Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1901) Apollyon válasza N0zer0 (#1898) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Ez a menthetetlen kategória. Az egy dolog hogy nem ért hozzá, de akiknek a rendszere ennyire súlyosan szét van szemetelve, vagyis konkrétan egy átjáróház, azt nem is érdekli és nem is foglalkozik soha az egésszel.

Az ilyenen nem lehet segíteni, és én nem is segítenék, mert felesleges. Vagy max büntetésből felraknék valami disztrót, néhány telepített programmal, a root jelszót persze meg sem adnám.

Többé biztos nem lenne gond a géppel.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1902) BoB


BoB
veterán

systemd myths debunked

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1903) bambano válasza BoB (#1902) üzenetére


bambano
titán

a saját magáról szóló bírálatokra azt mondja, hogy nem igaz? ki hitte volna...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1904) N0zer0


N0zer0
senior tag

Az egészben az a legszomorúbb, hogy már olyan normálisabb programok is adware-t tartalmaznak Win alatt mint az Audiograbber, SMPlayer, PDFCreator, Oracle Java. Az utóbbi háromnál ki lehet szedni a pipát (átlag felhasználó viszont sose veszi ki), hogy ne telepítse a SpeedUpos vagy Ask Toolbaros szarját, de az Audiograbbernél ez sincs, ott mindenképp adware-t tol fel a gépre. Audiograbbert persze rég nem használtam, mert az EAC jobb, de az Audiograbber kezdő felhasználóknak könnyebben kezelhető, eddig ezért ajánlottam nekik, a továbbiakban viszont feketelistára kerül nálam.

Vicc lett az egész Windows-platform, egészen a Win8.X-es minimáldesktopos (se rendes Start Menü, se Gyorsindítás, jó ezek 3rd party szoftverrel pótolhatók, de az Aero sehogy nem hozható vissza) megoldásig és csempékig bezárólag. Tényleg csak akkor indokolt már a Win használata, ha annyira elkerülhetetlen egy olyan Win only alkalmazás miatt (profi alkalmazás, AAA címes játék), ami Wine-ben nem fut, vagy nem megfelelően.

(#1905) N0zer0 válasza Apollyon (#1901) üzenetére


N0zer0
senior tag

Menthetetlen, de nem azért, mert nem érdekli, csak teljesen átlag felhasználóként (ők a rendkívül alacsony színvonalú ECDL-es szintet sem ütik meg) nem ért hozzá.

Tőlük Linux alatt sem nagyon kell elvenni a root jelszót, egyrészt azért, mert pl. frissíteni nem tudnának nélküle, másrészt úgyse termináloznának.

Ráadásul az ő rendszere még nem is átjáróház, mert vírus és botnet nem volt, csak ilyen adware-ek, meg legalább rendes Windowsa frissítve és friss vírusirtója van, sok embernél a rosszul tört, vagy buherált editionös Windows dívik, frissítések nélkül, vírusirtó nélkül, vagy buherált, nem rendesen frissíthető warez vírusirtóval (tipikusan NOD32).

[ Szerkesztve ]

(#1906) bambano válasza N0zer0 (#1905) üzenetére


bambano
titán

mezei user ne frissítsen linuxot.
meg windowst se, de ez mvp.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1907) _Dumber_


_Dumber_
őstag

bash és zsh alatt is futnak ugyanazok a scriptek? Vagy vannak különbségek? Vagy nincs is köze hozzá?

[ Szerkesztve ]

(#1908) BoB válasza _Dumber_ (#1907) üzenetére


BoB
veterán

Ha nem lenne különbség ugyanúgy hívnák a kettőt :P

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1909) Jester01 válasza BoB (#1908) üzenetére


Jester01
veterán

Ez olyan botor állítás volt, mint hogy a systemd az jó ;]

Nyilván csinálhatja két különböző program is pontosan ugyanazt. Például jogi okok miatt, vagy hatékonyságnövelés céljából vagy más programnyelven újra lett írva.

Jester

(#1910) N0zer0 válasza _Dumber_ (#1907) üzenetére


N0zer0
senior tag

Nem zsh-zok (ám tervezek rá én is átállni), de elvileg másik shell alatt is lefutnak a bash scriptek, ugyanis a script, ha nem bash alatt fut, akkor meghívja a basht. Szerintem nem kell attól tartanod, hogy bizonyos scriptek nem futnak le.

