit akar a user es ettol user friendly, vagy a fejlesztok almodtak e meg ezt a vonalat pl ububuntu "menu" orrod alatol mindent elejen meg hmm hat tudja jobban de egyre jobben terjed, terjed atlepve azt a kritikus 2% reszesedest jee mar jonnek be ilyen ficcsoroook amazonrol konyv/zene x$.
Ha meg jobban terjedne Desktopon kitudja mive fajulna ez a dolog... foleg ez az atom user friendly amit majmolnak egymastol OS/fejlesztok, de aztan lehet hogy jaj jo ez csinaljuk igy gyorsabb a fejlesztesz. sajnos sok butasagot at vett debian is:(

2: Mar most is mindenkiben az van, hogy linux "next next finish ubuntu huszar" ertem en hogy sokan ezzel kulonckodnek menoznek barataikkal hogy uu milyen prouser vagyok linuxot hasznalok (aztan tenyleg next next finish default bellaitasos ubuntu huszar) de ezzel se lenne baj, ismeroseim koreben is "elterjedt" de ok vagy miveszek es valamilyen szinten a filozofiai reszevel ertenek egyet, nekik megteszi amire akarjak hasznalni, vagy tenyleg csak munka/szorakozas miatt, web/levelezes/utube es ebben kiismerul es nincs szukseguk 30-40k ert winre kolteni vagy warezolni.

3.Szep es jo, hogy megtobb program lenne de mar is van 1 rakas amit nem tartanak karban, nem frissitenek, nem javitanak bugokat, vagy mar nem is fejlesztik, minek kell meg n+1 (arra gondolok ha sokkal tobb user lenne es megugrana az appok szama)

4: Most ahogy steam is felkapta ezt a linux temat kicsit felek, hogy ha nagyon felporog ne menjen a minoseg rovasara, nagyon jo hogy x hetente uj kernel, friss csomagok, de kifogja mindet kitesztelni bugfixelni sechole okat folzotni, vagy nehogy leszakadjanak a "stabil" OS, kiado/fejlesztok szinte csak a legfrisebb programokra adjak ki a cuccaikat, es ha valami ficsort szeretnel hasznalni akkor vagy pakazol vagy unstable/testinget hazsnalsz.

(#1203) _BOZONT_ válasza Vladi (#1191) üzenetére


_BOZONT_
tag

kozossegi support, end usernek ingyen kell es azonnal es ugy ahogy o akarja, de ha van is ra support altalany vagy x ft hmm akkor inkabb visszuk szomszed pistikehez o majd megcsinalja.

(#1204) Cyrin


Cyrin
addikt

szóljatok ha innentől az a trend, hogy csak windowst telepíthetek másoknak...

erről meg ez jutott eszembe:

"Pinairigy:
Azt az MT-t hívják pinairigynek, aki felfedez egy nagyszerű szolgáltatót és ezt gondosan eltitkolja a makktársadalom elol, nehogy más is belemárthassa ujjait a szenteltvíztartóba. " ;]

(#1205) Fritz Teufel válasza Cyrin (#1204) üzenetére


Fritz Teufel
addikt

Semmi gond, akkor "pinairigy"ek vagyunk. Ennek ellenére továbbra is fenntertom, hogy jó az nekünk, ha a Windows van a célpontban. Amíg mindenre van alternatíva, már pedig eddigi rövidke tapasztalataim azt mutatják, hogy többé-kevésbé van, addig nem fáj a fejem.
Mérget vennék rá, ha a Linux elterjedsége átlépné akár a 10%-ot, máris tehetnéd fel a clamAV-ot. 40%-nál már 20 másodperc alatt fertőződne a nem védett friss teleítés. Nem nagyon lenne már netinstall...
Szóval, csak módjával téríteni a bárányokat!
Nálunk fehérváron süt a nap, remek a hotspot vételi viszonyok vannak :)

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1206) mzx válasza Vladi (#1186) üzenetére


mzx
senior tag

Pont erről beszélek, írtam, hogy opensource. Lehet, h nem fogalmaztam pontosan(?), vagy félreértettél. Na, segond. ;)

(#1207) Cyrin


Cyrin
addikt

bírom a csávót:
[link]

(#1208) Fritz Teufel


Fritz Teufel
addikt

Enjoy! :D

[ Szerkesztve ]

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1209) N0zer0 válasza Cyrin (#1207) üzenetére


N0zer0
senior tag

Tényleg nagy arc. Akkora déli redneck akcentust tol, mint az állat, aztán közben még néha böffent is a sörtől :DDD Meg fogom nézni a többi videóját is, az tuti. Kösz az ajánlást.

