Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16001) Rimuru


Rimuru
veterán

Az MS megint alkotott, olvassátok el a megoldást...
[link]

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#16002) aprokaroka87 válasza cigam (#15996) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Lehet hogy létezik ám "light" hardver gyorsitás.
Mint pl a telefonom vp9 codec támogatása, az soc leirása szerint csak h264/h265 támogatás van, de hw decoderrel megy a vp9 is 1080p@60fps-ig, igaz az erősebb 4 cpu mag szinte folyamatosan maxon pörög.
h264/h265 esetében meg a 4 "energiatakarékos" mag müködik, van hogy majdnem alapóralen.

(#16003) sh4d0w válasza Rimuru (#16001) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

Az "új" Microsoft...

https://www.coreinfinity.tech

(#16004) zoltanz


zoltanz
nagyúr

Lacika, mi szeretnél lenni?
- Katona.
- De hiszen azokat bármikor lelőheti az ellenség!
- Akkól ellenség!

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#16005) ubyegon2 válasza cigam (#15999) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Köszi ezt a másik fehéret is! Ez olyan, mint nekem az ezeréves Toshiba Satellite L305 volt, de fehérben elég ronda. Már célkersztben van egy HP 8470p, ilyet már vettem tavaly, szerintem bőven megfelel, nem fehér, de nem is biliműanyag. :D

Sorry, közben leesett, a FF-ban a hw-es gyorsítás bekapcsolása az a YT és egyéb videók böngészős lejátszásában nem működik közre. Akkor HBO GO, ahogy a neve is mutatja, mehet......

(#16006) Apollyon válasza Cyrin (#15988) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nem tudom pontosan hol, de ezeket ki lehet kapcsolni, meg fullra le lehet csupaszítani a dózt. Attól persze még bloatware marad, és a frissítésekkor néhány dolgot újból be kell állítani.

Én is játékra használom a wint, engem mondjuk nem zavar, van rajta böngésző meg steam, ja és egy epic store, azt heló.
Ja, ha meg már windóz, akkor a klasszik winamp is. :DDD

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#16007) F34R válasza Rimuru (#16001) üzenetére


F34R
nagyúr

Nah a multkori W10 telepitesemnel sem volt, akkor azert csodalkoztam hogy a fel evvel ezelotti buildben meg tudtam skippelni...mindegy arra az idore utp kabelt kihuzod. :DDD

(#16008) cigam válasza Rimuru (#16001) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

De ez csak a Home verzió nem? Vagy a Prof.-ban is muszáj online fiók? Mert így a céges használat kap még egy szöget a koporsóba.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#16009) F34R válasza cigam (#16008) üzenetére


F34R
nagyúr

Azthiszem en Enterprise-t raktam fel es mar ott sem volt, nem vagyok benne biztos de a szeptemberi frissites hozta.

(#16010) cigam válasza F34R (#16009) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

Na de akkor is ha nincs hálózatra kötve a telepítés idejére?
Nagyon fura hogy online regisztrációhoz(fiókhoz) kötik a telepítést.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#16011) F34R válasza cigam (#16010) üzenetére


F34R
nagyúr

Akkor ertelemszeruen nem.

(#16012) Frawly válasza ubyegon2 (#16005) üzenetére


Frawly
veterán

Hát a 8470p jó hogy nem biliműanyag. Full alumínium fém ház, magnéziumos merevítéssel. Még azt is kibírná szerintem, ha Ifával néhányszor áthajtanál rajta. Ilyen gépeket nem is gyártanak már, meg kell becsülni. Plusz hardveresen is jó korban jött ki, mivel 3. genes Intel, ezért kisebb csíkszélesség, de még igazi mobil proci van benne (M-es, nem U-s, mint 4. gentől felfelé), a GPU-ja már támogat Vulkant, így elég sokáig használható gép. Főleg, ha pattintasz bele 16 GB RAM-ot meg egy i7 M/QM/HM procit.

Az én ThinkPad X220-am hozzá képest sehol nincs, forrasztott proci, csak 2. gen (emiatt nagyobb csíkszélesség, nagyobb melegedés), nuku hivatalos Win10-támogatás (Win10 megy rajta, de a drivereknél itt-ott beszerzési nehézség adódhat), nuku Vulkan-támogatás, ócska műanyag, törik, pattan le az éle, sarka, szarabb kijelzőket támogat csak. Persze i7-es procival és 16 GB RAM-mal azért ez is elég lenne egy ideig, de le fogom cserélni. Főleg a gyopár, TN-es, ultraalacsony felbontású, PWM-es kijelzőből van elegem, meg a Vulkan-támogatás hiányából (néhány Wine-s cuccnak már nagyon kéne), nem dekódol hardveresen VP kódekeket.