[ Szerkesztve ]

(#1911) bambano válasza N0zer0 (#1910) üzenetére


bambano
titán

khmmm. ez elég pongyola és itt-ott helytelen gondolat.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1912) N0zer0 válasza bambano (#1911) üzenetére


N0zer0
senior tag

Értem. Tehát semmit nem tudsz felhozni ellene, de azért a másik írását fikázod ilyen-olyan indokkal, kínos beköhögéssel társítva. Szerintem abbafejezhetnéd ezt a stílust, mindenféle kötözködés nélkül mondom. Persze, nem kötelező egyetérteni velem, de akkor azért írhatnál konkrétumokat is. Nem mintha kíváncsi lennék rá, de mégis csak így lenne fórumhoz méltó korrektségű a szakmai szempontból.

[ Szerkesztve ]

(#1913) bambano válasza N0zer0 (#1912) üzenetére


bambano
titán

miből gondolod, hogy semmit nem tudok felhozni ellene?
"akkor azért írhatnál konkrétumokat is. Nem mintha kíváncsi lennék rá":lol.

"de elvileg másik shell alatt is lefutnak a bash scriptek, ugyanis a script, ha nem bash alatt fut, akkor meghívja a basht. ": következésképp ha "meghívta a bash-t", akkor nem más shell alat fut, hanem bash alatt. de ez még mindig pongyola, mert az sem igaz, hogy a bash scriptek bash alatt lefutnak.

ha a bash-t /bin/sh-ként hivatkozod, akkor szabvány posix shellként fut, és a bashizmussal (ez hivatalos kifejezés) teli scripteket nem futtatja le. A script meg semmit nem hív meg, az őt futtató parent shell forkolja magát arra a shellre, amivel a scriptet futtatni kell. Ennek két feltétele van: 1. kiderüljön, hogy mivel kell futtatni, 2. legyen olyan shell a gépen.

ezért nem javasolt zsh-ra áttérni, meg lassan bash-ra sem, mert zsh szinte biztosan nincs a gépek zömén, és a bash-t is irtják a dash-sal szemben. emiatt a "Szerintem nem kell attól tartanod, hogy bizonyos scriptek nem futnak le." kijelentés sem igaz teljesen.

majd döntsd el, hogy ezt a fórumot szakmai fórumnak tekinted, és akkor ne kötözködj (abbafejezés, milyen hmcs duma már...), illetve tűrd el, hogy a tévedéseidet kijavítják, vagy offtopicnak (mint ahogy a neve is mutatja), és akkor más az elvárás szakmai korrektségből ezen a fórumon.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1914) N0zer0 válasza bambano (#1913) üzenetére


N0zer0
senior tag

Onnan gondolom, hogy nem érvekkel nyitottál. Egyébként meg nyilván arra az esetre írtam, hogy ha van bash a gépen, és a zsh alatt indított bash scriptben hivatkozva van a #!/bin/bash vagy ennek megfelelő sor. Akkor le kell futnia, mindenféle forkolástól és zsh-tól függetlenül, ahogy egy Perl-script is lefut akárhonnan, ha meg tudja hívni a Perl-interpretert. Rohadtul nem olyan bonyolult téma ez, mint amennyire feltünteted.

(#1915) bambano válasza N0zer0 (#1914) üzenetére


bambano
titán

nekem nem bonyolult, 20+ év unix tapasztalattal. és annak, aki feltette a kérdést, vagy annak, aki most akar átszokni másik oprendszerről és betéved a topicba, annak sem bonyolult?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1916) duo


duo
őstag

bunyó! bunyó! :)

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#1917) _Dumber_ válasza N0zer0 (#1914) üzenetére


_Dumber_
őstag

Magyarán, ha a bash nem lett kiherélve, akkor le fog futni.
Egyébként nem bonyolult scriptek vannak (többnyire programindítások láncolata) , de azért kérdeztem, hogyha letöltök valamit, akkor mire kell figyelnem.

