Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#18001) Frawly válasza sh4d0w (#18000) üzenetére


Frawly
veterán

Igen, a legtöbb modern szoftver ilyen már windowson is sajnos, az installer már nem tartalmazza a szoftvert, hanem valami online tárolóból tölti le a tényleges fájlokat. Ezeknek a használata szívás, ja.

(#18002) ubyegon2 válasza Frawly (#17999) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Erre gondoltam, hogy alapból nem bloat weboldalakat nyitsz meg, nálam meg most ilyenek is vannak nyitva, még a FB is, máskor negyedévente nyitom meg, de például most lényeges társasházzal kapcsolatos infók miatt is muszáj voltam nyitva hagyni.

Ott kinn tényleg jól meg lehet szívni azok miatt, amiket leírtál. Nem irigyellek, de kitartás! Jobb, ha a tömegközlekedést kerülöd.

A net meg aztán főleg szívás most, mivel nálad eddig is elég necces volt, pedig valóban most lehetne netigényesebb dolgokkal elütni az időt. Nagyon durva lesz ez az x hónap mindenütt. Ráadásul ott jó nagy ökörségeket is próbáltak erőltetni eleinte. Csordaimmunitás vagy mi a fene, itthon meg minden OK, O1G mindent kézben tart, ma is személyesen ment átvenni a maszkokat. Csoda, ha összeomlik heteken belül az eü nálunk, ha eddig nulla védelme volt a benne dolgozóknak? Most meg még putyinizálja is a hatalmát, nekünk lőttek így vagy úgy. :(

Azokkal az offline dolgokkal is elvagy most egy darabig, annyi neted meg remélem mindig lesz, hogy ide tudsz írni pár rövid szösszenetet. :D

******************************************************

Valahol láttam, hogy Linux alatt is lehet SSD-n fw-t frissíteni, nincs ez meg neked hirtelen?
Kingstonos SSD fw-nél volt ez téma anno.....

AUR csomagot találtam!

[ Szerkesztve ]

(#18003) Frawly válasza ubyegon2 (#18002) üzenetére


Frawly
veterán

Faterom jelenti mindig a magyar helyzetet, és az általa elmondottakból nekem az jön le, hogy M.o.-n még rosszabb a helyzet, mint az angoloknál. Természetesen a Fityesz-Kádárempétől O1G Vickykével az élen nem is vártunk mást, a papírformát hozzák, jár a buksijukra a simi. De én pl. egy USA-tól, UK-től azt vártam volna, hogy ennél sokkal jobban kezelik a helyzetet, mivel meglenne rá az erőforrásuk, erre kiderült, hogy ők sem különbek, mint I. Szent Viktor királyunk.

Ez a cikk leírja, hogy többféle SSD-n is lehet Linux alól fw-t frissíteni, nem csak Kingston-nál.

(#18004) ubyegon2 válasza Frawly (#18003) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ne is mondd, itteni eü amúgy is összeomléssal küszködött, már csőcsra van járatva, pedig a feketeleves még csak ezután jön. Érdekes, ahogy 4 nap alatt a Kútvölgyi 4 szintjét hogy rendbe tudták hozni! Utóbbi 10+ évben mondjuk minden második stadion helyett az eü intézményekre is fordítottak volna forrást, most nem itt tartanánk. KDNP-től annyira tellett, hogy Tömjénzsóti szerint a nagyobb templomokban több misét kéne tartani! o1g szerint meg az ő 133 nyamvadt szavazómajma a hős! A jóqrvannyukat, azt!

Ez a cikk leírja, hogy többféle SSD-n is lehet Linux alól fw-t frissíteni, nem csak Kingston-nál.

Köszi, sajna ebből már látom is, hogy nincs értelme tovább keresgélnem, Kingston UV500-ra nincs megoldás. :( Akinek ilyen van, nincs mese, marad a Win, mert sajna újabb Kingstonoknál nem lehet elhagyni a fw upfate-et. Úgy emlékszem, nekem is UV500-zal gyűlt meg a bajom nemrég, de nem baj, így legalább becseréltem gyorsan a tuti SSD-re. 860 EVO, ha valakinek ez kérdéses lenne. ;)

(#18006) ubyegon2 válasza #20749568 (#18005) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Akkor elég hasonló a helyzet ott is, mint nálunk, max ott nem hadvezér irányít haditervekkel. :(

Egy darabig gondolkodtam ezen a budapapíron, azt hittem valami részvény lett hiánycikk! :DD
Ez a vizsga dolog viszont elég ökörség.