(#1210) Fritz Teufel


Fritz Teufel
addikt

Nos, igen... mintha lenne benne valami :)

[ Szerkesztve ]

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1211) tvamos válasza Fritz Teufel (#1210) üzenetére


tvamos
nagyúr

Es akkor a LMDE mekkora balf...sag? Vagy az franko?

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1212) joecontra


joecontra
addikt

Ő sem rossz: [link]

Üdv,
J

(#1213) Apollyon válasza joecontra (#1212) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Spátri :DD

Valamiért én azt gondoltam hogy ő a Manjaro team tagja, de ezekszerint nem.
A videói elején az a pingvines animáció halálgáz, de amúgy maga a tartalom tényleg jó.

––––

A Distrowatch meg lehalt.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1214) mzx válasza N0zer0 (#1209) üzenetére


mzx
senior tag

Egy usa-ban született srác, akinek magyar az egyik szülője, értetlenkedett, amikor a redneck kifejezést használtam. Azt mondja, egyszerűen felejtsem el, ilyen szleng kifejezés nem létezik angol nyelvterületen. Ezt európaiak találhatták ki szerinte, és terjeszthették el, de azt mondta, tuti nem britek, mert Nagy-Britanniában is élt több részén. Utána napokig tanácskozott többi usa-beli ismerősével erről, sőt, kanadaiakkal is, mint utóbb elmondta nekem, de senki nem hallotta még sose közülük, hogy redneck.

Pláne kihangsúlyozta, amikor a svéd zenekar nevét említettem neki.

Csak úgy eszembe jutott. Ha már offtopic... :U

[ Szerkesztve ]

(#1215) Apollyon válasza mzx (#1214) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nos én még nem voltam az USA-ban, de a redneck az kb olyan lehet, mint itthon régebben (tehát nem ma) a paraszt: [link]

Itthon viszont én mindig is úgy értelmeztem ezt a kifejezést, hogy leginkább a texasi emberekre vonatkozik, kb amikor belép a bárba, és úgy üdvözöl mindenkit a vállapatentos farmerben hogy "Háowdi' óall?" :))

Aztán arra is gondoltam már hogy talán azért redneck, mert kapjálják meg művelik a földet a fülke nélküli traktorban, és a kockás ing felett megég a nyakuk. :DDD

De igazából én simán el tudnám viselni azt az életet, egy farmot művelgetni, és nyomni délutánonként a verandán a bendzsót .) Amúgy is komázom azt a hangszert, már tervbe van véve hogy veszek egyet .D

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1216) mzx válasza Apollyon (#1215) üzenetére


mzx
senior tag

Pontosan erről írtam, h a csávó szerint eu-ban kreálták ezt a kifejezést, említettem neki a Redneck, svéd zenekar slágerét és videoklippjét, amiben ugye tehenek tekknóznak. ;) Szóval tisztában vagyok a jelentésével, csak arra utaltam, h az eche jenki szerint sem az ausztrál tőzsgyökeres, se a kanadai, se az usa-beli, se pedig a britek, kelták nem használnak ilyen szót. Sőt, ez a 90-es évekbeli svéd, techno dance sláger sem ismeretes feléjük, bár nyilván van, aki számára arrafelé is igen, de nem lett némberván az USAban, ezek szerint. ;)

Aztán ugye egyetlen ember (a jenki srác) szava kevés, legalábbis statisztikai értelemben, de persze nem akarom hiteltelennek nevezni, csak hát egyetlen ember szava nem biztos,h mérvadó, bár attól függ... De azért elgondolkodtató, h ő az összes angol nyelverületről való haverjait megkérdezte az ő elmondása szerint, hetekig faggatta őket erről már csak kíváncsiságból is, és senki se hallotta még, h redneck. Ezért valószínű, h a svéd zenekar kreálmánya a szó.