(#1918) BoB


BoB
veterán

Itt az ideje hogy a linux kettészakadjon?

(desktop - server)

Ki mit gondol?

Ja és csak hogy ON legyek:

bambano vs N0zer0

:DDD

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1919) BoB válasza BoB (#1918) üzenetére


BoB
veterán

Lejárt a limit rossz link.

Szal:

bambano vs N0zer0

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1920) N0zer0 válasza BoB (#1919) üzenetére


N0zer0
senior tag

Na, majd gyurmafigura is kap egy taslit, vagy tovább ritkítom a már most is szépen zárt fogsorát :DDD

A kettészakadás: eljött már rég az ideje, sőt, mindig is így kellett volna lennie. Mások az igények asztali gépen és szerveren (nem kell bele ablakkezelő, más csomagok kellenek rá, más beállítások kellenek alapértelmezettnek). Némelyik nagyobb disztrónál nem véletlenül van már egy ideje külön Server kiadás.

(#1921) bambano válasza BoB (#1918) üzenetére


bambano
titán

a linux rég kettészakadt, vagyis nem ketté, hanem sokfelé.
teljesen más elvárások vannak azokkal a disztrókkal szemben, amikkel winfanokat akarnak átcsábítani, azokkal szemben, amiket értelmes emberek akarnak desktopon használni, meg az android és környéke.

az igazi kérdés nem az, hogy szerver vagy desktop disztró. az igazi probléma az, hogy mindig feltűnnek helyi menő csávók a linuxok környékén, akik nem bírják elfogadni, hogy előttük már feltalálták a kereket és meg akarják csinálni a saját privát fülkeforradalmukat a linuxokban is.

ehelyett az lenne a helyes, ha elfogadnák, hogy a linux alapvetően mégiscsak egy unix. és úgy kellene működnie, ahogy egy unixnak, nem pedig úgy, ahogy egy windowsnak. és ha elkészült, akkor elkészült, nem kell mondvacsinált indokot keresni arra, hogy lehessen mit programozni (értsd: ha a debugging a hibák programból való kiszedését jelentik, akkor a programozás a hibák programba való beleírását).

az a baj ezekkel az arcokkal, hogy egyrészt nem elég lusták, másrészt lehet, hogy nem elég rámenős a feleségük. régen meg kellett volna tanulniuk, hogy ami nem romlott el, azt nem javítjuk meg. azt is meg kellene szokni, kiemelten a vezető programozóknak, de nem csak nekik, hogy az új verziószám nem jobb programot jelent, hanem egy másikat. másfajta hibákkal felszerelve. az állandó verziószámhajhászás marhaság.

nem a desktop-szerver határon szakad a linux. agyhalott baromságokat szerver disztrókba is bele tudnak rakni, lásd debian firmware és hasonló elmeroggyant dolgok.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1922) Vladi


Vladi
nagyúr

Ah srácok tanács kéne... :(

Nemrég szereztem egy 7750-es radeon hd kártyát. Elég jó áron, tehát 0 forintért. :DD
4670-et akartam lecserélni, hogy modernebb legyen. Meg takarékosabb, meg jobban menjen a játék. :K

Most ehhez képest 0 percet játszok/év várhatóan. :DDD Viszont a fasza stabil r700 helyett itt ez a bugos izé. 3.16-al nem bootol, az uvd-nek lőttek stb.

Kissé meg is vagoyk szorulva. Úgyhogy nem tudom mi legyen. Adjam el a 7750-et 15k-ért vagy a régit 6 ért. :F

:F

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1923) Fritz Teufel válasza BoB (#1919) üzenetére


Fritz Teufel
addikt

Ez nagyon nagy, jót nevettem rajta. Egyébként valaki elmagyarázhatná már, hogy mi a gyökeres különbség a systemd és a sysvinit között? Kaptam már pár angol nyelvű linket, de ez szerintem magyarul is némi utánaolvasás inicializálna. Szóval, csak konyhanyelven a lényegét.

azt látom az angol nyelvű fórumokon, hogy sokan éppen így osztják fel a dolgot:
"I belive in UNIX philosophy, so I like Slackware and Debian.
Init is most important process in whole Linux system, so keep it small and make it more stable.