A nyugdíjjasok meg egész nap úgy lófrálnak a városban mintha minden a legnagyobb rendben lenne

Látom Te sem érted ennek a lélektani hátterét. Ettől függetlenül a nyugdíjasok nagy része sem teljesen idióta, csak némelyik nem foglalkozik a veszéllyel ill. nem is nagyon tudják, mi ez a nagy felhajtás. Nem egyszerű velük bánni. :N

(#18008) totron válasza ubyegon2 (#18006) üzenetére


totron
addikt

nagy része sem teljesen idióta, csak némelyik nem foglalkozik a veszéllyel
De, foglalkozzon, miattuk van bedöntve a gazdaság. Nem kommunikálom ezt célzottan, de mikor látványos pofátlanságban ölt testet a jajj, én nem értem, öreg vagyok már, ezért mindent lehet intézménye, akkor én azt gondolom, jogosan nyílik a bicska. Csak ez, csak az, csak amaz. Hadd legyen már esküvő is, hiszen sok pénzbe került, már eddig is - anyád. A csak ez-csak azokból lesz az olaszok sorsa.

Nyomorult bája van annak is, mikor az őstermelő - őszinte meggyőződéssel - kampányol amellett, hogy ne engedjék már a Magyarok - így, nagy emmel - a politikának bezáratni a piacokat, hiszen ő ebből él. Végtelenül jogos és végtelenül ostoba egyben.

(#18009) zoltanz válasza #20749568 (#18005) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Most lapít a sok közpénzen meggazdagodott milliomos, pedig van még hely a a Nemzeti Összefogás Vonala bankszámláján. :)
Ha ritkán tesznek is felajánlást, csak annyit , hogy hírt legyen érdemes róla adni.
Mintha kicsit túlterheltek az EÜ intézmények.

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#18010) ubyegon2 válasza #20749568 (#18007) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

https://logout.hu/tema/a_korona_virus_terjedese_a_nagy_vilagban/keres.php?suser=ubyegon2

(#7884)-tól jó pár hsz-ben próbálom kifejteni pár aspektusát a kérdésnek.

Ezt én értem, de amikor az összes létező médium hetek óta harsogja, hogy mindenki, de legfőképpen az idősek, maradjanak otthon a seggükön és még külön bevásárlási csoportok is vannak, hogy ne az idős népeknek kelljen lófrálni akkor nem tudom megérteni, hogy hogy lehetnek ennyire felelőtlenek.

És??????????????????? Harsogja a média, kb ennyi történik. Nálunk legalábbis. Anyám is ma hajnalban elment felelőtlenkedni. A Debreceni Önkormányzat direkt e célre létrehozott 3 telefonszámot, ezt felhívta tegnapelőtt, ott kapott egy számot, felhívta a segítőket, mondták, hogy mennek. Este visszahívták, hogy nem baj-e, ha másnap mennek. Mondta, nem baj. Tegnap már csak üzenetrögzítő volt, segítők sehol. Ma lenne a 3. nap, szerinted várnia kéne valamire? Öcsém 600 én 240 km-re vagyok és kifejezetten megtiktotta Anyám, hogy odamenjünk.

A többi benne van a hsz-ekben, főleg a gyógyszerkiváltási tortúra része érdekes.

Azt hittem ezeknek az azt harsogja a média dolgot már helyén kezeljük. :N

(#18008) totron

Szerintem, ha annyira nyílik a bicskád, olvasd el Te is, amiket reagáltam a Korona topikban, aztán szúrd magad tökön bátran.

Senki nem tanult a germán és már a jó magyar propagandaminisztérium hatékony működéséről az oskolában? :W

De, foglalkozzon, miattuk van bedöntve a gazdaság.