Meg sebességre is soványka már a 2 mag 4 szál, de azért minimál WM-es minimáldisztróval és SSD-vel szépen hasít, ha a felhasználás is átlagos, böngészés, filmnézés, szövegszerkesztés, programozás, retró játékok, torrentezés, némi virtuális gépezés (retró OS-ek), emulátorozás, linuxozás, fapad WM-ezés, terminálozás.

Csak az a baj, hogy nem tudom mi legyen helyette. Eredetileg gamer laptopokat néztem, de azoknak mind gond van a hűtésével, meg throttlingolnak, meg halódik róluk a dedikált GPU. Üzleti notit meg nem akarok az integrált grafikus lassító meg az ócska kijelzők és U-s gyalázatproci miatt, meg papírvékonyak, nem bővíthetőek. Így nagy bajban vagyok mit válasszak, akármi tetszene meg, a laptopos és gamer laptopos topikban lebeszélnek róla, hogy elkeserítően f0sch, nehogy megvegyem :O

(#16013) Frawly válasza Rimuru (#16001) üzenetére


Frawly
veterán

Hú, ez de gáz. Én pár hónapja telepítettem utoljára Win10-et, már a 1903-as verziót, de még volt benne offline fiók funkció, mindig azzal használom én is.

(#16006) Apollyon: igen, egy csomó mindent ki lehet herélni Win10-ből. El lehet távolítani a felrakott szutykait (Candy Crush és társai), a hálózati kapcsolat forgalomkorlátosra állításával a frissítések is letilthatók, Cortana letiltható, telemetria lekorlátozható (hosts trükkel ellehetetleníthető), Start Menüből a Live csempék kiszedhetők, Gyorsindítás letiltható (Linux mellett fontos!), ha tudja valaki mit csinál, akkor Windows Defender is letiltható (ECDL Mancika szintű felhasználóknak nem ajánlom, hogy kikapcsolgassák). De kell faragni egy darabig, mire minimálisan használható lesz, mert egyébként elég bloat adware/trójai bughalom default beállításokkal. Arra is figyelni kell, hogy nagy, évszakos frissítések újra feltesznek egy csomó szutykot meg beállítást visszacsinálnak, ezt rendszeresen ellenőrizni kell.

(#16014) sh4d0w válasza Frawly (#16013) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

Minek kapcsolnád ki a Defendert?

https://www.coreinfinity.tech

(#16015) Frawly válasza sh4d0w (#16014) üzenetére


Frawly
veterán

Ha valaki nem kattingat mindenféle install toolbar, meg porn dialer.exe-k telepítésére, akkor nem kell, nem kevés erőforrást lehet nyerni, hogy a háttértárat meg a procit nem tekeri semmi a háttérben folyamatosan. De hangsúlyozom, hogy csak rutinos power usernek, akik gondoskodni tudnak maguknak ellenőrzött forrásból a szoftverek beszerzéséről, meg amúgy rendszeresen frissítenek. Egységsugarúnak kell vírusirtó, nekik nem ajánlom a rizikózást.

Főleg nekem nem kell vírusirtás, lényegében offline konzolnak használom a Win10-es gépet, hivatalos kiadású meg jogtiszta game-ekkel, azaz csak ellenőrzött alkalmazások futnak, netre sem nagyon megyek vele, akkor is csak egy YouTube végigjátszás videóba nézek bele, meg egy Netflix-filmet nézek meg rajta (hivatalos Netflix appból), szóval semmilyen szutyok oldalról nem fut le script.

A frissítéseket is ezért tiltom le. Persze frissíteni frissítek rendszeresen, mert köztudott, hogy újverzió-mániás meg frissítésmániás vagyok. Csak én döntöm el mikor frissítek, nem a Win10 dönti el helyettem, hogy mikor érek rá. Meg nem teker állandóan a háttérben az MS Module Installer Ti Worker szutykos processz.

Főleg lassabb notin szívtam meg néhányszor, hogy átbootoltam egy kis game-re, vagy 1080p-s Netflixre, mert volt pihenni egy kis szabadidőm, erre nem tudtam használni a gépet, mert mindjárt boot utána a netre csatlakozva a Win update elkezdte tekerni az egész gépet, nem lehetett tőle csinálni semmit, de mikor már frissít, lelőni sem szabad, meg újraindítani, így totál szívás volt. Tettem róla, hogy ilyen többet ne legyen.