Like Skaperen says, Systemd may helpful for desktop.
But If I want to tweak my system then Sysvinit or BSDinit is best choice."

Szóval, mint ahogyan te is írtad; systemd a desktopra, sysvinit a szerverre. És akkor anélkül, hogy tudnám, hogy valójában mi micsoda:
Ott tart a Linux, mint annak idején a Microsoft a Windows-zal. Ők szétválasztották a rendszert desktopra és szerverre. Most a Linux került ezzel a problémával szemben. A kereskedelmi disztróknál, gondolom, hogy forszírozzák a vevők, hogy a rendszer legyen jobban automatizált, felhasználóbarátabb. Több helyen is olvasom, hogy nincs Linux üzemeltetésre szakember és a cégek nem tudnak rá átképezni informatikusokat, mert akkor inkább világgá szaladnak. így kénytelenek magasabb béreket ajánlani, így magasabb az üzemeltetési költség. Mint egy másik topikban írtam, a mai friss diplomás informatikusok Windowsra vannak kondicionálva. A systemd ezt a problémát lenne hivatott kezelni, erre lehetne jobban automatizálni.

Ha ezt jól látom, anélkül, hogy tudnám mi az a systemd valójában, azt mondom, hogy ne induljanak erre. A Linux nagyszerűsége és az alapfilozófiája szerint éppen az volt a lényege, hogy ilyen mélyen bele lehetett avatkozni. Ezt én nem sznobságnak látom, hanem a Linux mindig is ilyen volt: szabadságot adott a hozzáértőnek. Az automatizálással egyrészt elveszik majd ez a szabadság, másrészt a problémamegoldás is (üzemeltetés felől közelítve) sokkal bonyolultabbá válik. Éppen ilyen nehéz a Windows üzemeltetése: semmitmondó hibaüzenet, egy kóddal a végén. Aztán ember nincs, aki meg tudná mondani, hogy mi a gyökéreok, nem hogy egyáltalán mi lehet a megoldás. Igaz, ilyenkor a rendszergazdi betelefonál egy call centerbe aszt' segítséget kér a Microsoft jól fizetett aktuális problémamegoldójától. Legfeljebb, majd ha ilyen probléma előáll, akkor legközelebb már tudni fogja a megoldást. Vagy rúgj bele, installáld újra, esetleg indítsd újra...
Hát, ilyen Linuxot én sem szeretnék látni. Attól tartok, hogy az irányt sajnos a kereskedelmi disztrók és a mögöttük álló érdekszféra fogja diktálni. Ekkor azonban biztos vagyok benne, hogy a Linux kettészakad és a hagyományos vonal óriási erőforrásoktól fog elesni. Talán meg is pecsételné a sorsát.

Remélem, hogy nem írtam túl nagy marhaságokat, bár az offtopikban az is elférne : :DDD

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1924) bambano válasza Vladi (#1922) üzenetére


bambano
titán

tedd vissza a régit, az újat meg pakold el arra az időre, mikor eljössz ide sörözni.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1925) Vladi válasza bambano (#1924) üzenetére


Vladi
nagyúr

De hogy jön össze a méz meg a léggömb? a kártya elrakása és a sörözés? :F

Most még jó árat kapnék érte. Értsd: 2 heti tápszeradag. :DD

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1926) Vladi válasza Fritz Teufel (#1923) üzenetére


Vladi
nagyúr

"systemd és a sysvinit között"

kb mint a grub és a grub2 között. Mindekttő ugyan arra van. A grub1 betölti az ost és slussz. A grub2 is betölti az ost - néha - de mellett elehet szkriptelni és szép és modern és szép. :F Jajó tökre kell.

Mondjuk annyi, hogy ez esetben még elmondható, hogy xy fájlrendszerket a grub már nem fog támogatni. A saját gazdái kiszálltak, a red hat még bütykölte egy kicsit, de ők is megunták.

(#1927) bambano:

Azé hamarabb megcsinálom, minthogy odaérjek. :P De annyira nagyon nem kell megcsinálni, mert most is megy. Jó nincs vele uvd, de évente 2 hd filmet néznék 3 percig a nagygépen arra meg a 4 mag tökelég.