Ekkora barommarhaságot! Ezt Te sem gondolod komolyan. Ha igen, akkor félelmetes a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#18012) ubyegon2 válasza #20749568 (#18007) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Észak-Rajna-Vesztfália például pénzbüntetést szab ki. Itt se ártana.

Én is elrendelném a kijárási tilalmat is vagy kötelező maszkviselést, különbe bünti. Csak éppen se maszk, se segítség, csak az idióta propaganda meg az, hogy az idősek miatt van fék az országon.

(#18011) Aweriot

Egész Mo-on ez van, de olvasod a kollégát, simán nyomja a hülye pártpropangandát.

Anyámnak is a vérnyomásgyógyszere miatt kellett sétálgatnia majd egy hétig. Ebben az országban gerjesztik ezt a nyugdíjasutálatot szerintem, vagy csak lombikmajmok születtek nagy számban, akiknek se anyja se nagyszülei?

Na és persze vannak renitens idősek is, ezzel is tisztában vagyok. De azzal ki van tisztában, hogy a magányos öregek hogyan élik meg ezt az egészet, mit fognak fel belőle és tudjuk-e, hány százalékuk demens valamilyen fokon? Dehogy tudjuk, csak jár a pofánk, hogy a sok nyugger üldögél a padokon. Ja, Anyám is vagy 20x leült, mire végigjárta majd az össz patikát, 75 évesen a qrvannyától fárad el?

[ Szerkesztve ]

(#18013) totron válasza ubyegon2 (#18010) üzenetére


totron
addikt

Nem olvasom már azt a topikot. Egyik okos benyögte, hogy a napi 300-500 hozzászólást lusta elolvasni, aki sokallja. Erre mit lehet mondani. Nem szúrom, mert az fáj. Teljesen komolyan gondoltam. Ha nem lenne veszélyeztetett korosztály és nem alakulna csúnyán-durván az ő sorsuk vagy meglévő alapbetegségű, de fiatalabb személyekre (ők azért kevesen vannak az öregkor alatt) nem reagálna ilyen gonoszul a vírus , akkor egy minimálisan módosult influenzaként tekintene rá a világ. Ilyen szolídabb válfajai a flunak eddig is voltak, nem is kerekedett belőle ügy, most de.
El lehet ezzel itt játszadozni, hogy az ember vagy a vírus oldaláról közelítjük meg a fennforgást, de a tény fix: az aggok hullanak legkönnyebben, egyébként mehetne minden a rendes kerékvágásban. Miután e ténynek a közlését ilyen jól begyakoroltuk, oda-vissza, jöhetnek az érdemi, köznapokban is hasznos információk, mint például hogy milyen felületen meddig életképes a víris, milyen szaporodási rátával. Ezekről csak most kezdenek el szállingózni írások.

(#18014) totron válasza ubyegon2 (#18012) üzenetére


totron
addikt

Tök jó, hogy magadból indulsz ki, én már csak arra lennék kíváncsi, hogy mitől vagyok én propaganda-szócső.

(#18016) zoltanz válasza Frawly (#17999) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Biztos torrent seed szerverek sem tétlemkednek ebben az időszakban. Szerencsére nekem bőséges készleteim vannak.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#18017) totron válasza #20749568 (#18015) üzenetére


totron
addikt

Kicsit kilátva a politikából: az emberi élet védelme, mint olyan, az smafu?

Állandóan megy fentről a manipulálni akarás, nem állítom, hogy nem, de biztos minden erről szól? Eh.

(#18019) ubyegon2 válasza totron (#18013) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nem olvasom már azt a topikot.

Már én is napi 2-3x nézek be, az se kéne, mert van már külön topik a tényeknek, adatoknak.

Nem szúrom, mert az fáj.