[ Szerkesztve ]

(#16016) zoltanz


zoltanz
nagyúr

Kedvet kaptam egy kis Win telepítéshez. Ja nem. :)

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#16017) ubyegon2 válasza Frawly (#16012) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Hát a 8470p jó hogy nem biliműanyag.

Jó bizony, bő egy éve mikor megvettem, annyira meg voltam vele elégedve, hogy utána vettem a 8570p-t meg a 8560w-t, utóbbi már ökörleütésre is alkalmas lehetne. :) Most pedig egyetemista lányka fehér és vékony laptopot szeretne inkább, de mivel épp az anyjának küldtem ki az első 8470p-t így próbáltam meggyőzni, hogy ezzel jobban járna, ha hurcibálná ide-oda és a teljesítménye is bőven jó lenne. Nem. Inkább a hypermarketingelt konsumer Asus biliműanyag 200-ért. Ez SSD-vel és +4GB RAM-mal is 45-ben lett volna! Az akksija csak egyórás, azért adta olcsóbban az aprós kolléga, de azt átcseréltem volna az enyémből, mert a 8570p-t mindig hálózatról használom és 4 órás akksija van kb.

Most mit csináljak.....a kis HP még akkor is ketyeregni fog, mikor a marketingcsoda fehér Asus már rég kettétört. Milyen notebookot....topikba benéztem és első hsz az volt, hogy az asszony kinyitotta a notit és eltört a zsanér, mit ajánlottok helyette! :D Hát köszi!

Az én ThinkPad X220-am hozzá képest sehol nincs, forrasztott proci, csak 2. gen (emiatt nagyobb csíkszélesség, nagyobb melegedés), nuku hivatalos Win10-támogatás

Nincs Winx támogatás! ;] Ezt a HP-k esetén nem tudom megmondani, mert mindbe én raktam SSD-t és egyik se látott még Wx-et.

Tényleg meg vagy lőve, hogy mit vegyél a X220 helyett, szerintem egy valóban jó gamer noti iszonyú drága. Igazából ha nem egy drabális állat méretű durva ventikkel, akkor kizárt, hogy bírja a strapát, oda már anyag kéne rendesen, mert komoly hűtés nélkül játszani rajtuk......

(#16018) sh4d0w válasza Frawly (#16015) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

Azt tudtad, hogy az általad rendszeresen látogatott oldalak is terjeszthetnek malware-t - pl ami olyan sebezhetőséget használ ki, amire neked nem ment fel a frissítésed, mert kikapcsoltad?

https://www.coreinfinity.tech

(#16019) ubyegon2 válasza zoltanz (#16016) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ez nem is csoda, ez a Candy Crush meg Cortana és egyebek nekem is piszkálja jó régóta a fantáziámat! Ha belegondolsz, hogy ezek kimaradhatnak az életedből..... :N

Én ma igen közel kerültem ehhez a Winx-hez, mert ha megveszem a kis HP-t tuti nekem kellett volna a szűz SSD-re Wint varázsolnom! Mert hiába kérdeztem, hogy LO nem lesz jó, nem Word kell egyetemre, kell Win. :U

porn dialer.exe - no meg még ez is! :D

[ Szerkesztve ]

(#16020) Frawly válasza ubyegon2 (#16017) üzenetére


Frawly
veterán

Igazából keretem is van rá normális, 300-360k, tehát nem az olcsóak közül nézelődök. De a feltételeim: normális, nem PWM-es IPS kijelző, min. FullHD, játékra is alkalmas, min. 4 magos proci (QM, HM vagy asztali proci, semmiképp nem U-s), meg valami tűrhető, min. RX560 vagy GTX1050 szintű (vagy erősebb) dedikált GPU, lehetőleg AMD-s a linuxos driverek miatt, 16 GB DDR4 RAM. Súly, akkuidő nem érdekel. Egyszerűen nem találok megfelelőt, ami a keretbe is belefér. Ami tényleg jó lenne, az jóval kívül van a kereten, 500-1000k, annyit laptopért nem adok. Üzleti notikkal a power throttling, U-s proci, IGP a bajom, a gamer notikkal a hűtés.