[ Szerkesztve ]

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1927) bambano válasza Vladi (#1925) üzenetére


bambano
titán

mert ha eljönnél egy sörözésre, lehet, hogy lenne itt valaki, aki megcsinálja neked.
és minél tovább halogatod, annál értéktelenebb lesz a kártyád :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1928) Apollyon válasza BoB (#1918) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Valami olyasmi lenne a király erre a problémára, mint ami a Debianban is van telepítéskor, egy szoftver-választó menü [link]
Legalábbis valami hasonló kéne, sokkal sokoldalúbban és összeszedettebben hogy azt rakja fel a user amit akar. Tudom, erre ott van az Arch – hasonló kéne, de nem pont az, egy kicsit nagyobb, de logikusabban összeállított pakkokkal.
Meg mondjuk a firmwarekkel sem kéne szopkózni, az is jó lenne. Pl hol a rákban van abban a logika, hogy az intel lan kártya driver a freeben van, a szintén intel, de wifi driver meg a non-free-ben :U Lenne minden egyben azt kész.

De azért gondolom a srácok meg csajok az űrben sem a repókkal buherálnak :D

Mindegy, elkalandoztam.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1929) bambano válasza Apollyon (#1928) üzenetére


bambano
titán

de az init rendszer és a systemd annyira a magja az egész kócerájnak, hogy abból csak egy lesz mindig. ráadásul minden programot igazítani kell hozzá, akkor sokan nem lesznek hajlandók két initrendszert támogatni. tehát ha 1-2 kulcsalkalmazás + a kernel elhatározza magát az egyik irányba, akkor a többiek is menni fognak arra, mert nincs más út.

ez a fő baj. egy hülye képes félrehúzni teljesen a komplett rendszert.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1930) Rimuru válasza bambano (#1929) üzenetére


Rimuru
veterán

Lehet forkolni, majd idővel kiderül kinek volt igaza. ;] (Annak lesz akinek van pénze)

Vigyázat, csalok!

(#1931) F34R


F34R
nagyúr

Aki utalja a systemd-t [link]

(#1932) BoB válasza F34R (#1931) üzenetére


BoB
veterán

Szörnyű hír :( Vagy nem ezért linkelted be? ;]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1933) bambano


bambano
titán

ma le kellett ülnöm egy gyalog xp-s gép elé, hogy megnézzem, működik-e rajta a net.
kapásból index.hu beír...
na ekkora ordenáré nagy csodálkozást évek óta nem csaptam... azt, hogy totálisan rosszul renderelt mindent, nem is láttam a sok reklámtól...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1934) Apollyon válasza bambano (#1933) üzenetére


Apollyon
Korrektor

index.hu helyett a "webszemét.hu"-t is írhattad volna.
A renderelési problémákra meg bizonyos probléma blokkoló kiegészítő eszközök szolgálnak ;]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1935) bambano válasza Apollyon (#1934) üzenetére


bambano
titán

amitől leesett az állam, hogy ennyire hulladék az index? mert tudom, hogy az, ha kikapcsolod a scripteket az oldalon, széthullik, de hogy nem látni az oldalt a reklámoktól, az nekem új volt.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1936) Apollyon válasza bambano (#1935) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Bizony
Ha noscript kieggel abszolút mindent letiltok, akkor nem esik szét, viszont képek nem lesznek. Reklámokat nem láttam ;]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1937) bambano válasza Apollyon (#1936) üzenetére


bambano
titán

de, szétesik, mert ahol egymást váltó képeket terveztek, ott egymás alá kerülő üres képhelyek vannak. ezért a jobb oldali sidebar is szétcsúszik, illetve nem tölti be azokat a fontokat, amiket szeretnének, így sok felirat kétsoros lesz a tervezett egy helyett.

ipari hulladék az egész.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1938) Fritz Teufel


Fritz Teufel
addikt

Nálam csak a szokásos blokkoló van és nem a Plus. Nem esik szét az oldal és csak a videókban van reklám. Egyébként az Indexet már évek óta nem néztem, most, hogy felmerült, picit átfutottam. Nem igaz, hogy micsoda webszemét lett belőle! -elképesztő, hogy lecsúszott már csak a tartalmát nézve is. Az meg, hogy 15mp reklám minden videó előtt! :W És 80% magasságában lehet csak átugrani, amikor már úgyis végignyomták :o Ez a szemét oldal csak a blokkolók ellenőrzésére jó :D

[ Szerkesztve ]

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1939) Apollyon válasza bambano (#1937) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Hmm lehet, mondjuk nem szoktam indexet olvasni, csak a szalagcímeket max.