Ami nem baj amúgy. ;) Igen, valóban kifejező h vörösnyakú. Bár én általában nem szeretem a gúnyszavakat -kivéve esetleg ha nagyon megérdemli valaki a rossz szádéka miatt, vagy vmiféle jellemgyengesége miatt-, de tulajdonképp beszédes szó. Bár engem tényleg zavar, amikor valakit gúnyolnak, ha nem érdemli meg. Ahogy látom, úgy ááánnblokk te se veted meg a földműves embereket. Én se. (Sőt, irigylem őket, mert értelnek a túlélés egyik fontos, autentikus formájához.) De tényleg akadnak pejorative "paraszt" arcok is a világban, és sokszor azok nem is földművesek...

Na olvasom tovább a "normál" linux topic-ot, mert írtak nekem segítő válszokat a tegnapihoz, és még rágicsálom, meg közben ki is gugliztam valamit hozzá...

Remélem, nem voltam túl off itt, egy linux offtopichoz képest. ;) Csak ha már szóba került egy kvázi szleg kifejezés.... :)

SZERK:
A wiki cikket is lehet h eu-iak készítették... Nem tudhatjuk biztosan.

[ Szerkesztve ]

(#1217) N0zer0 válasza mzx (#1214) üzenetére


N0zer0
senior tag

Nem Európában kreálták, a legnevesebb amerikai szótár 1830-ra datálja, amikor még a svéd zenekar sehol nem volt:
http://www.merriam-webster.com/dictionary/redneck

Nagyon elterjedt szó Amerikában. Déli vidéki bunkót/parasztot értenek rajta, nem épp megtisztelő titulus. Pont ezért írtam azt, hogy a csávó akcentusa redneck, és nem maga a fazon. Nagyon sok amerikai filmben és amerikai fórumon használják az amerikaiak, meg az egész világ. Aki nem ismeri még ezt a kifejezést, az kőbarlangban lakik, áram, tévé, internet nélkül.

Sajnos nem jó egy véleményből kiindulni, akármennyire is ismerős, ő sem tudhat jól mindent. Meg kell kérdezni több embert.

(#1218) mzx válasza N0zer0 (#1217) üzenetére


mzx
senior tag

Igen, ezért mondom, h egyetlen ember szava nem feltétlen mérvadó. Bár különös, mert a srác angol tanár (asszem a 80-as években született), volt egy nagyon rövid ideig tartó ismeretségem vele, oszt' annyi... Ennyire kamuzott volna egy tőzsgyökeres jenki angol tanár?
Arra gondolok most, esetleg ez egy archaikus kifejezés, és talán a mai fiatalok nem ismerik az usa-ban(?)

[ Szerkesztve ]

(#1219) Fritz Teufel


Fritz Teufel
addikt

A redneck 'déli bunkó't jelet valóban és a Floridai, Georgiai szegény fehérekre használták. Az 1800-as években volt inkább használatban. Olyan embereket képzeljetek el, mint a horrorfilmekben látott, a mocsárvilágban élő elzárkózott és belterjes, torz fehér családok, akik megeszik az arra tévedt szerencsétlent. A déli bunkó még nem is takarja az igazi jelentést.
Simán lehet, hogy még csak nem is hallottak róla. Ez olyan mint a cajun konyha New Orleans-ban. Fogadni mernék, hogy az ország túlnyomó része még csak nem is hallott róla. Pedig fini lehet a sült kroki krokettel... :)

[ Szerkesztve ]

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1220) mzx válasza Fritz Teufel (#1219) üzenetére


mzx
senior tag

Igen :) , pontosan erre gondolok én is ,mint jeleztem ,hogy időbeli és térbeli akadálya lehet adott szleng kifejezés elterjedésének.
Szóval lehet h őszinte volt velem a ma kb 30 éves , usa-ban felnövekedett angoltanár, hogy sem ő, sem "ötven" haverja, akik kanadaiak, ausztrálok , usa-beliek, britek, kelták, még sose hallották, hogy redneck, mivel lehet ez egy archaikus kifejezés is, vagy esetleg táj jellegű. Szóval vagy túl fiatal a srác ahhoz képes, amikor inkább használták e szót az USAban, és/vagy nem olyan államban élt. Más kontinens angol nyelvterületein meg persze, h kevésbé esélyes, h ismerik. Én is egyes texas-iak kapcsán hallottam e szóról a 90-es években először, hogy vörösnyakúak.
Szóval én csak bátorkodtam egy usa-ban felnövekedett, angol-magyar nemzetiségű srác szókincsére utalni, aki angol nyelvtanár lévén nem kicsivel rendelkezik, de a fent említett akadályok miatt esetleg neki és környezetének (meg más kontinensbeli ismerőseinek) valahogy kimaradt ez a szleng szó az életéből. ;)