(#16021) Apollyon válasza Frawly (#16020) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nem olvastam az előzményeket, de miért nem dobsz össze inkább egy ITX gépet?
Az átlag mini-ITX form factor alaplapokba belefér egy CPU, van 2 RAM slot, ami 32 GB-ig oké, ez szerintem elég is, pár SATA, meg van PCI-E x16 is. USB-ből egy tonna, szóval ha nem akarod hordozni, ez szerintem simán jobb választás, mint a túlárazott ugyan, de rossz minőségű gamer noti.
Ráadásul ugyanannyi pénzből nagyobb teljesítményt kapsz.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#16022) Frawly válasza Apollyon (#16021) üzenetére


Frawly
veterán

Mert kifejezetten laptop kéne, ágyban pihenéshez főleg. Asztali gépem van rendes ATX-es, abban van elég teljesítmény, csak nincs mindig időm, erőm asztalnál asztali gép fölött görnyedni.

Egyszer pár hete meg is rendeltem egy refurb Asus GL702ZC 17 colos gamer notit, igazi desktop CPU + desktop GPU-s szörnyeteg, full AMD konfig (normális linuxos támogatás), Ryzen 7 1700 CPU, RX580 GPU, bőven van benne kraft, árban is belefért 300k alá korrekt IPS kijelzővel. De lehurrogtak a szaktopikokban, hogy nem vagyok normális, szándékosan akarom magam szopatni, elégtelen hűtése van, melegedni fog mint a dög, meg throttlingolni ezerrel U-s proci szintjére, ne legyek barom. A net is megerősítette, hogy melegedési problémák vannak vele. Annyira megijesztettek, hogy pár órára rá azonnal le is mondtam a rendelést.

Így utólag annyiból bánom, hogy azok a gamer notik is hűtésproblémások valamennyire, amit a szaktopikokban ajánlanak. Az a baj, hogy nem találok semmi normálisat, ami meg is tetszene, arról azonnal lebeszélnek, hogy szar.

De nem ragaszkodom gamer géphez sem. Azokat csak azért nézem, hogy lehessen néha egy-egy játékot is indítani, meg ha modern játék rendesem megy rajta, az a gép számítási teljesítményére is garancia. Egyébként 90%-ban nem játék menne rajta, hanem böngészés, film, linuxozás.

(#16023) cigam válasza Frawly (#16022) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

90%-ban nem játék menne rajta, hanem böngészés, film, linuxozás
Akkor mi melegedne? Akkorákat ásítana a CPU/GPU, hogy kómába esne.
Játékok esetén meg ez a throtling és az fps nem kicsit túl van tolva. Elég sokan nem a szórakozásra helyezik a fő hangsúlyt, hanem a különböző paraméterekre, és ezt hangosan tudtára is adják a fórumozóknak megkérdőjelezhetetlen kinyilatkoztatásként. Egyedül abban értünk egyet, hogy hamar hangossá válik a hűtés.

Ha netes rendelés volt simán szerezhettél volna saját tapasztalatot, és ha tényleg nem jön be, akkor visszaküldöd..

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#16024) Frawly válasza cigam (#16023) üzenetére


Frawly
veterán

Utólag én is bánom már, hogy visszamondtam, szerintem sem lett volna olyan rossz vétel, mint mondták. A throttlingot játékok alatt értik természetesen.

Egyébként most nézem, hogy Stallman a GNU vezető posztjáról is lemondott. Viszont a hír azt is mondja, hogy a stallman.org-ot feltörték, és mindenféle kamu híreket kiírtak rá, most pedig ellenőrizve azt a linket, ez a hír ott nincs kint. Tehát van egy kis esélye, hogy álhír.

[ Szerkesztve ]

(#16025) Frawly válasza Frawly (#16024) üzenetére


Frawly
veterán

Biztosan fake news, nincs kint a GNU oldalán sem ilyen közlemény. Valaki szopatja RMS-t. Mondjuk azt meg is érdemli, nem a közleményei miatt, amik miatt lemondott az MIT/FSF posztjairól, mert az nem érdekel, sajnálom is, hogy le kellett mondania. Hanem azért, mert állandóan a biztonságról meg a tudatosságról papol, meg e-mail proxyn át netezik, meg Management Engine-es CPU-t sem használ elvből, stb., erre a weboldalát simán felnyomják. Kicsit gáz. Összeszedhetné magát, üzemeltethetne egy olyan oldalt, amit nem törnek fel. Az egy dolog, ha DoS-támadással leküldik, de ne helyezzenek el rajta álhíreket.