Te ajánlottad fel, én csak helyeseltem. :D

Szerintem aggódnak persze az emberek az idős szeretteikért, de ettől függetlenül is ugyanúgy megy a para. Ha ma minden nyugdíjas elhunyászkodna, holnaptól nem lenne pánik az országokban és beindulna az élet mindenütt? A ragyás lónak a faszát! De miért nem? Nincs már kiért aggódni! Érted már, miért volt baromság, amit írtál és ami miatt leszócsöveztelek? Ami azért volt, mert ugyanazt biflázod, mint a propaganda-gépezet. :K

(#18020) totron válasza ubyegon2 (#18019) üzenetére


totron
addikt

A biflázás felénk inputot jelent, de használd ahogy gondolod.

A nincs már kiért aggódni a te megközelítésed (amit nem is értek egyébként). Továbbra is azt mondom, hogy lásd influenzaszezonok hatásait a világgazdaságra a múltban, közelmúltban = nulla.

(#18021) ubyegon2 válasza #20749568 (#18015) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ezt a nyugger ellenségképet szép halkan pár éve már nyomják a nyamvadtférgek és a csökkentértelmű rezsiagyúak át is vették, minek ennyi öreg, nem kéne ennyi nyugdíjat fizetni, etc.....ezek rütetvek annyira idióták, hogy nem jönnek rá, hogy a következő nemzedék ezt hallva, őket már simán tázre is veti, ha nyugger lesz!

Az is igaz, hogy a nyugdíjas a legolcsóbban megvezethető és megvehető és a legnagyobb szavazóréteg. Felkészületlen minden ország, de azért legtöbb országban érződik, hogy tényleg csak a helyzetre próbálnak reagálni. Itt meg megy a hazudozás, titkolólózás meg az öntömjénező dícsérethalmaz, egyből előpattan o1g is, ahogy egy félnapi adag maszk beérkezik. De azelőtt jetekig halljuk, hogy van minden bőven. De akkor az eü miért nem kap?

Na meg sétáltatja ezeket a szerencsétlen MP-s katonákat szinte tűzkész állapotban lévő fegyverekkel a város közepén? A sok okos meg ettől meg is nyugszik, no de ha a vezírünk haditerveket szó, kell a díszlet is. Értem én. A marhabaromok még azt is éljenzik, hogy korlátlan időre át akarja venni a hatalmat! Mondjuk mindenki tudta, hogy csak tepsiben hagyja el a vezíri trónt. De mikor már?

(#18023) F34R válasza #20749568 (#18022) üzenetére


F34R
nagyúr

Az tuti...

(#18024) ubyegon2 válasza totron (#18020) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

A biflázás felénk inputot jelent, de használd ahogy gondolod.

Ajaj, felétek külföldiól beszélnek vagy netán mindenki számtech nyelven!? Wooow, az élenjáró megye lehet. ;] Egyébként jól használtam a biflázást, ha ugyanaz, mint az input, de ilyen alapon nem lehet szemantikázni sajna.

Én meg azt nem értem, mit nem értesz, így aztén senki nem ért semmit. :D Fasza.

(#18022) Aweriot

Dehogy kapok szívrohamot, pont, hogy az az egészséges, ha nem tartod magadban, ha valami felhergel. ;) Egyébként meg, mint exnyugger, már nem mindegy nekem? ;]

[ Szerkesztve ]

(#18025) F34R válasza ubyegon2 (#18024) üzenetére


F34R
nagyúr

Nem!!! nem kerulgetjuk a hulladat a topikban :W :DDD

(#18026) totron válasza ubyegon2 (#18024) üzenetére


totron
addikt

Hát én ezt látom, hogy túlságosan a nyugdíjas létedből indulsz ki. Ami nem jó. Minél több sérelem ért ebben az állapotodban, annál inkább és ezt beleviszed az online társalgásaidba is, ha objektív a másik, ha nem.

A propaganda-gépezet alatt az állam kijelentéseit értettem, de hat te egy népi, eszmei közösséget és közös tanulónak (kritikátlan befogadónak) látsz velük, úgy már érthető a bifla kifejezés. Akárhogy is, visszautasítom. Nem utolsósorban ezzel az elszállt, sértett identitással amit behozol és aminek folytán az onlájn beszélgetőpartnered meghatározod, lealacsonyítod magad is, hiszen ennél jobb disztingválásra vagy képes, vagyis én többet nézek ki belőled.