Viszont ha tiltva vannak a scriptek, gyakorlatilag alig lehet netezni. Erre a fórumra is elég sok mindent engedélyezni kell, egyáltalán hogy tudjak olvasgatni, meg hsz-t írni.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1940) bambano válasza Apollyon (#1939) üzenetére


bambano
titán

gyakorlatilag csak a csöcsfaktor bevetésekor kell engedélyezni bármit is, a többi olvasható tiltás mellett.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1941) bambano


bambano
titán

másik portálon olvasgatva futottam bele ebbe az álláslehetőségbe:

"A pozícióra az alábbi fejtörő megoldásával jelentkezhetsz: A fejlesztőink számának, az aktív előfizetőink számának, a rendszerünk fejlesztése során eddig felvett user storyk számának és a fejlesztési vezető életkorának szorzata 49433665. Hány éves a fejlesztési vezető? Önéletrajzod az {N}@deleted.hu címre várjuk. Az {N} helyére a fejlesztési vezető életkorát írd!"

ha ilyet kapnál, hogyan oldanád meg a feladatot? figyelem: nem a megoldás érdekel, hanem az, hogy mihez nyúlsz adott esetben?

/én meglepődtem egy-két megoldási módszeren.../

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1942) _Dumber_ válasza bambano (#1941) üzenetére


_Dumber_
őstag

Mihez nyúlok?
Ilyen kérdés után : magamhoz :)

[ Szerkesztve ]

(#1943) _Dumber_ válasza bambano (#1941) üzenetére


_Dumber_
őstag

Egyébként milyen állásra volt a hirdetés?
Mert ha fejlesztési vezetőre, akkor az megegyezik az enyémmel, (már ha én jelentkezem), ha meg nem arra akkor utánnanézek a vezető nevének, és közösségi oldal adatlapjának.

(#1944) _Dumber_ válasza bambano (#1941) üzenetére


_Dumber_
őstag

Ha meg matematikai megoldása van (most kocsiban ülök úgyhogy nem ellenőrzöm), akkor kiszürném azokat a számokat a 20-65 tartományból ami maradék nélküli osztást eredményez, es az eredmény is előállítható 3 szám szorzataként.

Ehhez elég az libreoffice SOLVE funkciója megfelelően paraméterezve

[ Szerkesztve ]

(#1945) bpx válasza _Dumber_ (#1944) üzenetére


bpx
őstag

Mivel a megadott szám az alábbi prímszámok szorzata, sok lehetőség nincsen :)

5 * 37 * 191 * 1399 = 49433665

ja és hogy mihez nyúlok: [link]

[ Szerkesztve ]

(#1946) _Dumber_ válasza bpx (#1945) üzenetére


_Dumber_
őstag

Mondom, hogy kocsiban ülök :)

[ Szerkesztve ]

(#1947) Jester01 válasza _Dumber_ (#1946) üzenetére


Jester01
veterán

Ha fórumozni tudsz, akkor faktorizálni is ;]
Én egyébként gugliba írtam be, hogy "factorize 49433665" aztán első találat.

Jester

(#1948) BoB válasza Jester01 (#1947) üzenetére


BoB
veterán

Én meg megvártam amíg megválaszoljátok. Közben meg filmet néztem ;]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1949) bambano válasza bpx (#1945) üzenetére


bambano
titán

milyen jó, hogy megírtad a megoldást, így mások már nem fognak próbálkozni vele, ezzel az újabb válaszokat is elvágtad...

(#1947) Jester01: megnyugodtam :P :P

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1950) Jester01 válasza bambano (#1949) üzenetére


Jester01
veterán

Akkor most már mesélj, miken lepődtél meg?
Gondolom a guglin nem ;)

[ Szerkesztve ]

Jester

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.