Azt sem értem, hogy az oldalára minek kell ez a hírszekció, ki a p5sömet érdekli, hogy ilyen pakisztáni gyilkos ügye, meg indonéz rendőrség visszaélése, meg hasonló baromságok. Írjon a FOSS-ról, GNU-ról, Linuxról, szakmai híreket tegyen ki, ne politizáljon. Pont erre a politizálásra qrt most is rá, nem tudom minek tolja. Vén, meg bölcsnek hiszi magát, de azért mégis csak egy programozó kocka, maradhatna a kaptafánál, amihez ért is. A politizálást meg hagyhatná a politikusokra, jogászokra, történészekre, azok úgyse jók másra.

(#16026) Apollyon válasza Frawly (#16022) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Ágyban játszani?
Szabad tudni egyébként, hogy ezek milyen játékok? Mármint, nem az ágy miatt kérdezem, hanem a gép miatt... Mostanában néztem az x230-hoz játékot, de az inteles HD4000 eléggé bénácska szegényke. Szal valami dedikált GPU-s cucc nekem is kéne, de valszeg T530 lesz.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#16027) F34R válasza Apollyon (#16026) üzenetére


F34R
nagyúr

Agybol jatszani, mar inkabb konzol, szerintem..

(#16028) Apollyon válasza F34R (#16027) üzenetére


Apollyon
Korrektor

#pcmasterrace :DDD
Amúgy pc-hez is lehet kötni konzolos controllert...

Btw én is ezt mondom, hogy ha ágy, akkor már inkább egy nagy TV szerűség a PC-hez, odatolni ágyhoz, + wireless bill-egér. Gondolom nem counter strike championshipre készül az ágyból.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#16029) F34R válasza Apollyon (#16028) üzenetére


F34R
nagyúr

#Az.

Tudom, hogy lehet. Viszont konzolos jatekot tolni PC-n nem, vagy csak korulmenyesen.
Persze, hogy nem hiszen DoTa-zik :DDD

(#16030) Frawly válasza Apollyon (#16026) üzenetére


Frawly
veterán

A játék és az ágyban pihenés csak példa volt. A lényeg, hogy nem görnyedek mindig asztali gép előtt. Játékból mindenféle lenne, jelenleg az asztalin kicsit régebbi játékokat pótlok, nemrég ment le a GTA IV, most a Mafia 2 van napirenden, majd Far Cry 3, GTA V, stb., Far Cry és Crysis sorozat újabb részei, meg ami még megtetszik és épp megvan Steamen is.

X220-on nyilván ezek nem mennek normálisan, a GTA IV, Mafia 2 még eGPU-val menne, de integrálttal nem (egy i5-3340M-es prociba integrált HD4000 768p low-ban viszi a játszhatóság határán a GTA IV-et ez tapasztalat, de a HD3000-zel akad). Integrálttal régebbi játékokat szoktam játszani, Far Cry 1, Mafia 1, HL2, DOOM 3 szintűek, vagy még ennél is régebbi, Re-Volt pl., de volt már Half Life 1, most jön a Max Payne 2, NOLF, Godfather, Driv3r, félbe van hagyva a MoH:AA, Max Payne 1, stb.. De pont az lenne a cél, hogy ne csak ilyen régebbiekkel tudjak játszani. Az üzleti notik max. csak ilyen régebbiekre jók.

Az X220-at le akarom cserélni, mert a bele kivan már, van egy csomó hibája, anyagilag nem éri meg mindet javíttatni, szar a kijelzője, meg elavult cucc. Csak ha már új notit veszek, akkor törekszek olyat is venni, amin elmegy azért kicsit újabb játék is, ilyen GTA V szintje. De 90%-ban nem játék menne rajta, csak böngészés, film, linuxozás. Ha játékokhoz van elég ereje, akkor az azt jelenti, hogy általában is van elég kraft a cuccban általános felhasználásra még hosszú évekig.

Egyébként egy T530 az teljesen jó lenne procierőben egy QM, HM négymagos procival, csak ugye abban nincs dedikált GPU. eGPU-t meg tudnék rákötni, van EXP GDC adapterem, meg olcsón tudnék szerválni hozzá tápot meg egy GTX670-750 szintű használt GPU-t, de akkor megint csak asztalnál lehet használni, oh wait, arra már ott van a ryzenes asztali gépem, amit pont arra vettem, hogy ne kelljen eGPU-val ökörködni.