(#18027) ubyegon2 válasza totron (#18026) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Hát én ezt látom, hogy túlságosan a nyugdíjas létedből indulsz ki. Ami nem jó. Minél több sérelem ért ebben az állapotodban, annál inkább és ezt beleviszed az online társalgásaidba is, ha objektív a másik, ha nem.

A nagy lószart, 10 éve nem vagyok nyugger, de soha nem is azonosítottam magam a rendes nyugdíjasokkal, majd 20 év múlva beleélem magam én is abba az állapotba. Mivel jelenleg két melót nyúzok, mitől is érezném magam az idősek helyzetébe? Nem vagyok elesett, nincs semmilyen betegségem, nem szedek gyógyszert, akkor és annyit vásárolok, amennyit kedvem tartja. Nincs egyetlen azonos kapcsolódási pont az öregekkel.

Qrvára bosszant, ahogy nap mint nap írnak róluk a szarvirág nyeglemajmok, ez a nagy helyzet. A virus topikban is farhát-kommandó meg nyuggerek, így írkálnak róluk, meghogy mit mászkálnak, miért nem ülnek otthon!? Tényleg osztogatnak jutalmat, ha valaki ennyire hülyeidióta marhabarom? (nem rád értem most) Azért mászkál b+, mert különben éhen hal vagy a gyógyszerei hiánya miatt dobja fel a talpát szerencsétlen. Leül a padra meg sétál? Hát öcsém, a faszért nem futólépésben közlekedik, biztosan nem zavarná a sok okost.

Persze ezek a pofázó okosok 15 helyen látnak nyugdíjasokat, mi a qrvannyát mászkál annyifelé a hülyebarma? Figyelget másokat? Nincs/nem vol saját nagyanyja, nagyapja?

Le se szarják a nyugdíjasokat! Ennyire nehéz ezt felfogni???

10 meg 20 éve is ugyanennyire zavart, ha az idősekről féregnyúlvány módra beszélnek a taknyadékok, ha ez megnyugtat. Meg is fogalmaztam nekik is az aggályaimat.

[ Szerkesztve ]

(#18029) ubyegon2 válasza F34R (#18025) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Arra b+ qrva sokat kell még várnotok! De azért ne keseregjetek. :D

(#18028) Aweriot

Nincs terasz. Amúgy meg most ez az aktualítás 1orbitisztánban. Is.

Azért ne csináljunk úgy mintha ez valami új keletű jelenség lenne.

Nem újkeletú, de most csak ez folyik a csapból, hogy az egész gazdaságot miattatok állítottuk le, juj de aggódunk értetek, ti meg csak mászkáltok felalá!!!! Jajjjjjajjjjjaj Állítottál le a jóqrvannyukat az idősek miatt.

Unalmas és végtelenül primitív idiótaság. Utóbbi nagyon zavar.

[ Szerkesztve ]

(#18030) F34R válasza ubyegon2 (#18029) üzenetére


F34R
nagyúr

Lehet engem hamarabb elvisz a szukebanat.. :DDD

(#18032) ubyegon2 válasza #20749568 (#18031) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Engem is idegesítenek(nem csak most), de nem erről van szó, hanem erről az álszent marhaságról, hogy jaj miattatok mi leállítjuk a gazdaságot és ti flangáltok. Flangálnak is, sok esetben nincsenek is tudatában a veszélynek vagy bagatellizálják. De hogy az egész országot miattuk állítanánk le.....mindenki parázik és a szerettei miatt parázik, ebben benne vannak persze az idősek is értelemszerűen. Ez teljesen normális.

Különben meg ne szólj egy szót se, anyós most egy darabig nem megy! :DDD

(#18030) F34R

Mindig benne van ez is a pakliban. :D

[ Szerkesztve ]

(#18034) ubyegon2 válasza #20749568 (#18033) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Aham, most éppen észre is vettem. :K

(#18035) Frawly válasza #20749568 (#18005) üzenetére


Frawly
veterán

Ugyanez van az angoloknál. Nuku budipapír, minden bezárva, boltok kifosztva, utcára kimenni sem lehet nyomós ok nélkül (munkába mész, bevásárolsz), 2 embernél több nem jöhet össze nyilvánosan, mert oszlatva és 90 fontra bírságolva lesznek, a rendőrség aktívan járőrözik ennek érdekében.