Látom szereted a hasad. :D Emlékeim szerint e topic nyitásakor receptet is nyomattál. :) Rá is keresek minnnnyáááá. :) ...jah, megvan, londoni szelet. :D

[ Szerkesztve ]

(#1221) bambano válasza mzx (#1216) üzenetére


bambano
titán

a svéd zenekart rednexnek hívják.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1222) mzx válasza bambano (#1221) üzenetére


mzx
senior tag

Jó-jó, de a redneck -re utalnak evvel , többes számban! :) Művésznevekben, zenekarnevekben előfordul némi kombinációja, köznyelvi, vagy más szavaknak.

" Formation and Rednex name
Rednex was initially the brainchild of Swedish producers Janne Ericsson, Örjan "Öban" Öberg, and Pat Reiniz,[1] who decided to try mixing American folk music with eurodance. The name "Rednex" was chosen as a deliberate misspelling of the word "rednecks" "

[ Szerkesztve ]

(#1223) N0zer0 válasza mzx (#1220) üzenetére


N0zer0
senior tag

Akkor meg is van, hogy miért nem hallott róla a barátod. Egyrészt mert magyar, és nem angol anyanyelvű (az nem számít, hogy jól tud egyébként angolul), ráadásul északon telepedett le, a redneck pedig inkább délen használatos. Mondom, egy csomó sorozatban és filmben is használják, meg a neten is sokat lehet olvasni. Egyáltalán nem olyan régies kifejezés ez, nem avult el. Nyugodtan told a képébe a szótárat, meg nézess vele Justifiedot, vagy valami westernt, vagy hallgasson countryt.

A svéd zenekar, amelyik a Cotton Eye Joeval befutott, az nem Redneck, hanem Rednex. Ahogy a Cotton Eye Joenak is Cotton-eyed Joenak kéne lennie, ez az elírás sem véletlen.

[ Szerkesztve ]

(#1224) tvamos válasza joecontra (#1212) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ba...us... log in automatically... :( nem is neztem tovabb. rosszra tanitja a juzert. (Persze, latom en, hogy vbox, es akkor nem gaz, de akkor is!)

(#1221) bambano válasza mzx (#1216) üzenetére
:K
Mennyunk koncertre, es ott sorozzunk!
:C

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1225) F34R


F34R
nagyúr

Na hogy legyen min elmelkedni bedobok egy temat.

Lennart: The State & Future Of Systemd

Esz ervek contra ellenervek.

Valoszinuleg a GNOME es a KDE teljeskoru tamogatasa miatt egyre inkabb tunnek el azok a distrok amik a SysV init-et hasznaljak. Nos nem mintha kifogas lenne de a jovoben ugy latszik ez a celramutatobb.
Mivel nincs Consolekit (vagy ha van is mar nem egy folyamatos frissites alatt alo fejlesztes) igy egyertelmu hogy a systemd sajat kodva olvasztotta azt es immar systemd-logind uzemel (hardcoded). Nincs is ezzel baj, a baj ugyanis ott kezdodik hogy egy nagy integralt rendszert akarnak behozni, ami egyseges naplozot, jogosultsag kezelot, eszkozcsatolot tartalmaz amihez jo esetben nem kell nyulni igy a linuxhoz nem igazan erto egyenek is konnyeden elbodogulnak vele. Nodemost nezzuk a masik oldalt mint ahova joparan tartozunk:
Nincs meg ra opcio hogy globalisan kicsapcsoljuk az olyan szolgaltatasokat amire szemelyszerint semmi szukseg nincs. Nincs meg a modularitas olyan fokon mint ahogy azt a regi motorok megszoktak. Nincs es nem is valoszinu hogy lesz alternativa(regen azert voltak probalkozasok runit, ignite stb) ennek kivaltasara. Pontos konkretizalasok nem voltak de azt biztosra vehetjuk hogy abba az iranyba mozdulnak el ami tejesen a modern Desktop vonalt kepviseli. Spekulacio vagy csak szimpla trollkodas de volt arrol is emlites hogy akik a legregebb ota alljak a sarat azokkal mi lesz? (gentoo, slackware, crux)
Nem lesz eroforras, nincs annyi developer aki eletben tudnak tartani az initet ilyen formaban es foglalkozna a kozben frissulo szolgaltatasok init scriptjeivel sem.