(#16027) F34R: konzolra is gondoltam, de a kijelző elhelyezése akkor problémás, meg nekem minden konzolon tönkreteszi a játékélményt a gamepad. Egyébként ágyból nagyon frankón tudok game-elni. Jó, kicsit szuboptimális, de van olyan basic optikai egerem, ami elég jól megy lepedőn, laptop a hasamon, szóval tudom nyomatni, annyi, hogy a tapipadot letiltom, mert azt néha véletlenül aktiválom, ha rálóg a kezem. Nyilván, hosszabb gamerkedésre az asztali gépet használom, de azt inkább csak hétvégén, meg ha szabadságon vagyok. Általában hét közben alig van időm, mikor megjövök éjszakás műszakból, legtöbbször max. annyi erő marad bennem, hogy pofával lefelé beesek az ágyba.

Egyébként gondoltam hasonlóra, amit te írtál, csak annyi módosítással, hogy ryzenes géphez kéne beszerezni valami gurítható állványt, valami kihajtható monitortartó karos cuccal, és ezt lehetne talán használni ágyból is akár, de mégse olyan kényelmes, mint egy noti, meg benne lenne egy csomó pénzbe ez is. A noti meg jó pótgépnek, meg ha valahová hordozni kéne mégis. De lehet B terv, ha nem találok megfelelő notit. A konzol is játszik C tervként.

Megmondom őszintén, ilyen TN paneles, meg PWM-es, meg integrált grafikus lassítós cuccért újra nem akarok pénzt kiadni. Ezért nézelődök gamer notik között. Egyébként nem game-elek olyan sokat, időm sincs rá sok.

[ Szerkesztve ]

(#16031) F34R válasza Frawly (#16030) üzenetére


F34R
nagyúr

Asztali elad, beforgat egy gamernotiba... azt meg hasznalod kulso bill, eger+ monitorral ha nem az agyban vagy..

Thermal gondra... [link]
vagy vagd szet ... :DDD [link]

(#16032) ubyegon2 válasza Frawly (#16020) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ami tényleg jó lenne, az jóval kívül van a kereten, 500-1000k, annyit laptopért nem adok.

Erre gondoltam én is pont, hogy félmilla alatt egyszerűen gamer notit nem kapsz normálisat. Laikusként is feltűnik néha, mikor a paraméterei alapján felviszem az ilyen csodanotik adatait, hogy enyhén parasztvakítás szagú az egész úgy, ahogy van. Némelyik hardvernek olyan szűk helyen akkora légáram kéne, ami az adott gépházban elképzelhetetlen. Viszont tök jó marketinges szövegekkel meg képekkel nyomják a gyártók, így ahol az ész/pénz arány megfordul, viszik is, mint a cukrot! ;]

MoHAA-t félbehagyni!? :N

[ Szerkesztve ]

(#16033) sh4d0w válasza ubyegon2 (#16032) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

Azzal is el lehet lenni, csak nem 15'-os méretben kell gondolkodni.

https://www.coreinfinity.tech

(#16034) ubyegon2 válasza sh4d0w (#16033) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Remélem nem kisebb méretre gondolsz. ;]

(#16035) sh4d0w válasza ubyegon2 (#16034) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

17 a minimum

https://www.coreinfinity.tech

(#16036) Rimuru válasza ubyegon2 (#16032) üzenetére


Rimuru
veterán

Ezert van passziv hutesu notim, senkit nem erdekel a legaram. ;]

Vigyázat, csalok!

(#16037) ubyegon2 válasza sh4d0w (#16035) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Sejtettem ám, hogy nagyobbra gondolsz, csak mivel épp a magas ár volt az akadály.....17-től már inkább kinyitható desktop lenne, amit azért egyszerűbb szállítani desktopnál.

(#16036) colomb2

Passzív hűtés, aham, az hatékony ugyanazon terhelés mellett? Gamer gépben nem ritka ez a megoldás? ;]

[ Szerkesztve ]

(#16038) cigam válasza Rimuru (#16036) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

Rá is akartam kérdezni a procid láttán. Surface?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#16039) Rimuru válasza cigam (#16038) üzenetére


Rimuru
veterán

Nem, ez kínai csoda. [link]

Vigyázat, csalok!

(#16040) Apollyon válasza Frawly (#16030) üzenetére


Apollyon
Korrektor

A régi GTA-t de bírtam régen. A San Andreas volt a legjobb, amiben CJ-vel voltunk. Nem vagyok egy rapper karakter, nálam a metál az ész, de elég jó rapzenék voltak a játékban, meg totál fun az egész.
A GTA IV már nem tetszett, de azért végigtoltam. Voltak benne igen fasza küldetések, pl. volt valami kukásautós is. Meg már sokkal realisztikusabb lett az előző részeknél.