De ahogy hallom, otthon M.o.-n is kb. ez megy, ott is kifogyva minden, csak ott áremeléssel is súlyosbítva van (3k forintos csirkehús, 800 forintos kilós krumpli), meg a patikák előtt is hosszú sorok, és fater szerint a net is térdelget le, pedig neki valami komolyabb ~100 Mbit körüli digis netje van, nem falusi ADSL. Szóval simán ×4rabb a helyzet, mint nyugaton.

(#18036) Apollyon válasza Frawly (#17935) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Amikor jöttem-mentem Magyarországról, akkor semmi nem volt, érintgettem csak az olvasóhoz az útlevelet azt nyílt is a határ, senki nem jött vizsgálni.
Odafele fullon volt a repülő. Viszont amikor jöttünk vissza, szerintem félig se volt, egy csomó üres sort láttam, a repülő egyik fele szinte teljesen üres volt.

Visszaérve Londonba számítottam valami motozásra, főleg, hogy egy nagy fémtárgyat hoztam magammal, de semmi... Gondolom azért miután bejött az ember a határon, egy kapun keresztül scannelik a pedesztriánok testhőmérsékletét.

Illetve, ma már nem hinném, hogy ilyen lazán lehetne mászkálni két ország között mint ahogy én két hete tettem.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#18037) Frawly válasza Apollyon (#18036) üzenetére


Frawly
veterán

A UK még nem zárta le a határait. M.o.-n szerintem igen. Azért csodálkozom, hogy te lazán utazgattál a kettő között. UK-be menet okés, de M.o.-ra menet az érdekes.

Egyébként már itt is még rosszabb a helyet. A net kezd egyre jobban belassulni, tegnapdélután már nem jött be a YouTube, a prohardver.hu is elég nehezen. De most estére, éjszakára, meg most hajnalra jobb lett.

Boltok üresre fosztva, csak kevés ember tartózkodhat bent, a többieket biztonsági őrök sorakoztatják, a boltok előtt hosszú sor. Patika előtt nem láttam, de azért lehet nem, mert zárva volt már.

(#18038) Frawly


Frawly
veterán

Közben valami vidámabb. Tesztelgetem a GNU Octave matematikaszoftvert, mivel nem nagy, és megy terminálból, bár nem győzött meg, hogy a calc helyett használjam.

Találtam benne viszont jópofaságot. A fact parancs Richard Stallmanról ad vissza Chuck Norrisos stílusú egysoros poénokat:
Richard Stallman wrote a program to compute the last digit of pi.
Richard Stallman wrote the first version of Emacs on a typewriter.
Richard Stallman first words were actually syscalls.
Richard Stallman gets 9 bits to the byte.
Richard Stallman wrote the first version of Emacs using Emacs.
Richard Stallman can touch MC Hammer.
The NOOP was created to give Richard Stallman some time to comb his beard.
Richard Stallman programmed Chuck Norris.
Richard Stallman wasn't born. He was compiled from source.
Richard Stallman's uptime is over 53 years. And counting up.
Richard Stallman will never die, but may some day go to /dev/null.
Richard Stallman doesn't read web pages. They write to him.
Global warming is caused by Richard Stallman's rage towards non-free software.
Richard Stallman can make infinite loops end.
Richard Stallman is the only man alive who can pronounce GNU the way it is meant to be pronounced.
Richard Stallman can fill up /dev/null :DDD

Elég sok van benne, random teszi be az idézeteket. A faktoriális funkciót kerestem, úgy találtam rá a fact parancsra.

Néhány ilyen egysoros RMS vicc elérhető ezen az oldalon is.