En most jelen allas szerint itt alok: van egy stable kernel ami a pontosan a 3.12.23 ehhez jo sokaig nem fogok nyulni, emelett hasznalom a develop kapcsolot ahhoz ha eppen szuksegem van ra akkor ujabb csomagokat is hasznaljak. udev tavozni keszult, nincs consolekit, viszont a pam az maradt.

[ Szerkesztve ]

(#1226) bambano válasza F34R (#1225) üzenetére


bambano
titán

jesszus, ezek külön oprendszert akarnak írni az oprendszeren belül?

persze jó lehet ez a systemd egy olyan környezetben, ahol egyébként is divat a nagyméretű, mindent egyben megoldani akaró bloatware, csak azt windowsnak hívják, nem unixnak. Ez a felfogás egyébként már a kezdetek kezdetén elbukott, ennek köszönhetjük a unix létrejöttét.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1227) F34R válasza bambano (#1226) üzenetére


F34R
nagyúr

Inakbb ugy ertendo hogy OS hez hasonlo vagyis nem szimpla init rendszert kepzelnek el hanem valami koplex-t. Bloatware azt nem mondanam, 250000 sor kodbol all ha azt nezzuk hogy a szimpla init, consolekit es tarsai joval tobbol allnak akkor epp nem rossz teljesitmeny. viszont onmagaban sok olyat tartalmaz aminek nem sok ertelme van, es sajnos ezek ugy vannak beolvasztva hogy ne lehessen allitani kapcsoloval.

(#1228) bambano válasza F34R (#1227) üzenetére


bambano
titán

megnézed a pdf-et, amit az általad linkelt lapról lehet letölteni, egy teljes oldalnyi szlájdon sorolja, hogy hányféle alrendszert vontak már saját hatáskörbe és mi mindenen dolgoznak még.
bloatware.

az init arra való, hogy programokat elindítson, ritkábban megállítson. egy kiragadott példa: mi köze az initnek a véletlenszám-generátor seedeléséhez???

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1229) F34R válasza bambano (#1228) üzenetére


F34R
nagyúr

What are working on :
Integration with the cloud :U

A masik amin meg felhokoltek masok, amit en nem ismerek az a Factory Reset.

(#1230) tvamos


tvamos
nagyúr

RPi-vel kuzdok.... most eppen USB Bluetooth adapterrel.
Azert yo dolog, hogy sokmindent ki tudok probalni a PC-men.
(Meg szerencse, hogy Debian alaput disztrot valasztottam.)

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1231) tvamos


tvamos
nagyúr

Mi lehet ez a hiba?
pi@raspberrypi ~ $ $sudo apt-get update
E: Could not open lock file /var/lib/apt/lists/lock - open (13: Permission denied)
E: Unable to lock directory /var/lib/apt/lists/
E: Could not open lock file /var/lib/dpkg/lock - open (13: Permission denied)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1232) bambano válasza tvamos (#1231) üzenetére


bambano
titán

hogy nem rootként csinálod.
ha dollárjelet írsz a sudo elé, akkor azt változónak veszi a shell, behelyettesíti, kiderül, hogy üres string, utána csinálja az apt-get-et userként és raplizik.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1233) tvamos válasza bambano (#1232) üzenetére


tvamos
nagyúr

Kosszonom! Megint hulye voltam... :(
Aludnom kene inkabb, mint a RPi-al szerencsetlenkedni!