A GTA V még kevésbé jött be, nem is adott olyan sok élvezhető pluszt az előző részhez képest, végig se toltam. Főleg az nem tetszik, hogy totál elüt a realitástól, és a hatóságok AI-ja katasztrófa. Annál még a IV-ben is jobb volt az AI.
Az se tetszik a GTA V-ben, hogy semmi vér nincs benne. Érted, már felgyorsultál max. sebességre egy pótkocsis vontatóval, ami önmagában 20-30 tonna, elütsz vele egy embert és meghal ugyan, de más baja nem lesz. Szal bármit csinálsz az emberekkel, csak elrepülnek mint a rongybabák.
A 3 karakteres megoldás se nagyon tetszett, bár nem tartom rossz ötletnek. Az külön vicces, hogy a kopasz negatív karakter gyakorlatilag 1:1 úgy néz ki, mint a színész aki megvalósította. De egy kicsit túl negatív volt nekem.

A küldik amúgy klasszak, csak néha túl van bonyolítva, meg ez a gold rendszer, ettől is frászt kaptam.
De ha majd lesz sok gore, akkor visszatérek rá. Addig most a Killing Floor 1-2-vel tolom, az jó feszkó levezető, meg ott van egy tonna vér. :D Még mielőtt félreértés lenne, IRL rosszul vagyok a vér látványától, el is szédülök, meg minden. :D

Btw én inkább az űrjátékokat szeretem, az egyik legjobb szerintem a BoB kedvence, a No Man's Sky. Totál chill game, és mára már elég jól kikupálták.
Meg remélem az Osiris: New Dawn-ból is lesz valami, mondjuk valami aprópénzért jutottam hozzá, de az is extra jó sci-fi űrhorror.
Meg még tudnék mondani pár címet, amikbe bele lehet tolni párszáz órát. :D Én meg egyébként most azért játszom inkább szabadidőben, mert gyakorlatilag 0 film van, sorozatok bár jobbak, de kb. semmi néznivaló nincs már, amiért elmennék moziba a párommal vagy valami. Játékoknál azért még tud lenni jó sztori. De múltkor is megnéztünk valami ígéretesnek tűnő horrort (bár most jut eszembe, az már egy éve volt), és az a kérem vissza a pénzem kategória lett sajnos.

De a játék téma akkor lesz majd igazán érdekes, ha már a VR is kiforrja magát, és értelmesebb lesz ebbe tolni a dosht. Ma még ár/érték arányban elég tré, inkább költse az ember a pénzét 2070-2080-ra egy 144-244 Hz-es monitorral. Vagy valami extra jó IPS-sel. Bár én már OLED tévét/monitort szeretnék nagyon, jobb a színe mint a valóságnak. :DDD

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#16041) cigam válasza Rimuru (#16039) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

Beleférsz 4GB-ba? Vagy nem futtatsz RAM zabáló dolgokat?
Ott is megkérik az árát, de 202'604Ft-os ár jóval barátságosabb. ÁFA-val 257'307,08.-, de mennyi a számítógépek vámtarifája?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#16042) Rimuru válasza cigam (#16041) üzenetére


Rimuru
veterán

Megvagyok mert 8GB RAM van benne. :DDD Ez elott is 8GB volt, azert ebbol boven ki tudok futni.
Nice, szepen felment az ara, regen 420-450USD-ert osztogattak.

Vigyázat, csalok!

(#16043) Frawly válasza Apollyon (#16040) üzenetére


Frawly
veterán

Nekem a GTA-kban 2 dolog nem tetszett sose: az autók fizikája, úgy mozognak az úton, mint szappan a fürdőkádban, összevissza csúsznak, meg felülkormányzottak is, mintha nem lenne súlyuk.

A másik, hogy a mellékküldetéseket túlzásba viszik, össze kell gyűjteni egy csomó mindent, meg a túl sok idióta ugrató.

A GTA IV-et már végignyomtam, de a 200 galambtól a frászt kaptam, valami 5-6× kellett végignézni őket, mire mind meglett.

De GTA-kból nekem is eddig a SA a kedvencem, de tetszett a VC is.

(#16044) Frawly válasza Rimuru (#16001) üzenetére


Frawly
veterán

Ehhez a hírhez: a fele nem igaz. Az infók is ellentmondásosak róla. Állítólag a Win10 1809-ben hozták ezt az offline fiókos lehetőség megszüntetését, de néhányan csak a 1903-ra panaszkodnak, vannak, akiknél meg a 1903-asnál is ott van még ez a lehetőség. Megint mások szerint csak átnevezték join in domain-re.