A /dev/null-os poénok különösen ütnek, de azon felröhögtem, hogy nem olvas weboldalakat, hanem azok írnak neki. Erről tudni kell azt a háttérsztorit, hogy biztonsági paranoiából e-mail-proxy-val netezik, azaz meglátogat egy weboldalt, de az e-mailben küldi el neki szöveges formában az oldalt, mintha terminálos böngészővel nézné meg. Mindezt azért, hogy ne kövessék, meg ne fusson le script ;]

[ Szerkesztve ]

(#18039) Frawly válasza Frawly (#18038) üzenetére


Frawly
veterán

A teljes RMS poéngyűjtemény ezen az archív oldalon érhető el.

(#18040) Frawly válasza Frawly (#18039) üzenetére


Frawly
veterán

Ez a „Stallman eats toe cheese” gusztustalannak tűnt, ezért rákerestem a háttérsztorira. Ezen a videón 1:54-nél látszik. Állítólag bőkeményedés, mások szerint lábköröm :W

Tényleg baromi gusztustalan, üldögél, kényelembe helyezi magát. Egyszer csak leveszi a zokniját, majd a lábával matat. Végül beteszi a szájába, és eszegeti. Pfújj.

A kommenteket megéri elolvasni, hihetetlen jópofa némelyik. Írogatják hogy BSD-re váltanak, meg maradnak Windowson, és pedzegetik, hogy a Gnome logója is ezért lábjel, meg hogy zárt forráskódú proprietary Pepsit iszik :DDD 5 éves videó már pedig, de anno erről lemaradtam. Meredek az ürge, nem kicsit.

[ Szerkesztve ]

(#18041) Frawly


Frawly
veterán

Na, most 5 év után lecseréltem végre a qBittorrentet rTorrent-re. Régóta akartam, de eleinte nem tudtam normálisan bekonfigolni. Most meg egy ideje halogattam, lusta voltam hegesztőszemüveget feltenni, és rászánni az időt a ~/.rtorrent.rc hegesztésére.

Kicsit a szívem vérzik a qBittorrentért, mert amúgy nem rossz progi, a legfunkciódúsabb torrentkliens Linuxra. Nehezen tudom elengedni, ahogy anno nehéz volt a Double Commandert is elengedni.

Az a funkció hiányozni fog a qBittorrentből, hogy egy torrentből csak bizonyos fájlokat töltsek le, meg bizonyos fájlokhoz eltérő prioritást rendeljek.

Így már csak egy Qt-s program maradt fent, a Goldendict, ezt is igyekszem kiváltani valami terminális minimalista megoldással. Aztán már csak a Steam, Wine, Firefox marad, de azok Gtk-sok, ezek lesznek az egyedüli GUI-s programok fent. A többi mind terminálos lesz.

P.S.: hú de nehezen jön le a teszttorrent az nMagról. Alig 420 KB/sec-kel vánszorog lefelé, pedig az amúgy sem acélos net tudna 1500 KB/sec-et is. Koronatúlterheltség. Pedig már elég késő van, az emberek elvileg ilyenkor fekszenek le.

[ Szerkesztve ]

(#18042) Apollyon válasza Frawly (#18041) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Bár én is jobb szeretem a terminálos megoldásokat, maradok a qbittorrent-nox-nél. Nézegettem én is az rtorrentet + frontendjeit, de nem kapnám meg ugyanazt a funkcionalitást egyszerűen, amint a már meglévőnél.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#18043) Frawly válasza Apollyon (#18042) üzenetére


Frawly
veterán

Sokáig én is azért használtam a qBittorrentet, mert az tudta a legtöbbet. Nem annyit, mint a windowsos uTorrent, de azért még megközelítette tudásban. Régen az extra feature-ök fontosak voltak, mert az nMagon nagy seedelő voltam, sok száz torrenttel, ment egész nap a visszaosztás.

De mióta előfizettem prémiumra, meg elkezdtem inkább YouTube, Netflix, stb. nézni, meg windowsozás helyett linuxozni, fokozatosan a minimumra esett vissza a torrentezés. Ezért már a funkciók sem kellenek annyira. Persze, le-le csúszik 1-2 zárt meg 1-2 public torrent, de már semmi komolyabb, vissza sem nagyon osztok (nMagon VIP-nak nem kell, public torrentnél meg van bőven seeder, bár ritkább anyagnál bent szoktam maradni seedelni, nem akarok genyó lenni). Ezért a szinttért nem tartok fel egy komplett Qt-s bloat GUI programot, főleg a memóriafogyasztása rettenet sokkoló, a cache-en kívül is rettenet sok memóriát fel bír zabálni, szinte mint egy böngésző. Meg függősége is elég sok volt.