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1234) Fritz Teufel


Fritz Teufel
addikt

A mai bedobott kavics:

Az NSA szélsőségeseknek tartja a linuxosokat

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1235) _Dumber_ válasza Fritz Teufel (#1234) üzenetére


_Dumber_
őstag

Téged már előrébb is soroltak ezzel a posttal :)

szerk: bakk.. már engem is :O

[ Szerkesztve ]

(#1236) Fritz Teufel válasza _Dumber_ (#1235) üzenetére


Fritz Teufel
addikt

Már fel is találtam a virtuális terroristát, aki beszivárog a nagyobb nemzetközi fórumokra és a tömeg közepén expoit-okat robbantgat :p

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1237) bambano válasza Fritz Teufel (#1236) üzenetére


bambano
titán

már fel is találtad? szerinted 20 éve a 150 forintos kedvezmény idején mit csináltak páran? :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1238) F34R válasza Fritz Teufel (#1234) üzenetére


F34R
nagyúr

Mit csinaljak ezzel ? :DDD

(#1239) kispx


kispx
addikt

Moonlight Desktop Environment
Valaki találkozott már vele?

(#1240) F34R válasza kispx (#1239) üzenetére


F34R
nagyúr

nem meg, az ilyen lxde qt crossovereket elbol kihagyom. van par csomag ami magaval huz nehany gtk-s cuccot igazabol azok se nagyon hianyoznak.

(#1241) DrojDtroll


DrojDtroll
addikt

Office 2010 vagy 2013 hogy működik linux alatt?

(#1242) Tav-Csoves


Tav-Csoves
őstag

Sziasztok! Nem értek totál a linuxhoz, viszont szeretnék linuxot használni. Melyiket ajánljátok?
A Office 2010 vagy 2013 kérdésére én is kíváncsi vagyok, és írjatok kérlek alternatívákat :B :R köszönöm

(#1243) Fritz Teufel válasza Tav-Csoves (#1242) üzenetére


Fritz Teufel
addikt

Ez részben attól is függ, hogy mire szeretnéd feltenni. Office alternatíva például a Libre Office. Én erre álltam át teljesen. Outlook helyett Thunderbird.

[ Szerkesztve ]

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1244) _Dumber_ válasza DrojDtroll (#1241) üzenetére


_Dumber_
őstag

Libreoffice

Működik win alatt is és ingyenes.

(#1245) Tav-Csoves válasza Fritz Teufel (#1243) üzenetére


Tav-Csoves
őstag

Értem. És a Libre Office képes megnyitni a docx kiterjesztést? - nem szőrözni akarok, tényleg nem tudom :B :R

(#1246) Fritz Teufel válasza Tav-Csoves (#1245) üzenetére


Fritz Teufel
addikt

Szerintem én nem használom a legújabb formátumokat, mert Linux fut a gépemen :F Alternatívát kértél és kaptál egy hibátlant. Ha csak nem akarsz adatbázisokkal és makrókkal teli fájlokat cincálni Linux és Winfos között, akkor nem ütközöl akadályba...

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1247) DrojDtroll válasza _Dumber_ (#1244) üzenetére


DrojDtroll
addikt

És a LibreOffice hol van tudásban a Office2010-hez képest?

Középiskolai tanulmányi verseny miatt kérdezem, átáltam linux-ra, már csak max a suli miatt használok Windows-t. De versenyen lehet választani linux-ot is és LibreOffice-t, akkor elvileg Librével is teljesen megoldható a feladat.

Jól gondolom?

(#1248) Tav-Csoves válasza Fritz Teufel (#1246) üzenetére


Tav-Csoves
őstag

Köszönöm! :K :B :R

(#1249) ubyegon2 válasza Tav-Csoves (#1245) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

A help szerint igen.

(#1250) Fritz Teufel válasza DrojDtroll (#1247) üzenetére


Fritz Teufel
addikt

Ezt annyira nem értem, de a lényeg: a Libre Office a Microsoft Office ingyenes alternatívája. Nem linuxos, mert platform független, a Windows-on is megy. Csak az Outlook hiányzik belőle, az pótolja a Thunderbird, mint írtam fentebb. Mindent tud, amit tudnia kell. Csak akkor lehet probléma, ha bonyolult fájlokat akarsz szerkesztésre nyitni Winfos és Linux között. Ez viszont már messze túlmutat a napi használaton.

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.