Az az igazság, hogy nekem 1809-ben és 1903-ban is ott volt telepítéskor az offline fiók lehetősége, de megint csak egyesek azt írják, hogy azért, mert ha nem csatlakozik a gép netre, akkor felajánlja a telepítő. Már pedig Wi-Fi-t használok, és a telepítés idejére (míg nem adtam meg az AP SSID + WPA2 password kombót a telepítés után bebootolt kész rendszeren) nincs net. Viszont ennek cáfolására meg az is igaz, hogy telepítettem 1809-et és 1903-at virtuális gépben is, ahol viszont volt net (virtuális bridge-elt Ethernet-kártya), és ott is volt offline account felajánlva telepítés közben.

Tehát mindenki mond mindenfélét, nem tudni, hogy akkor most mi van. Tehát nem szabad felülni a Reddit meg a zdnet, és hasonló színvonalas oldalak rémhírterjesztéseinek, hogy itt a világvége.

[ Szerkesztve ]

(#16045) Frawly válasza cigam (#16041) üzenetére


Frawly
veterán

Ha nem böngésznék sok fülön, meg Windows alatt nem játszanék újabb játékokkal, akkor beleférnék a 4 GB-ba, tekintve, hogy elég minimalista, majdnem csak terminal only megoldásokat használok, fapad WM-mel. De így kell a 8 GB. Viszont a gépeimben már 16 gigát tettem, ami kicsit overkill, de gondoltam a jövőre, arra az időkre, amikor nem lesz elég a 8 sem (már most is túllépem néha a 8 gigás fogyasztást). Valamint 16 gigánál egy az egyben ki lehet kapcsolni a swapot, nem kell swappiness-szel szórakozni.

1-2-4 GB only gépet azért veszélyes venni használtan, mert sok nem bővíthető, főleg a DDR2-esek, meg a forrasztott RAM-os rendszerek (pl. netbookok, Mac-ek, tabletek), és ezek a RAM mennyiségek már most kevésnek számítanak. A 4 GB ma már az okostelók szintje, nem a PC-ké.

Meg érdemes is 8-16-re bővíteni annak is, akinek nincs rá szüksége, most megint lementek a RAM árak, nem olyan nagy anyagi tétel. Minek swapoltassuk a gépet, ha nem muszáj.

(#16046) sh4d0w válasza Frawly (#16044) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

Azt pl lehet tudni, hogy a párom vadiúj laptopján nem volt ilyen lehetőség wifihez csatlakozva.

https://www.coreinfinity.tech

(#16047) Frawly válasza sh4d0w (#16046) üzenetére


Frawly
veterán

Akkor lehet azért, mert hozzá volt csatlakozva. De ez a poén, hogy amíg csak a Windows Telepítő fut, addig elég nehéz csatlakozni, mert az SSID-t, passwordot hogy adod meg? Gondolom nem jelszó nélküli Wi-Fi-n kapcsolódtok. Tehát én nem szándékosan tiltom a netet telepítés alatt, hanem még nem tudok rákapcsolódni. Ez inkább azokat érinti, akik vezetékesen kapcsolódnak, és már a telepítés alatt is van netjük.

(#16048) sh4d0w válasza Frawly (#16047) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

A telepítő második kérdése a wifi jelszó.

https://www.coreinfinity.tech

(#16049) Frawly válasza sh4d0w (#16048) üzenetére


Frawly
veterán

Ebben lehet igazad van, de nekem nem rémlik ez a lépés. De tényleg lehet, hogy csak rosszul emlékszek rá, nem vagyok nagy Windows-guru, nem sokat telepítek Win10-et, lévén 5. éve linuxozok helyette.

De még az is lehet, hogy nálam azért nem kérdezi a kapcsolódást a telepítő, mert olyan Wi-Fi-kártyám van (Intel, a másik gépen meg valami TP-Link), amihez alapból nincs driver a lemezképben, ezért a telepítő nem tudja használni a hardvert. Bár bootkor meg nem kell csinálnom vele semmit, hanem a telepített rendszerbe belépve szoktak működni. Fene se érti ezt.

(#16050) F34R válasza Frawly (#16049) üzenetére


F34R
nagyúr

Pinephone... nem gondoltam volna hogy a developer verziot legozni kell.

[link]

PostmarketOS erdekesen muzsikal rajta, es ha jol latom ez valami plasmashell szeruseg.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.