Már egy ideje át akartam állni rTorrentre, csak lusta voltam konfigfájlt szerkesztgetni. Persze fontolóra vettem én is a nox-ot meg a transmission CLI-t, de végül az rTorrent jött ki győztesnek, mert ettől minimalistább nincs, mármint olyan, ami használható is.

(#18044) totron


totron
addikt

Az érdemi streaming óta felesleges/nyűg a torrent. Egynéhány speciális esetben még játszik, de elenyésző (nálam). Ez is mutatja, hogy a technika által adott lehetőségek mennyire meghatározzák egy adott korszak cselekményeit, irányait. Volt egy szép vastag feelingje a DC++-ozásnak is, majd a torrentnek is egy pár árnyalattal másmilyen, de ma már fölös, joggal elutasított köztes a letöltés. A torrentsite-jaink azért még nem döglöttek alá.

(#18045) Rimuru válasza Frawly (#18041) üzenetére


Rimuru
veterán

Az a funkció hiányozni fog a qBittorrentből, hogy egy torrentből csak bizonyos fájlokat töltsek le, meg bizonyos fájlokhoz eltérő prioritást rendeljek. - kb az osszes kliens tudja, rtorrent is.

Vigyázat, csalok!

(#18046) zoltanz válasza Rimuru (#18045) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Transmission pl nem tudja azt, ha több fájl van a torrent-ben, hogy shift+bal egérrel több nagyobb szakaszt jelöljek ki. Egyet szakaszt ki lehet még egyszerre, de többet nem. :DDD

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#18047) totron válasza zoltanz (#18046) üzenetére


totron
addikt

Deluge.

(#18048) F34R válasza zoltanz (#18046) üzenetére


F34R
nagyúr

Hogy mitcsinalsz? :DDD shift+ kurzor billentyuk. egyebkent meg transmission command line-ban is jobb.

(#18043) Frawly

Figyelj, microtorrentol akarmi jobb, szoval annak a tudasat nem nehez uberelni..
Akar a deluge is jobb nala. Olyan nettel ami neked van amugy is nehezen tudnad tartani a lepest akarmilyen kliensel.
Rtorrent-nel ezekszerint megsem jol alitottad be a configot, vagy esetleg nem nyittal portot neki.

(#18049) Siriusb válasza Frawly (#18041) üzenetére


Siriusb
veterán

Én egy vagy két éve tértem át rtorrent-ről qBittorrent-re. :D

Rtorrent is tudja a prioritásokat kezelni, ha jól emlékszem a szóköz billentyűvel lépegethetsz.

(#18050) Apollyon válasza Frawly (#18043) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nekem marad a torrrentezés, ugyanis a streameket ki nem állhatom. Ha fordítva lenne, azaz a stream ingyen lenne, a letöltés meg fizetős, akkor én inkább fizetnék érte.
Nem szeretem, hogy valamihez folyamatosan online kell lenni, és ha megszakad a net épp betöltés közben akkor töltsd újra stb. stb.

A torrentoldalak prémium előfizetéseivel szemben azért akadnak némi morális problémáim. Lopják a tartalmat, amiből meg pénzt akarnak csinálni...
Nyilván én sem vagyok szent, hogy skippelem a streamelést, de azért nem is támogatom a kalózokat, például reklámblokkolót használok az oldalukon. :DDD

Persze mindkét megoldásnak megvannak az előnyei/hátrányai, nálam a mérleg az offline tárolgatás mellé dől inkább. Használhatom a saját /kedvenc lejátszómat, az általam preferált beállításokkal, meg pl. ha esetleg felirattal nézem, akkor is állíthatok rajta A-Z-ig mindent, ugyanúgy, ahogy a képen is.

Transmissiont sosem használtam kb. mivel elég rosszakat olvastam róla, amióta linuxozok, azóta qbittorrent-nox van.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.